Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canm ağrı kanamam yok siz ne için histerokopi olmuştunuzBen histeroskopi olduktan hemen sonra gündelik hayatıma döndüm zaten öyle ağır bir ameliyat değil.
Ayrica 12 gün geçmiş üstünden ameliyatinizin. Hem birşey olsaydı bir ağrı yada kanamanız olurdu bunlardan biri yoksa sıkıntı yoktur. Yine de rahat edemezseniz bir doktora görünün. Vajinal ultrason ile kontrol edip bir kanama olup olmadığını görebilir.
Benim de rahmim için t rahim ve yarım rahim denmişti birde polip vardı o alınmıştı. Kanamanizin olmamasi iyi ama dediğim gibi ufak bir sancınız olursa bile gidin doktora.Canm ağrı kanamam yok siz ne için histerokopi olmuştunuz
Anladım hiçbir ağrım Yok ama yinede korku var içimde acaba bişey oldumu diye eskiden rahim t şekliydi acaba şekil bozukluğu alirmi canımBenim de rahmim için t rahim ve yarım rahim denmişti birde polip vardı o alınmıştı. Kanamanizin olmamasi iyi ama dediğim gibi ufak bir sancınız olursa bile gidin doktora.
Tekmeden dolayı şekil bozukluğu olucağını hic sanmam, rahim öyle kolay kolay şekil bozukluğu zaten almaz düşün şu anki t rahim durumun bile sonradan değil doğuştan oluşan birşey. Ayrıca rahminin dışarısında olan bir durumu yok ameliyatın. Canını sıkma hiç canım, ağrın sızın da yokmuş. Rabbim gönlüne ferahlık versin.Anladım hiçbir ağrım Yok ama yinede korku var içimde acaba bişey oldumu diye eskiden rahim t şekliydi acaba şekil bozukluğu alirmi canım
İçimi rahatladın Allah razı olsun canimTekmeden dolayı şekil bozukluğu olucağını hic sanmam, rahim öyle kolay kolay şekil bozukluğu zaten almaz düşün şu anki t rahim durumun bile sonradan değil doğuştan oluşan birşey. Ayrıca rahminin dışarısında olan bir durumu yok ameliyatın. Canını sıkma hiç canım, ağrın sızın da yokmuş. Rabbim gönlüne ferahlık versin.
Merhaba yorumunuzu gördüğğm için yazmak istiyorum. Benimde rahimim T şeklinde. Bir kaç doktora gittim. Size direk şekil düzeltme ameliyatı mı önerdiler.?Benim de rahmim için t rahim ve yarım rahim denmişti birde polip vardı o alınmıştı. Kanamanizin olmamasi iyi ama dediğim gibi ufak bir sancınız olursa bile gidin doktora.
Hayır şekil düzeltme yapılmadi sadece polipler alınmıştı. Şekil düzeltme ameliyatı önerildi ama bu ameliyat en son raddede öneriliyormuş bende yaptırmadım. Ve şu an hamileyim 35 haftalık.Merhaba yorumunuzu gördüğğm için yazmak istiyorum. Benimde rahimim T şeklinde. Bir kaç doktora gittim. Size direk şekil düzeltme ameliyatı mı önerdiler.?
Allah hepimizden razı olsun ay hadi bakalım hakkınizda hayırlısı umarım hamilesinizdir şöyle ki benim rahmim zaten doğuştan yarım seklindeydi sağ tarafı yok, hafif t rahim dendi yapışıklık var dendi polipler var dendi yani her doktor farklı yorumladi. Histeroskopi ameliyatı oldum ama tüplerde kesitler gözüküyordu o kesitler nedir diye bakılmak için ki zaten polipler vardı onlar alındi. Sonrasında 2 olumsuz aşılama, ilk transfer kimyasal oldu ikinci transfer tuttu. Sizi korkutmak istemem kolay bir hamilelik olmadi ama bunlar benim rahmimin yarım rahimden olmasından kaynakliydi. Bebeğimde gelişim geriliği olduğundan kaynakli 15 günü aşkın şekilde hastanede yatıyorum bebeğimi Allah nasip ederse 37. Haftada alicaklar o zamana kadar da hastanede yatmaya devam edicem.Allah razı olsun içime su serptiniz gerçekten. Çok zor bir süreç içerisindeyim. Rahim filmi sonrası başka doktora gittim. O aynı hafta içinde düzeltme işlemi yapılamaz dedi. Bir ay deneyin bebek olmazsa tekrar gelin muayene edelim gerekliyse düzeltme yaparız dedi. Biz deneyip denememe konusunda çok karasız kaldık. Bir kaç deneme sonrasın vazgeçmiştik. Risk almak istemedik. Başka bir doktor sa deneyin olmazsa öyle bu işleme başvurun demişti. Sanırım hamileyim evdeji testte göre. Ve çok korktum. Hata yaptığımızı düşündüm. Sizin rahim filminiz nasıldı bazen burdan paylaşımlar görüyorum yani tam t şeklinde miydi. Şuan hamileliğiniz nasıl geçiyor
Amin çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Rabbim size de en hayırlı vakitte en hayırlı evlatları nasip etsin. Çok çok fazla da araştırmayın lütfen zaten burda çoğunlukla dertlerinden muzdarip olanlar var araştırdıkça insan daha da bataklığa düşüyor tüm kötü sonuçlar bizim de başımıza gelicekmiş gibi. Her hamilelik özeldir sizinki çok çok güzel geçsinGerçekten çok farklı durumlar gelişebiliyormuş bu sürece girince anladım. Evet sizinkinden daha farklı bir şekil bozukluğu söz konusu sanırım ama yinede benzer durumlar. Umarım çok sağlıklı bir doğum gerçekleşir ve bebeğinize kavurşunuz. Bu tip hikayeler duymaya ihtiyacım vardı teşekkür ederim. Araştırdıkça okudukça korkmaya başlamıştım.
Ameliyat neden son raddede öneriliyor ben anlamadımHayır şekil düzeltme yapılmadi sadece polipler alınmıştı. Şekil düzeltme ameliyatı önerildi ama bu ameliyat en son raddede öneriliyormuş bende yaptırmadım. Ve şu an hamileyim 35 haftalık.
Küçücük bir hatayla rahime verilecek olan zarar geri döndürme olasılığı az bir işlemdir.Ameliyat neden son raddede öneriliyor ben anlamadım
Anladım yani ben dün bir hekime gittim yapmayalım gerek yok dedi sonra ben düşük riski vs dedim iyi sen bilirsin yapalım dedi çok anlamsız bir diyalog içine girdik. Bu benim karar verebileceğim bir şey değil kiKüçücük bir hatayla rahime verilecek olan zarar geri döndürme olasılığı az bir işlemdir.
Ay şahaneymiş benim ilk gittiğim doktor özeldeydi ve bana direkt bu ameliyatı önerdi ama çektiği rahim filmi bulanıkmış, üniversite hastanesindeki profesör olan doktor bu sonuçlara bakıp sana bir öneri bile söyleyemem ben demişti düşünün aradaki farkı sonrasında tekrardan bir rahim filmi çekildi. Dediğim gibi yani rahime verilicek en küçük zarar daha zorlu yollara itebilir insanı. O yüzden hem alanında iyi bir doktor bulmak lazım hemde tüm sonuçları değerlendirmek. Rabbim sizin yolunuzu kolaylaştırsinAnladım yani ben dün bir hekime gittim yapmayalım gerek yok dedi sonra ben düşük riski vs dedim iyi sen bilirsin yapalım dedi çok anlamsız bir diyalog içine girdik. Bu benim karar verebileceğim bir şey değil ki
Teşekkür ediyorum sizin de… ne olur bilemiyorum, iki hekim bir şey yok dedi, birisi perde var dedi, birisi T rahim tek tüp tıkalı dedi… birisi hemen operasyon dedi diğeri sen bilirsin dedi…Ay şahaneymiş benim ilk gittiğim doktor özeldeydi ve bana direkt bu ameliyatı önerdi ama çektiği rahim filmi bulanıkmış, üniversite hastanesindeki profesör olan doktor bu sonuçlara bakıp sana bir öneri bile söyleyemem ben demişti düşünün aradaki farkı sonrasında tekrardan bir rahim filmi çekildi. Dediğim gibi yani rahime verilicek en küçük zarar daha zorlu yollara itebilir insanı. O yüzden hem alanında iyi bir doktor bulmak lazım hemde tüm sonuçları değerlendirmek. Rabbim sizin yolunuzu kolaylaştırsin
Bende öyleydim iki sene öncesi her doktorun başka birşey söylemesi beni yormuştu. Sonra en son üniversite hastanesinde karar kıldık ordaki profesöre göründüm ve bize direkt tüp bebek önerdi. Tüp Bebek doktorum da histeroskopi önerdiği için kabul ettim ama tabi ben hani rahime öyle aman aman bir müdahale olmayacağı için tamam dedim. Sonrasında iki olumsuz aşılama, ilk tüp bebek transferim kimyasal oldu ikinci fındığıma da hamileyim şu an. 2.5 senenin sonunda hamile kaldım ama zorlu yollardan geçtik. Sizde biraz araştırıp ona göre karar verebilirsiniz. TTeşekkür ediyorum sizin de… ne olur bilemiyorum, iki hekim bir şey yok dedi, birisi perde var dedi, birisi T rahim tek tüp tıkalı dedi… birisi hemen operasyon dedi diğeri sen bilirsin dedi…
Sağlık bu benim bileceğim bir şey olmamalı. Hekim ne uygunsa onu söylemeli.
Canım sıkıldı mı sıkıldı ama sebebi sağlık sorunumdan çok doktor bulamamak.
Bu gibi durumlar da direkt tüp bebek demelerini de anlamıyorum aslında. Rahim bozukluğu gebe kalmaya engel değil gebelikte sorun yaratan bi durum.Bende öyleydim iki sene öncesi her doktorun başka birşey söylemesi beni yormuştu. Sonra en son üniversite hastanesinde karar kıldık ordaki profesöre göründüm ve bize direkt tüp bebek önerdi. Tüp Bebek doktorum da histeroskopi önerdiği için kabul ettim ama tabi ben hani rahime öyle aman aman bir müdahale olmayacağı için tamam dedim. Sonrasında iki olumsuz aşılama, ilk tüp bebek transferim kimyasal oldu ikinci fındığıma da hamileyim şu an. 2.5 senenin sonunda hamile kaldım ama zorlu yollardan geçtik. Sizde biraz araştırıp ona göre karar verebilirsiniz. T
Ve anladığım kadarıyla tek tüpünüz tıkalı ben yarim rahimliyim ve sağ tüpüm güdük kalmış yani o tüpüm var ama bir işe yaramıyor, sol tüpüm de bazi kesitler gözükuyordu ve onlar polipmiş polipler de alındı.
Ben kendi kendime de hiç hamile kalmadım ama doktorum olabileceğini söylediği halde ben daha fazla beklemek istemiyorum demiştim de beklemek istemediğim halde 2.5 sene oldu