- 20 Haziran 2022
- 130
- 70
- 28
-
- Konu Sahibi cansucansucan
merhaba öncelikle çok geçmiş olsun, bildiğim kadarıyla histereskopi sadece tanısal amaçlı yapılan bir işlem. Ancak tabi içeride olan örneğin tüp tıkanıklığı rahim içi yapışıklık vs gibi tüp ve rahmi ilgilendiren bir sorun olması halinde müdahale ediliyor. Operasyon öncesi bunu iyi konuşmak gerekli diye düşünüyorum. Operasyona tanı amaçlı mı girecek yoksa bir sorun varsa düzeltmek amaçlı mı? Diğer konu yapışmaya gelince, hiç yapışıklık olmayan bir rahimde histereskopi sonrası yapışıklık olduğunu hiç duymadım, hatta eğer bir yapışıklık varsa histereskopi ile açılır ancak yapışıklık tekrarlayabiliyor diye biliyorum. Eğer aksini yaşayan varsa bilmiyorum dediğim gibi hiç duymadım.Kızlar herkese selam lütfen bana yardımcı olun hemen hızlıca hikayemi anlatmak istiyorum
3 yıllık evliyim ilk bebek istemedik sonra istemeye başladık olmadı neyse hsg çektirdim hsg de tüpler açık ama rahim biraz dar dedi doktor hafif üstten basık yanlardanda hafif dar dedi ama öyle T falan değil normale göre dar çok sorum olmaz dedi sonra tam o gün 6 Şubat. Günü deprem oldu ben rahim filminin videosunu nereye koyduğumu bir türlü bulamadım neyse aylar geçti biz denedik yine yok sonra amh baktırdım 1.03 çıktı dedim tamm sebep bu tüp benek yaptırdık iki kez ikisinde tuttu ama kimyasal gebelik oldu doktorumu değiştirdim tekrar yumurta toplattım vitaminler vs derken güzel kalitede şu an çok şükür 4 embriyom beni bekliyorlar yeni doktorum kimyasal gebelik için embriyo kaynaklı olabilir dedi bu zaten tamamen nasip pgt yaptırmadık denemek daha mantıklı geldi zaten çift çift donmuş halde neyse yada bağışıklıktan olabilir dedi bununkinin serum tedavisi alacağım rahimde enfeksiyon olabilir dedi onun içinde önlem amaçlı antibiyotik kullanacağım bu arada doktorum benden histereskopide istiyor kendi yapacak yaparsa ama ben çok sıcak bakmıyorum bir yanımda acaba mı diyor kimyasallarının sebepleri rahim darlığı olabilir mi bu kadar erken dönemde rahimdeki bu darlık düşüğe sebep olur mu rahmimde transfer sonrası kasılmalar oluyor bu bence normal ama acaba diyorum rahim şeklinden mi ne yavaşım bilemedim histereskopiden korkuyorum ya rahmime kötü bir şey olursa diye birde yapışma ihtimali falanda varmış n etapsam bilemedim doktor biraz bana bıraktı kafam çok karışık ne olur bir şeyler söyleyin
Sadece tanı amaçlı değil ki rahim dar ve genişletmek istiyor doktor bence.merhaba öncelikle çok geçmiş olsun, bildiğim kadarıyla histereskopi sadece tanısal amaçlı yapılan bir işlem. Ancak tabi içeride olan örneğin tüp tıkanıklığı rahim içi yapışıklık vs gibi tüp ve rahmi ilgilendiren bir sorun olması halinde müdahale ediliyor. Operasyon öncesi bunu iyi konuşmak gerekli diye düşünüyorum. Operasyona tanı amaçlı mı girecek yoksa bir sorun varsa düzeltmek amaçlı mı? Diğer konu yapışmaya gelince, hiç yapışıklık olmayan bir rahimde histereskopi sonrası yapışıklık olduğunu hiç duymadım, hatta eğer bir yapışıklık varsa histereskopi ile açılır ancak yapışıklık tekrarlayabiliyor diye biliyorum. Eğer aksini yaşayan varsa bilmiyorum dediğim gibi hiç duymadım.
Korkma çiceğim ben de oldum perde değildi ama basit bir işlem.bende tüp bebek tedavisindeyim .Çarşamba günü yumurta toplamam olacak Aynı gün histerokobi olmam gerekiyormuş rahimde perde varmış transferiin tutunmasını önler dedi . Tamam dedim bende korkuyorum ama
Ah canım vallahi bende çok korkuyorum keşke. Bende onu günü olsaydım tekrar tekrar anestezi beni çok geriyor bizede haber et lütfen umarım güzel geçer perde olduğu nasıl anlaşıldıbende tüp bebek tedavisindeyim .Çarşamba günü yumurta toplamam olacak Aynı gün histerokobi olmam gerekiyormuş rahimde perde varmış transferiin tutunmasını önler dedi . Tamam dedim bende korkuyorum ama