Her ihtimale karşı sor yinede enfeksiyon riski falan olur belki bısey vardır ben sordum gerek yok dedi sadece antibiyotik kullanıp Eylül ayını bekliyorum şimdilik yapacağım bişey yokmuşZaten olmuyo niye korunayım ki ilk hafta dikkat ederim sadece demek ki doktor gerek görmemiş ondan takmamış
Şöyleki canım benim adetim hiç 28 günde bir olmazdı 31/32 günde bir olurum adetimi. Düzenlidir ama.Biraz bilgilenince içim rahatlıyor çok saolunRahim şekliniz öyleyken adet düzensizliğiniz varmıydı
Bende öyleyim canım 1.gün leke şeklinde 2.gün yoğun kanama 3.gün azalıp biterdi . Çok azaldığını fark ettim . Bide çok ağrılı geçiyor rahimde inanılmaz bir ağrı oluyor . İnşallah ameliyattan sonra düzelirŞöyleki canım benim adetim hiç 28 günde bir olmazdı 31/32 günde bir olurum adetimi. Düzenlidir ama.
Son zamnalarda adetim azalmıştı sanki 3. gün günlük ped koyuyordum mesela
Ona dikkat ederim canım doktorun talimatına uyarımHer ihtimale karşı sor yinede enfeksiyon riski falan olur belki bısey vardır ben sordum gerek yok dedi sadece antibiyotik kullanıp Eylül ayını bekliyorum şimdilik yapacağım bişey yokmuş
Korkulacak bişey yok canım anestezi yapiyolar zaten hiç bişey hissetmiyorsun ameliyatla ilgili çıkınca çok az biraz ağrın oluyor iğne yapiyolar geçiyor o ağrı da kanama oluyor adet ağrısı gibi biraz ağrıların oluyor ayni gün eve geçiyorsunuz zaten anestezi etkisi geçince korkmanıza gerek yokCanım bende pazartesi rahim şeklini düzelttirmek için ameliyat olcamhastanede kaldınız mı yoksa o gün evemi gittiniz anesteziylemi oldunuz bana anlatır msnz biraz korku bastı beni
Anladım canım benim doktor bişey demedi korunmayla alakalı o yüzden merak ettimŞimdi şöyke ki operasyon sırasında spirali taktı o zaten 1 ay istemesende seni koruyr. Daha sonra operasyondan sonra verdiği hap 1,5 aylık bir hap spiral çıktıktan sonra ona devam ettim. Onunlla birlikte ek olarak bana sizin kulalndığınız ilacı verdi. O ilaç içilirkende hamile kalınmaması gerekiyor bu yüzden eşiniz korunsun dedi. İlaç bitti 6. günü adet oldum. Bu şekilde 3 ay geçti gitti zaten. Yumurta takibi bende yaptırabilrim gerçi ovuslayon kitlerim var onları kullanırım yada gün aşırı yapmak en mantıklısı kaçırma şansı çok düşer o zaman.
Anladım canım hayırlısı olsun inşallah hakkımızda bakalımnormaldir canım, spiral çıkana kada hersey olur benimde sol tarafımda batma hissi olurdu mesela yara gibi
Allah razı olsun canım hepinizden çok rahatladımKorkulacak bişey yok canım anestezi yapiyolar zaten hiç bişey hissetmiyorsun ameliyatla ilgili çıkınca çok az biraz ağrın oluyor iğne yapiyolar geçiyor o ağrı da kanama oluyor adet ağrısı gibi biraz ağrıların oluyor ayni gün eve geçiyorsunuz zaten anestezi etkisi geçince korkmanıza gerek yok
Senden de razı olsun canım korkulacak bişey yok emin ol rahat ol Rabbim şifa versin inşallahAllah razı olsun canım hepinizden çok rahatladım
Amin canım çok sağolSenden de razı olsun canım korkulacak bişey yok emin ol rahat ol Rabbim şifa versin inşallah
Amin canim inşallahOna dikkat ederim canım doktorun talimatına uyarıminşallah Rabbim kucağımızı doldurur bebişlerle şu çektiğimiz acıya değerde hamile kalırız
Anladım canım. Ben de hiç öyle ağrı olmazdı. ama şöyle bir duum da vardı. Mesela rengl öncesi sinyaller kasık ağrısı mesela 2/3 gün önceden değil de mesela 10 gün önceden başlardı tatlı tatlı vurmaya. Buda bir belirti midir bilmiyoum tabi.Bende öyleyim canım 1.gün leke şeklinde 2.gün yoğun kanama 3.gün azalıp biterdi . Çok azaldığını fark ettim . Bide çok ağrılı geçiyor rahimde inanılmaz bir ağrı oluyor . İnşallah ameliyattan sonra düzelir
Bende inanılmaz ağrılar oluyor , bide rahime yakın karın bölgem şiş hava yutmuş gibi ,sizdede var mı pekiAnladım canım. Ben de hiç öyle ağrı olmazdı. ama şöyle bir duum da vardı. Mesela rengl öncesi sinyaller kasık ağrısı mesela 2/3 gün önceden değil de mesela 10 gün önceden başlardı tatlı tatlı vurmaya. Buda bir belirti midir bilmiyoum tabi.
Amin inşallah canımAmin canim inşallahçok geçmiş olsun inşallah tedavin kolay geçer
Valla bende yoktu galiba öyle gaz şişkinliği canım.Bende inanılmaz ağrılar oluyor , bide rahime yakın karın bölgem şiş hava yutmuş gibi ,sizdede var mı peki
anestesizsiz ancak ofis histereskopisi yapılır tanı amaçlı. Diğer türlü anestesisiz histereskopi yapılmazMerhaba kızlar bende adetimin gelip bitmesini bekliyorum doktorum rahim filmi ve histeroskobi önerdi biraz içimi rahatlattınız özelde çok yüksek bir rakam söylediler ama snirim devlet Hastanesi'nde anestezi olmaz diye düşünüyorum histeroskobi de polip varsa alırım dedi doktorum anestezi olmadan dayanabileceği mi sanmiyorum
Canım histeroskopi ameliyatından ne kadar sonra günlük yaşamına döndünBende oldum yan duvarlarında şekil düzeltme yaptı dokor. Hormonlu spiral tkati ban abir ay kaldı içimde aynı zamanda da estrofem kulalndım. Spiral tkılı olduğu süre bounca sürekli bir lekelenme halindeydm. Adet kanaması gibi değildi. Ama bazen spiral vücut kabul etmeyip kanama düzeyini arttırabilior. Siz onu doktorunuza sorun kanama seviyei nasıl olmalıdır şeklinde. Ama sizinki spiralden yüzde 90
Aslında aynı gün taburcu ediliyorsun. Ertesi gün dönebilirsin çok ağır iş yapmamak şartıyla. Ben dinlenmeyi tercih etmiştim rapr almıştım 3 gün.Canım histeroskopi ameliyatından ne kadar sonra günlük yaşamına döndün