• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hissettiğim olumsuzluklardan kurtulmak istiyorum

happypisces

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
433
109
123
Ankara
ben ünv. son sınıfa gidiyorum ve son yıllarda kaç yıl bilmiyorum galiba 2 yıl kendimi berbat hissediyorum. birincisi özgvüvenim yok bir parttime işe girip çalışmak istiyorum (paransal sıkıntım var) ama iş ilanlarının önünden geçip gidiyorum kendime güvenemiyorum. ikincisi uzak bir ilişkim var beni kötü etkiliyor sürekli ayrılıyoruz geri barışıyoruz hastalıklı bir ilişkiye döndü ve bu beni iyice beter ediyor ama o kişiyi çok seviyorum. günüm ise şöyle geçiyor normalde tatildeyken 1e kadar uyuyup daha sonra akşama kadar net ve kitap okuma. şimdi okul başlıyor ve okula gidip gelicem. en yakın arkadaşlarımla görüşmüyorum hep bahane üretiyorum çünkü onlara bile sinir olmaya başladım evet kaç yıllık dostlarımın yüzünü görmek istemiyorum. ve aileme karşı içimde bir öfke var ''geçmişten gelen'' ve silemiyorum sürekli babamın yüzüne baktıkça geçmişte böyle böyle yapmıştı diye düşnüyorum. birincisi ben bu öfkeyi nasıl silebilirim içimden ikincisi kendime özgüvenim geri nasıl gelir ve üçüncüsü nasıl hayattan keyif alıcam? kendi ezikliğimi bastırmak için herkesi herşeyi yargılıyorum kızıyorum bağırıp çağırıyorum ergenlik çağındaki kişiler gibiyim. Lütfen rica ediyorum üzülme geçer gibi yorumlar yerine bana çözüm üretecek yorumlar istiyorum. benim gibi hissedenler varsa beraber birbirimize yardımcı oluruz diye düşünerek bu konuyu açtım. hepinize iyi günler

muhtemelen dönemsel birşeydir. mevsim geçişlerinde,iş ve okul başlangıç zamanlarında sık görülür bu durum. eğer uzun zamandır bu ruh halindeyseniz, sizi motive edici kitaplar okumalısınız,yüzde yüz düşünce gücü, sır vb kitaplar olumlu motivasyon sağlar. ve bi an önce işe girerseniz psikolojinize iyi gelir.

kişisel gelişim okumaya başladım özellikle özgüvenle ilgili mesela söylemememiz gerek 12 cümle varmışki ben bunları hergün söylüyormuşum bunlardan kaçınıcam umarım yavaş yavaş düzelirim. bugün okula gitmedim halbuki planlarım vardı okullaa ilgili ama ilk günden yaptığıma bakın :50:

Benim de babama karşı benzer bir öfkem vardı ergenlik zamanında ama söylemelisin onlara söylemedikçe geçmez.Söyle ki bilsinler telafi etmek istesinler dışarıdan birisi olsaydı aman derdim ne olacak nasılsa yarın öbür gün görmezsin bile ama ailen sonuçta kin beslemen en çok seni yıpratır

Bir de neden ezik hissediyorsun?? Gerçekten aban biraz açsana bunu çünkü hani laf gibi geliyor belki ama her can değerlidir kutsaldır ezik olduğunu düşündüren sana çevrendeki insanlar mı merak ettiM??

söylemememiz gereken 12 kelime neymiş peki o herkese sinir olma durumu bendede var ve aileye öfkede var maalesef

Son düzenleme:
Bir de neden ezik hissediyorsun?? Gerçekten aban biraz açsana bunu çünkü hani laf gibi geliyor belki ama her can değerlidir kutsaldır ezik olduğunu düşündüren sana çevrendeki insanlar mı merak ettiM??

merhaba öncelikle babama olan duygularımı kontrol etmeyi yavaş yavaş öğreniyorum galiba. okuduğum yazılar beni biraz rahatlatıyor. onu yargılamamaya başladım çünkü ailesiz büyümüş birisi o. yani belki baba olmayı bilmiyordur öyle düşünüyorum artık yada düşünmeye çalışıyorum. onun dışında ezikliğimin asıl nedenini inan bende bilmiyorum bir işi beceremem diye düşünüyorum herzaman. bir ortama girdiğimde kimse beni sevmicek diye düşünüyorum niye sevsinlerki sevilcek neyim var gibi :) yani birisi seni sevmiyorum dese şaşırmam ama seviyorum diyince şaşırıyorum. son zamanlarda topluluk önünde utanma falanda başladı kursa gidiyorum konuşma yaparken acayip derecede utanıyorum herkes beni dinlerken öyle işte..

söylemememiz gereken 12 kelime neymiş peki o herkese sinir olma durumu bendede var ve aileye öfkede var maalesef
söylemememiz gereken 12 cümle desek daha doğru olur =)
Diğerlerinden farklıyım, onlar daha akıllı.
• Ben zaten her zaman geriden giderim.
• Keşke daha güzel olsaydım (güzel değilim).
• En iyisi olmalıyım.
• Keşke daha zeki bir kadın olsaydım.
• Herkes benden daha çok çalışıyor.
• Ben beceriksizin tekiyim.
• Hafızam pek iyi değildir.
• İsimleri aklımda tutamam.
• Benden bir şey olmaz.
• Çok sinirliyim, dengesizim, dağınığım.
• Korkağın tekiyim.

• En iyisi olmalıyım.
• Benden bir şey olmaz.
• Korkağın tekiyim.

bunların içinde tek kullandığım kelime hafızam iyi değildir derim hep ama cidden iyi değil yaa :)

kişisel gelişimle ilgili yazılar okumaya devam et.. ben babanla ilgili yorum yapmak istedim. hiçbi iletişimim yok benim de babamla.. lise ve üniversite yıllarımı ondan nefret ederek geçirdim.. beni çok etkiledi sevgisizlik.. babasıyla arkadaş gibi olan arkadaşlarımı kıskandım hep.. seni anlıyorum.. işe bu durumu kabullenmekle başla. babanı kabul et. onla olan ilişkinin bu boyutunu kabul et. (yeterince emek verdiysen bu boyutun daha kaliteli bi düzeye çıkması için tabi.) ben çok şey yaptım.. konuştum.. kavga ettim.. sinir krizi geçirdim.. neden böylesin diye.. ama benim babam böyle.. ilişkimiz de bu boyutta.. ondan nefret etmiyorum.. hissizim genelde.. bu durumumu bilen bi arkadaşım bana "baban için dua et, onun mutlu olması iyi olması sağlıklı olması için sürekli dua et onu gönülden bağişla yoksa arınamazsın bu nefret öfke ve kabullenememe sana zarar verir" demişti.. işe yaradı.. ben sürekli ona dua ederim.. baba olarak değil ama insan olarak severim.. bugün sabrımı biraz zorladi ama ben onu böyle kabul ediyorum , beklentim yok ondan hiç.. beni sevmesini beklemiyorum, buna ihtiyaç duymuyorum.. olmayana odaklanma olana odaklan.. mesela annene odaklan.. ama bunu da bağımlılık haline dönüştürme.. ben bu hatayı da yaptım.. tüm sevgiyi annede aradım ve anne bağimlisi oldum.. bu sevgiyi de dengede tut.. sevgilinle hastalıklı bi ilişkin varsa çok sömürür enerjini.. senelerce hastalıklı ilişkiler yaşadım.. doya doya aşkı yaşayamadım.. her zaman derim babasıyla sağlıksız baği olan bir kız ilişkilerini çok ama çok saplantılı ve bağimli yaşiyor.. baba sevgisine duyduğum açliği 15 yaşımdan beri dışarda aradım.. bunun 22 yaşında farkına varıp çözüme götüremedim.. yalnız kalmaktan çok korktum.. 25 yaşındayım ve yeni yeni kavuşuyorum özüme.. lütfen benim gibi geç kalma.. çaba göster kendin için.. sorunun farkındasın elbet çözeceksin ama şimdi çözmek dururken 5 sene sonra çözme.. sevgiyle kal..

• En iyisi olmalıyım.
• Benden bir şey olmaz.
• Korkağın tekiyim.

bu cümleleri bastırmayın. bunları bastırmak yerine ilk amaç kendimizle barişmak olmali. ben kendimden örnek veriyim. bazen aptalca davandığımda kendime bak aptalın tekisin derdim. onun yerine artık "aptalca davranmış olabilirim(bu konuda aptalca davrandım) ama ben mükemmel değilim ve aptalca davranma özgürlüğüm var diorum. mutlaka agresif olduğun, sinirli olduğun, aptalca davrandığın durumlar olmuştur ve olacaktır. bunu bastırmaya çalışıp yok ben aptalca davranmadim diyince kendimle çelişkiye düştüm. bu sefer sinirlenmeye başlaidm. onun yerine o konuda hata yaptığımı ve bunun da doğal olduğunu düşünüyorum. mesela beceriksizin biriyim yerine bu konuda beceriksizce davranmış olabilirim ama bir sonraki sefere şöyle yaparim diyebilirsin.

bi de maddi sıkıntın varsa internetten makale işi yapabilirsin. az kazanırsın ama en azndan harçlığın çıkar. ilgilenirsen özelden ulaş nerden iş alacağını anlatırım

Back