Hirschsprung hastalığı?

baskentin cocuk doktoruna gitmeye kadar verdim. ondan sonra gerekirse yaptiracagim
parmakla muayene sonucu fışkıran kaka yapti. o gun kaka yapamamisti.sebebi o olabilir mi. cok gicik bir şekilde şartları zorladigimi biliyorum ama su sıralar cok telasli ve pimpirikliyim.
birde ben ne ara elini soktu goremedim ama ben bir saniye gözlerimi cekmistim
demem o ki jel surmedi galiba ve o sebeple bebegim ugundu kaldi. zaten hemen ordan cikip çocuk cerrahisine gittik. cok catlak var dedi poposunda. cani cok yandi yani.
cerrahiye gobek fitigi icin gittik. Gobek fitigi nin bunla bu alakası yoktur degil mi yinede sorayım dedim

baskentin cocuk doktoruna gitmeye kadar verdim. ondan sonra gerekirse yaptiracagim
parmakla muayene sonucu fışkıran kaka yapti. o gun kaka yapamamisti.sebebi o olabilir mi. cok gicik bir şekilde şartları zorladigimi biliyorum ama su sıralar cok telasli ve pimpirikliyim.
birde ben ne ara elini soktu goremedim ama ben bir saniye gözlerimi cekmistim
demem o ki jel surmedi galiba ve o sebeple bebegim ugundu kaldi. zaten hemen ordan cikip çocuk cerrahisine gittik. cok catlak var dedi poposunda. cani cok yandi yani.
cerrahiye gobek fitigi icin gittik. Gobek fitigi nin bunla bu alakası yoktur degil mi yinede sorayım dedim
Göbek fıtığının bununla alakası yoktur. Geçmiş olsun. Ama malesef patlarcasına yapma orda bir yapışıklık olduğu anlamına gelir. Doktor elinizdeki tetkiklere bakarak ne dedi peki? Sizin bahsettiğiniz kusmalar da safralı kusma sanırım.

Ben sizi anlıyorum. Ben de çocuğuma bu hastalığı konduramamıştım. Minicik masum bir bebek. Böyle olumsuzlukları insan yakıştıramıyor ama şu an duygusal değil de gerçekçi davranmanız lazım. İnşallah değildir. Allah tüm bebeklerimize şifa versin. Sizi üzmeyi ve telaşlandırmayı da asla istemem ama bu hastalığın zorluklarını yaşamış biri olarak eğer şüphe doğruysa bağırsaktaki harabiyet daha fazla artmadan müdahale edilmesi lazım. Sizin bununla ilgili gitmeniz gereken yer çocuk doktoru değil çocuk cerrahıdır. İsterseniz size isim önerisinde bulunabilirim. Lütfen ertelemeyin.

pinartn acaba bu patlatircasina kaka yapma her seferinde mi olmalı. mesela biraz once pamuga zeytinyağı sürüp poposunu uyardim. birkaç kez yapmam gerekti. patlatmadan yapti.
aydin hoca uni demi bakiyor. ozeldemi. nasil gidebilirim. direk cerrahiye mi gidiliyor

pinartn acaba bu patlatircasina kaka yapma her seferinde mi olmalı. mesela biraz once pamuga zeytinyağı sürüp poposunu uyardim. birkaç kez yapmam gerekti. patlatmadan yapti.
aydin hoca uni demi bakiyor. ozeldemi. nasil gidebilirim. direk cerrahiye mi gidiliyor
Hayır her seferinde değil, parmakla muayenede oluyor. Diğer konu için özel mesaj atacağım.

Merhaba benim oğlumda da bu hastalik vardı su anda 3 yasinda Allah yardimciniz olsun ben de cok aradim ama cok fazla karsilasmadim bu hastalikla ilgili bilgilere sizi bilgilendirmek isterim elimden geldiğince 6 aydan sonra kabızlıkla ortaya çıktı ama hemen bilemediler baya bi zaman sıkıntı cektikten sonra anlasildi cocuk cerrahisi biyopsi yapti orada çıktı sinir hücresinin olmadığı 16 aylikken kolostomi açıldı 5 bucuk ay kolostomiyle durdu sonra ikinci ameliyatinda kalinbagirsagini tamamen aldilar önceleri kolostomiden cok korkmustum ama korktuğum kadar degilmis Allah yardim ediyorve en rahat dönemimiz o zamanmış. ikinci ameliyattan sonra bizim icin daha zor bi süreç basladi çünkü sadece incebagirsagi olunca kakalar cok asitliydi ve poposu cok pişik oldu 1 bucuk ay yanık tarzinda pisikle uğraştık cocugum oturamiyordu bile yaralardan tam geciyor derken bagirsak yapışıklıgına bağlı olarak tikanma oldu ve yine hastaneye yattık 3 gün tedavi oldu sonraki ay tekrar tikanma oldu ama bu sefer hastaneye yatmadan kendisi açılır dediler her gün lavman yapin dediler cok zor her gün lavman da sonraki ay tekrarladi ve yine yattik hastaneye sonraki 6 ayda sürekli sıkıntı oldu sık sık karnim agriyor dedi sık sık poposu pişik oldu ağustosa kadar yatmadik hastaneye agustosta bagirsak enfeksiyonu gecirdi yine yattık ishalden yatiyoruz ama kakasini yapmadigi icin lavman yapıldı surekli yine bi de doktor tuse yapiyordu her lavmandan sonra iyice korktu. ekim ayinda tekrar üsüttü hasta oldu ve hala da cekiyoruz karni agriyinca kakasini tutmaya başlıyor nasil yapıyor bilmiyorum ama her zaman ishal gibi yaptigi kakayi bile tutuyor sonra o da ďaha cok agri cekmesine sebep oluyor gece uyurken yapiyor ve bu yüzden sık sık lavman yapmak zorunda kaliyoruz ki lavmani bile tutuyor yapmiyor ve uyuyunca yapiyor hepsini lavmandan da korkar oldu sürekli agliyor anne bisey mi yapacan bana diyerek korkup agliyor psikolojisi bozuldu 2 aydir hastaligi da geçmiyor herseye ağlıyor doktor en son gittigimizde makat darligi olusmus anestezi altında genisletme yapalım dedi simdi de onu düşünüyoruz nasil yaptiracagiz iyice herseyden korkacak diye. 2 bucuk senedir hastane ve hastalikla ugrasiyoruz Allahim beterinden korusun Allahtan gelene razıyız napalim imtihanimiz boyleymis inşallah sizinki kolay gecer Allah yardimciniz olsun tekrardan
Mrhba. Benim de 8 aylık oğlum var. 3.gün ileostomi açıldı, geçen hafta da biyopsi ile de tanı konuldu. 1 aya kadar ameliyat olucaz alınacak kalın bağırsak. Bi öneriniz var mı? Bir de ameliyatta biyopsi yle mi tanı koydular tüm kalın bağırsak çalışmıyor diye? Bir de başka çocuğunuz var mı? Bizim ilk çocuğumuz sonraki bebeklerde tekrarlar mi korkuyorum.

Mrhba. Benim de 8 aylık oğlum var. 3.gün ileostomi açıldı, geçen hafta da biyopsi ile de tanı konuldu. 1 aya kadar ameliyat olucaz alınacak kalın bağırsak. Bi öneriniz var mı? Bir de ameliyatta biyopsi yle mi tanı koydular tüm kalın bağırsak çalışmıyor diye? Bir de başka çocuğunuz var mı? Bizim ilk çocuğumuz sonraki bebeklerde tekrarlar mi korkuyorum.
Çok geçmiş olsun. Merdiven biyopside ne kadarının çalışmadığı ortaya çıkıyor ama tanı amaçlı uçtan alınanda sadece ganglion hücre var ya da yok şeklinde sonuç çıkıyor. Benim bir çocuğumda var. Diğerinde yok ama bana doktorum kardeş planlanması durumunda genetik test yaptırmamız gerektiğini söyledi.

Konya Başkent Üniversitesi hastanesinde ameliyat oldu oğlum ben de sormustum 6 ay boyunca hic sıkıntı çekmedik nasil oldu diye doktor sıvı kaka olunca yapabilmis demişti kolostomisi de incebagirsaktan acildi (yani ilesotomi) ikinci ameliyata kadar 1 bucuk ay boyunca lavman yapmıştık sabah aksam serum fizyolojikle o zaman bile simdiki kadar korkmamisti büyüdükce daha da zorlasiyor. bize genisletmek icin herhangi bisey vermediler verseler de yapamazdim diye düşünüyorum cok zor bisey galiba Allah bu durumda olanlara yardim etsin. Doktora bu genisletmeden sonra herhangi bir tutamama sorunu olur mu diye sordum olmaz dedi ama yine de bilemiyorum insallah olmaz ben de korkuyorm ilerisi icin ama inşallah Allah yine bi kolaylik verir diye düşünüyorum her zorlugumuzda Allahim yardim etti şükürler olsun herkesin yardimcisi olsun dediginiz gibi dermansiz degil Allah dermansiz dert vermesin
Şuan aradan 3yıl geçmiş , nasıl durumunuz?

Sadece kaka yapamama değildi. Sizin yedi gün biriktirdiği kakasını yapabiliyorsa büyük başarı. Bu hastalıkta bağırsağın bir bölümünde boğumlanma hareketi yapan hücreler yok. Kaka bir yere kadar geliyor ve orda birikiyor. Karnı şişiyor. İleri vakalarda Allah korusun kakanın ağızdan gelmesi veya bağırsak yırtılması bile sözkonusu. Hastanede kaldığımız dönemde böyle bebeklerle de karşılaştım malesef.
Benim bebeğim doğunca bir kere emdi beni hastanede, bir daha emmek istemedi. Mama da kabul etmedi. 24 saat geçmesine rağmen mekonyumu yapamadı. Safralı kusmaya da başlayınca yoğunbakıma alındı. Orda lavmanla yaptırdılar. Sonrasında kendi yapmaya başlayınca takip şartıyla çıkarttılar.
Sonrasında 10 günde bir karnı şişti, hastanede lavmanla yaptırıldı. Biyopsiyle teşhis kondu.
Acaba siz de başka bir çocuk cerrahına mı götürseniz? Vitamin kullanıyor musunuz?
Lavmana kadar aynı bizim de , lavmanla yaptırdılar ama karnı şişmeye devam etti , özel hastanede bi iş olamayacağını anlayınca sevk ettik üniversite hastanesine , biopsi alınacak ama açık ameliyat olacak ? Sizin de öyle miydi ? Bizim bi de çok küçük daha 20günlük

Sevgili arkadaşlar 2 aylıkken tek seansli ameliyat oldu oğlum. Mayısta 4 yaşına girecek.aklinizda bir soru varsa cevaplarım.iyi aksamlar
Hem ayrıntıyı duymak isterim ? Bizim de tek aşamalı mı 2 mi 3mü ameliyat esnasında karar verilecek ? Sizin anüse kaç cm vardı ? Açık ameliyat mı yoksa transanal denilen yöntem mi ? Çekme yöntemi dedikleri mi ?

Allah yardımcınız olsun. Sizinki çok daha sıkıntılı bir süreç olmuş. Benim anlamadığım 6.aya kadar nasıl yaptı kakasını? Kalın bağırsağının tamamı alındığına göre bayağı ileri bir vaka. Bizim 38 günlükken biyopsiyle anlaşıldı. 55 günlükken tek operasyonla problemli olan 55 cm aldındı. Sonrasında birkaç kere yine ishale bağlı yatışımız oldu. Şimdi ödüm kopuyor kabız olacak diye. Size buji hegar uygulaması verilmedi mi? Biz daralma olmaması için 10 ay boyunca günde üç kere evde yaptık. Aralıklarla bırakmayı denedik ama daralma oldu ve tekrar başladık. şükür 2 aydır yapmıyoruz ama ara ara karnı şişiyor ve kabızlık durumu oluyor. İleride kaka tutamama gibi durumlar olabiliyor diye okumuştum. Sanırım sizde yok. İlerisi beni çok korkutuyor.
Dediğiniz gibi her kontrolde tuşe yapıyorlar ve artık altını açmak için bile sırtüstü yatıramıyorum. Korkuyor bir şey yapacağız diye. Çok zor ama şükür ki dermansız değil diye sabrediyorum.
Siz hangi hastanede ameliyat oldunuz?
Açık ameliyat ile mi alındı kalın bağırsağı?

Lavmana kadar aynı bizim de , lavmanla yaptırdılar ama karnı şişmeye devam etti , özel hastanede bi iş olamayacağını anlayınca sevk ettik üniversite hastanesine , biopsi alınacak ama açık ameliyat olacak ? Sizin de öyle miydi ? Bizim bi de çok küçük daha 20günlük
Bizim 38 günlükken biyopsi alındı. 55 günlükken ameliyat oldu

Be im bebegimde doğduğundan beri az az sari kusuyor bazen baya kusuyor ama ren gi sari genel durumu iyi tıkanıklık yok baktılar anlayamadılar w4 gun kuvezde kaldi ckkti sua yine sari kusuyor anlayamadım gittii

Sami ulus devlet hastanesi ne. Eski Turgut Özal a gittim. Kolon rontgeni için merkez binadan randevu aldik bugun için.
Benim belirtilerle ilgili umidim kilo alıyor olmasi. Umutduzlugum ise safranli sarı renkli kusma ve akabinde surekli kusma.
Üzerinden çok uzun zaman geçmiş kızıma da biyopsi yapılacak Hirshburg için degerlendirecekler sizde ne çıktı?

X