Bebek Beslenmesi hipp kilo aldırıyor mu?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

pnkllr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2008
152
16
39
Merhaba kizlar benim 2.6 kg dogan bebegim var yakladik iki aylik. anne sutum gelmesine ragmen sulu oldugu icin ilk ay 500 gram aldi 2. ayin ortasinda da anca 230 gram alinca doktor yasitlarina yetissin diye mama takviyesi verdi gunde 2 3 öğün. aptamil kullan dedi ama aptamil kabiz yapiyo dediler diye hipp aldım. ama aptamil iyi kilo yapiyomus galiba. hipp nasil kullananlar bana yardim edebilir mi? iyi kilo aldiriyor mu? ve eger baska mama oneriniz varsa soyler misiniz?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ben 40 gün emzirebildim sonrası hipp mama.. maşallah kilo alımı gayet iyi oldu hep.. kabızlık hiç yaşamadık.. aptamil kullanmayı düşünmedim.. ben de hipp ile büyümüşüm.. kızım da öyle oldu..

yaa cok sevindim bunu duyduguma
:)kizim su an 3800 kilo 53 gunluk.yani 1 ayda 1 kilo alir mi mesela ya da daha fazla? az cunku kilosu.senin bebegin aylik ne kadar aldi mesela canim?

canım benim kızım 3.400 doğdu.. kilo alımı doğum kilosu ile de ilgili.. benimki ilk 5 ay 1 kilo almıştı sonra yavaşladı.. ama yani illa 1 kg alsın diye panikleme.. önemli olan alması.. zamanla artacak.. sağlıklı olsun da.. aşırı hızlı kilo alımı da sıkıntı yaratır.. gazı, kusması vs az.. uykusu yemesi bol olsun canım..

selam canim biz hippin disinda sma da aldik dönüşümlü olarak ikisini de veriyorum kilosu 4 kilo 100 gram çıktı dün saglik ocağında:) mutluym kilo aliyor. ama boyu 52.5 cm ölçtü hemsire ona canım sıkıldı ben daha uzun olcak saniyodum. gerci belli olmaz cuma gunu hastane muayenesinde daha net ölçülür doktor tarafından ( teselli ediyorum) 47 cm dogdu gerci ama yine de daha uzun olmasi gerektigini düşünüyorum insallah uzar ve kilo alir insan endiseleniyor geri kalacak minik olacak diye

benim bildiğim kalite olarak hipp sma ve sonra aptamil geliyor
aptamil kabız yapıyo demişsin o nadirdir yani sanmıyorum bebeğinin kabız olacağını
ben sma kullanıyorum kakası hep baya katı ama yapıyo diye sıkıntı yok ayrıca kilo çok aldıryo ve boş kilo aldırmıyor yani bende böyle oldu
full sma kullandığım 3. ay bebeğim 1600 kilo aldı ve boyu 5 cm uzamıştı
hippte daha iyi olduğuna göre o daha iyidir smanın kabız yaptığı bi gerçek sanırsam ama aptamil yapmıyor
hippte akrabamdan duymuştum biri kullanmış çocuğu öve öve bitirememişlerdi hem organik hem kaliteli bence denemelisin
aptamil kullanan çok tanıdığım var herkes kullanıyor nerdeyse kimisini aşırı şişiriyor kimiside zayıf ama bebeğin yapısına göre değişir cnm hipp ve sma tavsiye ederim

canım sağlıklı olduktan sonra takılma lütfen bak zamanla takılacak o kadar çok şey çıkıyorki kendini yıpratma bu kadar.. hele boyuna takılma.. bebekkenki boyu ilerisi için pek anlam taşımıyor.. eşim minnacık bir bebekmiş şimdi 1.90.. ablam çocukken hep yaşıtlarından boylu poslu idi resmen iri yarı:) şimdi 1.55.. 53 günlüktü bebeğin değil mi? 5 cm civarı uzamış daha ne olsun.. kızım 49 cm doğdu şimdi yaşıtlarından çok ilerde.. ilerde ne olur bilemem tabi.. sen merak etme mamasını içir güzel güzel.. gazını iyi çıkar.. güzel uyusun.. bi de huzur.. huzur büyütür çocuğu asıl.. sevgiler..
not: farklı mama iyi olmaz denir ama doktorun onayladıysa tabi o bilir daha iyisini..

selam canım aslinda başka mama onermedi tek basina aptamil bistedu ya da sma ama benm az hipp kaldi onu bitireym diyorum ben baska bi doktora sordum bi sakincasi yok dedi ben de bitireym bari bu hippi sonra sma ile devam edeym dedim.boyy benmkinin 47 cmdi doğduğunda şimdi 53 gibi bişi insanin genetiği de cok onemli tabi geleceği için ama iste anneler huzursuz oluyo :) masallah cok güleç bir bebek o konuda sansliyim huzurlu.gece 3 saatte bir uyandirmiyorum cunku 4 4.5 saat uyuyo gece sonra acikiyo kalkiyo. uyandirmali miyim?

2 2buçuk aydan sonra uyanmıyorsa uyandırmaya gerek yok zaten acıkınca uyanıyolar uyurkende büyüyolar

6 saat aç kalmasın ama 4.5 saatte bir uyanıyorsa da uyandırma bence artık.. benimki de uyanmazdı çok sık.. bebişin uykuyu seven bir bebek olacak şanslısın.. benimki de öyledir.. çok önemli birşey çünkü.. maşallahlık bir bebeğin var hiç takılma sen de huzurlu ol..

cok tesekkurler evet huzurlu mutlu olmasi buyuk avantaj sanirim mamalara da alisti kabiz olcak diye korkuyodum hic bisi olmadi. bebegin gece 12de uyumasi ve 4 saat araliklarla ertesi gun 11lere kadar uyumasi normal mi? oluyorum etraftan , diyolar ki aksam 7 8de yatiriyorum sabah 8de kalkiyo diyolar. benm aksam 8de gece uykusuna yatmiyor.sekerleme yapiyo ufak ufak o kadar.gece 4te ve ertesi gun sabah 7lerde uyaniyo ama geri yatiyo sonra 11e kadar mesela.

hipp kullanırken bizde de hiç kabızlık olmadı.. bak yine şanslısın:)
gece 12 çok geç canım.. 7 de yatırıyorum diyenlerden ben de hiç olmadım..kızım geç uyuyan geç kalkan tiplerdendi..o aylarda 9 da uyur 9 da kalkardı.. 2 yaşında olacak 25 mayısta ve hala 21:30dan önce asla uyumaz..
8 de başla sen uyutma evresine.. banyo yaptır mesela.. karnı tok olsun muhakkak.. alışır kısa sürede..
illa 7 olmasın ama 12 de çok geç.. büyüme hormonu salgılamak açısından..
uyku olayı yeme olayı her bebekte farklı.. sen bebeğinle kendi düzenini oluştur.. her eleştirene de kulak asma.. ama dinle azıcık yine de:) canını sıkmadan..
şu an uyku düzeni için çok uygun aylarda..büyüdükçe iş daha zor.. erkene çekmeye çalış.. kısa sürede alışacak..
gündüz uykusu nasıl? geç yatıyorsa ona ondan uykusu geç geliyordur belki..

peki ama nasl alistircam aksam 8de yatirmaya? daha dogrusu şöyle, aksam 8lerde uyuyo zaten. ama kesik kesik.misal 9larda uyuyo ve gece 10larda uyaniyo mesela. 11.30da tekrar uykuya daliyo. bu aslinda gece uykusuna dahil mi? 11.30da uyaninca da 4lerde uyaniyor.

gündüz uykusunu bozarak tabiki bence 10 iyi yazda geldi zaten gündüz 1 saat erken kaldır bişe yap onu sen ayarlarsın rayına oturur aslında disiplinli olunca herşey düzene giriyor inan yeterki kararından vezgeçme bebek bunlar nasıl alıştırırsan öyle gidiyo ama uyku eğitimine 3 veya 4. ayda başlamak lazım

benimde ne yazıkki sütüm olmadı artması çin her yolu denedim.artsın diye memeden ayırmadım ama sonuc 4 ay mam takviyeli emebildi okadar.sonrasında da hep hipp combiotic kullandık.metal kutuda olan.içeriğindeki prebiyotik ve probiyotikler sayesinde de hiç kabız olmadı.hala devam ediyoruz.doktor önerisiydi bize hipp. sma ve golden goat(keçi sütü maması) önermişti birde.hipp organik olduğu için onu seçtik.

yanlız ne kadar organik olsada mama hazır bir ürün.dolayısıyla ek gıdadan sonra hazır bir ürün kullanmayı yani hipp yada başka bir markanın paketlenmiş hiçbir ürününü kullanmayı düşünmüyorum..

Sağlıklı ömürler diliyorum bebeğinize.Anneler gününüz kutlu olsun bu arada..Anneler günü yazımı blogumda yazdım sizlerle de paylaşmak isterim..

http://erencinarinannesi.blogspot.com.tr/2014/05/ilk-anneler-gunum_9.html

Bu arada benim oğlumda 8-8,5 da yatanlardan ama öyle sabah 8 e kadar uyuyanlardan değil.gece 12-1 arası ve 4-5 arası uyanıyor mama yıyor yatıyor.11 den yavaş yavaş her gece yarım saat öne ala ala alıştırdık.Sabah 6 dan sonrada ta uaynıyor..

ayrıca tam 5 aylık olduğu gün odasını ayırdım.yanımda yonca beşik vardı onda yatıyordu.sonra kollarını yanlara çarpıp uyandırmaya başladı.sığmaya sığıyor ama dönerken çarpıp uyanıyordu.mecbur erkenden odasına geçirdim şimdi döne döne uyuyor

evet ben basladim artik birden bi kac saat once uyumasini beklemem sacma olur tabi ama 1 saat bir saat erken uyandirarak bişiler yapabilirim. bu arada odasini ayircam ama nasil? gece 1 kez uyaniyor, telsizle mi hallediyoruz bu isi? evde var kullaniyorum telsiz ama hic odayi ayirdigim icin kullanmadım tabi,odasinda mi yatmaliyim ya da?

cnm hipp de kullandım ama daha kati parcacikli kaka yapiyodu daha kuru, sma kullandim hala kullaniyorum bi yabdab da aptamil aldim dönüşümlü kullaniyorum kabiz veya kusma olmadı bu haftasonu kontrole gidicez bakalim kac gram almis 8 günde, gecen gun gittik kontrole 1 ayda 660 gram almis dusun ki son 15 gununde takviye yaptigim halde.doktor mamayi tüm güne yay dedi arttir dedi .ben aslinda sutten sjnra mama vermek değil tam ogun mama verme taraftariyim, doktor benden 90 sut+30 mama yapnami istedi ama benm bebek kirk yikda bir 110 120 iciyo.neyse ben bildigimi yapiyorum.ya tam sut veriyorum doymazsa mama takvite ediyirum, ya tam mama veriyorum bir öğünde bu durumdan memnunum. bakalm ne kadar almış. bebek tartisi mi alsam.bebekle tartiliyorum ama ne kadar aldigi net anlasilmiyo günlük veya haftalik olarak .

cuma kontrole gittigimizde boyu 53 cm kilosu 3970 cm olmustu. 35 gun onceki ölçümleri boy 51 cm kilo 3170 cm idi. güne bölünce günde 22 gram almis aslinda normal sinirda ama biz 30 grama yaklassin istiyoruz dedi az kilolu oldugu icin.mamayi arttir dedi.zaten onun istedigi gibi kullanıyorum mamayi. yogun kullaniyorum. ama bisi demedm:) biraz daha yogunlastirdim artik.bi artış okdugunu farkediyorum ama net anlayamiyorum tabi hassas tartim yok.bu cmtesi hi daha cagrdi kontrol var 8 günde kac gram almis diye. bi de idrar kontrolu ve kalp ekosu istedi kontrol için. idrar tahlili temiz cikti bugun kalp ekosu var ufurum veya delik var mi dye bakilcak.ama kadinin atladığı bi sey var,2. ayin ilk 15 gunu mamasiz 230 gram almıştı. sonra mamaya basladim son 15 gününde ise 430 gram aldi.yani mamayla gecirdigi günlerin gramini hesaplayinca gunluk 28.6 gram almış. ama ilk 15 gunku zayifligi bu ortalamayi 22.2ye düşürdü kadin bunu gozden kacirdi o yuzden bence 1 aylik mama takviyesi guzel sonuc verecekm.hadi insallah tek temennim bu..

Son düzenleme:

yarim saat one alma işini nasil yaptiniz ve kac gun sonra bi yarim saat daha erkene aldiniz? sabah erken mi kaldiriyodunuz ? gece banyosunu mu erkene aldiniz detaylari öğrenebilir miyim?
bu arada sizin de anneler gününüz kutlu olsun:)

valla ne desem bilemedim benim uykum hafif olduğu için sorun olmuyo ayrı yatıyoruz ben yatak odasında o salonda yatıyo ama ağlayınca duyuyorum hemen kendine güvnmiyosan sen bilirsin cnm telsiz iyi fikir ama duyuyorum diyosan gerek yok zaten duyamadın diyelim çok güzel duyuruyo daha çok bağrıyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…