• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hıpotroıdi !

Putto

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2016
750
243
33
31
Arkadaşlar iyi geceler . Aramızda doktor veya hıpotroıdı arkadaslar yardımcı olursa çok sevınırım:)
Serbest t4 ve t3 degerlerım düşük çıktı. Bu sonuçlar psikiyatrıde çıktı doktor bır endokrıne görün dedi.Sorunum aşırı uyuma hali, halsizlik ve dikkat ettiğim halde ve spor yapmama rağmen kilo aldım , hıpotroıdı olmamın yüksek olmasını söyledi. Endokrin uzmanına göründüm henüz sonuclarım cıkmadı ancak bekliyorum.
Bu hastalığı bulunan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi lütfen , ilaç verılınce metabolızma düzeldi mi vs , yada hangi belirtilerle başvurmustunuz?
Şimdiden teşekkürler:)

Arkadaşlar iyi geceler . Aramızda doktor veya hıpotroıdı arkadaslar yardımcı olursa çok sevınırım:)
Serbest t4 ve t3 degerlerım düşük çıktı. Bu sonuçlar psikiyatrıde çıktı doktor bır endokrıne görün dedi.Sorunum aşırı uyuma hali, halsizlik ve dikkat ettiğim halde ve spor yapmama rağmen kilo aldım , hıpotroıdı olmamın yüksek olmasını söyledi. Endokrin uzmanına göründüm henüz sonuclarım cıkmadı ancak bekliyorum.
Bu hastalığı bulunan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi lütfen , ilaç verılınce metabolızma düzeldi mi vs , yada hangi belirtilerle başvurmustunuz?
Canım aynı hastalık bendede var. Değerlerim çok düşük çıkmıştı bir yıl öncesinde. Ömür boyu kullanmam gereken bi ilaç verdi doktor. Sabahları aç karnına. Bi süre kullandım değerler normale geldi ama sonra kendi kafama göre bıraktım ilacımı. Bi ay öncesine kadar şikayetlerim arttı özellikle uyku hali yorgunluk halsizlik. Değerlerim yine düşük çktı ilaca tekrar başladım. İlacı kullandıgım süre şikayetlerim bitiyor. Geçmiş olsun :)

Canım aynı hastalık bendede var. Değerlerim çok düşük çıkmıştı bir yıl öncesinde. Ömür boyu kullanmam gereken bi ilaç verdi doktor. Sabahları aç karnına. Bi süre kullandım değerler normale geldi ama sonra kendi kafama göre bıraktım ilacımı. Bi ay öncesine kadar şikayetlerim arttı özellikle uyku hali yorgunluk halsizlik. Değerlerim yine düşük çktı ilaca tekrar başladım. İlacı kullandıgım süre şikayetlerim bitiyor. Geçmiş olsun :)
Sizede gecmıs olsun:) kılo alımınız oldu mu ve ılacla bırlıkte verdınız mı olduysa?

geçmiş olsun eğer hipotroidse sorununuz ,ilaç yada ameliyatla düzelirsiniz ,iyi bir endokrin uzmanı bulun size tavsiyem eğer istanbuldaysanız cerrahpaşa ya da çapaya gidin ,

geçmiş olsun eğer hipotroidse sorununuz ,ilaç yada ameliyatla düzelirsiniz ,iyi bir endokrin uzmanı bulun size tavsiyem eğer istanbuldaysanız cerrahpaşa ya da çapaya gidin ,
Hayır malesef, Ankaradayım. Tesekkurler bu aradaa:)

Değerlerim ilaçla düzeldi ama metabolizma hızı eskiye dönmüyor malesef. Azıcık dikkat etmesem ilaç kullandıgım halde üçer beşer alıyorum kiloları.

Bende hipotiroidi haşimato hastasiyim son 1 buçuk yıldır kesin teşhis konuldu
Belirtiler aynı senin gibi sürekli tembellik yorgunluk unutkanlık ta var kilo zaten var malesef

İlaçları düzenli kullandığım da ihmal etmediğimde kilo verdim
Psikolojik olarak ta biraz düzelme oluyor
Ama işte süreklilik önemli bende 1 ay alıp 2 ay bırakanlardanom bunu düzeltmeye çalışıyorum. Kullandığım ilaç 50mg
Geçmiş olsun sana da panik yapma ilaçlarını düzenli almaya bak
Kilo verme için de düzenli spor diyet şart

9 senedir hipotroidliyim.

Dr sana ilaç verecek. İlk hafta çeyrek, sonraki hafta yarım, sonraki hafta tam içmeye başlayacaksın hapı. Ve ömür boyu kullanacaksın.

Aç karnına ve mümkünse kahvaltıdan en az yarım saat önce içilmeli. Ben 1 saat öncesinden içerim.

Normalde 6 ayda bir tsh tahlili ve buna göre ilaç dozajı alınmalı.

Hamilelikte her ay tahlil yapılmalı ve ilaç dozajı ona göre artmalı. Gerçi bunu dr arttırıyor. Çünkü ilaç anne karnında ki bebeğe yetmek zorunda yoksa bebekte rahatsızlık sözkonusu oluyor. Zeka yönünden.

İlacı kullanmaya başlayınca şikayetlerin azalacak. Halsizlik, uyku hali, kilo alımı, kabızlık vs.

Peki ilacı alınca kilo verecek misin? Tabi birazcık. Üstüne dikkat edersen daha çok verirsin. Bu senin elinde.

Brokoli, kara lahana, kırmızı lahana, beyaz lahana, turp vs. Gibi ürünleri tüketmemelisin. Tahminen 10 kadar ürün var.

Muhakkak iyotlu tuz kullanmalısın.

Su tüketmelisin.

Çok sık olmasada arada bir kalp hızın çok yükselip deli gibi atar yaklaşık birkaç saniye sürer. Korkma kalp krizi değil çünkü insan bunu yaşıyomuş gibi hisseder ;)

Troid saç dökülmesine neden olur. Hele ki kuru saçlarda.....

Mümkünse yoğurt süt ve beyaz peynir çok tüket.

Maalesef ki sigara en büyük düşmanlarından biri. Ve ben hala içiyorum. Aslında içilmemeli....

Aklıma ilk gelenler bunlar. Sen endokrin uzmanına sorarsın zaten. 9 senedir olunca herşeyini öğrendim. Sende öğrenirsin zamanla.

9 senedir hipotroidliyim.

Dr sana ilaç verecek. İlk hafta çeyrek, sonraki hafta yarım, sonraki hafta tam içmeye başlayacaksın hapı. Ve ömür boyu kullanacaksın.

Aç karnına ve mümkünse kahvaltıdan en az yarım saat önce içilmeli. Ben 1 saat öncesinden içerim.

Normalde 6 ayda bir tsh tahlili ve buna göre ilaç dozajı alınmalı.

Hamilelikte her ay tahlil yapılmalı ve ilaç dozajı ona göre artmalı. Gerçi bunu dr arttırıyor. Çünkü ilaç anne karnında ki bebeğe yetmek zorunda yoksa bebekte rahatsızlık sözkonusu oluyor. Zeka yönünden.

İlacı kullanmaya başlayınca şikayetlerin azalacak. Halsizlik, uyku hali, kilo alımı, kabızlık vs.

Peki ilacı alınca kilo verecek misin? Tabi birazcık. Üstüne dikkat edersen daha çok verirsin. Bu senin elinde.

Brokoli, kara lahana, kırmızı lahana, beyaz lahana, turp vs. Gibi ürünleri tüketmemelisin. Tahminen 10 kadar ürün var.

Muhakkak iyotlu tuz kullanmalısın.

Su tüketmelisin.

Çok sık olmasada arada bir kalp hızın çok yükselip deli gibi atar yaklaşık birkaç saniye sürer. Korkma kalp krizi değil çünkü insan bunu yaşıyomuş gibi hisseder :KK66:

Troid saç dökülmesine neden olur. Hele ki kuru saçlarda.....

Mümkünse yoğurt süt ve beyaz peynir çok tüket.

Maalesef ki sigara en büyük düşmanlarından biri. Ve ben hala içiyorum. Aslında içilmemeli....

Aklıma ilk gelenler bunlar. Sen endokrin uzmanına sorarsın zaten. 9 senedir olunca herşeyini öğrendim. Sende öğrenirsin zamanla.
Gece gece üşenmeden yazmıssınız cok sevımlısınız gercekten . Kılo takıntım var o benı cok korkutuyor su an , tabıkı saglık cok muhım cok hem de Allah duzelmeyecek şey vermesın ama su an asırı derecede taktım. Gercekten 1000 kalorı bıle almadan 66 kıloyum boyumda 167 sanıyorum.

Bende hipotiroidi haşimato hastasiyim son 1 buçuk yıldır kesin teşhis konuldu
Belirtiler aynı senin gibi sürekli tembellik yorgunluk unutkanlık ta var kilo zaten var malesef

İlaçları düzenli kullandığım da ihmal etmediğimde kilo verdim
Psikolojik olarak ta biraz düzelme oluyor
Ama işte süreklilik önemli bende 1 ay alıp 2 ay bırakanlardanom bunu düzeltmeye çalışıyorum. Kullandığım ilaç 50mg
Geçmiş olsun sana da panik yapma ilaçlarını düzenli almaya bak
Kilo verme için de düzenli spor diyet şart
Henuz teshıs konulmadı , psıkıyatrı dedı ama endokrın de ıhtımalını soyledı ancak tum belirtiler yuzde yuz tasıyorum:( umarım sızın de gecer sorunlarınız:)

Değerlerim ilaçla düzeldi ama metabolizma hızı eskiye dönmüyor malesef. Azıcık dikkat etmesem ilaç kullandıgım halde üçer beşer alıyorum kiloları.
İnsallah saglığımız bozulmasın da kılo alınır verılır dıyorum bir yandan da . Allaha şükür yine demekten baska caremız yok:)

Gece gece üşenmeden yazmıssınız cok sevımlısınız gercekten . Kılo takıntım var o benı cok korkutuyor su an , tabıkı saglık cok muhım cok hem de Allah duzelmeyecek şey vermesın ama su an asırı derecede taktım. Gercekten 1000 kalorı bıle almadan 66 kıloyum boyumda 167 sanıyorum.
Çok kilon yok. Ama troidsen eğer ilaçlarını hergün iç ve bu yazdıklarımı yap. Çünkü dikkat etmeyenleri gördüm çok feci kilo almışlar.

Çok kilon yok. Ama troidsen eğer ilaçlarını hergün iç ve bu yazdıklarımı yap. Çünkü dikkat etmeyenleri gördüm çok feci kilo almışlar.
Kızlar bende de tiroid var ilk teşhis hipoydu ama şuan ne bilmiyorum düzenli kontrollere gidiyorum her gittiğimde normal çıkıyo değerlerim..ilacım var her sabah içiyorum ve yıllardır..
Şikayetim son zamanlarda kilo almaya başladım(56kg yum) geçen yaz 50idim..ve çok susayıp çok acıkıyorum iki saatte bir yiyorum..çok sık wc ye gidiyorum
Gelecek ay yine kontrole gidicem
Benle aynı durumda olan var mı

Kızlar bende de tiroid var ilk teşhis hipoydu ama şuan ne bilmiyorum düzenli kontrollere gidiyorum her gittiğimde normal çıkıyo değerlerim..ilacım var her sabah içiyorum ve yıllardır..
Şikayetim son zamanlarda kilo almaya başladım(56kg yum) geçen yaz 50idim..ve çok susayıp çok acıkıyorum iki saatte bir yiyorum..çok sık wc ye gidiyorum
Geçmiş olsun ben de tiroid hastasıyım yıllardır ilaç kullanıyorum ömür boyu kullanacağım değerleriniz normalse tiroid birde şekerinize baktırın çünkü şekerde de bu belirtiler görülür çok susama,acıkma,tuvalete sık çıkma.

Burda başka başlıklarda da yazmıştım daha önce. Birden kilo aldım beslenme düzenim değişmediği halde. Ne diyet ne spor hiçbir şekilde 3-5 kilodan fazlasını veremedim. Hipotiroit ve aynı zamanda hasimatoluyum. Yaklaşık 4 ay önce insülin direncim oldugunu ve verilemeyen kiloların sebebinin bu olduğunu öğrendim.

Hipotiroit ile ilgili verilen ilaç ömür boyu kullanılacak malesef. Değerlerin normale dönmesi ilaçtan kurtulacağımız anlamına gelmiyor :( yukarıda bir arkadaş yazmış. Metabolizmamiz hiçbir zaman eskisi gibi olmuyor. Uyku hali, yorgunluk, kas ağrıları zaman zaman ataklar halinde tekrarlıyor. Beslenme düzenine dikkat edilmeli. Unlu yiyeceklerden mümkün olduğunca uzak durulmalı. Bende göz el ve ayaklarda müthiş şişliklere sebep oluyor unlu yiyecekler. Süt çok sevdiğim halde tuketemedigim gıdalardan birisi. onun yerine yoğurt ve ayran her yemekte bulunur. Egzersiz çok önemli bu rahatsızlıkta. Ben her gün yaklaşık bir saat yürüyorum. Mart ayından beri 10 kilo verdim. Sabah erken saatteki yürüyüş güne daha dinamik başlamaya yardımcı oluyor. Ve en son olarak sigara. Dumanına bile maruz kalmamak gerekiyor ancak ben bırakamadım:( bir de dışardan bakınca sapasağlam görünüyoruz ve kimseyi halsiz, yorgun olduğumuza inandiramiyoruz :( bu da işin en zor kısımlarından birisi.

Allah şifa versin hepimize.

Burda başka başlıklarda da yazmıştım daha önce. Birden kilo aldım beslenme düzenim değişmediği halde. Ne diyet ne spor hiçbir şekilde 3-5 kilodan fazlasını veremedim. Hipotiroit ve aynı zamanda hasimatoluyum. Yaklaşık 4 ay önce insülin direncim oldugunu ve verilemeyen kiloların sebebinin bu olduğunu öğrendim.

Hipotiroit ile ilgili verilen ilaç ömür boyu kullanılacak malesef. Değerlerin normale dönmesi ilaçtan kurtulacağımız anlamına gelmiyor :KK43: yukarıda bir arkadaş yazmış. Metabolizmamiz hiçbir zaman eskisi gibi olmuyor. Uyku hali, yorgunluk, kas ağrıları zaman zaman ataklar halinde tekrarlıyor. Beslenme düzenine dikkat edilmeli. Unlu yiyeceklerden mümkün olduğunca uzak durulmalı. Bende göz el ve ayaklarda müthiş şişliklere sebep oluyor unlu yiyecekler. Süt çok sevdiğim halde tuketemedigim gıdalardan birisi. onun yerine yoğurt ve ayran her yemekte bulunur. Egzersiz çok önemli bu rahatsızlıkta. Ben her gün yaklaşık bir saat yürüyorum. Mart ayından beri 10 kilo verdim. Sabah erken saatteki yürüyüş güne daha dinamik başlamaya yardımcı oluyor. Ve en son olarak sigara. Dumanına bile maruz kalmamak gerekiyor ancak ben bırakamadım:KK43: bir de dışardan bakınca sapasağlam görünüyoruz ve kimseyi halsiz, yorgun olduğumuza inandiramiyoruz :KK43: bu da işin en zor kısımlarından birisi.

Allah şifa versin hepimize.
Yazdıklarınıza aynen katılıyorum bazen sabahları aç karına aldığım ilaçı görenler sana söyle dışırdan bakıyorum hiç birşeyin yok gibi diyorlar gel bide bana sorun diyorum mesela 1 hafta 10 gündür yine uyku hallerim halsizliklerim başladı ayaklarım şişti kontrol günüm geliyor bakalım yükseldimi ne çıktı.

İnşallah ileride kalıcı bir tedavi şekli bulunur ve bundan faydalanıriz. Bu aralar Yeşim Erbil hocayı takip ediyorum. Lazerle tedaviden bahsediyor. Umarım tedavi şekli yaygınlaşir ve biz gibi sıkıntıda olanlar rahatlar.

Ben 9 senedir 100 lük içiyorum. Dikkat etmezsen ara ara kilo alımı olur.

Misal ilacını içtiğin zaman troide yaramayan şeyleri yersen ilacın etkisini öldürür. İçtiğin ilacın anlamı kalmaz.

Bol su iyidir. İç tabi ki. Mümkünse çavdar ya da tam buğday tüket. Diğer yorumumda bahsettim. Bazı şeyleri tüketme.

Ve yürüyüş şart.

Ben hamilelikte troid oldum. Ve bilmiyordum. Dr da bana hiç tsh testi yapmadı. Haliyle hamilelikte 30 kilo aldım. Neyse 24 kg verdim.

Şuan 7 8 kg vermek istiyorum ama troid zorluyor.

İlacı içmemezlik sakın yapma. Hergün iç.

Ben 9 senedir 100 lük içiyorum. Dikkat etmezsen ara ara kilo alımı olur.

Misal ilacını içtiğin zaman troide yaramayan şeyleri yersen ilacın etkisini öldürür. İçtiğin ilacın anlamı kalmaz.

Bol su iyidir. İç tabi ki. Mümkünse çavdar ya da tam buğday tüket. Diğer yorumumda bahsettim. Bazı şeyleri tüketme.

Ve yürüyüş şart.

Ben hamilelikte troid oldum. Ve bilmiyordum. Dr da bana hiç tsh testi yapmadı. Haliyle hamilelikte 30 kilo aldım. Neyse 24 kg verdim.

Şuan 7 8 kg vermek istiyorum ama troid zorluyor.

İlacı içmemezlik sakın yapma. Hergün iç.
Hergün içiyorum canım sabah ilk işim ilacıma koşuyorum
İlaca ilk başladıgımda üniversitedeydim ve başlar başlamaz 10kg verdim acayip bi anda kilo kaybettim ve dolabımı baştan değiştirdim
Ozamandan beri hep aynı 50lik kullanıyorum hangi doktora gitsem değiştirmez
Valla bi ara çok sağlıklıydım hergün spor yapıyordum sağlıklı besleniyodum şimdi devam edemiyorum canım
Canım sürekli abur cubur pasta tarzı şeyler çekiyo ben de alıyorum hamile kalırsam belki bırakırım
Yemeyince mutsuz oluyorum :)
Ama onun yanında meyve sebze et balık da tüketirim ekmeği bırakamadım hamurişine de devam :)
Valla bu hastalık ömür boyu dikkat etmessek alıyoruz kilo ben evlendikten sonra birden aldım 6kg
Açlık şekerime bakıldı ama şeker çıkmadı bende acaba gizli şeker mi var çok acıkıp susamak normal mi

Back