How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Hipotroid Ve İnfertilite

ranarana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2009
3
0
86
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,
1 yıldır hamile kalamadım.Hipotroid hastası olduğumu öğrendim. Horman testlerimde tsh değerim 207,93 ki oldukça yüksek. İlaç tedavisine(levatiron) hemen başlandı; ancak bu düzeyde yüksek bir tsh'ın nasıl düşeceği konusunda henüz bir fikrim yok. Tsh değeri bu düzeyde yüksek olan herhangi biri varsa tecrübelerini, tedavi seyrini benimle paylaşabilir mi?

Teşekkürler,
Rana

canım benim bende yaklaşık 1 yıldır tefor kullanıyorum eğer ilacını düzenli kullanırsan bi kaç ayda düzene giriyo benim şuan normal düzeyde ama hala tefor kullanmaya devam ediyorum dengeyi bozmamak için..buarada hala hamile kalamadım ama az kaldı inşallah :Saruboceq:

canımm bende hipotroıd hastasıyım.ama hiç bi zaman hamile kalmada güçlük cekmedim.kaydirigubbakcemile3ilaçını düzenli kullanırsan 1-2 ayda düzene giriyooo.hayırlı hamilelikler ihşalalhhhhhkaydirigubbakcemile5

merhaba bende şuanda levotiron kullanıyorum. benim rahatsızlıgım yaklasık 4 bucuk yıl once basladı. o zaman 1 yıl kadar ilacı kullandım. önce ceyrek yetmedi yarım devam ettim. sonra seyir hipertiroidiye döndü. ilacı bıraktık. 3 ayda bir sürekli hormon tahlili yaptırdım 3 yıl boyunca normaldi. şuanda tekrar tsh yükselmesiyle yine levotirona basladım. doktorumun o zaman bana dediği yasın kucuk (21 yasındaydım) bünyen bununla basedebilir. ama sanmakı hastalıgın bitecek. bu herzaman senın karsına cıkacak. belki birkaç yıl sonra belki hamileliğinde belkide menapozda dedi. haklıda cıktı. belirtilerini bildigim için kendimi anlayabilirim. hastalıgımıda kendim teshis ettim biyoloji okumus oldugum için hormonlarla ilgili az cok bilgim vardı. hamilelikle ilgili kısmınd bir bilgim yok. ama hamile kaldıgında tiroid hormonlardında eksiklik varsa zeka geriliği yaptıgını biliyorum. o yuzden dikkatlı olmak lazım.

tiroid hamileliğe engel değilmiş. sadece düşüğe ve bebekte zeka geriliğine sabep oluyormuş. bu yüzden ilaçları düzenli kullanmak gerekiyor. ama malesef ömür boyu ilaç kullanmak zorunda olmak çok kötü bi duygu....

tiroid hamileliğe engel değilmiş. sadece düşüğe ve bebekte zeka geriliğine sabep oluyormuş. bu yüzden ilaçları düzenli kullanmak gerekiyor. ama malesef ömür boyu ilaç kullanmak zorunda olmak çok kötü bi duygu....

evet canım ömür boyu ilaç kullanmak çok kötü birsey ama o hormonların dengesizliği insanı o kdar kotu yapıyorkı ilaç kullanmaya razı oluyor insan.

mrb.bende hipotiroid hastayım ve tam 1 yıl oldu bu ay evliliğim.6 aydır deniyorz bende korkuyorm gebeliği engelleyecek diye bende levotiron kullanıyorm insallah hepimiz ii sonuc alırız bu konuda yasamıs ve hamile kalmıs arkadaslara ihtiyacımız var moral acısından

Back