Selam 1 yıl hipertiroid tedavisi gördüm tsh 20 ye çıkmıştı düzenli tedaviyle tam tsh sonucum normale dönüyor derken bu kezde çok düşmüş ve hipertiroide dönmüş 3 aydırda kontrollerimde tsh düşük çıkıyor.. Benim merak ettiğim çocuk sahibi olmak istiyorum ve bu şekilde çocuk sahibi olabilirmiyim çok merak ediyorum.. Aranızda benim gibi hamile kalan yada çocuğu olan bilgisi olan varsa biraz bilgi verebilir mi?:26::26:
Hipotiroidden hipertiroide geçişi de ilk defa senden duydum.
Ben de hipotiroid hastasıyım.Tiroid hormonu yetersiz olduğunda çocukta zeka geriliği ortaya çıkar.Çünkü beyin fonksiyonlarını önemli ölçüde etkiler bu hormon.
Şu an hamile misin bilmiyorum ama, endokrin doktorona görünmelisin.İlaç alıyor musun?Alıyorsan dozunda düzenleme yapar doktor.
Hipotiroidde tiroid hormonu yeterli salgılanmazsa bebekte zeka geriliği çıkar; hipertioidde bunun tam tersi midir bilemiyorum.
Yani kısaca doktora görün canım.
Selam 1 yıl hipertiroid tedavisi gördüm tsh 20 ye çıkmıştı düzenli tedaviyle tam tsh sonucum normale dönüyor derken bu kezde çok düşmüş ve hipertiroide dönmüş 3 aydırda kontrollerimde tsh düşük çıkıyor.. Benim merak ettiğim çocuk sahibi olmak istiyorum ve bu şekilde çocuk sahibi olabilirmiyim çok merak ediyorum.. Aranızda benim gibi hamile kalan yada çocuğu olan bilgisi olan varsa biraz bilgi verebilir mi?:26::26:
Merhaba siz başlığı açalı epey süre olmuş ama umarım okursunuz. Aynı durum benim de başıma geldi tiroid ilecı kullanken değerlerim çok düşük gelmeye başladı 0,001 0,3 gibi.. Doktorumun bana söylediğine göre; ilacın dozu yüksek gelmiş (75 lik kullanıyordum) zehirli guatr a çevirmiş. 1,5 ay ilacı bırak dedi. Eğer değerim yükselirse zehirli guatrım geçici birşeymiş ve hipotrioidi olarak düşük doz da bir ilacla düzenlenebilirmiş. Ama eğer hala düşük kalırsa zehirlilik hali devam ediyor demek oluyormuş bu durumda başka bir şeyler yapacakmış ama anlatmadı 1 ay sonra gidicem tekrar.. Gebelikle ilgili olarak eğer hipolu olarak devam edersem belli bir düzene sokunca gebelik oluşur dedi ama diğer türlü olursa korunmamız gerekirmiş tedavi sürecinde olduğum için. Ben de doktora fal taşı gibi açılmış gözlerimle hamile kalabilirmiyim diye sordum; bana 100 tshla hamile kalanlar geliyor neden olmasın böyle düşünme dedi.. Baya da bir zaman olmuş siz gittiniz mi doktora, durumda bir değişiklik var mı?