Hipotiroidten hipertiroide geçiş....

BAHARRR35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2010
159
1
116
Selam 1 yıl hipertiroid tedavisi gördüm tsh 20 ye çıkmıştı düzenli tedaviyle tam tsh sonucum normale dönüyor derken bu kezde çok düşmüş ve hipertiroide dönmüş 3 aydırda kontrollerimde tsh düşük çıkıyor.. Benim merak ettiğim çocuk sahibi olmak istiyorum ve bu şekilde çocuk sahibi olabilirmiyim çok merak ediyorum.. A:26:ranızda benim gibi hamile kalan yada çocuğu olan bilgisi olan varsa biraz bilgi verebilir mi?:26::26:

Ben de hipotiroidi hastasıyım ve ilk öğrendiğimde hamile kalmakla ilgili de araştırdım ve doktoruma da da danıştım. İlk öncelikle korkutmamak için hemen söyleyeyim:) Eğer tedavini düzgün olup, yani ilaçlarını düzenli alıp doktor kontrolünü ihmal etmezsen hiçbir sıkıntı olmuyor. Ama hamile kalmayı planladığında ve hamilelikte doktor kontrolüne daha sık gitmen gerekebilir. Zaten doktorun söyleyecektir. Tiroid hastası olduğunu bilmeyip yani tedavi görmeyip hamile kalmaya çalışanlarda ise hamile kalmanın çok zor olabildiğini hatta hamile kalsan bile düşük riski olduğunu duydum. O yüzden tiroid şüphesi olanların da doktora görünmesini tavsiye ederim. Sen de kesinlikle doktorunla iletişimde ol, kontrollerini ihmal etme ve ilaçlarını al canım. Sorun yaşayacağını sanmıyorum. TSH arada düşüp artabilir doktorun ona göre dozunu ayarlayacaktır. Kontrollerine gittiğin sürece dert etmene gerek yok bence

Bu arada tiroid olup olmadığını merak edenler belirtilerine bakabilir:

Fit Kızlar: Metabolizmanız yavaşsa: Tiroid beziniz az çalışıyor olabilir!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…