• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hipotirodi hamile kalmaya engel mi??

emir34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
249
2
46
Bilecik
Merhaba Ulun Bey
Beşbuçuk yıllık evliyim
Hipertiroidim vardı 6 yıl önce ameliyat oldum, hemen hemen tamamı alınmış. İki kez tüp bebek denemem oldu biri biyokimyasal diğeri negatif sonuçlandı. Tüplerimde sıvı birikimi olduğu için laporoskopi ameliyatı geçirdim, sağ tüpüm alındı sol tüpüm açıldı.

Negatif sonuçlanan denemden sonra Doktor kendiniz deneyin dedi.
Zaten istesek de yaptıramazdık uzun zamandır hem tüp bebek tedavi masrafını hemde ameliyat parasını ödemeye çalışıyoruz. Lakin hamile kalamadım tabi
Şimdi Levotiron kullanıyorum. Birisinden duymuştum Tiroidi az çalışanların bebeği olmazmış diye Eminim, siz muhakkak karşılaşmışsınızdır, elbette başka sebepler de olabilir ama tiroidimden ameliyat olduğum için pişman olmaya başladım.
Birde kromozom bozukluğu kandan mı bakılıyor mesajlarınızda okumuştum lakin bizeden kimse böyle bir test istemedi gerekliliği nedir.
Yumurtalarda gelişim bozukluğu ve yapısal bozukluk çıkmıştı

Bilgilendirirseniz sevinirim

Eğer tiroid hormonlarınız dengeye girerse,(levatiron veya tefor ile ) başka bir sorun yoksa hamile kalmamak için hiç bir neden yok..Tabi hamilelik boyunca ara ara tiroid tahlili yaptırmalı ve ona göre ilacınızın dozunu ayalamalısınız..Endokrin dr.unuzun önereceği şekilde...Ben yıllar önce papiler ca nedeniyle total olarak aldırdım..Şu an 1,5 yaşında ikizlerim var....

Eğer tiroid hormonlarınız dengeye girerse,(levatiron veya tefor ile ) başka bir sorun yoksa hamile kalmamak için hiç bir neden yok..Tabi hamilelik boyunca ara ara tiroid tahlili yaptırmalı ve ona göre ilacınızın dozunu ayalamalısınız..Endokrin dr.unuzun önereceği şekilde...Ben yıllar önce papiler ca nedeniyle total olarak aldırdım..Şu an 1,5 yaşında ikizlerim var....

Canım benim yaa çok teşekkkür ederim sağolasın içime nasıl su serptin anlatamam (levotiron) kullanıyorum zaten. Hamile kalınca zaten kontrollerimi yaptırırım da, engel midir şu anki duruma diye hep düşünüyorum o yüzden.
Çok sağolasın NarMik

Back