• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Hipotermi nolur bakın bebeğim için

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Benim oğlum hastalanınca cok ateşlendiğinde sonra ateş düşürücü vs kullandiginda böyle olmuştu. Ama bişey yok dediler. Siz götürün doktora. Sanırım fazla geliyor ateş düşürücü. Koltuk altindan ölçüyordum ben.
İgne yaptılar onun yan etkisindede çok nadir hipotermi dedi götürdüm zaten doktora ama doktor acabamı dedi görünce yok degil dedi orda iyi çıktı ateş derecesi

Benim oğlum ateşlendiği zaman doktor kontrolünde o kadar çok ateş düşürücü kullanması gerekir ki, bir anda vücut ısısı 35,5 düşer. Özellikle ibuprofen grubu ateş düşürücülerin bir yan etkisidir bu. Hatta kan tabloları değişir vs..

Biz artık alıştık. 35,5 düştüğü zaman sarıp sarmalıyoruz, koynumuzda ısıtıyoruz. Eğer 35,5 altına düşme eğilimi sezerseniz, ya da titreme vs o zaman en kalın battaniyeye sarıp en yakın hastaneye gideceksiniz dedi doktorumuz.

Bu arada iyileşmeye yakın benim oğlum da aşırı terler. Hatta bir kaç kere çiş yaptı sandık, öyle ıslanır yatağı. Sonrası vücut ısısında düşüş..2 gün sürer.. sonra iyileşme ve kapanış :)
Çok sagol gülüm biz işte koltuklaltndan 34.8 gördük hemen götürdüm ama orda ateşi çok iyi çıktı bende anlamadım makattan ölçtüm sonra 36.4 çıktı şu an iyi şükür

Merhaba! 1 yaşında oglum bir haftadır hasta bugün ateşi çıktı acile gittik sonra novalgin igne yaptı ateşi düştü eve geldik soguk terledi ateşini ölçtüm 34.9 gittik o acile tekrar hipotermi olabilir diye doktor ölçtü 36 37 arası çıktı doktor korkmayın öyle birşey yok dedi yolladı eve 2 saat oldu uyuyor oglum ölçtügümde hala 35 çıkıyor deliricem koltukaltıyla ölçüyorum ama soguk vücudı
Hipotermi 1-2 dereceyle olmaz kii

Çocuğunuzun ateşi kaçtı da novalgin yaptırdınız? Çok ağır bir ilaç. Doktorlar da kolay kolay tercih etmiyor aslında.
35.6 falan hipotermi değil merak etmeyin. Yine de takibi ihmal etmeyin tabi.

Hiç ölçmedim olabilir şu an 35.7 mesela düne göre iyi ısısı
Birde hastayken sogudu falan diye korkmayin, hastayken cok tuhaf terliyo cocuklar soguk soguk.
Bolca su icirmeye calisin.
Kan tahlili falan yapildimi neden cikmis acaba atesi

Benim oğlum ateşlendiği zaman doktor kontrolünde o kadar çok ateş düşürücü kullanması gerekir ki, bir anda vücut ısısı 35,5 düşer. Özellikle ibuprofen grubu ateş düşürücülerin bir yan etkisidir bu. Hatta kan tabloları değişir vs..

Biz artık alıştık. 35,5 düştüğü zaman sarıp sarmalıyoruz, koynumuzda ısıtıyoruz. Eğer 35,5 altına düşme eğilimi sezerseniz, ya da titreme vs o zaman en kalın battaniyeye sarıp en yakın hastaneye gideceksiniz dedi doktorumuz.

Bu arada iyileşmeye yakın benim oğlum da aşırı terler. Hatta bir kaç kere çiş yaptı sandık, öyle ıslanır yatağı. Sonrası vücut ısısında düşüş..2 gün sürer.. sonra iyileşme ve kapanış :)
Aynisi oluyor. Bezli bebek . O kadar çarşaf ıslanmış ki dedim ki çiş mi olmuş bütün yatak. O terden sonra ateşi atlatmis oluo

Merhaba! 1 yaşında oglum bir haftadır hasta bugün ateşi çıktı acile gittik sonra novalgin igne yaptı ateşi düştü eve geldik soguk terledi ateşini ölçtüm 34.9 gittik o acile tekrar hipotermi olabilir diye doktor ölçtü 36 37 arası çıktı doktor korkmayın öyle birşey yok dedi yolladı eve 2 saat oldu uyuyor oglum ölçtügümde hala 35 çıkıyor deliricem koltukaltıyla ölçüyorum ama soguk vücudı
Terli ve nemli iken olcersen dereceler düşük gösterir. Tamamen kuru olmali olctugun yer.

Merhaba şuan aynı sorunu yaşıyorum. Ve aksi gibi evde tekim. Bebeğim 5 gün önce viral enfeksiyon olmuş. Doktor antibiyotik ve ateş düşürücü verdi. Ateş düşürücü yan etki etti vücut ısımız düştü elleri ayakları vücudu soğuk ve korkuyorum. Doktorum 1-2 gün bekleyelim bakalım dedi sizin nasıl geçti inşallah mesajımı görürsünüz 😞

Ateşini takip edin. 35.5 kadar sorun yok. Ama o arada bol bol sarıp sarmalayın. Daha da düşerse hastaneye gitmeniz gerekir.

Back