• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Hipotermi nolur bakın bebeğim için

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

remir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2019
519
-2
98
29
Merhaba! 1 yaşında oglum bir haftadır hasta bugün ateşi çıktı acile gittik sonra novalgin igne yaptı ateşi düştü eve geldik soguk terledi ateşini ölçtüm 34.9 gittik o acile tekrar hipotermi olabilir diye doktor ölçtü 36 37 arası çıktı doktor korkmayın öyle birşey yok dedi yolladı eve 2 saat oldu uyuyor oglum ölçtügümde hala 35 çıkıyor deliricem koltukaltıyla ölçüyorum ama soguk vücudı

Merhaba! 1 yaşında oglum bir haftadır hasta bugün ateşi çıktı acile gittik sonra novalgin igne yaptı ateşi düştü eve geldik soguk terledi ateşini ölçtüm 34.9 gittik o acile tekrar hipotermi olabilir diye doktor ölçtü 36 37 arası çıktı doktor korkmayın öyle birşey yok dedi yolladı eve 2 saat oldu uyuyor oglum ölçtügümde hala 35 çıkıyor deliricem koltukaltıyla ölçüyorum ama soguk vücudı
Normal bu durum, muhtemelen ates olceriniz de biraz yanlis olcuyor. Hipotermi boyle bir sey degil endise etmeyin

En iyisi yarın bir uzmana götürün burada doktor bile olsa muayene etmeden bir şey diyemez.

Salgılarda artma, karın ağrısı, nefes darlığı, yüz göz şişmesi , ishal vb var mı? Novalgin sonrası anaflaksi görülebilen bir şey.

özellikle ilaçtan sonra oldu diyorsunuz çünkü.
Vurulduk 40 dakka hastanede bekledik birşey olmadı daha sonra eve geldim biraz oynadı birşey yoktu uyudu çok terledi sonra başladı Bu arada makattan ölçtüm şu an 36 o belirtiler yok

Normal olduğunu düşünüyorum çünkü ateş düşürücüden sonra bu derecelere geliyor çocuklar. Ekstra bir belirti yoksa biraz sakinleşin.

Dereceniz bozuk muhtemelen
Benim oğlumda ateşlendiğinde soğuk soğuk terler sararır bitkin düşer titrer
Hastalığı böyle atlatır
Endişe edecek birşey olsa ikinci kez acile gittiğinizde doktor söylerdi ve eve yollamazdı
Doktor sadece ateşini kontrol etmiyor çocuğu gözlemliyor da aynı zamanda
İlk kez mi hastalandı?

Kafayı yiyecek birşey yok büyütmeyin bunlar normal hastalık durumları
Siz koskoca kadın benim ateşlendiğimde yada ateşim düştüğünde ne hallere geldiğimi bir görseniz

Dereceniz bozuk muhtemelen
Benim oğlumda ateşlendiğinde soğuk soğuk terler sararır bitkin düşer titrer
Hastalığı böyle atlatır
Endişe edecek birşey olsa ikinci kez acile gittiğinizde doktor söylerdi ve eve yollamazdı
Doktor sadece ateşini kontrol etmiyor çocuğu gözlemliyor da aynı zamanda
İlk kez mi hastalandı?
Yok çok. Düşük bir bağışıklık çok hasta oluyor şu an mesela soguk hala 35.8

Vurulduk 40 dakka hastanede bekledik birşey olmadı daha sonra eve geldim biraz oynadı birşey yoktu uyudu çok terledi sonra başladı Bu arada makattan ölçtüm şu an 36 o belirtiler yok
Canm ateş düşerken benm oğlumda çok ter atıyor. Su gibi terliyor. Üstünü değiştiriyorum. Sonra ateşi atlatmış oluyor. Panikk yapacak bişey yok benc

Benim normal seviyelerin 35.6 35.8 cocugunuzun normalde de atesini olcuyormusunuz hasta degilken, belki standart vucut isisi budur

Benim oğlum ateşlendiği zaman doktor kontrolünde o kadar çok ateş düşürücü kullanması gerekir ki, bir anda vücut ısısı 35,5 düşer. Özellikle ibuprofen grubu ateş düşürücülerin bir yan etkisidir bu. Hatta kan tabloları değişir vs..

Biz artık alıştık. 35,5 düştüğü zaman sarıp sarmalıyoruz, koynumuzda ısıtıyoruz. Eğer 35,5 altına düşme eğilimi sezerseniz, ya da titreme vs o zaman en kalın battaniyeye sarıp en yakın hastaneye gideceksiniz dedi doktorumuz.

Bu arada iyileşmeye yakın benim oğlum da aşırı terler. Hatta bir kaç kere çiş yaptı sandık, öyle ıslanır yatağı. Sonrası vücut ısısında düşüş..2 gün sürer.. sonra iyileşme ve kapanış :)

Benim oğlum hastalanınca cok ateşlendiğinde sonra ateş düşürücü vs kullandiginda böyle olmuştu. Ama bişey yok dediler. Siz götürün doktora. Sanırım fazla geliyor ateş düşürücü. Koltuk altindan ölçüyordum ben.

Back