Hipospadias (Yarım Sünnetli Doğum)

a-elci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2015
4
2
36
39
Arkadaşlar merhaba. bu konuyla ilgili eski bir başlık açılmış ama hem benim hem de benden sonra bu sorunu yaşayacak olan anne-babalar için yeniden başlık açılmasını daha doğru buldum. Benim oğlum yarım sünnetli doğdu. Galiba hafif eğrilik de var. İdrarın çıkış yeri de penis başından değil, biraz daha aşağıdan çıkıyor. Tıpta bu hastalığa hipospadias deniyormuş. Kafamız allak bullak oldu. Oğlum daha beş günlük. hafta içi doğum yaptığım hastanenin üroloğuna giderek bu konuyla ilgili ilk muayenesini yapacağız. Şimdi bu konuyla ilgili birkaç soru sormak istiyorum. Deneyimi olan arkadaşlar bu soruları cevaplarsa hem beni hem de bundan sonra bu konuyu araştıran ebeveynleri çok sevindirir.

1- Hipospadiasa bağlı olarak şu anda çocuğun erkeklik hormonunda da acaba bir sorun çıkma ihtimali var mı? Bu konuda bir sorun olup olmadığını şu anda anlayabileceğimiz testler var mı? Bu hastalığın şu anda veya gelecekte çocuğun cinsel yaşamını herhangi bir şekilde etkileme ihtimali var mı?

2- Yapılan cerrahi operasyonlara rağmen hastalığın geçmeme veya ilerleyen zamanlarda nüksetme ihtimali var mı? (İdrar deliğinin yeniden açılması, peniste yeniden eğrilik oluşması vb.)

3- Biz İstanbul'dayız. Bu işi İstanbul'da ustaca halledecek doktorlar kimlerdir? Tavsiye önemli.

4- Yeditepe Üniversitesi Hastanesinde Prof. Dr. Selami Sözübir, hipospadias üzerine uzmanlığını geliştirmiş. Başta Selami Sözübir olmak üzere diğer iyi doktorlar (ve hastaneler) ameliyat ücreti olarak ne alıyorlar? Bu ameliyatı yaptırmış olan anne-babalar (özellikle son bir yıl içinde yaptıranlar) ücret yazarsa çok sevinirim. Bazıları bu forumda fiyat vermekten kaçınmış ama ben nedenini anlayamadım. Bence bu konuda da birbirimizi bilgilendirmeliyiz. Elbette çocuğumun sağlığı paradan kat kat önemli. Ancak nasıl bir ekonomik yükün altına gireceğimizi bilirsek ona göre kendimizi ayarlarız.

Allah herkese gani gani sağlık versin.

Merhaba. Oğlumda da benzer durum çıktı. Yarın muayene için Ümraniye Araştırmaya götüreceğiz fakat ameliyatı nerede yaptırırız bilemedik. Siz neler yaptınız bu süreçte? Nerede ameliyat daha iyi olur?

Merhaba. Bu konuda epey araştırma yaptık. İstanbul dışındaki hastane ve doktorları bile araştırdık. Son olarak iki isim belirledik. Birisi Ok Meydanı'nda bulunan Türkiye Gazatesi Hastanesi'nde ve Acıbadem Fulya'da çalışan Cem Kara, diğeri Yeditepe Üniveristesi Hastanesi'nde Prof.Dr. Selami Sözübir. Cem Kara hakkında iyi şeyler duyduk ama hipospadias konusunda Selami Sözübir daha yetkin. Bu alanda çalışma yapan tek doktor. Muayene ücreti 350 lira. Cem Kara'nın Türkiye Gazetesi Hastanesi'ndeki muayene ücreti 68 lira, Acıbadem'deki ücreti 350 lira. Acıbadem'in ameliyat ücretini hiç söylemiyorum 15.000den başlıyor dendi. Türkiye Gaz. Hast.deki fiyatını bilmiyorum ama ameliyat ekibi farklı olduğu için emin olamadık.

Biz seçimimizi Selami Sözübir'den yana kullandık. Kendisi oğlumu muayene etti. Bizi detaylıca bilgilendirdi. Tek ameliyatla çözülebilecek bir sorun olduğunu söyledi. Bir kere muazzam sabırlı, iyi niyetli ve ebeveyni anlayan, çocuğa çok nazik davranan bir hekim. Kartını ve numarasını verdi. Ne zaman dilersek arayabileceğimizi söyledi. Bizi çok rahatlattı. Bunlar işin bir kısmı; diğer kısmı ise Yeditepe ünv. Hast.de çocuk anestezi bölümü var. Bu çok önemli. Zaten Türkiye'de çocuk anestezi bölümü olan tek hastane burasıymış. Ameliyat ekibinin hepsi çocuk alanında uzmanlaşmış. Diğer hekimler ameliyat sonrası çocuğu hastaneye yatırmıyor ama Selami Hoca gelişimi takip etmek ve antibiyotik tedavisini uygulayabilmek için 3 gün hastanede tutuyor. Ameliyat sonrası bir hafta sonda takılıyor. bu nedenle 6. ayında henüz hareketlenmeden, emeklemeden ameliyata alınacak. Nisan ayında yapılacak muayenede eğer durumu uygunsa ameliyata karar verilecek.

Ameliyat ücreti 7000 lira. Ancak bu fiyatı biz muayeneye gitmeden telefonla almıştık. Muayeneye gittiğimizde tekrar fiyat almadık.

Ameliyatın derecesini etkileyen faktörler var. Pipideki ikinci delik, çok aşağıda değilse tek ameliyatla iyileşiyor. Ancak aşağıda ise birkaç ameliyat da geçirmesi gerekebiliyor. Bu ameliyatta önemli olan işi yapan elin usta olması. Pipideki eğrilik de düzeltiliyor çünkü estetik görünüm kazandırılıyor.

Allah şifa versin dilerim ki. İnsanı üzen bir hastalık. Ama Allah daha ciddi sıkıntılardan korusun.

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Bugün muayenede 1 yaşından önce ameliyat olmasın dedi doktor, size 6 ay civarı demesi kafamı karıştırdı. Gerçi durumlar farklı olabilir, bir de oğlum prematüre bu nedenle farklı da olabilir. Söylediğiniz doktorları araştıracağim. Teşekkürler tekrar

Yaş konusu anladigim kadarıyla doktorların yorumuns göre değişiyor. Ameliyat için pipi boyunun uygunlugu önemli. Pipi de bebekle birlikte buyuyor. Bu konuda ameliyatı yapacak doktorunuzun yorumunu dikkate almanızı ve 6.aydan önce ameliyata karar verdiğiniz doktora muayene ettirmenizi öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…