Hipofizer mikrodenom :((

Rengeyigi

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2009
2.987
2.590
arkadaşlar mrb benim rahatsızlığım hipofizer mikrodenom yani beyincikte timör varmış.bu konuda biilgisi olan arkadaşlar varsa bana yardım edebilir mi lütfen..doktora gidiorum ama ilaç bile vermior ama beynim bazen uyuşuyor..bu rahatsızlığı olanlar varsa paylaşın lütfen..senağlama

arkadaşlar mrb benim rahatsızlığım hipofizer mikrodenom yani beyincikte timör varmış.bu konuda biilgisi olan arkadaşlar varsa bana yardım edebilir mi lütfen..doktora gidiorum ama ilaç bile vermior ama beynim bazen uyuşuyor..bu rahatsızlığı olanlar varsa paylaşın lütfen..senağlama

canım bende de var, hipofizde 2 mm'lik mikroadenom.. merak etme, çünkü 10 mm'e ulaşmadan bir belirti vermiyorlar çoğunluka. En iyi hipofizden salınan hormonların tetkiki ile bu kitlenin aktif olup olmadığını görürsün (tümör bile diyemiyorum ben).. bir endokrinoloji uzmanına da görünürsen sana hangi testleri yaptıracağını söyler, kanda büyüme hormonu, prolaktin vs bakılıyor. Mesela benimki aktif değildi.. bir de bazı kişilerde kendiliğinden gerileyip yok olabiliyor. Büyüme olasılıkları çok çok düşük ama sen biliyorsun ve belli aralıklarla doktor kontrollerini yaptırabilirsin. Bir de beynim uyuşuyor bazen demişsin ama hipofizdeki mikroadenomların böyle bir etkisi yok, o biraz psikolojik, oradaki kitleyi kafana takma gerçekten.. Büyüdüğünde ilk yapacağı şey hemen hipofizin yanından geçen görme sinirlerine bası yapmak, o zaman biraz görmen bulanıklaşır ve bunu kitleye bağlayabilirsin. Ama diğer türlü beyin fonksiyonlarını etkilemez çünkü hipofizin tek görevi hormon salgılamak.. eğer hormonlarında fazlalık görülürse baskılayıcı ilaçlar verir endokrinolog... eğer herşey normalse hiçbir ilaç vermez... canını sıkma ve onu sahiplen.. bu arada ömür boyu hipofiz kitleleriyle yaşayan var, hiçbir sıkıntı vermeden...

ha...oldu da büyüdü 10 mm'nin üzerine çıktı... alınması için öyle beyin tümörleri gibi kafatasını açmıyorlar... burun deliğinden girip kolaylıkla alınıyor hipofiz kitleleri... dert etmeee... sormak istediğin birşey olursa sorabilirsin her zaman... geçmiş olsun...

X