Bos gebelikle bi ilgisi varmiymis yani kitlenin?Bende de 100ün üzerinde çıktı ilaçla düştü mr gerek duymadılar 1 yıl sonra tekrar 200e yaklaşmiştı dr mr istedi 3/4ml lik kitle çıktı bi boş gebeliğim var 2 yıl oldu hala hamile kalamadım ilaçla şuan normale döndü prl ve tüm hormonlarım ve diğer tstlerim normal olmayınca olmuyor malesef
Yok canım onla ilğisi yok.. ilk gebelklerde olanliyormuş dediler..yanii şuan bu kitlenin bi skıntısı yok ama neden hamile kalamıyorumu bende bilmiyorum çok üzğünüm stres sıkıntıBos gebelikle bi ilgisi varmiymis yani kitlenin?
Merhaba öncelikle geçmiş olsun Rabbim tez zamanda şifa versin. Ben 10 yıldır adenom ile yaşıyorum ilk öğrendiğimde 18 yaşımdaydım adenom 14mm çıkmıştı. Sadece dostinex kullanarak ilk 3 ayda 3mm küçülme oldu. Sonraki yıllardada küçülmeye devam etti şuan 5.5mm ve hala benimle :) süreç içerisinde evlendim 5 sene içinde 3 düşük yaptım sonuncusunu kucağıma almak nasib oldu elhamdülillah şimdi 9 aylık.Merhaba hanımlar
Bir süredir gebelik istiyoruz. Son verdiğim tahlilde prolaktin değerim 100 ün üzerinde çıktı ve akabinde Mr sonrası 13 mm bir adenom olduğu anlaşıldı.
Hipofiz zarımın ççok inceldiğini söylediler. Ancak takip sürecinde yapılan birçok farklı testte prolaktinim 20 lerde çıktı ve böyle olunca tümörün prolaktin kaynaklı olmadığını düşünerek hiçbir hormonuma etki etmediği için tedavinin sadece 3 ayda bir takiple gideceğini söylediler.
Hipofiz tümörü için problem yaşayan arkadaşlardan hastalığı nasıl atlatıp gebelik sürecinde neler yaşadıklarını öğrenmek istiyorum.
Süreç bir ilaç tedavisi almadan sadece mr kontrolleriyle mi geçecek?
Şiddetli başağrısı ve halsizllik için yapılabilecek bir şey var mı?
Hipofiz sıvımın azalması gebeliğe engel mi?
Adenom mevcutken hamile kalmak için neler yapabilirim? deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Merhaba öncelikle geçmiş olsun Rabbim tez zamanda şifa versin. Ben 10 yıldır adenom ile yaşıyorum ilk öğrendiğimde 18 yaşımdaydım adenom 14mm çıkmıştı. Sadece dostinex kullanarak ilk 3 ayda 3mm küçülme oldu. Sonraki yıllardada küçülmeye devam etti şuan 5.5mm ve hala benimle :) süreç içerisinde evlendim 5 sene içinde 3 düşük yaptım sonuncusunu kucağıma almak nasib oldu elhamdülillah şimdi 9 aylık.
Öncelikle şunu söylemeliyim ki size verdikleri ilaç dostinex yada parlodel sadece ve sadece prolaktin hormonunun dengelemeye yarıyor. Prolaktin normal seviyeye geldiğinde adenomda küçülme olma ihtimali var ve tabi bu herkeste aynı olmuyor kimisinde büyümeye devam ediyor. Yani demek istediğim kullandığımız ilaç adenomda direk etki eden bir ilaç değil. Ama başka bir tedavi yöntemide yok maalesef.
Benimde şiddetli baş ağrılarım oluyordu sese karşı çok duyarlıydım hamile kaldığımı öğrendiğimde ilacı kestik ve bütün şikayetlerim son buldu. Ben haftanın 3 4 gününü ağrıdan yatarak geçirirdim elhamdülillah hamileliğimin bu yana çok nadiren baş ağrım oluyor. Hamileliği çok rahat geçti zaten adenom öyle hayatımızı olumsuz etkileyecek bir sıkıntı vermiyor. Doğum sonrası emzirdiğim için ilaca henüz başlamadık doktorum gerek görürsek 1 yaşına gelince memeyi keser ilaca başlarız dedi. Doğumdan sonra henüz mr çekilmedim ne boyutta şuanda bilmiyorum umarım tamamen yok olup gitmiştir.
Biraz karışık anlattım sanırım soruların olursa yine elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Hoşçakalın
Bende de 100ün üzerinde çıktı ilaçla düştü mr gerek duymadılar 1 yıl sonra tekrar 200e yaklaşmiştı dr mr istedi 3/4ml lik kitle çıktı bi boş gebeliğim var 2 yıl oldu hala hamile kalamadım ilaçla şuan normale döndü prl ve tüm hormonlarım ve diğer tstlerim normal olmayınca olmuyor malesef
Nerdeyse 6 aydır tüm hormonlorım normalAllah yardımcınız olsun sizinde. Evet bir hormondaki küçücük bir farklılık gebeliği erteliyor işte.
Merhaba, dusuk sebepleriniz neydi peki?benim de 3 dusugum var sebebi bilinmeyen...suana kadar prolaktinim hep normal seviyelerdeydi yalniz 2 hafta once olcumumde 40 cikti ve cok korkuyorumMerhaba öncelikle geçmiş olsun Rabbim tez zamanda şifa versin. Ben 10 yıldır adenom ile yaşıyorum ilk öğrendiğimde 18 yaşımdaydım adenom 14mm çıkmıştı. Sadece dostinex kullanarak ilk 3 ayda 3mm küçülme oldu. Sonraki yıllardada küçülmeye devam etti şuan 5.5mm ve hala benimle :) süreç içerisinde evlendim 5 sene içinde 3 düşük yaptım sonuncusunu kucağıma almak nasib oldu elhamdülillah şimdi 9 aylık.
Öncelikle şunu söylemeliyim ki size verdikleri ilaç dostinex yada parlodel sadece ve sadece prolaktin hormonunun dengelemeye yarıyor. Prolaktin normal seviyeye geldiğinde adenomda küçülme olma ihtimali var ve tabi bu herkeste aynı olmuyor kimisinde büyümeye devam ediyor. Yani demek istediğim kullandığımız ilaç adenomda direk etki eden bir ilaç değil. Ama başka bir tedavi yöntemide yok maalesef.
Benimde şiddetli baş ağrılarım oluyordu sese karşı çok duyarlıydım hamile kaldığımı öğrendiğimde ilacı kestik ve bütün şikayetlerim son buldu. Ben haftanın 3 4 gününü ağrıdan yatarak geçirirdim elhamdülillah hamileliğimin bu yana çok nadiren baş ağrım oluyor. Hamileliği çok rahat geçti zaten adenom öyle hayatımızı olumsuz etkileyecek bir sıkıntı vermiyor. Doğum sonrası emzirdiğim için ilaca henüz başlamadık doktorum gerek görürsek 1 yaşına gelince memeyi keser ilaca başlarız dedi. Doğumdan sonra henüz mr çekilmedim ne boyutta şuanda bilmiyorum umarım tamamen yok olup gitmiştir.
Biraz karışık anlattım sanırım soruların olursa yine elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Hoşçakalın
Merhaba bende bu tumorle ugrasiorm maalesef ve dediginizin ay isi var sese tahamulum yok ve basim tepeden agriyor ilaci 15 gun birakayim baslior suan 5 mm gecen yil mr cekilmistm snra hep ilac kllandm korkum hamilr kalirsm buyurmu bas agrim siddetlenrni acaba die suan birknca cnku kisa zmnda basa donuor sanki hersyMerhaba öncelikle geçmiş olsun Rabbim tez zamanda şifa versin. Ben 10 yıldır adenom ile yaşıyorum ilk öğrendiğimde 18 yaşımdaydım adenom 14mm çıkmıştı. Sadece dostinex kullanarak ilk 3 ayda 3mm küçülme oldu. Sonraki yıllardada küçülmeye devam etti şuan 5.5mm ve hala benimle :) süreç içerisinde evlendim 5 sene içinde 3 düşük yaptım sonuncusunu kucağıma almak nasib oldu elhamdülillah şimdi 9 aylık.
Merhaba stres bu hastalığın en büyük düşmanı malesef. Eğer ilacı bırakıp hayat refahınızı yükseltmezseniz herşey kötüye gidebilir. Ben ilk hamileliği ile ilacı bıraktım ve birdaha kullanmadım 2.çocuğumuda kucağıma aldım çok şükür. Son mr temiz geldi çok ufak bir iz var ama tümör mü tümörün bıraktığı iz mi bilinmiyor. Benim hikayem 10 yılı aştı artık gerileme olmaz diyorlar.Merhaba bende bu tumorle ugrasiorm maalesef ve dediginizin ay isi var sese tahamulum yok ve basim tepeden agriyor ilaci 15 gun birakayim baslior suan 5 mm gecen yil mr cekilmistm snra hep ilac kllandm korkum hamilr kalirsm buyurmu bas agrim siddetlenrni acaba die suan birknca cnku kisa zmnda basa donuor sanki hersy
Allah razi olsun Rabbim cocuklarinizi size bagislasn bende smdi tekrr mr cektirmeye krr verdim mecburiyeten sonra cocuk isine doncem insaallah aksilik olmassa cok tesekkur ederimMerhaba stres bu hastalığın en büyük düşmanı malesef. Eğer ilacı bırakıp hayat refahınızı yükseltmezseniz herşey kötüye gidebilir. Ben ilk hamileliği ile ilacı bıraktım ve birdaha kullanmadım 2.çocuğumuda kucağıma aldım çok şükür. Son mr temiz geldi çok ufak bir iz var ama tümör mü tümörün bıraktığı iz mi bilinmiyor. Benim hikayem 10 yılı aştı artık gerileme olmaz diyorlar.
Rabbim şifa versin umarım bian önce atlatırsınız