Hipoekoik kitle ne demek lütfen bakarmısınız

mira9404

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2023
49
4
30
Kızımda şişmiş lenf bezi var Ultrasonda hipoekoik kitle diye yazmisşlar bir bilgisi olan varmı böyle adlandırılan kitleler genelde ne oluyor

Merhaba merhaba kızınızdaki şişmiş lenf bezi indi mi ve hipoekoik kitle için doktor ne söyledi bizde de benzer bir sonuç çıktı da çok merak ediyorum

Merhaba bugün bende kızımın kulak ağrısı için de gittim ultrason çekildi ve hipoekoik lenf nodu yazıyor ve büyük 2 hafta antibiyotik kullanıcaz sonra tekrar ultrason çekilecek çok endişeliyim

Merhaba bugün bende kızımın kulak ağrısı için de gittim ultrason çekildi ve hipoekoik lenf nodu yazıyor ve büyük 2 hafta antibiyotik kullanıcaz sonra tekrar ultrason çekilecek çok endişeliyim
Çok geçmiş olsun yeri ve boyutu hakkında ne yazmışlar benimki de hipo ekoik maalesef 7 mm diyor

Önce ultrason Çektirelim dedi yarın sonucu göstereceğim inşallah ciddi bir şey yoktur hepimize geçmiş olsun

Kızımda şişmiş lenf bezi var Ultrasonda hipoekoik kitle diye yazmisşlar bir bilgisi olan varmı böyle adlandırılan kitleler genelde ne oluyor
hipoekoik görünen bir çok kitle olabilir. hipoekoik kitle tek bir şey demek değil görünen kitlenin usg de nasıl yansıma yaptığını söylüyor. Bu yuzden buradan anlayamazsınız. ileri tetkik gerekir veya tam usg raporu gerekir.

Kontrole gidince buradan yazarsanız sevinirim umarım ciddi bir şey yoktur ben de elliyorum hala elime geliyor maalesef. Bakalım doktorunuz ne diyecek.
Eğer küçülmezse hematolojiye yönlendireceğim demişti ben beklemedim Hematoloji Dr ile görüştüm fakat o da antibiyotik tedavisi sonucunu görelim dedi kan tahlili vs yapılmıştı okullar açılmadan önce ama bakalım 😰

Eğer küçülmezse hematolojiye yönlendireceğim demişti ben beklemedim Hematoloji Dr ile görüştüm fakat o da antibiyotik tedavisi sonucunu görelim dedi kan tahlili vs yapılmıştı okullar açılmadan önce ama bakalım 😰
Kızınızın hipoekoik lenf nodu ultrasonda tam nerede görünüyor acaba?Nasıl tanımlanmış,benimkinde sağ parotid alt polda 7mm düzgün kontürlü hipoekoik kitle (lenf nodu?) şeklinde yazıyor.Doktor tam anlaşılamamıs dedi ve ekim başı ilaçlı mr a yolladı bu yüzden

Kızınızın hipoekoik lenf nodu ultrasonda tam nerede görünüyor acaba?Nasıl tanımlanmış,benimkinde sağ parotid alt polda 7mm düzgün kontürlü hipoekoik kitle (lenf nodu?) şeklinde yazıyor.Doktor tam anlaşılamamıs dedi ve ekim başı ilaçlı mr a yolladı bu yüzden
Servikal bölgede yer yer Hipoekoik görünümlü lenf nodları izlendi yazıyor

Son durumunuz nedir arkadaşlar. Benim röntgende sizinkine benzer sonuçlar çıkınca biyopsi istediler ve biyopsiden sonra parotid tümör, yani tükürük bezi tümörü çıktı. Ameliyat için gün bekliyorum, yurtdışındayım. Bir kaç ay daha bekleyip, olmadı gelip Türkiye de hastane araştırcam.

Son durumunuz nedir arkadaşlar. Benim röntgende sizinkine benzer sonuçlar çıkınca biyopsi istediler ve biyopsiden sonra parotid tümör, yani tükürük bezi tümörü çıktı. Ameliyat için gün bekliyorum, yurtdışındayım. Bir kaç ay daha bekleyip, olmadı gelip Türkiye de hastane araştırcam.
Geçmiş olsun ultrasonda tam olarak ne denmişti ki biyopsiye yönlendirildiniz? Benim ultrasonda parotid bez kuyruğunda düzgün kontürlü hipoekoik solid lezyon (lap?) yazıyor. doktor anlayamadığı için bu iyi huylu tükürük bezi tümörüne de benziyor anlamak için ilaçlı MR çektirmen gerek dedi.Ekimde Mr a gircem.

Benim ki şu şekildeydi ;
Bulgular Hastanızın boyuna yönelik USG incelemesinde; Boyun her iki tarafından level 2 düzeyinde en büyüğü 14x5 mm ebatlarında ekojen hilusu bulunan simetrik korteksli birkaç adet LAM izlendi. Tiroid glandın her iki lobu ile istmus boyutları normal sınırlarda olup belirgin nodül formasyonu izlenmedi. Her iki tarafta submandibular gland boyutları normal sınırlarda olup parenkim ekojenitesi doğaldır. Sol tarafta parotis boyutları ve ekojenitesi doğaldır. Sağ parotis bezi yüzeyel lob inferior kesiminde 10x9 mm ebatlarında düzensiz konturlu hipoekoik heterojen solid kitle izlendi(Tm

X