- 4 Kasım 2017
- 1.810
- 543
- 34
-
- Konu Sahibi Anneolucamm
Sizin amh değeriniz kaç acaba 0,5 civarı filan mıMerhabalar öncelikle ben de ilk defa hipo hipo ile konuşuyorum ilaçlı mı sürekli adetinizi görüyorsunuz Bir de amh degeriniz kaç çünkü ben de amh düşük meramımız bir sorularımı maruz görünBir de yani güzel yumurta çıkarmışsınız benim 23'tü dediklerinde ama çıkan yumurta 5 daha nasıl olduysa doktor karar vermiş 5 yumurta tek çıktı ben de ovitrer oldum 36 saat sonra da o bu işlemi gerçekleşti yarın bakalım şeyle embriyoloji ile konuşacağım ne durumda hangisi döllendi hangisi kaliteli vesaire soracağım sorularım olacak bakalım nasip kısmet ya şu an doktor progestan vermiş herhalde yani transfer yakın diye düşünüyorum
Canım ben de aynı şekilde hamile kaldım 36 yaşındayım şimdi ikizlerim var.Dediğim gibi hipo hipo hastasıyım adetin 2 gününden itibaren 5 gün iğne tedavisi oldum meriofert 150 oldum beni Gonal f 150 oldum 5 günün sonunda bugün hastaneye gittim doktor yumurtalarımın çok iyi cevap verdiğini söyledi yumurtalarımın 5 tanesi 10 milim olmuş onun dışında gelişen yumurtalar yine var doktor dedi 5 gün sonra bakacağız yumurtalıklarım gözüküyor 5 gün tekrar aynı dozlarda ilaç kullanmamı söyledi cuma günü gideceğim bakalım anesteziyi yumurta toplama için gün verecekler eşimle beraber gideceğiz o da sperm testi falan verecek sperm verecek tüp bebek sürecim devam ediyor Rabbim hiç kimsenin kucağına boş bırakmasın Bizim de inşallah
Canım her ay yumurtalarımızın kalitesi farklı oluyor ikinci kez aynı süreci yaşadığında daha çok yumurta geliyor ben 2. Kez tüp bebek tedavisi sonrası taze embriyo (5 günlük) transfer oldum, şimdi yavrularım 6 aylık oldu hem de ikiz.Yumurta toplama işlemi sonrası doktorum 5 yumurta topladığını söyledim 5 yumurtanın toplamda embriyolojiye gittim sonra doktorum dedi embriyologlarla arayın konuşun 1 gün aradım dedi daha dölenmemiş yarın tekrar arayın dedi 2 gün de aynı şekilde aradım doktorum dedi dölenmemiş dedi transfer olamayacak tedavinizi kadın doğumcunuzla konuşun ona göre olmadı başa saracaksınız tekrar iğne vesaire kullanacaksınız çok üzgünüm o kadar ümitle başladım tedavim cevap vermediğin embriyolarım oluşmadı nedenini bilmiyorum yarın gidip öğreneceğim sadece çok üzgünüm Allah'tan ümit kesilmez Rabbimin bir vardır bir bildiği
Teşekkür ederim Allah razı olsun eş doktor dedi yumurta tek başına iyiymiş kaliteliymiş zaten 5 taneden 3 tane seçtiler eşimin de kendi başına sperm dedi iyiydi hareketi iyiydi böyle açıklama yaptılar dedi bazen olmaz dedi tüp bebek yazi turaya benzer yaparsın gerisi Allah'a kalmış dediGerçekten çok üzgünüminsanın elinden vardır bir hayır demekten başka bir şey gelmiyor. Eğer eşinizde bir sıkıntı yoksa döllenmeme kesinlikle bence yumurta kalitesiyle alakalı bişey. Hastaneniz doktorunuz bu konuda iyimi?
Maşallah sizin adınıza çok sevindim Rabbim evlatlarınızı korusun size bağışlasın inşallah sadece birazcık süreç beni yıpratıyor o da inanın acı Ağrı değil sadece inancımın kırılmasından çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah Rabbim bana da nasip eder dua edin siz de mi hiposunuz evet ben de aynı süreçten geçtim dediğim gibi ağrı gözümde hiç gözükmedi ama işte embriyo oluşmaması beni çok üzdü doktor da dedi dedi her ay aynı yumurta çıkacak diye bir şey yok yine ilaç veririz yine tedavi ne oluruz dedi çıkar dedi yazı turaya benzer dedi bazen çıkmaz bazen çıkar vardır Allah'ım bir bildiğiCanım ben de aynı şekilde hamile kaldım 36 yaşındayım şimdi ikizlerim var.
Hatta biz tüp bebek sürecinde eşimin spermlerinin kalitesi için de “pixi” adında test de yaptırdık ayrıca o sperm verdikten ve benim yumurtalar toplandıktan sonra.
Yumurta toplama işi yarım saat sürmüştü acı ağrı olmadı, uyuyorsun o esnada. Sen yumurta toplatmaya giderken hemşireler seni alıyor eşin de ayrı bir yerde sperm veriyor sonrasında eşini görüyorsun. Güzel haberlerin gelecek inanıyoruz.
Evet doktorum da öyle söyledi Bir de sizin embriyolojide sıkıntı oldu mu ben devlette yaptım bana da haber verdiler ama gelişmediğini söyledi iki gün takip edildi gelişmedi dedi transfere gidemeyeceğini söylediCanım her ay yumurtalarımızın kalitesi farklı oluyor ikinci kez aynı süreci yaşadığında daha çok yumurta geliyor ben 2. Kez tüp bebek tedavisi sonrası taze embriyo (5 günlük) transfer oldum, şimdi yavrularım 6 aylık oldu hem de ikiz.
Nedeninden ziyade hayırlısıyla ikincide olacak inşallah.
Nerde yaptırdınız devlette mi? Ben özelde yaptırdım ve embriyolog gün gün haber ediyordu bana.
Evet doktorum da öyle söyledi Bir de sizin embriyolojide sıkıntı oldu mu ben devlette yaptım bana da haber verdiler ama gelişmediğini söyledi iki gün takip edildi gelişmedi dediCanım her ay yumurtalarımızın kalitesi farklı oluyor ikinci kez aynı süreci yaşadığında daha çok yumurta geliyor ben 2. Kez tüp bebek tedavisi sonrası taze embriyo (5 günlük) transfer oldum, şimdi yavrularım 6 aylık oldu hem de ikiz.
Nedeninden ziyade hayırlısıyla ikincide olacak inşallah.
Nerde yaptırdınız devlette mi? Ben özelde yaptırdım ve embriyolog gün gün haber ediyordu bana.
Doktorun prof iyi ayrıca 2 tane doçen'de takip ediyor yani ben onlara güveniyorum çünkü yumurtalarım hani gelişmediği halde 23 yumurtalar 5 yumurta seçildi yumurtam çıktıGerçekten çok üzgünüminsanın elinden vardır bir hayır demekten başka bir şey gelmiyor. Eğer eşinizde bir sıkıntı yoksa döllenmeme kesinlikle bence yumurta kalitesiyle alakalı bişey. Hastaneniz doktorunuz bu konuda iyimi?
Ben özel tüp bebek merkezinde yaptırdım ve öncesinde yumurtaları geliştirmek için vitamin vesaire de verdiler yani decavit kullanıyordum meriofert vurulurken. Ve 375 ml kadar meriofert ve gonalf karışımı vuruluyordum günlük yani yumurta toplanmadan önce.Evet doktorum da öyle söyledi Bir de sizin embriyolojide sıkıntı oldu mu ben devlette yaptım bana da haber verdiler ama gelişmediğini söyledi iki gün takip edildi gelişmedi dedi
Doktorun prof iyi ayrıca 2 tane doçen'de takip ediyor yani ben onlara güveniyorum çünkü yumurtalarım hani gelişmediği halde 23 yumurtalar 5 yumurta seçildi yumurtam çıktı
canım eşimin spermlerine de picsi testi yaptılar bu test de spermden en hareketli olanı seçiyormuş. Bol bol gülen bebek videoları izle bu süreçte. Zihninde hep bir görüntü oluşsun. Diğer tedavilerde çok daha farklı sonuçlar alıyor insan ve hem vücut daha bir hazır oluyor. Umut edip sonuç alamayınca stres oluyor insan, ben hep bir çocuğun durmak isteyeceği bir anne karnı stressiz olmalı deyip kendimi hazırlamaya çalıştım.Maşallah sizin adınıza çok sevindim Rabbim evlatlarınızı korusun size bağışlasın inşallah sadece birazcık süreç beni yıpratıyor o da inanın acı Ağrı değil sadece inancımın kırılmasından çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah Rabbim bana da nasip eder dua edin siz de mi hiposunuz evet ben de aynı süreçten geçtim dediğim gibi ağrı gözümde hiç gözükmedi ama işte embriyo oluşmaması beni çok üzdü doktor da dedi dedi her ay aynı yumurta çıkacak diye bir şey yok yine ilaç veririz yine tedavi ne oluruz dedi çıkar dedi yazı turaya benzer dedi bazen çıkmaz bazen çıkar vardır Allah'ım bir bildiği
Bizim daha tranfer olmadığı için birinci deneme sayılıyor embriyo oluşma doktor dedi olusmayacagi anlamına gelmez bende imom OMEGA bütün vitaminleri içeren 6 ay öncesinde kullanıyorum sizindemi embriyo oluşmadı bende doz 150 vurdum dediğiniz ilaclariBen özel tüp bebek merkezinde yaptırdım ve öncesinde yumurtaları geliştirmek için vitamin vesaire de verdiler yani decavit kullanıyordum meriofert vurulurken. Ve 375 ml kadar meriofert ve gonalf karışımı vuruluyordum günlük yani yumurta toplanmadan önce.
Embriyolarda sorun yoktu ilkinde olmadı ikincide oldu. Her ay yumurta kalitemiz farklı oluyor canım stres vs etkileniyorlar ve olacak
Eşimin testleri yapıldı normal dendi tmm izlerimcanım eşimin spermlerine de picsi testi yaptılar bu test de spermden en hareketli olanı seçiyormuş. Bol bol gülen bebek videoları izle bu süreçte. Zihninde hep bir görüntü oluşsun. Diğer tedavilerde çok daha farklı sonuçlar alıyor insan ve hem vücut daha bir hazır oluyor. Umut edip sonuç alamayınca stres oluyor insan, ben hep bir çocuğun durmak isteyeceği bir anne karnı stressiz olmalı deyip kendimi hazırlamaya çalıştım.
Moralin bozulduğu esnada psikoloğa da gidip destek alabilirsin, süreçler zihnen yorucu fiziken değil ve inanıyorum olacak, yavruna kavuşacaksın.
Yaş kaçtı?
Amh 0.7Sizin amh değeriniz kaç acaba 0,5 civarı filan mı
Evet doktorum da öyle söyledi Bir de sizin embriyolojide sıkıntı oldu mu ben devlette yaptım bana da haber verdiler ama gelişmediğini söyledi iki gün takip edildi gelişmedi dedi
Doktorun prof iyi ayrıca 2 tane doçen'de takip ediyor yani ben onlara güveniyorum çünkü yumurtalarım hani gelişmediği halde 23 yumurtalar 5 yumurta seçildi yumurtam çıktı
375 toplamda meriofert ve gonalf karışımıBizim daha tranfer olmadığı için birinci deneme sayılıyor embriyo oluşma doktor dedi olusmayacagi anlamına gelmez bende imom OMEGA bütün vitaminleri içeren 6 ay öncesinde kullanıyorum sizindemi embriyo oluşmadı bende doz 150 vurdum dediğiniz ilaclari
Genç olduğun için ihtimal yüksek canım doktor bana 36 yaş yerine 35 olsan yine fark ederdi dedi.Eşimin testleri yapıldı normal dendi tmm izlerimbende elimden geldiğince öyle yapicam Allah'ın izniyle benim yaşadığımı yaşamış biri olarak ne kadar anlıyorsunuz Allah razı olsun cümlemize nasip etsin sizinkileri bağışlasın 25 yaşındayım Eşimde 28
Canım bende dozajlar seninkinin iki katıydı en son çatlatma iğnesini bile 2 tane yapmıştı doktor. Her doktorun yöntemi ayrı. 15 yumurtadan 2 tanesi embriyo olmuştu ve zaten ikinci denemede oldu bunlar. Sanki ikinci denemede vücut daha hazırdı. Doktor etkisi olmaz dedi ama ben yine de hayıt tohumu aktardan alıp içmiştim bilinçsiz ve Meryem suresi okumuştum bol bol.Bizim daha tranfer olmadığı için birinci deneme sayılıyor embriyo oluşma doktor dedi olusmayacagi anlamına gelmez bende imom OMEGA bütün vitaminleri içeren 6 ay öncesinde kullanıyorum sizindemi embriyo oluşmadı bende doz 150 vurdum dediğiniz ilaclari
150 ile 11 günde cvp verdi ama gel gör kalitesiz öyle olmasaydı dolenirdi375 toplamda meriofert ve gonalf karışımı
Rabbim nasip etmiş olacağı varmis dualarınızın karşılığı ikiz evladınız olmuş maşallah rabbim banada nasip etsin Allah bağışlasın150 ile 11 günde cvp verdi ama gel gör kalitesiz öyle olmasaydı dolenirdi
Canım dediğim gibi her ay yumurta kalitemiz farklı oluyor ve hamile kalacaksın150 ile 11 günde cvp verdi ama gel gör kalitesiz öyle olmasaydı dolenirdi
İnşallah öyle olur Allah razı olsun dua edin ben elimden geleni yapacağım Allah'ım takdirine bırakacağım Rabbim inşallah bizi hoşnut kılacakCanım dediğim gibi her ay yumurta kalitemiz farklı oluyor ve hamile kalacaksın
Canım olacak vitaminler içtin ve o ilk hazırlıktı daha çok hazırlanmış olacaksın rabbim her şeye bir vakit tayin etmiştir, vücudunu, karnını, zihnini bebeğin gelişine hazırla. Dualarım seninleİnşallah öyle olur Allah razı olsun dua edin ben elimden geleni yapacağım Allah'ım takdirine bırakacağım Rabbim inşallah bizi hoşnut kılacak