• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hipo hipo hastası olanlar burayaaa

merhaba bana da 15 yaşında teşhis konuldu.şuan 24 yaşındayım. bekarım.acaba erken evlenmek bir çözüm mü bunu önerir misiniz..? bir de ilerde eşim için herhangi bir sıkıntısı olacak mı bu durumun..? şimdiden teşekkürler.
sana hangi bilinçsiz doktor bunu dedi anlamıyorum canım ben hipoluyum ve bu teşhisim iki yıl önce konuldu öncesindede yumurtalığın rahmin yok denildi ve ben teşhis konulduktan sonra tüp bebek yaptırdım hamile kaldım bebeğimi düşürdüm ama hipolu olarak hamile kalabilindiğini bizzat kendimde gördüm sakın umutsuzluğa kapılma elimde iki hastane raporu var hipolu olduğuma dair bana doktorumun dediği gebelikte en şanslı grup hipolular dedi

Arkadaşlar merhaba

26 yaşında ve hipoluyum 2 tane tüp bebek uzmanından aldığım bilgiye göre eşimin sperm değeri yüksek çıkarsa gebelik oranım baya yüksekmiş ve bende ilk etapta rapor almak amaçlı çapa tıp fakültesinden randevu aldım 19.10.2015 de randevum var büyük ihtimallerle hsg sperm testi hormon testi filan istenecek bu sonuçlara göremi aşılama günü verilecek bana bilmiyorum ama şimdiden heyecan bastı bu arada hipo hastaları için tüp bebek raporu alma aşamasında 3 yıllık evli olmak şartı yokmuş bilginiz olsun çapada görev yapan tüp bebek uzmanından aldığım bilgi bu .

Ayrıca hipolu olarak ilk aşılama aşamasında neler yapılacak hiç bilmiyorum yaptıran arkadaşlar bilgi verirmi acaba bu süreç nasıl işliyor Allahım gönlümüze göre versin inşallah Allahım isteyen herkesin kucaklarını boş bırakmasın .

Merhaba arkadaşlar bende 26 yaşında ve hipoluyum. Çok zor bir durum Allah hepimizin yardımcısı olsun .insan elinde olmadan üzülüyor ve fazlasıyla takıyor. Bu zamana kadar hep kaçtım bu yüzden evlilikten sanırım nasıl mücadele edeceğimi bilmiyorum. Bu durumda olan ya da bu zamanlardan geçenler neler yaşadınız, Evleneceğiniz kişiye bu durumu nasıl açıkladınız? Çıkmazda olan birine yardım ederseniz şimdiden teşekkürler..

Merhaba arkadaşlar bende 26 yaşında ve hipoluyum. Çok zor bir durum Allah hepimizin yardımcısı olsun .insan elinde olmadan üzülüyor ve fazlasıyla takıyor. Bu zamana kadar hep kaçtım bu yüzden evlilikten sanırım nasıl mücadele edeceğimi bilmiyorum. Bu durumda olan ya da bu zamanlardan geçenler neler yaşadınız, Evleneceğiniz kişiye bu durumu nasıl açıkladınız? Çıkmazda olan birine yardım ederseniz şimdiden teşekkürler..
canım öncelikle geçmiş olsun bende 18 yaşımda ögrendim bu hipo hipo oldumu 23yaşımda evlendim evlenmeden önce durumu eşime anlattım anlayışlı insan herzaman anlar anlamayı boşver gitsin canım bizim hastalımız çok zor yada köyü hastalık degil herşeyden önce rabbimizden umudumuzu kesmicez bizim gibi hastalarının çogunun çocugu var her hastalıgın başı sitres kendine çok fazla sitres yapma çözümsüz gibi bakma senin için söylicem bunlar..

Son düzenleme:
canım öncelikle geçmiş olsun bende 18 yaşımda ögrendim bu hipo hipo oldumu 23yaşımda evlendim evlenmeden önce durumu eşime anlattım anlayışlı insan herzaman anlar anlamayı boşver gitsin canım bizim hastalımız çok zor yada köyü hastalık degil herşeyden önce rabbimizden umudumuzu kesmicez bizim gibi hastalarının çogunun çocugu var her hastalıgın başı sitres kendine çok fazla sitres yapma çözümsüz gibi bakma senin için söylicem bunlar..
Cok teşekkür ederim canım inşallah söyledigin gibi olur bu durumda olanların neler yaşadığını soruyorum çünkü karşımdaki insana nasl anlatacağımı bilemiyorum bazende ona bunu yapmaya hakkım yok diyorum.tabi takdir Rabbimin yaşayıp görücez demek ki.hic kendiliginden adet görmedim 15 yasımdan beri bu ilacı kullanıyorum korkmamak elde degil.Bir doktor hic cocugun olmaz dedi digeri tedaviyle olursun dedi digeri tek çare tüp bebek dedi insanı daha da strese sürüklüyolar

canım bende evlenmeden önceki 18 yaşımda doktor kesinlikle olmaz dedi allahım sanki dünyam başıma yıkıldı ne yaparım ne ederim nasıl evlenirim evlinicem insanı nasıl evlatsız bırakırım derken hayata küstüm sanki bu böyle olmaz düşün düşün nereye kadar artık içim şişmişti ne olursa olsun bende evlenicem insana anlatırım işine gelirse dedim ve evlendigim eşime durumu anlattım evlendikten 1 sene sonra tedaviye başladım ve ilk tüp bebek denememde tuttu 2 aylık hamileydim kalbi durdu gebelik sona erdi ve biz tedaviyle iyi bilen bi doktora gidersek çok şükür gebelikle sonuçlanıyor şimdi bu hastalıgıda iyi biliyorum hipolu olan diger arkadaşlardan çok güzel haberlerde alıyorum bende en kısa zamanda tekrar tedaviye başlıcam ve kesinlik olmaz diyenlere inat oluyor rabbim istesin yeter içinizi ferah tutun duanızı esirgemeyin yeter sabır ve umut edin okadar üzülmelerimde boşunaymış ilaç kullanıyorsan hiç ihmal etme aksatma

canım bende evlenmeden önceki 18 yaşımda doktor kesinlikle olmaz dedi allahım sanki dünyam başıma yıkıldı ne yaparım ne ederim nasıl evlenirim evlinicem insanı nasıl evlatsız bırakırım derken hayata küstüm sanki bu böyle olmaz düşün düşün nereye kadar artık içim şişmişti ne olursa olsun bende evlenicem insana anlatırım işine gelirse dedim ve evlendigim eşime durumu anlattım evlendikten 1 sene sonra tedaviye başladım ve ilk tüp bebek denememde tuttu 2 aylık hamileydim kalbi durdu gebelik sona erdi ve biz tedaviyle iyi bilen bi doktora gidersek çok şükür gebelikle sonuçlanıyor şimdi bu hastalıgıda iyi biliyorum hipolu olan diger arkadaşlardan çok güzel haberlerde alıyorum bende en kısa zamanda tekrar tedaviye başlıcam ve kesinlik olmaz diyenlere inat oluyor rabbim istesin yeter içinizi ferah tutun duanızı esirgemeyin yeter sabır ve umut edin okadar üzülmelerimde boşunaymış ilaç kullanıyorsan hiç ihmal etme aksatma
Haklısın canım. gercekten anlatması cok zor ama elbet bizimde bir kaderimiz vardır anlayışlı insan olması önemli.Rabbim hepimize hayırlı bir evlat nasip etsin insallah sana da en yakında zamanda insallah..

Haklısın canım. gercekten anlatması cok zor ama elbet bizimde bir kaderimiz vardır anlayışlı insan olması önemli.Rabbim hepimize hayırlı bir evlat nasip etsin insallah sana da en yakında zamanda insallah..
inşallah canım umarım bi nebzede olsa içini rahatlatmışımdır

merhaba bende hipoluyum bana 18 yaşında çocuğumun asla olmayacağı söylendi 28 yaşında evlendim bi tavsiye üzerine antalya da ali fuat şengör e gittim 2. tüp bebek denememde 29 yaşında hamile kaldım ve oğlumu kucağıma aldım diyeceğim o ki bu kimsenin bileceği bir iş değil bunu bi tek allah bilir lütfen umudunuzu kaybetmeyin allah yardımcınız olsun

merhaba bende hipoluyum bana 18 yaşında çocuğumun asla olmayacağı söylendi 28 yaşında evlendim bi tavsiye üzerine antalya da ali fuat şengör e gittim 2. tüp bebek denememde 29 yaşında hamile kaldım ve oğlumu kucağıma aldım diyeceğim o ki bu kimsenin bileceği bir iş değil bunu bi tek allah bilir lütfen umudunuzu kaybetmeyin allah yardımcınız olsun
çok sagol ne güzel allah analı babalı büyütsün hakkımızda herşeyin hayırlısı bende şimdi tüp bebege başladım bakalım inşallah olur bu sefer daha önce yaptırdıgımda yumurtalık kalitesi düşüktü senin yumurtalık kalitesini artıran ilaç verdilermi yada önericen ilaç varmı

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba bende hipo hastasıyım ve hipo hastası olan arkadaşlarla facebook da bir grup kurduk 1 arkadaşımızın 1 oğlu var bir arkadaşımız bugün hamile olduğunu öğrendi tüp bebek ile 2 arkadaşımız tedavi aşamasında gelin beraber dertleşelim :) Dönüş Soysal ismi ile beni eklerseniz ben sizi grup a dahil ederim

16 yaşında hipo teşhisi kondu.
5 yıl tedavi gördüm.
Evlendikten sonra bazı problemlerden ötürü tedavimi bıraktım.
Şimdi 30 yaşında 5 yıllık evliyim.

Tedavi süresince çocuğun olmaz dediler.
Sonrasında bazı hipolu hastaların gebe kaldığını öğrendim , umutluydum ta ki bugüne kadar.

Bugün kadın doğum uzmanına gidip ilk adımı atayım dedim.
Özel bi hastanede bayan bi kadın doğum uzmanı.
Bana eski raporlarımda bakıp eksik olduğumu , kadınlık hormonlarımın çok yetersiz olduğunu , gebe kalanların hipo değil polikistik overli olduğunu ve yine de bi tıp fakültesine gitmemi söyledi.
Çok aşırı derecede moralim bozuk benim
:KK43:
çok zor bi durum bendede var malesef tanıştığım benile ilgilenen erkeklere bu konudan bahsedince yürümüyor sen evlenirken bu durumu eşine bahsettin mi ?

konya da bu konuyla alakalı önerebileceğiniz bir doktor var mı ? internetten araştırıyorum bizim hastalığımızla alakalı umut vaad eden şeyler yazıyor ben hangi doktora gitsem yapılacak bişey yok ilaca devam diyorlar çok mutsuzum .

Bende hipo hipoyum yeni ogrendim arkadaslar bu hastalikta adet olama ilac kulanmalimiyim doktorum kulan dedj ama kararsizim bide 2 asilama 2 tüp bebek basarsiz tedavisi var mi yardim lütfen

Merek ediyorum ilac kulanmasak adet olmasak ne olur ki

Bende hipo hipoyum yeni ogrendim arkadaslar bu hastalikta adet olama ilac kulanmalimiyim doktorum kulan dedj ama kararsizim bide 2 asilama 2 tüp bebek basarsiz tedavisi var mi yardim lütfen
Hipolu olup Yumurta takibiyle bile hamile kalanlar var tedavisi en kolay hastalık denilio hipolular için canınızı sıkmayın :)

Hipolu olup Yumurta takibiyle bile hamile kalanlar var tedavisi en kolay hastalık denilio hipolular için canınızı sıkmayın :)
Yumurta gelişmiyor ki tüp bebek yöntemi olmadan nasıl yumurta takibiyle hamile kalcaz

Yumurta gelişmiyor ki tüp bebek yöntemi olmadan nasıl yumurta takibiyle hamile kalcaz
Ben de hipoluyum 3 ay önce menogon iğne 2 toz 1su 10 gün vuruldum ve çok fazla yumurtam olduğu için çatlatma iğnesi vermedi doktorum.şimdiki tedavime 1 toz 1 su olarak başlıcaz inşallah bu deda olumlu olur

Ben de hipoluyum 3 ay önce menogon iğne 2 toz 1su 10 gün vuruldum ve çok fazla yumurtam olduğu için çatlatma iğnesi vermedi doktorum.şimdiki tedavime 1 toz 1 su olarak başlıcaz inşallah bu deda olumlu olur
İnşallah olur demem o ki sen tüp bebek yöntemi yaptırmadan menogon kullanıyorsun öylemi eğer öyleyse denemek isterim ben üç kez tüp bebek yaptırdım birinde hamile kaldım düşük oldu yani eğer takiple de oluyorsa süper peki menogon ilaçlarını raporlami aliyorsun

İnşallah olur demem o ki sen tüp bebek yöntemi yaptırmadan menogon kullanıyorsun öylemi eğer öyleyse denemek isterim ben üç kez tüp bebek yaptırdım birinde hamile kaldım düşük oldu yani eğer takiple de oluyorsa süper peki menogon ilaçlarını raporlami aliyorsun
Ben şuan yurtdışındayım eşimin işi dolayısıyla o yuzden ücret ödedim. Ama özel hastaneden bile rapor çıkartılabiliomuş hipolulara yumurta takibi için de ilaçlar bedava oluyo. Yumurtalar 18-22 mm olnca çatlatma iğnesi vuruyo doktor ve belirli günlerde ilişki öneriyo bu şekilde çok arkadaşımız hamile kaldı bence de denemelisin. Her ay üstüste deneyenler bile var.sadece iğnelerin dozu önemli her bünye farklı fazla yumurta oluşursa çatlatmıyorlar. O yüzden ilkinde olmayabilio. Benim ilk tedavimde 2 doz 1 su kullandık fazla yumurtam oldu şimdi 1 doz 1 su kullanıcam inşallah yeteri kadar olur :)

Back