Hipo hipo hamileler

KDMehmet

SUDE
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2023
7
0
36
Hipo hipolu hamilelerden ACİL YARDIM
4 haftalık tüp bebek ile hamileyim. (5. Gün embriyo transferi oldu)
Doktor estrofemi kesti ve progestan (100 mgx2 günde 3 kez) ve decavite devam dedi.

Sorum şu: hipo hipolular hamilelikte nelere dikkat ettiniz? Hangi ilaçları kullandınız?
Diyetiysen desteği aldınız mı? Aldıysanız neler söylediler?
Lütfen yardımcı olun.
Nasıl beslendiniz?
Kemik erimesi var mıydı?
Nelere dikkat ettiniz?
Normal hamileliklerden ekstra olarak farkımız ne?
Normal kadın doğum doktoru kontrol etmeli mi yoksa hipo hipo hamilelerine özel doktor gerekli mi?
Hangi doktora gitmeliyim?
Ayrıca kemik erimem var lakin böbrek taşı yapmasın diye daha önceden kalsiyumu kesmişlerdi, stres yapmamamızı söylüyorlar ama süreci bilmiyorum, dolayısıyla bilgilerinize ihtiyacım var.

Hipo hipolu hamilelerden ACİL YARDIM
4 haftalık tüp bebek ile hamileyim. (5. Gün embriyo transferi oldu)
Doktor estrofemi kesti ve progestan (100 mgx2 günde 3 kez) ve decavite devam dedi.

Sorum şu: hipo hipolular hamilelikte nelere dikkat ettiniz? Hangi ilaçları kullandınız?
Diyetiysen desteği aldınız mı? Aldıysanız neler söylediler?
Lütfen yardımcı olun.
Nasıl beslendiniz?
Kemik erimesi var mıydı?
Nelere dikkat ettiniz?
Normal hamileliklerden ekstra olarak farkımız ne?
Normal kadın doğum doktoru kontrol etmeli mi yoksa hipo hipo hamilelerine özel doktor gerekli mi?
Hangi doktora gitmeliyim?
Ayrıca kemik erimem var lakin böbrek taşı yapmasın diye daha önceden kalsiyumu kesmişlerdi, stres yapmamamızı söylüyorlar ama süreci bilmiyorum, dolayısıyla bilgilerinize ihtiyacım var.
Merhaba. Bende hipoluyum ve bebeğimi tüp bebek ile sağlıkla kucağıma aldım şuan 1,5 yaşında :) darısı size. Ben de progestan kullandım ama bunun haricinde lütfen oksapar kan sulandırıcı kullan. Hipolarda hamilelikte pıhtılaşma eğilimi oluyor. Ben doktora araştırdığımı ve oksapar kullanmak istediğimi söyledm ve onay vermişti. 9 ay boyunca göbekten kan sulandırıcı vurundum. Bu ayrıntıya çoğu doktor dikkat etmiyor. Ama kullanmamız gerekiyor.
Diyetisyen desteği almadım, normalde nasıl besleniyorsam o şekilde devam ettm sadece kızartma tarzı ve paketli gıda tarzı tüketmedm. Yumurta, haşlanmış tavuk, sebze, çiğ kuruyemiş meyveler bu şekilde sağlıklı beslendm süt ve yoğurt yedim içtim.
Sol kalça ve sağ dizimde yıllar önce kemik erimesi başlangıcı vardı evet. Regl için adet düzenleyici kullanıyordum ama kullandığım ilacın uzun vadede kemik erimesini engellemeyeceğini öğrendm ilaç değişimim oldu artık o şekilde regl olacağım ve kemik erimesi olayında da işe yarayacak inşallah.
Hamile kaldıktan sonra normal hamileden hiçbir farkınız olmayacak. Normal doğum yaptım ben aslında sezeryan planlanmıştı ama 36+5 te geldi bebeğim ve normal olmak zorunda kaldı, sütümüz de oluyor gayet emzirebiliyoruz da merak etmeyn 🥲 ben çok korkuyordum süt gelmezse diye, emziremezsem diye. Bebeğim 7 aylıkken bıraktı orası ayrı bir konu tabi. Ve hem mama hem süt verdim.
Farklı bir doktora gerek yok, tüp bebek uzmanınıza güvenin. Prof tu benm doktorum ve hipo alanında bilgiliydi. Amaa bu konu haricinde kimse bana kalsiyum desteği al demedi almadım da 😳 detaylı kontrole gitmeyeli çook uzun zaman oldu, gitmem lazım sanırım. Onun haricinde bende şuan ikinci kez anne olabilmek için yeniden kolları sıvadım. 18 inde kontrolüm var transfer için gün almayı bekliyorum dondurulmuşlarla. Sizde hayırlısı ile kucağınıza sağlıkla alın inşallah yavrunuzu 🙏🏻😊 ve strest yapmayın sürece güvenin, bol bol bebeğinizi sevin konuşun ve pozitif olun. Sağlıcakla

X