hipnoterapi veya regresyon terapisi alanlar

LightOfGod

Guru
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2013
178
20
298
arkadaşlar öncelikle merhabalar. benim sizlere bir sorum olacak. benim teyzem 'ben' kendimi bildim bileli ellerini yıkıyor. sabunlamaktan elleri kireç gibi oldu. bir sürü ilaç kullandı yıllardır geçmedi. bizde hipnoz iyi gelir diye düşündük. ben başladım internetten hipnoterapi yapan bir yer aramaya. derken karşıma regresyon diye bi kavram çıktı. geçmişe dönüş demekmiş. geçmişteki bozuk veya yarım kalmş olayları tamamlayıp psikolojiyi düzeltiyormuş. bugün Mehmet Başkak diye hipnoterapi uzmanının sekreteri ile görüştüm. istanbul şişlideymiş. istanbul dışından gidicez. sizlerden yada yakınlarınızdan biri böyle bir problem yaşadı mı? yaşadoıysa önerebileceğiniz bir hipnoterapist var mı? bana yardımcı olur musunuz?

canım regresyonun işe yaradığını biliyorum fakat güvenilir bir uzman bulmakla önemli olmalı, zihnini emanet ediyosun sonuçta... peki sizin sorununuz halloldu mu, memnun kaldınız mı? teyzeniz iyileşti mi?

canım regresyonun işe yaradığını biliyorum fakat güvenilir bir uzman bulmakla önemli olmalı, zihnini emanet ediyosun sonuçta... peki sizin sorununuz halloldu mu, memnun kaldınız mı? teyzeniz iyileşti mi?

maalesef biz daha gidemedik. ankaradan bir geçmiş yaşam uzmanı ile konuştuk. ağusos ayında gitmeyi planlıyoruz. teyzemin haberlerini buradan paylaşırım belki merak eden bişeyler öğrenmek isteyenler vardır. regresyon konusunda kimse pek bişey yazmamış çünkü ama inşallah gideceğimiz kişi işe yarar. tabiki çok önemli bir konu ama artık teyzemin hayat kalitesi çok düştü el yıkamaktan başka bişey düşünmüyo açıkçası bu yüzden tüm korkularımı bi kenara bıraktım ve güvenmeyi seçtim. sizin bildiğiniz terapist varsa memnuniyetle araştırırım bi konuşurum çünkü internete her baktığımda başka bi numara ve terapist görüyorum neredeyse 10-12 kişi ile görüştüm çok kararsızım şuanda ama şu ramazanı bi atlatalım öyle gidicez :)

Merhabalar, teyzenin durumu okb gibi görünüyor yani obsesif kompulsif bozukluk, okb de psikiyatrik tedavi yani ilaç+terapi kombinasyonu daha faydalı olacaktır, tek başına ilaç yeterli olmaz ama terapiyle birlikte iyi sonuç verebilir... bir psikolog olarak naçizane tavsiyem psikolojik tedavidir, okb gibi bir durumda regresyon bana çok mantıklı gelmiyor, çünkü regresyon geçmiş yaşam terapisidir ve herkese uygulanmaz, bir de piyasada çok fazla güvenilmeyen kişiler var bu nedenle psikiyatriden şaşmayın derim...

öncelikle merhaba:) biz yıllardır bu takıntıdan kurtulması için çok çabaladık. bulunduğumuz ilde özel bir hastanede bir prof. olan psikiyatra gittik. teyzem her hafta gitti görüştü yaklaşık 3-4 yıl devam etti bu. kullandığı ilaçlarda devamlı arttı. ancak bir sonuç alamadık. ve bazı ilaçların yan etkilerini gördük onları değiştik başka ilaçlar başka doktorlar her şeyi denedik. en son bir psikiyatr hastanede yatması lazım dedi ancak bunu kendisi kabul etmedi. bizde her yolu denemek istiyoruz şu anda. çünkü önemli olan onun iyileşmesi. gittiğimiz prof. bizlere okb yi anlattı ilaçları yazdı yolladı. siz bu işin uzmanısınız tabi daha iyi bilirsiniz ama teyzemde okb nin sadece 1 belirtisi var o da sürekli el yıkama. onun haricinde her hngi bir şeyi yok. benim düşüncem geçmişten gelen kötü bir durumdan dolayı o kötü durumu bastırmak için elini yıkıyor. elini yıkarkende o unutmak istediklerini hatırlıyor ve daha çok yıkıyor. bilemiyorum tabi benim söylediğimde sadece bir varsayım ama o kadar çok şey düşünüyorumki bir sonuç alamamaktanda çok korkuyorum

Tabi ki teyzenizi tanımadan bir yorum yapamam ancak sizin de belirttiğiniz gibi bu durumun daha derinlerde yatan nedenleri olabilir, suçluluk duyguları, bilinçdışında yatan bir kirlilik duygusu vb. Tabi bunların tedavileri uzun süreçler..Dediğim gibi ben tabi ki psikiyatrik tedaviden yanayım ancak belki de regresyon terapisinden fayda görür, Ankarada önerebileceğim bir uzman var dilerseniz özelden ismini gönderirim, onun dışında benim de uyguladığım EMDR yöntemi var, ben okb de uygulamıyorum ama uygulayan hocalarımız var, EMDR yi de bir araştırın derim..

ben sanıyorum daha forumda yeni olduğum için özel mesaj gönderemiyorum. ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim ve tavsiyelerinizi dikkate alıcam saolun :) emdr yi birazdan araştırırım. doktor önerinizide duymak beni mutlu eder...

merhabalar.teyzenizin durumu ile ilgili bir çözüm bulabildiniz mi çok merak ettim.Bende regresyonla ilgili araştırma yapıyorum da ne derece etkili merak etmiştim.Acil şifalar dilerim kendisine.İyi günler.

merhabalar.teyzenizin durumu ile ilgili bir çözüm bulabildiniz mi çok merak ettim.Bende regresyonla ilgili araştırma yapıyorum da ne derece etkili merak etmiştim.Acil şifalar dilerim kendisine.İyi günler.

merhabalar :) ah teyzem ah demek istiyorum önce. çünkü ben hala olayın nedenini kavrayamadım bi bakıyorum kendi dediğinde direten istediğini yapan birisi bi bakıyorum tmm anne sen ne diyosan o olsun diyen birisi. aslında bu sıralarda ankarada hipnoterapi ve regresyon çalışmasında olmamız gerekiordu. ancak daha gidemedik çünkü benim çekincelerim var. şöyle açıklayım öncelikle görüştüğüm hiç bir hipnoterapist garanti vermedi kesin iyileşir düzelir demedi. tanışma yani ilk seansları dahil 250-350 tl arasında değişen ücretlerinden ve en az5 seans tekrar edilmesi gerektiğinden bahsettiler. bu zamana kadar çokk psikiyatri uzmanına prof.lara gittik çok daha fazla ücretler ödedik ama garantisi olmayınca içime sinmedi. aslında garantiden kastım kesinlik değil. 5 seansta iyileşemezse tekrar seanslarını yapabiliriz tarzında bir sözdü. bana kesin iyieşir diye söyleyen tek kişi vardı oda mehmet başkak. sekreteri bile adeta doktor gibi konuştu ancak ondada iime sinmeyen bir şeyler vardı. ankarada ise oftelya cabral sizlerde mutlaka ismini duymuşsunuzdur. ikbal gürpınarı bu hale getiren yani geçmişini arındıran kişiymiş. kliniğini aradım oftelya cabral'ın asistanı ile görüştüm. aslında başta her şey güzeldi 3 seans yapıyorlarmış tanışma hipnoterapi ve 3. seans telkin. gayet mantıklı öyle değil mi? 3. seansta ne yapıldığını sordum cd veriyoruz onu dinliyosunuz dedi. kişiye özel mi dedim hayır internette olan cd ler dedi. peki teşekkürler dedim ve telefonu kapattım. son olarak ise ankarada günay yalçın ile konuştum. kendisi hem teyzemi hem beni uzun uzun dinledi. ve teyzenizi bir görmek isterim dedi. 4-5 seans bi çalışalım teyzenizle dedi. şimdi tamam çok güzel isteği var yapmak istiyo ama bi çalışalım belki iyi ederim belkide olmaz tarzı bir düşünce ile ben ankaraya gdiip aiemi ümitlendirmek istemiyorum. biraz uzun oldu ama umarım anlatmışımdır. bu konuda tek rehberim yaşayanların yorumları ancak kimse bir şey söylemeyince zor oluyor....
neyse kendinize çoook iyi bakın iyi günler....

arkadaşlar öncelikle herkese merhaba :) biz yarın teyzem için hipnoterapi ve regresyon için Ankara'ya gidiyoruz. 4 gün sonra döncem ankaradan. orada foruma girebililr miyim bilmiyorum. bütün gelişmelerden sizleri haberdar edeceğim :)

Son düzenleme:

Merhabalar, tam da aynı durumdaymışız. Ben de kendim için regresyon terapisi düşünüyorum ve aynı sizin yaşadığınız soru işaretlerine sahibim:) Hangi uzman, sonuç verir mi, güvenmeli miyim vs vs. İstanbul'da Diba Ayten Yılmaz var en çok onun ismi geçiyor, eğitimini filan da veriyor onu düşünüyorum ama tam karar veremedim ben de. Siz Ankara'da kimi denemeye karar verdiniz sonuç olarak? Merakla bekliyorum gelişmeleri :) Umarım her şey yolunda gider teyzeniz için. Ben de anksiyete bozukluğundan kurtulamıyorum uzun zamandır, benim de hayat kalitem baya baya düştü.

arkadaşlar benim sonucum hüsran ne yazıkki. gideceğiniz kişiyi çoook iyi araştırın ve böyle bir sorununuz olursa lütfen önce yüzyüze bir görüşme yapın. ben gittiğim kişiden memnun kalmadım buradaki psikologlarda aynı şeyi yapıyor. 2 saat sadece konuşup bişeyler sordu teyzeme o kadar ne geçmişe dönme ne hipnoz var. şu kadar söyliyim sadece araştırma yetmiyor mutlaka randevu almadan önce hipno terapist ile yüzyüze görüşün ve herkese inanmayın. bu konular o kadar kandırılmaya açıkki anlatamam. hepiniz sevgiyle kalın umarım herkes ne sıkıntısı varsa bi an önce atlatır çünkü bu dertler çekilecek gibi değil...

Merhabalar tekrar. Umudunuzu kaybetmeyin, bu bir deneyim olmuş çıkış yolu var elbet. Kime gittiniz acaba? Regresyon terapisi yapacağım diip mi bu şekilde bir seans yaptı?

Merhabalar tekrar. Umudunuzu kaybetmeyin, bu bir deneyim olmuş çıkış yolu var elbet. Kime gittiniz acaba? Regresyon terapisi yapacağım diip mi bu şekilde bir seans yaptı?

googleye regresyon yazdığımda 2-3 tane web sitesi var ilk sıralarda hepsi aynı kişiye ait zaten. ben hipno terapistin konuşmalarını beğendim ancak hipnoz diye bir şey göremedim. teyzem anlattı her şeyi çıktıktan sonra memnun kalmadığınıda söyledi. regresyon ya da hipnoz diye bir şey yapmamış hipnoz yapmaya çalışmış gözünü kapattırmış sayı falan saydırmış ama olmamış. ben artık çok bunaldım bu sorunlardan umarım herkes bi an önce sağlığına kavuşur. ankarada mehmet emin kızmaz diye bi danışmana daha gittik. tavsiye ediyorum diye bi sitede çok tavsiye etmişler diye ben beğenmedim açıkcası. gittiğimiz yer bi terapi merkezi ya da terapi odası tarzında bi yer değildi. sanki okulda müdürün odasındaymışız gibiydi. o da hastanede yatmalısın ben bişey yapamam dedi. teyzem hastanede yatmak istemiyor ne olacak bilmiyorum...

Ankara'da mıydı gittiğiniz kişi regresyon için? Benim de İstanbul'da gitmeyi planladığım biri var çünkü, aynı kişi mi diye tereddüt ettim. Yazabilirsiniz aslında memnun kalanlar her şeyi yazdığı gibi tersi de olmalı burda:) Benim de hiç referansım yok çünkü bilmeden gidicem ve baya bi sıkıntı içindeyim :/

evet istanbulda kalacak yer problemimiz olduğu için ankarada gittik biz. istanbulda mehmet başkak diye birini duydum ben internetten buldum daha doğrusu ama açıkçası nedir ne değildir bilmiyorum. ankarada oftelya thomas var ona gitmeyi düşünüyorum şimdi. önceki gittiğimiz günay hanımdı. oftelya thomas'a da gidince anlıcam neyin ne olduğunu :)

Mehmet Başkak'ı ben de duydum. Televizyonda hipnozla alakalı bir programda görmüştüm. Günay Yılmaz'ı da duydum hem İstanbul'da hem de Ankara'da çalışıyor o. İstanbul'da Diba Ayten Yılmaz var duymuşunuzdur belki. Ben de açıkçası tam bilmiyorum nedir ne değildir ama yurtdışında baya bunun eğitimini almış uzun uzun, burda da başkalarına eğitim veriyor, kitabı var bu konuda vs vs şimdilik benim için en olası seçenek o gibi ama ben de karar veremedim tam. Ofelya Hn'ı da duymuştum, o da iyi olabilir. Şifa bulur teyzeniz umarım bi an önce:)

Evet arkadaslar sonuc nedir? hipnoz konusunda basarili biri miydi gittiginiz sahis? cevap verirseniz memnun olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…