• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hipertroidi olupta hamile kalanlar buraya lütfen!!

hipertiroid olup hamile kalan kimse yazmamış..
başlığı görünce heyecanlanmıştım.

ter içinde kalıyorum, geceleri uyuyamıyorum, herşeyden ürküyorum.
aslında bir aydır tekrar ilaç kullanmaya başladım günde 6 tane kullanmama rağmen TSH değerim 0.006 dan 0.007 ye yükselmiş. çok üzgünüm. bu hafta bir kez balık ve karides yemiştim, peynir ve yoğurtta çok tüketiyorum bu gıdalar yoğun çınko içerdiği için ve metabolizmayı hızlandırdığı için tüketilmemesi gereken gıdalarmış. (İnternetten araştırdıgım bu.. doktorum hergün yemedikten sonra önemli değil, mutlaka iyotsuz tuz kullan dedi)
merhaba cnm Bi şey sormak istiyorum sen hipertroid hastasıydın ve doğum yaptınmı resminde bebiş varda merak ettim lütfen cvp atar mısın eğer doğum yaptıysan neler yaşadın gebelik nasıl geçti

merhaba cnm Bi şey sormak istiyorum sen hipertroid hastasıydın ve doğum yaptınmı resminde bebiş varda merak ettim lütfen cvp atar mısın eğer doğum yaptıysan neler yaşadın gebelik nasıl geçti

şaşırtıcı bi şekilde hamilelik dönemimde düzenliydi tiroidim
hiç ilaç kullanmadan hamileliğim bitti çok şükür bebeğimde sağlıklı
hamile kalmadan önce değerlerim normale dönmüştü ve dr kontrolunde ilacı kesmıştım
bana hep diyorlardı stres hormonları tetıklıyor dıye gerçektende öleymiş tatile gittiğim ve kafama takmadığım bi dönemde hamile kaldım

inşallah sende kucağına alırsın hayırlısıyla

şaşırtıcı bi şekilde hamilelik dönemimde düzenliydi tiroidim
hiç ilaç kullanmadan hamileliğim bitti çok şükür bebeğimde sağlıklı
hamile kalmadan önce değerlerim normale dönmüştü ve dr kontrolunde ilacı kesmıştım
bana hep diyorlardı stres hormonları tetıklıyor dıye gerçektende öleymiş tatile gittiğim ve kafama takmadığım bi dönemde hamile kaldım

inşallah sende kucağına alırsın hayırlısıyla
inşallah cnm cevabın için çook teşekkür ederim hipertroid olup doğum yapan kimseye rastgelmemiştim şimdi rahatladım Rabbim isteyen herkese bebiş versin

ben hipertroid hastasıyım değerim bir ay önce 0.005 çıktı. şu an dört haftalık hamileyim. tedavi olmak için hiç doktora gitmedim ama şu an kendimi iyi hissediyorum. bu hafta içi doktora gideceğim bakalım ne olacak. Allah herkese yardım etsin

ben hipertroid hastasıyım değerim bir ay önce 0.005 çıktı. şu an dört haftalık hamileyim. tedavi olmak için hiç doktora gitmedim ama şu an kendimi iyi hissediyorum. bu hafta içi doktora gideceğim bakalım ne olacak. Allah herkese yardım etsin
Rabbim sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin doktordan gelince msjını bekliyoruz cnm

inşaallah teşekkür ederim. haber veririm :)

merhaba ben graves hastalığımı hamileliğimle birlikte öğrenmiştim. dgeerler hiç düşmedi özellikle 6. haftadan sonra zirve yaptı t3 t4 ler. hipertioid misin yoksa graves misin cok iyi anla mutlaka cok iyi bir endokrinciye görün benim hamileliğimi 9 haftalıkken sonlandrdılar. 15 gün öncede bütün tiroidlerimi aldılar. ameliyat cok iyi gecti hiç bir sıkıntım yok patalojiye de göndermişlerdi tedbir için temiz çıktı.
trab sonuclarıma göre hamile kalıp kalamayacağımı söylicek endokrincim eger graves devam ediyorsa cocuga da gececği için en az 6 ay sonra hamile kalabilirsin dedi.

Allah sağlık ve gani gani şifa versin sana bizi de bilgilendirirsen seviniriz :)

merhaba ben graves hastalığımı hamileliğimle birlikte öğrenmiştim. dgeerler hiç düşmedi özellikle 6. haftadan sonra zirve yaptı t3 t4 ler. hipertioid misin yoksa graves misin cok iyi anla mutlaka cok iyi bir endokrinciye görün benim hamileliğimi 9 haftalıkken sonlandrdılar. 15 gün öncede bütün tiroidlerimi aldılar. ameliyat cok iyi gecti hiç bir sıkıntım yok patalojiye de göndermişlerdi tedbir için temiz çıktı.
trab sonuclarıma göre hamile kalıp kalamayacağımı söylicek endokrincim eger graves devam ediyorsa cocuga da gececği için en az 6 ay sonra hamile kalabilirsin dedi.

Allah sağlık ve gani gani şifa versin sana bizi de bilgilendirirsen seviniriz :)
ben önceden öğrenmiştim hipertroid olduğumu kaç aylar önce ama üstüne düşüp hiç doktora gitmedim. değerlerimi 5 ocakta öğrenmiştim en son ondan sonra hiç bakmadım takip etmedim. açıkçası vaktim de yok bunun için malesef şu haftalar çok yoğunum. haftaiçi görünmekte fayda var teşekkürler bilgi için ;)

merhaba hipertiroid başlığı altında yazılanlara bakıyordum seni gördüm,ne durumdasin ben de hipertiroid hastasıyım hamilelikten önce pek bir belirtisi yoktu hamileyken çıktı ,propycil kullanıyorum sen de kullanıyormusun?

Ben hiçbirşeye gitmiyorum dahiliye olarak. İlaç felan da kullanmadim. Bebeğim şu an sağlıklı iki hafta sonra doktora gideceğim testi için.

amin cümleten inşaallah. internette araştırıyorum hipertroid tedai edilmezse bebekte zarar ortaya çıkar diyor. ama bir doktora gitmiştim. bebeğe zarar vermez, sende kalp yetmezliğine sebep olabilir demişti. bebeğe zararı var mıdır yk mudur?

amin cümleten inşaallah. internette araştırıyorum hipertroid tedai edilmezse bebekte zarar ortaya çıkar diyor. ama bir doktora gitmiştim. bebeğe zarar vermez, sende kalp yetmezliğine sebep olabilir demişti. bebeğe zararı var mıdır yk mudur?
Valla bende hipertiroid çıkınca endokrinciye gittim,böyle hastaların tiroid tedavisini yaptırıp hamile kalmasını öneriyoruz normalde dedi ,çocukta sıkıntı erken doğum ya da düşük olarak yansıyormuş tedavi edilmezse..Doktor o şekilde söyledi tabi Allah bilir ,ben tiroid değerlerimi normale çekmesi için propycil adlı bir ilaç kullanıyorum gün aşırı ,çocuğa cok geçmiyor diye bu ilaç kullanılıyormuş ..belki değerlerin normale dönmüştür bir tiroid ölçümü yaptırsan iyi olur belki de tedai gerektirir sen önlemini al da bence

gitmek istiyorum ama şu sıralar hiç vaktim yok. fırsat bulur bulmaz gideceğim. teşekkürler :)

Merhaba, değerlerimi ölçtürdüm gayet normal çıktı. Hamile kalmadan önce 0.001 olan tsh hamile kaldığımi ogrendigimde bu degerden yüksek çıktı ama yine de referans araliginda değildi. Hiç bir tedavi olmadım hatta şu son iki ayda yaşamadığım kadar acı sıkıntı yaşadım ama dun öğrendim normal değerlerdeydi. Allahın mucizesi bu bana, onca şeye rağmen Allah beni, oğlumu koruyor. Çok şükür.

Back