üç yıldan fazla bir süredir kadınlar kulübüne üyeyim, hamilelikle ilgili kadın ve erkek sayfalarının çoğunu okudum, yani okuduğum sayfaları toplarsanız 10 kitap eder..)
tiroid sorunu olup da gebe kalan çok insan var, daha doğrusu bunların çoğu hasta olduklarını bile bilmiyorlar ama şunu ayırt etmek lazım, hangi tiroid? hiper mi hipo mu?
az önce 178 sayfalık bir başlığı daha bitirdim, tiroid sorunu olup da gebe kalan var mı? başlığını görünce atladım ve sabırla son sayfaya kadar okudum ama orada bile hep hipolular vardı yani hipolu olup da gebe kalanlar vardı. hipolular hiç merak etmesin kesinlikle gebe kalabiyorlar. birkaç hipertiroidi olan arkadaşa rastladım ama onlardan da bir gebelik çıkmadı, bundan sonra çıkar mı bilmem. Hakikaten birisi çıksın ben hipertirodiyim şunları şunları yaptım değerlerim düzeldi ya da düzelmedi ama şu anda gebeyim. Lütfen birisi çıksın artık.
ben de 4 buçuk yıllık evliyim ve 4 senedir gebelik için aktif olarak çalışıyoruz ben de eşim de. bir aşılama ve bir tüp denemem oldu ve hiç gebelik oluşmadı. ben tüp bebeği denerken tsh değerim gayet iyiydi o zaman bile oluşmadı gebelik, zaten tiroid sorunum son 2 yıldır var. sıfıra çok yakın bir türlü yükselmiyor, tsh değerim ani olarak sıfıra yaklaştığında buz gibi eriyorum hemen zayıflıyorum, kalbim ağrıyor, her tarafımdan ter boşalıyor. bir sürü tahliller yaptırdım günlerce, aylarca... Bir profesöre gidiyorum tirodim için. bana değerlerimi dengelemek için ilaç vermedi gerek görmedi. yani benim bütün sorunum stresmiş. Don't stress. mayıs tsh değerim 0,02 çıktı. bundan önceki aylarda da bu civarlardaydı. bol bol tatil yapmam gerektiğini, stresten uzak kalmam gerektiğini söyledi. 2 ay sonrasına çağırdı. ondan sonra ne olacak bilmiyorum. tabi tsh diğer değerleri de etkiliyormuş, fsh, prolaktin, antikorlar, vs... bizim sorunumuz tam olarak nedir. tsh değerleri normal olmayanlar da gebe kalabiliyor peki bu oran hipertiroidlerde nedir? lütfen.
benim hiperitoridim vardı hem de çok ileri derece yıllarca düzelmedi ve konu sahibi arkadaş gibi kalp sıkıntısı da çekiyordum. ilaç alıyorum geçiyor düzeldi diye bırakıyoruz tekrar fırlıyor. en sonunda bütün tiroidimi aldırdım. doktor ileride hamilelikte çok sıkıntı olur çok zorlanırsın dedi. aynı şey babamın bir arkadaşının başına geldi bebeği pek sağlıklı doğmadı tiroid yüzünden. hormonal bir şey çünkü çok önemli. benim şu an tiroid bezim yok dışarıdan hormon alıyorum ve tamamen doğal bir şey hipertiroid ilaçları gibi kimyasal değiller.
merhaba cnm geçen ay ben düşük yaşadım tsh 0.08 olduğu için olabilir dedi doktorlar yani olasabilir olmayadabilir dediler demek ki 0.001 lede gebe kalınıyomuş gebeliğin nasıl gidiyor cnm merak ettim ben şu an ilaç değerimi,düşürdüm 0.1 geldikten sonra gebe kal dedi dr bakalim hayirlisi Allahim sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin demek ki hiperlerde gebe kalıyomerhaba benim tsh degerim 24 eylülde 0.001 cıktı ve 12 eylülde regl oldum. şimdi ise hamileyim. 4 haftalık yani öğrendiğim ay hamile kaldım. cok riskli oldugunu soyluyorlar ozellikle düşük ve zeka geriliğihiç sevinemedim endokrinoloji uzmanı ile görüşeceğim yarın kadın dogumcu böyle cok doğum yaptırdım dedi. hepsi sağlıklı dedi. içini ferah tut dedi. kontrol altında tutularak ilerleniyormuş. Allah herkesin yardımıcısı olsun.
merhaba cnm geçen ay ben düşük yaşadım tsh 0.08 olduğu için olabilir dedi doktorlar yani olasabilir olmayadabilir dediler demek ki 0.001 lede gebe kalınıyomuş gebeliğin nasıl gidiyor cnm merak ettim ben şu an ilaç değerimi,düşürdüm 0.1 geldikten sonra gebe kal dedi dr bakalim hayirlisi Allahim sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin demek ki hiperlerde gebe kalıyo
cnm çok üzüldüm çok geçmiş olsun Rabbim bir daha yaşatmasın,ben ameliyat oldum ve atom aldım bundan bir sene evvel gebe kalmayı düşündüğümüzde karşımıza bu sefer graves çıktı ama şu an çok iyiyim her şey yolunda bir kimyasal gebelik geçirdim geçen ayda düşük yaşadım tüm tetkikler yapıldı kadın doğumla ilgili bir problem yok endokrin dr tsh dan olabileceğini söyledi şimdi ilacımın dozunu ayarlıyoruz bir ay sonra değere bakılıp ona göre gebe kalçam inşallah Allahım hayırlısı neyse onu versin hepimiz için tekrar geçmiş,olsunmerhaba maalesef 9 haftalıkken ve tsh 0.005 iken bebeği aldılar.
sana önerim tsh ın düşükse ki bu tiroid ya da graves hastası olabilceğin anlamına geliyor hemen endokrinci çok ama çok iyi bi doktor bul ve tedavi ol.
tsh 0.01 iken hamile kal demek cok ama cok yanlıs bana da hamile kalamazsın kalsan da düşük yaparsın dediler 2 gün sonra hamile kaldım ve düşük riskim hiç olmadı ama 2 ayım kabuslar içinde ve kürtajla sonuclandı.
gebelikte bu hastalık aktifleştiriyor imiş.
tedavi olmadan hamile kalırsan riskler çok kötü. tiroidler yükselmeye devam ediyor ve kürtj olmak için bile t3 et4 ün düşmesini bekliyorlar. çünkü tioidlerin yuksekken anestezi alamıyorsun.
her hastalık bireysel senin hikayen cok farklı olabilir nodüllerin olabilir ya da sadece hipertiroidsindir ve tedavin cok kısa sürecektir. ben de buralarda herkesden bir cevap bekledim ama en iyi ve en kısa cevapları bana üniversite hastanesindeki endokrinci verdi kadın doğumcum ona ilk basta kızdı ama sonunda herkes docent endokrincinin dediğine geldi. bence bunları okur okumazhemen ünlü bir endokrinci bul ve randevu al.
bir saniye sen ameliyat olduktan sonra mı graves oldun? naıl olur? evet bu arada baska sayfada yazısmısız :)cnm çok üzüldüm çok geçmiş olsun Rabbim bir daha yaşatmasın,ben ameliyat oldum ve atom aldım bundan bir sene evvel gebe kalmayı düşündüğümüzde karşımıza bu sefer graves çıktı ama şu an çok iyiyim her şey yolunda bir kimyasal gebelik geçirdim geçen ayda düşük yaşadım tüm tetkikler yapıldı kadın doğumla ilgili bir problem yok endokrin dr tsh dan olabileceğini söyledi şimdi ilacımın dozunu ayarlıyoruz bir ay sonra değere bakılıp ona göre gebe kalçam inşallah Allahım hayırlısı neyse onu versin hepimiz için tekrar geçmiş,olsun
evet ben ameliyat oldum troid bezlerim tamamen alındı nodulde vardı onlarda alındı ardından atom aldım ve sonra yaklaşık 8 ay filan önce gözümün birinde büyüme oluştu şu an %85 düzeldi tekrar "trab" değerime bakılıyo sonuç 20 gün sonra çıkcak bakalım benim tsh değerim 0.08 çıktı bu değeri yükselttikten sonra gebe kalabilecem Allah nasip edersebir saniye sen ameliyat olduktan sonra mı graves oldun? naıl olur? evet bu arada baska sayfada yazısmısız :)
bir de ameliyatta hepsi mi alındı tiroidlerin?
neden ameliyat oldun?
bnmde pzrtesi günü ilk defa gözüme bakılacak. agrı oldugu için ama çekilme ve şişme yok henüz.
her öğünden önce dereotu yersen bir tatlı kasıgı tsh inanılmaz dengeleniyor canım aklında bullunsun bir de mineralli su içmeye özen göster pahalı ama cok önemli.
insallah en sağlıklı sekilde hamile kalır ve cocugunu kucağına alırsın bizim nasibimiz böyleymiş Allah beterinden korusun..
nodüller kötü oldugu için mi tiroidlerin alındı yoksa hipertiroid oldugun için mi?
ameliyattan kaç ay sonra göz bulgusu oluştu?[/QUOTE dere otunu duymuştum teşekkür ederim amin cnm cümlemize bende zehirli guatr vardı onun için ameliyat oldum arkasından bir ay sonra sonucum kotu geldiği için ikinci kez ameliyat oldum.gozumdeki bulgu yaklaşık iki buçuk sene sonra ortaya çıktı geçmez filan diyenler oldu ama şükürler olsun şu an farkedilmiyo bile inşallah sende bişey çıkmaz Allahım kimseyi korktuğuna uğratmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?