Canim bende hipertroidi iken hamile kaldim. Daha dogrusu en bastan anlatayim. Ben aslinda hipotroidi idim ve tefor vermisti doktor ben Turkiyede iken ve 3 ay kullandim bunu aslinda arada kan verip baktirmaliydim ama ihmal ettim ve birde bakttikki tsh im acaip dusmus, 0.01 olmustu ve hemen biraktim ilac kullanmayi bu arada hamile kaldim. Yaklasik 2 ay ilac kullanmamama ragmen bir turlu cikmadi tsh im. Sonrada birden cikmaya basladi yani ilacin etkisi bayagi surdu. Burdaki kadin dogum doktoruma acaba hipertroidi bebege zarar verir mi diye sordum, o da bana ben hipertroidiyi, hipotroidiye tercih ederim dedi. Tabiki ikiside kotu ama hipotroidi olunca Allah korusun dusuk oluyor yada bebegin zeka geriligi oluyormus.
Yani sonucta senin soruna cevabim su, evet hipertroidi iken hamile kaliniyor ama tabiki hemen doktor kontrolune girip, ilaca baslaman lazim. Birde bebek konusunda, inan bana Allah ne zaman yazdiysa ondan once olmuyor, ben bunu iyice anladim, en umutsuz zamanimda Rabbim yuzumuzu guldurdu bizim. Insallah hayirlisi ile tamaminada erdirir. Sen bol bol Ayetel Kursi oku ve Allahtan hayirlisini dile canim. Allah yardimciniz olsun.
Bu arada benimde en son tsh im 7 idi ceyrek doz ilac kullanmama ragmen, cunku hamile olunca bebeginde ihtiyaci artmis ve ilac kullanmama ragmen boyle oldu, doktorda dozaji artirdi yarim kullaniyorum bir aydir, bakalim yarin kan vercem, ben dustugune inaniyorum ama insallah yine hipertroidiye donmez.
canım benim çok teşk ederim çok açıklayıcı bilgiler yazmışsın..bende sağımdan solumdan öyle duydum troid varsa hamilelik imkansz diye bak ne güzel hamile kalmışsın Allah isteyen herkese nasip etsin içindede bana inş..demekki hala ümid edebilirim bebişi...ne kadar sevindim biliyomusun..Allah ne dileğin varsa kabul etsin inş. beni rahatlattın öptüm cnma.s.
Arkadaşlar ben 7 yıllık evliyim ve çocuğum olmuyor.Bunun için doktor doktor gezdik eşimle..Eşimde bir sorun yok sorun bende..bi aralar gonaphene kullanmıştım kist falan oluşmuştu 3 ay doğum kontrol hapı kullanmıştım ama son iki senedir ne doktora gittim nede çocuk olması için bişi yaptım..(çocuk çok istiyorum bu arada)..ben pes ettim yıldım ve zamana bıraktım daha doğrusu..Ama geçen yaz çok fazla zayıflayınca cheakup yaptırdık ve hipertroid çıktı..Şimdi sorum şu acaba hipertroid hamile kalmaya engel olurmu? Yada hipertroid tedavisi olurken aynı zamanda gebelik tedavisi olsam sizce hamile kalabilirmiyim? Kusura bakmayın kızlar doktora sorar gibi oldu ama bu siteyi hergün ziyaret ederim ve aramızda çok bilgili arkadaşlar var..Etrafından duyan yada gören bizzat yaşayan varmı???
kızlar bişey sorucam hipertiroitte nasl tuz kullanmak lzım..iyotlumu iyotsuzmı bilen varmı...........
sersev vitaminde yasak dedin ama bn dhea kullanıyorum bir bilgin varmı.kadın doğımcum verdi.....
canım o kullandığın ilacı bilmiyorum ama endokrinoloji drum kesinlikle vitamin ilaçları balık iğne anestezi ve hamilelik yasak dedi bütün kontrollerimi yaptı ilaç verdi ilacı kullandıktan sonraki ay düştü değerim ama bırak şu tuzlu çekirdekleri kuru yemişleri meyve bile yemedim canım bence sen endokrin druna git onunla ayrıntılı görüş bazı kadın doğumcuların bu konuda fazla bi bilgisi olmuyor en güzeli uzmanınla görüşmek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?