• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hipertiroidi olupta hamile kalan var mı?

lavanilla

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2007
383
1
316
Bursa
Arkadaşlar ben 7 yıllık evliyim ve çocuğum olmuyor.Bunun için doktor doktor gezdik eşimle..Eşimde bir sorun yok sorun bende..bi aralar gonaphene kullanmıştım kist falan oluşmuştu 3 ay doğum kontrol hapı kullanmıştım ama son iki senedir ne doktora gittim nede çocuk olması için bişi yaptım..(çocuk çok istiyorum bu arada)..ben pes ettim yıldım ve zamana bıraktım daha doğrusu..Ama geçen yaz çok fazla zayıflayınca cheakup yaptırdık ve hipertroid çıktı..Şimdi sorum şu acaba hipertroid hamile kalmaya engel olurmu? Yada hipertroid tedavisi olurken aynı zamanda gebelik tedavisi olsam sizce hamile kalabilirmiyim? Kusura bakmayın kızlar doktora sorar gibi oldu ama bu siteyi hergün ziyaret ederim ve aramızda çok bilgili arkadaşlar var..Etrafından duyan yada gören bizzat yaşayan varmı???

mrb beloş bende bebek istiyorum ve bende hipertiroid çıkmıltı 4 aydır tedaviyle normale döndü kan değerlerim ama sürekli kontrol altgındayım hipertrioid hamileliği zorlaştıryor bu doğru ama engel değil ve hanmile kalırsan mutlaka endokronloji uzamnı kontrolunde olman gerekiyor

Canım geçmiş olsun..bende 3 ay propcyl ilacını kullandım ama çok iğrenç bir hap ve kilo aldırdı bende bıraktım ama bugünlerde gidecem değerlerime baktırıcm cnm..ben hamileliğin çok zor olacağını olsa bile düşeceğini duydum ve korktum açıkcası...malum troid çok uzun tedavi gerektiren bir hastalık..ve siteden okudum adaçayı tarçın bal çörekotu kürüne başladım..inşş. hamile kalırız..canım benim..

slm ben muamma benimde hipertroidim var ben dogum yaptim 1 yasinda oglum var su an ilac tedavisi oluyorum ve surekli kontrol ediliyorum ve doktorumun bana onemle soyledigi sakin hamile kalma ben oglum bir yasinda oldugu icin zaten su an dusunmuyorum ama doktorun dedigine gore hamile kalmak cok riskliymis yani allah korusun bebegin sakat olma durumr falan olabiliyomus bu yuzden bence iyice bi doktora gorunup tedavi ol allah yardimcin olsun ve bir bebekte sana da nasip etsin insallah

evet canım bende öyle duydum gerçi doktorumda söyledi değerler normale dönsün öyle dedi..sanada geçmiş olsun canım offff ya o kadar bebek isterken nerden çıktı şu hipertiroid..tam 7 yıldır bekliyorum bebeğimin olmasını kadere bak şimdide tirodle uğraş :(((

Canim bende hipertroidi iken hamile kaldim. Daha dogrusu en bastan anlatayim. Ben aslinda hipotroidi idim ve tefor vermisti doktor ben Turkiyede iken ve 3 ay kullandim bunu aslinda arada kan verip baktirmaliydim ama ihmal ettim ve birde bakttikki tsh im acaip dusmus, 0.01 olmustu ve hemen biraktim ilac kullanmayi bu arada hamile kaldim. Yaklasik 2 ay ilac kullanmamama ragmen bir turlu cikmadi tsh im. Sonrada birden cikmaya basladi yani ilacin etkisi bayagi surdu. Burdaki kadin dogum doktoruma acaba hipertroidi bebege zarar verir mi diye sordum, o da bana ben hipertroidiyi, hipotroidiye tercih ederim dedi. Tabiki ikiside kotu ama hipotroidi olunca Allah korusun dusuk oluyor yada bebegin zeka geriligi oluyormus.

Yani sonucta senin soruna cevabim su, evet hipertroidi iken hamile kaliniyor ama tabiki hemen doktor kontrolune girip, ilaca baslaman lazim. Birde bebek konusunda, inan bana Allah ne zaman yazdiysa ondan once olmuyor, ben bunu iyice anladim, en umutsuz zamanimda Rabbim yuzumuzu guldurdu bizim. Insallah hayirlisi ile tamaminada erdirir. Sen bol bol Ayetel Kursi oku ve Allahtan hayirlisini dile canim. Allah yardimciniz olsun.

Bu arada benimde en son tsh im 7 idi ceyrek doz ilac kullanmama ragmen, cunku hamile olunca bebeginde ihtiyaci artmis ve ilac kullanmama ragmen boyle oldu, doktorda dozaji artirdi yarim kullaniyorum bir aydir, bakalim yarin kan vercem, ben dustugune inaniyorum ama insallah yine hipertroidiye donmez.

Canim bende hipertroidi iken hamile kaldim. Daha dogrusu en bastan anlatayim. Ben aslinda hipotroidi idim ve tefor vermisti doktor ben Turkiyede iken ve 3 ay kullandim bunu aslinda arada kan verip baktirmaliydim ama ihmal ettim ve birde bakttikki tsh im acaip dusmus, 0.01 olmustu ve hemen biraktim ilac kullanmayi bu arada hamile kaldim. Yaklasik 2 ay ilac kullanmamama ragmen bir turlu cikmadi tsh im. Sonrada birden cikmaya basladi yani ilacin etkisi bayagi surdu. Burdaki kadin dogum doktoruma acaba hipertroidi bebege zarar verir mi diye sordum, o da bana ben hipertroidiyi, hipotroidiye tercih ederim dedi. Tabiki ikiside kotu ama hipotroidi olunca Allah korusun dusuk oluyor yada bebegin zeka geriligi oluyormus.

Yani sonucta senin soruna cevabim su, evet hipertroidi iken hamile kaliniyor ama tabiki hemen doktor kontrolune girip, ilaca baslaman lazim. Birde bebek konusunda, inan bana Allah ne zaman yazdiysa ondan once olmuyor, ben bunu iyice anladim, en umutsuz zamanimda Rabbim yuzumuzu guldurdu bizim. Insallah hayirlisi ile tamaminada erdirir. Sen bol bol Ayetel Kursi oku ve Allahtan hayirlisini dile canim. Allah yardimciniz olsun.

Bu arada benimde en son tsh im 7 idi ceyrek doz ilac kullanmama ragmen, cunku hamile olunca bebeginde ihtiyaci artmis ve ilac kullanmama ragmen boyle oldu, doktorda dozaji artirdi yarim kullaniyorum bir aydir, bakalim yarin kan vercem, ben dustugune inaniyorum ama insallah yine hipertroidiye donmez.

canım benim çok teşk ederim çok açıklayıcı bilgiler yazmışsın..bende sağımdan solumdan öyle duydum troid varsa hamilelik imkansz diye bak ne güzel hamile kalmışsın Allah isteyen herkese nasip etsin içindede bana inş..demekki hala ümid edebilirim bebişi...ne kadar sevindim biliyomusun..Allah ne dileğin varsa kabul etsin inş. beni rahatlattın öptüm cnma.s.

canım benim çok teşk ederim çok açıklayıcı bilgiler yazmışsın..bende sağımdan solumdan öyle duydum troid varsa hamilelik imkansz diye bak ne güzel hamile kalmışsın Allah isteyen herkese nasip etsin içindede bana inş..demekki hala ümid edebilirim bebişi...ne kadar sevindim biliyomusun..Allah ne dileğin varsa kabul etsin inş. beni rahatlattın öptüm cnma.s.

Amin canim, hepimiz hakkinda hayirlisi olsun...

merhaba,
geçen haftasonu banada basedow (hipertiroid) hastalığı teşhisi kondu, doktoruma sordum sorun değil, siz çalışmalara devam edin dedi ama sintigrafi çektirirken verdikleri madde benim buay yumurtlama zamanıma geldi ve bıraktım.geçen yıldan beri inanılmaz çocuk istiyorum ama tam anlamıyla birşey yapmış durumda değiliz, daha gün hesaplamaya 2 ay önce başladık.çok korkuyorum ya olmazsa diye 4 yıldır evliyiz, ve sürekli hastalıklarım çıktı eşime bile sölemeye utanıyorum artık.banada dr propoycil verdi ama yarın tekrar gidecem sanırım dozunu yükseltecek, tahlil sonuçlarımı aldı doktorum ve gel diye aradı.benim sizlere sorum, ilaçla tedavisi ne kadar uzun sürüyo,ve gerçekten hamile kalanlar var mı,varsa lütfen yaptıkları değişik şeyler varsa anlatsın,? ümitsizliğe kapılıyorum ve çok korkuyorum, allah umarım bana da annelik duygusunu tattırır...

kızlar bişey sorucam hipertiroitte nasl tuz kullanmak lzım..iyotlumu iyotsuzmı bilen varmı...........

Arkadaşlar ben 7 yıllık evliyim ve çocuğum olmuyor.Bunun için doktor doktor gezdik eşimle..Eşimde bir sorun yok sorun bende..bi aralar gonaphene kullanmıştım kist falan oluşmuştu 3 ay doğum kontrol hapı kullanmıştım ama son iki senedir ne doktora gittim nede çocuk olması için bişi yaptım..(çocuk çok istiyorum bu arada)..ben pes ettim yıldım ve zamana bıraktım daha doğrusu..Ama geçen yaz çok fazla zayıflayınca cheakup yaptırdık ve hipertroid çıktı..Şimdi sorum şu acaba hipertroid hamile kalmaya engel olurmu? Yada hipertroid tedavisi olurken aynı zamanda gebelik tedavisi olsam sizce hamile kalabilirmiyim? Kusura bakmayın kızlar doktora sorar gibi oldu ama bu siteyi hergün ziyaret ederim ve aramızda çok bilgili arkadaşlar var..Etrafından duyan yada gören bizzat yaşayan varmı???

canım merhaba bende hipertiroid hastasıydım ve doktorum kesinlikle düşmeden hamile kalamazsın dedi bebeğe çok zararı varmış hatta ondada olabiliyormuş tedavi bitince dedi allahıma bin şükür bidahaki ay normale döndü değerlerim ardından ameliyat oldum ve tüp bebek yaptırdım normalde hipertiroid hastalarına vitamin anestezi balık ve tuz yasak ama doktorum çocuğum olmadığı için tuzu kesmedi anestezi esnasındada tiroid bezleri normal değerlerinden çok çok yükselip tiroid krizine giriliyormuş yani ben tahlillerimden önce ameliyat olucaktım drum eğer olsaydın masadan kalkamazdın eğer küçük ihtimalle kalksaydında ağır kalp hastası olarak yaşamaya devam ederdin dedi verilmiş sadakamız varmış yani guatr tiroid ister düşük olsun ister yüksek çok güzel kontrolden geçmediğiniz sürece gebeliği düşünmeyin........

kızlar bişey sorucam hipertiroitte nasl tuz kullanmak lzım..iyotlumu iyotsuzmı bilen varmı...........

canım drum çocuğun olmadığı kişilerde normal tuz ama çok az kullanımı veriyor benim drum normalde sofra tuzunu kesmem gerekiyo ama çocuğun olması için tuz şart dedi ve kesmedi ama balık vitamin herhangi bi iğne ilaç anesteziyi kesinlikle yasakladı

sersev vitaminde yasak dedin ama bn DHEA kullanıyorum bir bilgin varmı.kadın doğımcum verdi.....

sersev vitaminde yasak dedin ama bn dhea kullanıyorum bir bilgin varmı.kadın doğımcum verdi.....

canım o kullandığın ilacı bilmiyorum ama endokrinoloji drum kesinlikle vitamin ilaçları balık iğne anestezi ve hamilelik yasak dedi bütün kontrollerimi yaptı ilaç verdi ilacı kullandıktan sonraki ay düştü değerim ama bırak şu tuzlu çekirdekleri kuru yemişleri meyve bile yemedim canım bence sen endokrin druna git onunla ayrıntılı görüş bazı kadın doğumcuların bu konuda fazla bi bilgisi olmuyor en güzeli uzmanınla görüşmek

canım o kullandığın ilacı bilmiyorum ama endokrinoloji drum kesinlikle vitamin ilaçları balık iğne anestezi ve hamilelik yasak dedi bütün kontrollerimi yaptı ilaç verdi ilacı kullandıktan sonraki ay düştü değerim ama bırak şu tuzlu çekirdekleri kuru yemişleri meyve bile yemedim canım bence sen endokrin druna git onunla ayrıntılı görüş bazı kadın doğumcuların bu konuda fazla bi bilgisi olmuyor en güzeli uzmanınla görüşmek

canım doğru söylüyorsun..benim artık hiçbir doktora inanasım yok..özellikle kadın doğum..öyle çok doktora gittimki çocuğum olmuyor diye ..bir tanesi bile troid değerlerimi istemedi..belkide uzun zamandır hipertroid vardı bende..ve tesadüfen yaptırdığım cheakupta çıktı..bende aynen senin dediğin gibi önce bir uzmana gidip troid değerlerimin normale dönmesini sağlayacağım..inş..kısa zamanda düşer de hamile kalırım..ve isteyen herkes..:emir_bebek:

bende 5 yıldır bebek istiyorum olmuyor.en son 2 yıldır her şey yolunda gidiyordu fakat gebelik elde edemedik.tedaviyi erteleme kararı aldık sonra adetim gecikti hormon tahlili yaptırdı doktor hipertroid olduğum çıktı.doktora sordum hamilelik olmaz olsada düşük olur dedi.şu an ilaç kullanıyorum..iyotlu tuz kullanılmaması gerekliymiş.nette baktım..

bendede hipotiroidi varmış.doktorun anlattığına göre tsh değeri normal olmadığı zaman yumurta döllense bile tutunamazmış.biz adet olduğumuzu sanırmışız ama aslında düşük yaparmışız.kağıtta güzelce anlattı.nolcak halimiz bilmiorum ve gerçekten olmıcak diye korkuyorum:((

canlarım hepinize geçmiş olsun.Ben 26 haftalık hamileyim.kendimi bildim bileli tiroidle ilgili sorunum vardı.hatta hamile kalıncada tam anlamıyla hipertiroide yakalandım.boğazımda 6-7 adet nodülüm var.
hamileliği planladığım zamanda tiroid testlerimde t3 t4 normal iken tsh değerin alt sınıra cok yakındı.hatta daha fazla düşerse zaten tedavi verecekti doktor.sonra hamile kaldım.ve tsh değerim dibe vurdu.0,001 lere düştü.6-7 kilo verdim.1 ay boyunca ilaç kullandım,sonra bıraktım.şu an hipertiroidim devam ediyor.
hipertiroidsiniz diye düşük yapacaksınız diye birşey yok ama bu risk her zaman var.düşünün benim tshım neredeyse 0lanmıştı.ama hiç düşük tehlikem olmadı Allah'a şükür.ve kolay hamile kaldım.
size tavsiyem henüz hamile değilseniz mutlaka tiroid testlerinizi yaptırın ve değerlere baktırın.zaten ilaç verecektir.zaten değerlerde hemen fark görürsünüz.düzelme oluncada gebelik için çalışmalara başlarsınız.
Birde ben hipotiroidin daha cok engel olduğunu biliyorum hamileliğe.

arkadaşlar hepinizin yazısını okudum.her kişide farklılık gösterir tabi ama bende bir hipertroidi hastasıyım.çok kolay hamile kaldım ama bebeğimi 4. aya girerken düşürdüm...bu rahatsızlıkla hamile kalınırsa genelde düşükle sonlanıyor...kimseyi üzmek istemiyorum ama bu durum daha acı oluyor.bu yüzden tedavi şart...doktorunuzun takibinde olmalısınız...üstelik gebeliğim süresince tiroid hormonlarım normal çıkmıştı...aynı şeyi yaşarsanız daha ileri tetkikleri yaptırın...doktorunuz sizin abarttığınızı düşünebilir ama ben bu ihmal sonucu bebeğimi kaybettim...allah herkese hayırlı zamanda hayırlı evlatlar versin...

arkadaşlar hepinizin yazısını okudum.her kişide farklılık gösterir tabi ama bende bir hipertroidi hastasıyım.çok kolay hamile kaldım ama bebeğimi 4. aya girerken düşürdüm...bu rahatsızlıkla hamile kalınırsa genelde düşükle sonlanıyor...kimseyi üzmek istemiyorum ama bu durum daha acı oluyor.bu yüzden tedavi şart...doktorunuzun takibinde olmalısınız...üstelik gebeliğim süresince tiroid hormonlarım normal çıkmıştı...aynı şeyi yaşarsanız daha ileri tetkikleri yaptırın...doktorunuz sizin abarttığınızı düşünebilir ama ben bu ihmal sonucu bebeğimi kaybettim...allah herkese hayırlı zamanda hayırlı evlatlar versin...

Back