- 4 Şubat 2014
- 1.341
- 376
arkadaşlar ben bugün dr dan geliyorum ve hipertroid olduğumu öğrendim gebelikten sonra rutin kontroller için gittim bu çıktı karşıma ilk defa troidlerimle sorun yaşıyorum çarpıntımdan başladı doktorum 2 ilaç verdi bana biri propycil diğeride dideral şimdi ben bunları kullanınca düzelecekmi troidlerim offf çok üzgünüm.
hamile olmadan önce bu rahatsızlık varmıydı sizde?varsa eger gebelige engel degil öylemi?
arkadaşlar ben bugün dr dan geliyorum ve hipertroid olduğumu öğrendim gebelikten sonra rutin kontroller için gittim bu çıktı karşıma ilk defa troidlerimle sorun yaşıyorum çarpıntımdan başladı doktorum 2 ilaç verdi bana biri propycil diğeride dideral şimdi ben bunları kullanınca düzelecekmi troidlerim offf çok üzgünüm.
Gecmis olsun ben de hipertiroidi hastasiyim. Max. 1,5 sene suruyor tedavisi ben 1 seneyi doldurmak uzereyim.Merhaba kızlar yorumlar çok eski ama bende yazmak istedim kendi sorunlarımı bendede hipertroidi var bu hastalığın azmasınin sebebi stres ve üzüntü Dr. Bana böyle söyledi gerçekten de çok doğru 3 sene önce çalışırken stresliydim sonuçlarım hep kötüydü ilaç tedavisi gördüm sonra işi bırakıp 3 sene evde kalınca stres olmayınca iyileştim ve ilacı bıraktım ve bir aydır tekrar ise girdim ve isim cok stresli dün Dr.um Tsh min 0,01 olduğunu hemen ilaca baslamami hatta 2 tane içmemi soyledi tamda gebelik düşünürken Dr.um bu değerlerle hamile kalman zor dedi herseferinde bi sorun çıkıyor çok üzülüyorum cok
Mrb bilmiyorum.msji gorecekmisinizcanım endişlenmene gerek yok bende 1.5 yıl önce el titremesi kalp çarpıntısı sıcak basması şikayetleriyle gittiğimde hipertroidi çıktı bendede. 1.5 yıl ilaç tedavisi dedi dr düzelmezse ameliyat dedi benm değerlerim daha yeni normale döndü ama ilaça 3 ay daha devam edeceğim sonra bırakacığım.
hipertroid tedavisi uzun bi süreç hiç kafana takmayacaksın hastalığını. hastalığın 2 ilacı var drun ya propisil verecek yada thramazol TSHın düşük t4 ün çok yüksek acil tedaviye başla. hamilelik konusuna gelince değerlerin normal olana kadar hamilelik yasak ömür boyu da ilaç kullanmıyorsun yani için rahat olsun.
şunuda belirteyim ilaç tedavisine başladıktan ve değerlerin normale dönmeye başladıktan sonra hızla kilo alıyorsun ona dikkat et derim
hipertroidde hormonlar çok hızlı çalışır buda metobolizmanın hızlı çalışmasını sağlar değerler normaale döndükçe metobolizma yavaşlar ve kilo almaya başlarsın dikkat etaklına takılan bişe olursa cevaplayabilirim 1.5 yılda bu hastalığın uzmanı oldum :)
3,5 sene bu hastalıkla uğraştım ben, en sonunda ameliyat oldum. çok meşakkatli bir yolculuktuMrb arkadaşlar... Ben de 2 yıldır bu graves ile mücadele ediyorum. Sadece Bi ateş basması ile gittim galiba hamileyim düşüncesi ile fakat hasta olduğumu öğrendimilk etapta thrymazol kullandım 7-8 ay gibi. Doktor bebek düşünüyorsan bu ilacı bırakmamız gerektiğini söyledi ve propycil verdi. Bikaç ay içinde hamile kaldım;fakat 14 haftalıkken düşük yaptım. Ne endoktrin uzmanım ne de kadın doğum doktorum kendileri ile ilgisi olmadığını söyledi bu düşüğün sebebini. Neyse hala propycil kullanmaya devam ederken tekrar hamile kaldım;fakat bu sefer de kimyasal gebelikmiş. Bu 2 yıl içinde bunlar başıma geldi. Ayrıca 2 yıldır süren bu tedavi sonucunda tsh hiç normal seviyeye ulaşmadı ki t3 t4 normal seviyede iken. Doktorum bu ay ki kontrolümde de artık ilacı bırakmamız gerektiğini söyledi. Ama tsh hala düşük seviyede. Ya atom tedavisi ya cerrahi müdahale dedi. Atom tedavisini genç olduğum için önermedi. Ameliyat için de nerede kime yaptıracağımı bilmiyorum; ayrıca korkuyorum da sizce ne yapmalıyım?? Bana yol gösterir misiniz???
Merhaba bende graves hastasıyım iki haftadır ilaç kullanıyorum benim gözlerimede vurmuştu ağrı ve üst kapakta çekilme var şuan siz nasilsinizMrb bilmiyorum.msji gorecekmisinizyaklasik 2 ay once bircok belirtisi olan sikayetle doktora gittim ozellikle carpinti icin ama hic kilo kaybi yasamadim hasta oldugumu bilmeden de.aksine cok zor kilo veren bi insanim hep. Yeni ogrendim yani hipertirioid oldugumu tsh 0,005 cikti thymazol verdi sabah aksam 1. Henuz daha ilaca baslamadim. Siz ne yaptiniz degerleriniz normale dondu mu. Bir de sorum su ilac mi kilo yapiyor yoksa dikkat etmediginiz icin mi kilo aldiniz en korktugum sey kilo zaten hic kilo veremedim. Acaba bu hastalik bende zayiflim belirtisini gostermeyi unuttu mu
çıktı bugün göz kontrolüne gittim çok şükür vurmamış ilaca başladım bir ay sonra kan vereceğim değer normale dönerse ameliyat olacağım ama regli dönemleri düzensiz 3 aydır olamadım söktürücüye de başladım hayırlısı bakalımMerhaba bende graves hastasıyım iki haftadır ilaç kullanıyorum benim gözlerimede vurmuştu ağrı ve üst kapakta çekilme var şuan siz nasilsiniz
Geçmiş olsun. Bende hipertiroidi değil de hipotiroidi vardı. Tesadüfen öğrenmiştim hiçbir belirti yoktu. Çok az çalışıyor dediler. İlaç verdiler. 2 ayda bir kontrole çağırdılar. 3 yıl boyunca ilaç kullandım. 6 ay önceki tahlillerde normale dönmüş diyerek ilacı kestiler. 6 aydır kullanmıyorum. Geçen gittiğimde yine normal çıktı. Bazen düzelebiliyor sanırım.Merhaba kizlar ben gecen hafta hipertiroid oldugumu ogrendim, inanilmaz bir yorgunlugum vardi yaz basindan beri, kilo kaybim oldu, kusuyordum arada mide rahatsizliklarimdan kilo verdigimi dusunuyordum kilo verdigim icin de halsizlestigimi ve tum bunlarin sonucunda demir eksikligi anemisi oldugumu, doktora bu sebeple gittigimde tiroidden suphelendigini soyledi , bir gun sonra da kan tahlilerimin sonuclari geldi buna gore :
TSH: 0.006
T4:27.4
cikti , uzman doktora gidecegim yarin daha once bu hastaligi yasamis kisilerden deneyimlerini paylasmalarini rica ediyorum, omur boyu ilac mi kullanmam gerekecek, hamilelik hep risk mi tasiyacak simdilik kafamdaki sorular bunlar
Herkese cok gecmis olsun, Rabbim beterinden saklasin insallah
Bitkisel tedavi dediğiniz dereotu kürü mübende yaklaşık 1,5 yıldır çekiyorum. inanılmaz saçdökülmesi ve aşırı depresyon ve sinirlilik hali var. propycyl kullanıyorum.. ameliyat dediler ısrarla olmadım ..tesadüfen bir sitede alternatif bitkisel tedavi buldum , zaten ameliyat diyorlar kaybedecek bişeyim yok dedim ve denedim sonuç 2 haftalık bir kullanımda bile farketti. değerlerim normale döndü. şimdi sıra nodüllerimde İnş. onlardanda kurtulurum herkese geçmiş olsun