Hipertiroidi olanlar bakabilir mi?

hamile olmadan önce bu rahatsızlık varmıydı sizde?varsa eger gebelige engel degil öylemi?

Ben de aynı durumdayım tsh düşük t3 ve t4 yüksek.3 defa tahlil istedi doktor.p.tesiye kaldı sonuc.4 .tüpbebek tedavisiyle hamileligi nasip etti rabbim.inşallah biran önce tedavi olur ve normal değerlere ulaşiriz.bebeklerime zarari olmasin diye dua ediyorum.bu durumda olan arkadaşlar varsa tecrübelerinizi paylaşin lutfenn.

Merhaba kızlar yorumlar çok eski ama bende yazmak istedim kendi sorunlarımı bendede hipertroidi var bu hastalığın azmasınin sebebi stres ve üzüntü Dr. Bana böyle söyledi gerçekten de çok doğru 3 sene önce çalışırken stresliydim sonuçlarım hep kötüydü ilaç tedavisi gördüm sonra işi bırakıp 3 sene evde kalınca stres olmayınca iyileştim ve ilacı bıraktım ve bir aydır tekrar ise girdim ve isim cok stresli dün Dr.um Tsh min 0,01 olduğunu hemen ilaca baslamami hatta 2 tane içmemi soyledi tamda gebelik düşünürken Dr.um bu değerlerle hamile kalman zor dedi herseferinde bi sorun çıkıyor çok üzülüyorum cok

Gecmis olsun ben de hipertiroidi hastasiyim. Max. 1,5 sene suruyor tedavisi ben 1 seneyi doldurmak uzereyim.
Aslinda gebelik dusunup dusunmediginizi sormasi gerekirdi doktorunuzun zira gebelikte kullanilan ilaclar var.
Ama hastaliginizin etkilerini dusunurseniz bir sureligine hamilelik fikrinizi ertelemenizi tavsiye ederim.gecmis olsun

Mrb bilmiyorum.msji gorecekmisiniz yaklasik 2 ay once bircok belirtisi olan sikayetle doktora gittim ozellikle carpinti icin ama hic kilo kaybi yasamadim hasta oldugumu bilmeden de.aksine cok zor kilo veren bi insanim hep. Yeni ogrendim yani hipertirioid oldugumu tsh 0,005 cikti thymazol verdi sabah aksam 1. Henuz daha ilaca baslamadim. Siz ne yaptiniz degerleriniz normale dondu mu. Bir de sorum su ilac mi kilo yapiyor yoksa dikkat etmediginiz icin mi kilo aldiniz en korktugum sey kilo zaten hic kilo veremedim. Acaba bu hastalik bende zayiflim belirtisini gostermeyi unuttu mu

Mrb arkadaşlar... Ben de 2 yıldır bu graves ile mücadele ediyorum. Sadece Bi ateş basması ile gittim galiba hamileyim düşüncesi ile fakat hasta olduğumu öğrendim ilk etapta thrymazol kullandım 7-8 ay gibi. Doktor bebek düşünüyorsan bu ilacı bırakmamız gerektiğini söyledi ve propycil verdi. Bikaç ay içinde hamile kaldım;fakat 14 haftalıkken düşük yaptım. Ne endoktrin uzmanım ne de kadın doğum doktorum kendileri ile ilgisi olmadığını söyledi bu düşüğün sebebini. Neyse hala propycil kullanmaya devam ederken tekrar hamile kaldım;fakat bu sefer de kimyasal gebelikmiş. Bu 2 yıl içinde bunlar başıma geldi. Ayrıca 2 yıldır süren bu tedavi sonucunda tsh hiç normal seviyeye ulaşmadı ki t3 t4 normal seviyede iken. Doktorum bu ay ki kontrolümde de artık ilacı bırakmamız gerektiğini söyledi. Ama tsh hala düşük seviyede. Ya atom tedavisi ya cerrahi müdahale dedi. Atom tedavisini genç olduğum için önermedi. Ameliyat için de nerede kime yaptıracağımı bilmiyorum; ayrıca korkuyorum da sizce ne yapmalıyım?? Bana yol gösterir misiniz???

3,5 sene bu hastalıkla uğraştım ben, en sonunda ameliyat oldum. çok meşakkatli bir yolculuktu Özelden yazayım size.

Merhaba bende graves hastasıyım iki haftadır ilaç kullanıyorum benim gözlerimede vurmuştu ağrı ve üst kapakta çekilme var şuan siz nasilsiniz

Benimde doğumdan sonra
Merhaba bende graves hastasıyım iki haftadır ilaç kullanıyorum benim gözlerimede vurmuştu ağrı ve üst kapakta çekilme var şuan siz nasilsiniz
çıktı bugün göz kontrolüne gittim çok şükür vurmamış ilaca başladım bir ay sonra kan vereceğim değer normale dönerse ameliyat olacağım ama regli dönemleri düzensiz 3 aydır olamadım söktürücüye de başladım hayırlısı bakalım

Geçmiş olsun. Bende hipertiroidi değil de hipotiroidi vardı. Tesadüfen öğrenmiştim hiçbir belirti yoktu. Çok az çalışıyor dediler. İlaç verdiler. 2 ayda bir kontrole çağırdılar. 3 yıl boyunca ilaç kullandım. 6 ay önceki tahlillerde normale dönmüş diyerek ilacı kestiler. 6 aydır kullanmıyorum. Geçen gittiğimde yine normal çıktı. Bazen düzelebiliyor sanırım.

Bitkisel tedavi dediğiniz dereotu kürü mü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…