Merhaba kizlar ben gecen hafta hipertiroid oldugumu ogrendim, inanilmaz bir yorgunlugum vardi yaz basindan beri, kilo kaybim oldu, kusuyordum arada mide rahatsizliklarimdan kilo verdigimi dusunuyordum kilo verdigim icin de halsizlestigimi ve tum bunlarin sonucunda demir eksikligi anemisi oldugumu, doktora bu sebeple gittigimde tiroidden suphelendigini soyledi , bir gun sonra da kan tahlilerimin sonuclari geldi buna gore :
TSH: 0.006
T4:27.4
cikti , uzman doktora gidecegim yarin daha once bu hastaligi yasamis kisilerden deneyimlerini paylasmalarini rica ediyorum, omur boyu ilac mi kullanmam gerekecek, hamilelik hep risk mi tasiyacak simdilik kafamdaki sorular bunlar
Herkese cok gecmis olsun, Rabbim beterinden saklasin insallah
değerlerin hakkında bi yorum yapamıcam ama şikayetlerin evet hipotiroid belirtileri.bi de sormak istediğim bi şey var, uyku problemin var mı. yorgunluk demişsin ama..bu yorgunluk sonrasını uykuyla sonlandırıyo musun.
canım endişlenmene gerek yok bende 1.5 yıl önce el titremesi kalp çarpıntısı sıcak basması şikayetleriyle gittiğimde hipertroidi çıktı bendede. 1.5 yıl ilaç tedavisi dedi dr düzelmezse ameliyat dedi benm değerlerim daha yeni normale döndü ama ilaça 3 ay daha devam edeceğim sonra bırakacığım.
hipertroid tedavisi uzun bi süreç hiç kafana takmayacaksın hastalığını. hastalığın 2 ilacı var drun ya propisil verecek yada thramazol TSHın düşük t4 ün çok yüksek acil tedaviye başla. hamilelik konusuna gelince değerlerin normal olana kadar hamilelik yasak ömür boyu da ilaç kullanmıyorsun yani için rahat olsun.
şunuda belirteyim ilaç tedavisine başladıktan ve değerlerin normale dönmeye başladıktan sonra hızla kilo alıyorsun ona dikkat et derim
hipertroidde hormonlar çok hızlı çalışır buda metobolizmanın hızlı çalışmasını sağlar değerler normaale döndükçe metobolizma yavaşlar ve kilo almaya başlarsın dikkat etaklına takılan bişe olursa cevaplayabilirim 1.5 yılda bu hastalığın uzmanı oldum :)
ama yukardaki arkadaş hipotiroidden bahsetmiş bizimkisi farklı hipertroid hipotroid az çalışmasıdır bizimkisi hipertroid çok çalşımasıcnm oncelikle cok gecmis olsun sanada ve cok tesekkur ederim cevabin icinicimi cok rahatlattin cnm zaten yrn uzman bir hastahaneye sevkedildim insallah tedaviye baslayacagim hamileligi cok istiyordum 3 yasinda bir kizim var ara cok acilsin istemiyordum ama saglikli olayim da o da olur insallah, ya kilo olayi kotuymus ama yrn tekrar yazarim buraya nasil tedavi uygulanacagini
sanırım sen hipotiroidsin çünkü TSH hormonun düşük çıkmış,
hipertiroid de TSH değerleri yüksek çıkar diye biliyorum ben yanlışmıyım?
hayir cnm tam tersi tsh dusuk t3-t4 yuksekse hipertiroid, tsh yuksek t3-t4 dusukse hipotiroid oluyor, ben de hastalik ciktiktan beri ogreniyorum herseyi