Hipertiroidi olanlar bakabilir mi?

yezal

bir canda iki kalp
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2011
531
2
Merhaba kizlar ben gecen hafta hipertiroid oldugumu ogrendim, inanilmaz bir yorgunlugum vardi yaz basindan beri, kilo kaybim oldu, kusuyordum arada mide rahatsizliklarimdan kilo verdigimi dusunuyordum kilo verdigim icin de halsizlestigimi ve tum bunlarin sonucunda demir eksikligi anemisi oldugumu, doktora bu sebeple gittigimde tiroidden suphelendigini soyledi , bir gun sonra da kan tahlilerimin sonuclari geldi buna gore :

TSH: 0.006
T4:27.4
cikti , uzman doktora gidecegim yarin daha once bu hastaligi yasamis kisilerden deneyimlerini paylasmalarini rica ediyorum, omur boyu ilac mi kullanmam gerekecek, hamilelik hep risk mi tasiyacak simdilik kafamdaki sorular bunlar

Herkese cok gecmis olsun, Rabbim beterinden saklasin insallah

değerlerin hakkında bi yorum yapamıcam ama şikayetlerin evet hipotiroid belirtileri.bi de sormak istediğim bi şey var, uyku problemin var mı. yorgunluk demişsin ama..bu yorgunluk sonrasını uykuyla sonlandırıyo musun.

canım endişlenmene gerek yok bende 1.5 yıl önce el titremesi kalp çarpıntısı sıcak basması şikayetleriyle gittiğimde hipertroidi çıktı bendede. 1.5 yıl ilaç tedavisi dedi dr düzelmezse ameliyat dedi benm değerlerim daha yeni normale döndü ama ilaça 3 ay daha devam edeceğim sonra bırakacığım.
hipertroid tedavisi uzun bi süreç hiç kafana takmayacaksın hastalığını. hastalığın 2 ilacı var drun ya propisil verecek yada thramazol TSHın düşük t4 ün çok yüksek acil tedaviye başla. hamilelik konusuna gelince değerlerin normal olana kadar hamilelik yasak ömür boyu da ilaç kullanmıyorsun yani için rahat olsun.
şunuda belirteyim ilaç tedavisine başladıktan ve değerlerin normale dönmeye başladıktan sonra hızla kilo alıyorsun ona dikkat et derim
hipertroidde hormonlar çok hızlı çalışır buda metobolizmanın hızlı çalışmasını sağlar değerler normaale döndükçe metobolizma yavaşlar ve kilo almaya başlarsın dikkat etaklına takılan bişe olursa cevaplayabilirim 1.5 yılda bu hastalığın uzmanı oldum :)

evet cnm ama hipertiroidim ve uyku problemim var hic uyuyamiyorum en son sabaha dogru 1-2 saat kestiriyorum halsizlik var inanilmaz derecede hemen yoruluyorum

cnm oncelikle cok gecmis olsun sanada ve cok tesekkur ederim cevabin icin icimi cok rahatlattin cnm zaten yrn uzman bir hastahaneye sevkedildim insallah tedaviye baslayacagim hamileligi cok istiyordum 3 yasinda bir kizim var ara cok acilsin istemiyordum ama saglikli olayim da o da olur insallah, ya kilo olayi kotuymus ama yrn tekrar yazarim buraya nasil tedavi uygulanacagini

ama yukardaki arkadaş hipotiroidden bahsetmiş bizimkisi farklı hipertroid hipotroid az çalışmasıdır bizimkisi hipertroid çok çalşıması

canım karıştırılmasın hipotroid farklıdır hipertroid farklıdır. hipotroid hormonların yavaş çalışmasıdır ki bu hastalığı olanlar kilo alırlar hipertroid ise hormonların hızlı çalışmasıdır kilo verdirir yukardaki arkadaş hipotroidden bahsetmiş bizdeki hipertroid düzeltmek istedim.

ben de acaba hipertiroid ama yanlislikla hipotiroit yazdigini dusundum

sanırım sen hipotiroidsin çünkü TSH hormonun düşük çıkmış,
hipertiroid de TSH değerleri yüksek çıkar diye biliyorum ben yanlışmıyım?

sanırım sen hipotiroidsin çünkü TSH hormonun düşük çıkmış,
hipertiroid de TSH değerleri yüksek çıkar diye biliyorum ben yanlışmıyım?

hayir cnm tam tersi tsh dusuk t3-t4 yuksekse hipertiroid, tsh yuksek t3-t4 dusukse hipotiroid oluyor, ben de hastalik ciktiktan beri ogreniyorum herseyi

MErhabalar ben dun uzman doktora gittim ama tedaviye baslamadan evvel bir kac test daha istedi , sonuclar cikinxa tedaviye baslariz dedi bir kac gun sonra belli olur, bu donemde de bana iki tedavi sekli(ilac ve radyoaktif iyot ) hakkinda dusunup hangisini isteyecegime karaar vermemi istedi, bunlarla ilgili notlar verdi okudugumda ikisinin de avantajlari dezavantajlari var ,daha once hipertiroidden tedavi olduysaniz ve ya tanidiklariniz var sa hangi yontemi tercih ettiklerini soylermisiniz, fikirlerinize ihtiyacim var :)

haşimatomudur nedir o illet var bende

hergün yarım levitron içiyodum enson doktor haftada 6 ya indirdi sevindirik oldum

bende de aşırı sinir şikayeti vardı ama ilaç kullanmama rağmen sinirim geçmedi..
demek ki bu hastalıktan kaynaklanmıyor sinirim..
tamamen benim öküzle alakalı:)

korkulacak bir hastalık değil,ilacı var sabah aç karnına içiliyor bi zararı yok ,hamilelik düşünenler için hayati önemi var..
bebek açısından hayat kurtarır..

ben de hiper troid oldugumu yeni öğrendim tsh 0.02 t3 ve t4 normal degerlerın üstünde.ehirli guatrmısım.henüz ilaç vermedi usgden sonra tedaviye baslıcaz çünkü birde nodül varmıs usg de kesin belli olur dedi.yalnız bende hipertroid belirtilerinin hiç biri yok.
terleme-titreme-halsizlik-uykusuzluk-kilo verme hiç biri yok aksi durum var bende anlamadım.3 ay oldu dogum yapalı acaba hormon degerlerımın böyle cıkması gebelikten kaynaklı olabilir mi.sonrasında gcermı kii....

bende yaklaşık 1,5 yıldır çekiyorum. inanılmaz saçdökülmesi ve aşırı depresyon ve sinirlilik hali var. propycyl kullanıyorum.. ameliyat dediler ısrarla olmadım ..tesadüfen bir sitede alternatif bitkisel tedavi buldum , zaten ameliyat diyorlar kaybedecek bişeyim yok dedim ve denedim sonuç 2 haftalık bir kullanımda bile farketti. değerlerim normale döndü. şimdi sıra nodüllerimde İnş. onlardanda kurtulurum herkese geçmiş olsun

banada endokrinin söylediği ilk sebep genetik yatkınlık , ikincisi ise hamilelik döneminde bebeğin hücresinin annenin troid bezine yapışmasıymış. doğumdan 5-6 ay sonra alevlenirmiş. dikkatli takip gerekiyor.

benimde basedow graves le başladı ...zehirli guatra ilerledi. şuan değerlerim normal ama nodül olduğu için ekileri devam ediyor. kelm kalacam neredeyse

kızlar benim tsh düşük ya gbeliği engeller mi acaba???

evet cnm gebe kalmanı engeller..bir an önce tedaviye başlamalısın...

arkadaşlar ben bugün dr dan geliyorum ve hipertroid olduğumu öğrendim gebelikten sonra rutin kontroller için gittim bu çıktı karşıma ilk defa troidlerimle sorun yaşıyorum çarpıntımdan başladı doktorum 2 ilaç verdi bana biri propycil diğeride dideral şimdi ben bunları kullanınca düzelecekmi troidlerim offf çok üzgünüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…