• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hipergerçekçilik akımı ; fotoğraf değil resim

lepi

♥˙·٠•●♥ &#
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2008
7.930
35
358
Danimarka
24.jpg

23.jpg

10.jpg

1.jpg

Hipergerçekçilik akımı adı verilen bu sanatın önemli isimlerinden Amerikalı sanatçı Denis Peterson' ın, fotoğraf görünümüne yakın resimeleridir bunlar gerçekten başarılı çalışmalar gerçeğinden ayırt edilmesi imkansız neredeyse:1closedeyes:
 
Son düzenleme:
süper bunlar ya ben hasta bir fotograficiym cekmeyi ve kendimi cektirmeyi cok seviyorum
 
inanılmaz gerçekten.nasıl bir yetenek yapabilir bunları ya beynim durduu:uhm:
 
12501f321a4773e7.jpg

halfway_to_the_stars.jpg

no-tears-717120.JPG

Cardboard_Dreams_by_Denis_Peterson.jpg

evet bu akıma ait bir kaç resim daha hiperreality ingilizcedeki karşılığı bu akımın... Richard Estes , Denis Peterson, Audrey Flack, ve Chuck Close bu akımla ilgilenen ve resimler yapan sanatçılar gerçeklik ve hayal işte birarada bu sanatta
 
Nasıl bir tekniktir bu. Kot kumaş dokusunu bile fotoğraf gerçekliğiyle vermiş. Hiç bir ayrıntı, hiç bir ışık, doku renk es geçilmemiş. Epey uzun bir zamanını alır insanın.

Yetenekli, kültürlü hee birde hazır cevap insanlara hayranım :))
 
vayyy harika gercekten fotograf gibi ama bazıları ele veriyor
 
mükemmel bir iki tanesi dışındakilerin resim olduğuna inanamıyorum. O renkleri, tonları nasıl yakalamışlar harika. Bu yetenekli ressamları alkışlıyorum :46::42::42:
 
Nasıl bu kadar gerçekçi olabilirler :53: Ben de başladım yağlı boyaya yeni , daha kumaş kıvrımını doğru düzgün yapamıyorum. Böyle resimler yapmak istiyoruuum :52:
 
Hipergerçeklik deyince Türk Ressam Taner Ceylan'ı atlamamak lazım. En sevdiğim ressamdır kendisi :42:

$haluk 32x50 2005.jpg $new world 80x120october2006.jpg $nude 45x30,5 nisan2000.jpg $the reading lady 180x115 2007.jpg $theportraitoftanerceylan 2 34x54 2002.jpg $troughtheeyesofyılmaz 32x50 2004.jpg
 
hiper gerçekçilik akımında özellikle türkiye de ki sanatçılarında dijital baskı tekniği tuval üzerine dijital boyama vardır, burada ki resim çalışmalarının fotoğraflarından üzerlerinde ki fırça dokunuşlarını göremediğimiz için hangisinin hangi teknikle yapıldığını kesin olarak söyleyemem ama özellikle bir sergi gezerken baktığınız da böyle bir esere tuvalin üzerinde fırça izlerinin belli yerlerde biraz boyut vermek için yapıldığı bariz belli olur tuvalin yan tarafına baktığınız zaman orada ki temiz doku bu eserin dijital baskı olduğunun kanıtıdır ve bu yılla birlikte popülerliğini kaybetme ve koleksiyonerler böyle eserlerden uzaklaşmaktadırlar, sanıldığı kadar sanatçı eli değmiş vakit harcanmış işler olmamakta bazen.
 
muhteşemler, nasıl bir yetenek olduğunu aklım almıyor gerçekten.
 
Back