Merhabalar,
Gecen yaz temmuz ayında hamile kaldım ve tavsiye üzerine Özel Göztepe Hastanesinde DR. Fatih Esen ile rutin kontrollerimi gercekleştirdim. Yine tavsiye üzerine 20. Haftamda DR. Atıl yuksel’e detaylı kontrole gittim. 20. Haftaya kadar hersey normaldi fakat Atıl hoca bebeğin bagırsaklarında parlaklık tespit etti ve buna sebep olacak 5-6 madde sırayla saymaya basladıgından eşim ve ben gerçekten beynimizden vurulmuşa döndük. Atıl Bey’in ne soyledıgını ne anlattıgını hayal meyal hatırlayarak eşimle perişan bir halde cıktıgımızı hatırlıyorum. Saydıgı maddeler ilk olarak %60 hiç birşey yoktur ,2) bebek anne karnında kan yutmustur bu gözüküyordur.3) Down senromlarının %2’sinde bagırsaklarda parlaklık gözükür. 4) Kistik Fibroz Hastalarının %3’de bagırsakda parlaklık gözükür.5) Şimdi adını unuttum bir virus vardır annede bundan dolayı olur.( Kan testi ile bakılan basıt birsey)…. Bize aksiyon planı olarak bir liste verdi kendisi… İlk olarak virus testi yapılacak, ikinci olarak Down sendromu testi( kan ile yurtdısına yollanan) üçüncü olarak Kistik fibroz testi yapılacak ( anneden ve babadan kan alınıyor ıkısınden birinde varsa cocuk %25 ihtimalle kistik fibroz... bu testlerin acıklanması 5 hafta-7 hafta oldugundan acele etmemiz gerektiğini belirtip, cok kibarca ve tatlı birsekilde bizi teselli edip ugurladı. Atıl Bey’den ilk bir hafta hiç haz etmediğimi düşünsemde gercekten kendisi cok ıyı bir doctor diye bilirim. Galiba cok net ve acık konusması durumu kabullenmek istemeyen insanların tepki vermesine sebep oluyor. Biz eşimle ne yapacagız 7 haftada sonuclar acıklanıncaya kadar bebegımız 27 haftalıkken bebegımı öldürmemmi gerekecek noktalarında aklımızı oynatırken.. zaman kaybetmemek adına acaba direct olarak amniyosentez mi yaptırsak dedik.. Atıl Bey bunu da önermişti fakat %1 düşük riski var dedi… biz mutlu Mesut gittiğimiz Atıl Bey’den sonra hayatıma birsürü risk oranları hesaplamaları, bilmediğim hastalık terimleri girdi ki bundan once hiçbir sekilde internetten birşeyler okumuyordum.. o gunden sonra tez yazar duruma geldim. 2-3 gun cok zorlanarak cok üzülerek aglayarak karar verdım ki amniyosentez yaptıracaktım ve gercekten cok korkuyordum ama herkesde o kadar korkulacak bırsey olmadıgına dair beni rahatlatıyordu. Atıl Bey’yi aradım ve amnıyosentez yaptırmak ıstedıgımızı soyledım. Oda buna gerek olmadıgını riskin cok dusuk oldugunu kan yolu ıle yapılacak testlerin yeterli oldugunu soyleyınce gercekten cok sevınmıstım. Hemen hem down hem kıstık fıbros ıcın kan verdık ve beklemeye basladık, temiz cıktı hepsiii… Bu arada bu iki test 3bin-TL .. bizim imkanımız vardı ve hemen yaptırabildik ama hep imkanı olmayan anne ne yapar diye düşünmeden edemiyordum : (
Bu arada Fatih hocam’a bu durumu acıkladıgımda kendisi kızdı bana cunku bu bagırsakda parlaklık olabilir birsey demişti, 10 doktordan 5’I bisey yok der buna 5’i önemli der dedi ve kendisi baska bir doktorun yorumunu yorumlayamayacagını belirterek kendim karar vermem gerektiğini soyleyıp benı kendime halime bıraktı.. cunku ortada birsey yokken bukadar kurcalanmayı anlamlandıramıyor kendisi.. Annnem de aynı sekilde bu kadar kurcalanmaya illaki birseyler cıkacak ve sadece sınırını bozup bebegı üzüyorsun diyordu.
Testler normal cıktı, ama bu arada bebegımde 2 hafta buyumesinde gerilik tespit etmişti Atıl Hoca, kendı doktoruna bu durumu belirt iyi takip etsin demişti. Baktık ki ben riskli gebelik yolundayım hemen arastırdım ve bu konuda uzman oldugunun tavsıyesını aldıgım Arda Lembet’ten randevu aldım. Fatih Hocam’a da durumu belirttim, kendisi onu haberdar etmemi istemişti durumumu… Arda Bey’I cok tavsıye ettiler ama acık soylemeliyim benım elektiriğim tutmadı galiba.. cok teknik bir doctor.. yaklasık 2 ay gittim kendisine bebeğimin adını hiç sormadı J Yanında asistanı ile girdiği muaneye benım yanımda asistanı azarlıyor vs.. ben can derdindeyim o asistanını eğitiminde.. Cok kalabalık ve duzensız geldi bana kliniği… Neyse Arda Bey beni gördü ve bebek 2 hafta geride ve cok titiz bir doctor diye bana rapor yazdı.. ve önümüzdeki 2 ay raporluydum her hafta 2 kere kliniğe gidip NST cektirip bebegımın gram gram kilo almasını bekliyorduk.. Bu arada bebek gelişmesi durur diye hemen almak zorunda kalırız diye ciğer ignesi yaptı..
Bu arada Arda Bey bizi uyardı ki bu bebek kesin erken alınacak oyuzden kuvezde kalacak, kendisi sadece Acıbadem , American’da dogum yaptırıyor. Acıbadem’de bir gece kuvez fiyatlarının 2-3bin TL oldugunu duydum. Yani 2-3 hafta kalsak cıkamayız… SGK gecıyor mu? Doktor Bey’in demesi su ki.. geciyor ama kımseye soylemeyın… Hastane cıkısta size 200 bin fatura kesecek ya.. itiraz ediyorsunuz.. duzeltiyorlar
gercekten cıktıkdan sonra eşimle cok gülmüştük… düzeltip 100bin’e inerlerse minnattar kalırız diye…
Hemen Fatih Hocamı aradım.. durumu izah ettim.. kuvezde SGK gecen Medıkal Park var dedi ve kendisi orada part time caliştiğini ve orada dogumu gercekleştirebileceğimizi belirtti. Sen istediğinde gel ben ayarlıcam dedi… Bizde eşimle karar verdik ki Arda Bey’e devam edecektik, Arda Bey hadi dogum dediğinde Fatih Hoca’ya kosacaktık…
32. haftamda Özel Goztepe SGK anlasmalı oldugu için çalişabilir raporu almaya gittim, Fatih hocamı da gördüm.. Fatih Hocam ayakustu dediki ‘ senin gözlerin pek şişmiş, hemen bi idrar testi yaptır asagı in protein kacagımı var acaba dedi. İndim yaptırdım yuksek cıktı evet.. hemen dedi yarın hastanede bir gece kalacaksın idrar testi olacaksın… 24 saat bir kaba idrarınızı biriktiriyorsunuz.. Eşimle çok şaştık kaldık tabi ama gittik yaptırdık… Sonuc cıkar cıkmaz Fatih hocam aradı ve dediki 2-3 bekliyordum ama 5 cıktı.. hemen yarın doguma giriyoruz :S .. Şubat 25… dogum 26’sında olacak… dogum sigortam 29 Subatta dönüyor
dedim hocam 3 gun bekleyelım yazık gunah..
mumkun değil dedi.. bu protein zehirlenmesi ciddi birseymiş… Arda Bey cok titiz olmasına ragmen tansıyonumu bile hemsireleri bi ölcüyor bir ölçmüyordu.. kendisi bu durumu fark edemedi.. edecekte birsey yapmadı diye bilirim.. Fatih Hocamla ogun karsılasmasaydık ne olurdu.. bilemiyorum belkide hiçbirsey olmazdı ama bilemiyor ınsan..
Bebegım Bade’m 26 Subatta 34. Haftada dogdu… 3 hafta kuvezde kaldı.. zaten 2 hafta geriden geliyordu… hastaneden cok sukur saglıkla cıktık ama sorumlulugumuz coktu.. ufacık bir bebegımız vardı.. cok özenle cok dikkatli kimseyi evimize almadık.. odasını sıcak tuttuk cok dikkatli davrandık.. sımdı 3. Ayında kızım.. yanakları kocaman bir kız J Allahıma bin sukur saglıgı iyi rutin kontrolleri devam ediyor.
Ben internete forumlara birsey yazan seven biri değilim ama o zor gunlerımde bu sitede yazılanlarla okadar avuttum kendımı rahatlattım ki , diğer annelerin yazdıklarınla aglıyor, onların yazdıklarınla rahatlıyor, acılarına ortak oluyordum onlardan benımkıne oluyorlardı hiç bilmeselerde.. oyuzden 3 aydır aklımda bu yasadıklarımı yazacagım diye.. cunku bizim gibi bagırsagında parlaklık oldugunu duyan bir anne göz yaslarıyla internetten ufacık bir sozle rahatlamayı ararken neler yasadıgımı hiç unutamam.. buraya yasadıklarını paylasan herkese cok tesekkür ediyorum.. umarım benım yasadıgım diger annelerin yuregine su serper…
Allah herkesın cocuguna saglık versın.. bütün annelerin dualarını allah kabul etsin.. hepinizi cok opuyorumm
Bu arada Fatih Esen hocama cok ama cok tesekkür ediyorum.. özellikle dogumhanede bana Medikal park'ın calısanları okadar donuk davranmalarına karsın Fatih Hocam sankı ailemden biri gibi orda oldugunu bilmek beni okadar rahatlattı ki.. hala hiç unutmuyorum bana ıyı davranmaları ve stress olmayayım diye gostermiş oldugu özenii..
Ablam hamile sımdı :) tabi ki Fatih Esen Hocadayız her ay :) Ozel Goztepeden ayrılıp kendine yeni bir yer actı kendisi Bagdat Caddesinde..
Yaz yaz bitmiyor... bu arada medikal park bebek yogun bakım doktor ve hemsıreler super.. hepsine tek tek tesekkürler.. içim rahatlıkla burayı önerebilirim..