Az önce hint kınası alıp saçıma uygulamıştım, bir yandan da içindeki maddeleri google'da aratıp ne olduklarına bakıyordum. İçindeki maddeler şunlar:
Herbal Henna Powder (kına tozu)
Para phenylene Diamine (işte bu madde maalesef hiç de masum değilmiş)
Citric Acid
Barium Peroxide
Doğru banyoya gidip saçımdaki boyayı akıtmak için o kadar uğraştım ki, her türlü alerjiye sebebiyet verebiliyormuş arkadaşlar, satarken tamamen bitkisel olarak sunuluyor, saç boyalarında kullanılan maddeler içeriyor kınanın yanısıra. Kına sadece kına rengi verir, bunun başka türlüsü varsa şüphelenmek lazımmış, okuduklarımdan öğrendiklerim özetle bunlar.
İçinde bunun olduğu bir kınayı almayın diyeceğim ama kutunun üzerinde yazmıyor maalesef. 1 TL'lik minicik poşetlerde satılıyor. Herbal markası altında satılıyor.
Henna for Hair WordPress Hata Yukarıdaki linkleri incelerseniz ne kadar riskli olduğunu göreceksiniz.
Eczanelerde satılan Sağlık Bakanlığı'nın izni ile ithal edilen kınalar da var, bir link buldum, bundan sonra onu bulursam alabilirim, içinde bu madde yoksa kullanırım:
Hint Kınası Kullanan varsa, elinde paket olan varsa ya da, tecrübelerinizi bekliyorum.