• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğal Saç Bakım Kürleri Hindistan cevizi yağı Nasıl kullanılır?

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

mrc0101

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2011
156
61
98
İyi günler. Burada Hindistan cevizi yağının faydalarını gördüm. Bende soğuk sıkım Hindistan cevizi aldım ve 2 sefer uyguladım sanki faydasını gördüm gibi. Kalın telli yıpranmış ve kabaran saçlarımı yumuşattı gibi. Yağı diplerime sürüyorum sonra uçlarına da bir miktar sürüyorum yaklaşık 1-2 saat arası bekletip yıkıyorum. Doğru mu yapıyorum yanlış mı siz Nasıl uyguluyorsunuz? Kaç saat bekletiyorsunuz? Nasıl yağı saçınızdan çıkarıyorsunuz? Yardımlarınızı bekliyorum ☺️

bende kullanıyorum fakat 1-2 saat yeterli değil bence çünkü ben en az 5 saat bekletiyorum saçımda

İyi günler. Burada Hindistan cevizi yağının faydalarını gördüm. Bende soğuk sıkım Hindistan cevizi aldım ve 2 sefer uyguladım sanki faydasını gördüm gibi. Kalın telli yıpranmış ve kabaran saçlarımı yumuşattı gibi. Yağı diplerime sürüyorum sonra uçlarına da bir miktar sürüyorum yaklaşık 1-2 saat arası bekletip yıkıyorum. Doğru mu yapıyorum yanlış mı siz Nasıl uyguluyorsunuz? Kaç saat bekletiyorsunuz? Nasıl yağı saçınızdan çıkarıyorsunuz? Yardımlarınızı bekliyorum ☺️

Haftada iki kez bu yagi uyguluyorum.
Sac uclarimdan diplerine kadar suruyorum ama ta dibe surmedim hic.
Yagi saca yedirip basima bone yada poset geciriyorum 4 saat kadar bekletiyorum. Ardindan yikiyorum.
Dusta bu uygulamayi yaptiktan sonra sac kremi kullanmiyorum.
Zaten yag saci yumusatiyor. Sac kreminee gerek kalmiyor.

Haftada iki kez bu yagi uyguluyorum.
Sac uclarimdan diplerine kadar suruyorum ama ta dibe surmedim hic.
Yagi saca yedirip basima bone yada poset geciriyorum 4 saat kadar bekletiyorum. Ardindan yikiyorum.
Dusta bu uygulamayi yaptiktan sonra sac kremi kullanmiyorum.
Zaten yag saci yumusatiyor. Sac kreminee gerek kalmiyor.
Ben hiç uzun duramadım rahatsız oldum yağ olunca saçta :) 2 saat zor durdum ama deneyecem bakalım 4-5 saat durmayı teşekkür ederim cevaplarınız için

ben bazen üşengeçliğime gece bile yıkamıyorum :D

Ben de şuan kafamda hindistan cevizi yağıyla yazıyorum :D
Normal olan akşam sürüp sabah yıkamakmış öyle etkili oluyormuş.
Ben yağı alalı çok oldu ama saçıma ilk defa uyguladım.

Diplere masaj yaparak uyguladım.
Sonmra en uçlara kadar sürdüm.
1.5 saat falan oldu sanırım.
1 saat daha bekleyip yıkarım.

Dün uygulamıştım.
Saçlarımı epey yumuşattı ve kabarık olan saçlarımı baya yatıştırdı.

Şunu da söyleyeyim yağı saçtan arındırmak hiç zor olmadı.
1 defa şampuanlayınca tamamen çıktı ama ben yine de 2. defa şampuanladım.
Saçım o kadar kuruydu ki tüm yağı emmiş :)

Saçımda 2 2.5 saat tutmama rağmen sonuç fena değildi bence.

Bende kullanıyorum, haftada 1 saçıma dipten uca kadar 3-4-5 saat bekletip yıkıyorum, hergünde nemlendirici yerine cildime, günde Bi tatlı kaşığıda bademle cevizle birlikte tüketiyorum

Ben de sacima surdukten sonra strec gecirip onun uzeirne de sac kurutma makinesi tutuyorum 3-4 dakika kadar. tabii güneş ve sıcak hava elverdigi sürece :) Kuaforum boyle yaparak cok daha derinlere nufuz ettiğini soylemisti.

Kızlar dün Watsons'tan aldım da sıvı haldeydi internette katı halde olduğunu gördüm. Buzdolabına koydum bir problem olur mu ? Malum havalar sıcak dışarıda durunca eriyor

Kızlar dün Watsons'tan aldım da sıvı haldeydi internette katı halde olduğunu gördüm. Buzdolabına koydum bir problem olur mu ? Malum havalar sıcak dışarıda durunca eriyor
Olmaz canım bildiğim kadarıyla, kullanacağında dışarıda bekletip eritirsin.

Saçınızın dip kısımlarına hindistan cevizi yağını uyguladıktan sonra streç filmle sarıp bir saat bekledikten sonra yıkayabilirsiniz. Arındırma işlemi için saçınız kuruyken şampuanınızı sürün sonra kremleyin. Zaten banyodan çıktığınızda saçınızda hafif yağlılık hissinin kalması gerekli.
Saç bakım yağlarının etkili olabilmesi için saç derisine bir süre masajla uygulanması gerekir.
Diğer kullanım şekli ise saçlarınıza kulak altı hizasından uygulamaktır. Bu durumdayken saçınızda gün boyu kalmasının sakıncası yoktur.
Saç derinizin uzun süre yağla kalması nefes almasını önleyeceği için zarar verir. Ben de yıllar önce bu şekilde kullanıyordum ve zararlarını bizzat yaşadım.

Hindistan cevizi yağını sürerken sıvı hale geçiyor. İsterseniz dışarda da bırakabilirsiniz.

Back
X