• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama hindistan cevizi yagı efsanesi

Hindistan cevizi yağını saçta denemedim ama filipin tatilinde gölgede küçük kızımın yüzü feci şekilde yanmış ve soyulmuştu. Kaldığımız otelin sahibi halimize açımış ve bize gerçek hindistan cevizi yağı hediye edtmişti. O yağ kızımın acılarını ve yanıklarını anında grçirmişti. Hatta her türlü yanığa ,yaraya iyi geldiğini söyledikleri için o günden beri ne zaman bir yerimi yaksam hayatımı kurtarıyor.mucize gibi birşey. Ne yanık acısı kalıyor ne yanık izi. Bence saçtada işe yarar. Tabii gerçek hindistan cevizi yağı bulunurmu Türkiye'de bilemem. Sonuçta anavatanı Türkiye olmadığı için belki gerçeği değilde sahtesidir. Dikkatli olmanızda fayda var.

bende platin sarı kullanıyorum. kuaförler o kadar çok yaktı ki, yıllardır kendim açar kendim boyarım. açıcıdan yaklaşık 4 5 saat kadar önce toroslar ya da oriflame nin hindistan cevizi yağıyla yağlıyorum ve bekliyorum. yağlarsam saçlarım açıcıdan ısınmıyor, eğer yağsızsa saçlarım ısınıyor ve yanıyor. birara gaza gelip mangoya boyadım bildiğin turuncu, kullanamadım tabi. yine yavaş yavaş açarak sarıya döndüm. google yasemin uzunoğlu ile platin sarısı saç yazarsan aşamalarla anlatıyor, tek farkı o yağ kullanmıyor ama yol gösterici olabilir.
söylediğim marka yağları aktar tavsiye etmişti, donuyor olması doğallığındanmış.

Ha şunuda söyliyeyim banada evde açmak daha mantıklı geliyor yanarsa kendim yakmış olurum :KK66: saçını açıcaksan kesinlikle herhangi bir yağ sür öyle aç limoncu hindistan cevizi yağını aktardan alabilirsin bi arkadaş yazmış markasını 20 25 tl katı olarak 43 tl vermeye gerek yok :KK66:
Katı olan makbuldür asıl

Peki boyamadan önce ne kadar bekletiyordunuz h.cevizini saçınızda ? Bide gerçekten yıpranmıyor mu
Bekletmeden. Yani önce yağ sonra boya.
Saç şekillendirici olarak kullanıyorum demiştim ya? Onu yıkamıyosunuz zaten saçta kalıyor. Bir de enn önemli özelliği saç telini kalınlaştırması ve güçlendirmesi. İnce telli ve kuru saçlar mutlaka kullanmalı ama dediğim gibi katısını.

Marka yazmış arkadaşlar ben de yazayım. Arifoğlu aktarınki. Renk açıcı olarak da koleston. Ancak 1 kutu yetmiyor bana 2 kutu alıyorum ve çok da memnunum. Renk açıp bırakmıyoruz tabi. İstediğim açıklığı elde edince o baz oluyor. Ardından yıkayıp kurutup istediğim renge boyuyorum. İnanın kuaförden bu kadar memnun çıktığımı hatırlamıyorum.

Marka yazmış arkadaşlar ben de yazayım. Arifoğlu aktarınki. Renk açıcı olarak da koleston. Ancak 1 kutu yetmiyor bana 2 kutu alıyorum ve çok da memnunum. Renk açıp bırakmıyoruz tabi. İstediğim açıklığı elde edince o baz oluyor. Ardından yıkayıp kurutup istediğim renge boyuyorum. İnanın kuaförden bu kadar memnun çıktığımı hatırlamıyorum.

Bende çok açtım saçımı koleston farkettim ki daha çok yıpratıyor en azından benim saçımı ki saçım kalın telli benim tavsiyem palettenin açıcıları

konum lütfen bi süre tasınmasın saclar bölümüne onca konu actım giren eden yok....

gecen gün nette arastırırken gördüm hatta burdada bi yazı vardı arkadasın adını uuttum ama baya olmus sanırım simdi deneyenler vardır sacı boyamadan önce sürüyomusun sactaki pigmetlerimi ne kapatıp araları acamdıgı icin sac yıpranmıyomus

ve oryelle acındada yıpranmıyomus benim istedigim de bu saclarım 1 senedir kızıl ve artık sıkıldım acık kahve boyuyup uclara sarı attırmak istiyorum

bugun bi kac eczaneye gittim markasını unuttum simdi ama o arkadasın dedigi doa marka degil yine bitkisel baska bi marka 43 liraydı katı hindistan cevizi yagı tabi bu

simdi biraz pahalı geldi alıpta onu sürüp oryelle acmak istiyorm sacımı ama kac derece acılır bu sac islemlerinden pek anlamam kuaförlerede para yedirmek istemiyorum cünkü

saclarımın kızıl rengide loraelın kızılı yani hint yada kına degill

yardımcı olursanız süper olur....
yanar o saçlar ben sana söyliyim..kızıl kullandım yıllarca sonra ombreye merak saldım güvenemedim şehrimdeki kuaförlere kalktım istanbula gittim en ustasına hala kızıl yansımalarım var bir sürü bakım ve açma işlemine rağmen..sabrin varsa uzat uzat kestir derim o bahsettiğin yağa gelince dediğin gibi pek maharetli ama hünerini açma işleminde gösterir mi- sanmam ^^

Bende çok açtım saçımı koleston farkettim ki daha çok yıpratıyor en azından benim saçımı ki saçım kalın telli benim tavsiyem palettenin açıcıları
Eski yıllarda koleston dediğiniz gibi saçı yıpratırdı ama şu an ben çok memnunum. Herkesin saçı farklı özellikte elbette kişiden kişiye değişir. Cemilefendi markasını hiç duymadım. Benim 40küsüre aldığım 500 gr yalnız ve katılar sıvıya göre çok daha pahalı olması lazım sizinkinin gramajını bilemiyorum ama 500 gramsa fazla ucuz geldi içeriğine bir bakın isterseniz.

Eski yıllarda koleston dediğiniz gibi saçı yıpratırdı ama şu an ben çok memnunum. Herkesin saçı farklı özellikte elbette kişiden kişiye değişir. Cemilefendi markasını hiç duymadım. Benim 40küsüre aldığım 500 gr yalnız ve katılar sıvıya göre çok daha pahalı olması lazım sizinkinin gramajını bilemiyorum ama 500 gramsa fazla ucuz geldi içeriğine bir bakın isterseniz.
Muhtemelen 250 gramdır. Genelde 250'si20-25 liraya falan satılıyor.

limoncu ben okuldayken kizlara uyup açmıştım saçımı oryalle, orijinali dümdüz belime kadar kızıl kahve olan saçlarımı. oryal + hidrojen peroksit + kışın cayır cayır yanan yurt kaloriferinin sıcağı derken o saçlar ne hale geldi anlatamam. pismaniye gibi dökülmesi mi daha doğrusu, parça parça elimde kalması mı ? yoksa aslan yelesi gibi dipler kızıl uclara dogru sırasıyla kırmızı turuncu sarı olması mı ? allahım kalbime iniyodu nerdeyse. yani anlayacağın dikkat et. az paraya kıy bence. uzatana kadar kadar neler çektim. zaten o kuaför parası kat kat çıkıyo. bakım yagları, iyi sampuanlar filan kullanmadigim şey kalmadı. allahtan hızlı uzuyo saçlarım toparladım. 1 senede.

300g mış ;) cemilefendi aktarlarda bayağı bilinen bir marka çakma olduğunu sanmıyorum 100 de 100 preslenmiş katı hindistan cevizi yağı yazıyor

Kızıl rengi açıcıyla sarıya kadar açtığında müthiş bir sıcaklık ve pişmaniyeye merhaba dersin.
Hindistan cevizini duymadim ama o hasarı engelliyorsa efsaneymiş

katılıyorum, benim için de koleston açıcı ve 12 nolu sarısı en fazla yıpratan açık renk boya.

dikkatli olduktan sonra bir şey olmaz her 10 dakikada bir sacın sünmesine bakman gerek eger sıkıntı var ise hemen yıkaman gerek ecza depolarında var kardeşim annem hep kullanıyor sıfır sıkıntı

Back