Hindi Cumhuriyeti Değiliz!

Hindi Cumhuriyeti Değiliz! Bu konuda Birşeyler Yapılmalı .

• Ankete Katılan
    261
cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr;basin@icisleri.gov.tr;tanitma@kulturturizm.gov.tr;
almatikulturtanitma@yahoo.com;basin@kulturturizm.gov.tr;sgb@kulturturizm.gov.tr;
turkki@turkki.fi;infokiev@binet.com.ua;
fgedikli@azeronline.com;ynozturk@hurriyet.com.tr;gunaykiraci@yahoo.com;

tourisme.turc@busmail.net;cul_tour@emirates.net.ae;dusanbekultur@yahoo.com.tr;
tarihvakfi@tarihvakfi.org.tr;tutav@tutav.org.tr;genclikkollari@chp.org.tr;
kadinkollari@chp.org.tr; mevlut.aslanoglu@tbmm.gov.tr;
ssoylu@dp.org.tr;bilgi@dpgenclik.org.tr;
oznur.calik@tbmm.gov.tr;omer.faruk.oz@tbmm.gov.tr;mehmetsahin44@tbmm.gov.tr;

kadinkollari@mhp.org.tr;hypgenelmerkez@hyp.org.tr;ankara@hyp.org.tr;
istanbul@hyp.org.tr;izmir@hyp.org.tr;canan.ozturk@hyp.org.tr;
behzat.ozel@hyp.org.tr;info@saadet.org.tr;
adana@saadet.org.tr;ankara@saadet.org.tr;erzurum@saadet.org.tr;
istanbul@saadet.org.tr;izmir@saadet.org.tr;kilic@saadet.org.tr;

arena@arenahaber.com;arena@kanald.com.tr;
sami.bulut@erzurum.gov.tr;iletisim@gaziantep-bld.gov.tr;
iletisim2@gaziantep-bld.gov.tr;ahmetonal2007@gmail.com;
nuri-okutan@hotmail.com;zonguldak@zonguldak.gov.tr;
kursat.atilgan@tbmm.gov.tr;yilmaz.tankut@tbmm.gov.tr;

muharrem.varli@tbmm.gov.tr;mustafa.vural@tbmm.gov.tr;
abdulkadir.akcan@tbmm.gov.tr ;
osman.ertugrul@tbmm.gov.tr;ytugrulturkes@tbmm.gov.tr;
kamer.genc@tbmm.gov.tr;ahmettan03@gmail.com;psuda@hurriyet.com.tr
emincolasan@sozcugazetesi.net;mturker@sozcugazetesi.net;

sinanaygun@atonet.org.tr;okur@sozcugazetesi.net;avrasya@avrasya.tv
bilgi@yeniden1919.com;b.kilic@sudosteuropa.at;tuerkische-botschaft@chello.at;
mustafa.iscel@oevp-wien.at;sirvan.ekici@wien.oevp.at
ozbagd@state.gov; Istanbul-ppa.Istanbul@fco.gov.uk
cantay@brandeis.edu;ahmetari@yahoo.com;asener@csulb.edu;secoz@hotmail.com;kubrag84@hotmail.com;turkish@clemson.edu;yilkin@hotmail.com

''Dünyada varolmak isimle başlar. İnsanlar için bu böyleyken, milletler için, ülkeler için isim vazgeçilmezdir.
Ülke ismi bir kimliktir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ülkemin (Hindi Cumhuriyeti) olarak anılması,
beni rahatsız etmekte, onurumu incitmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, Kurtuluş Savaşı vermiş bir milletin kurduğu aziz bir ülkedir ve adı da
uluslararası alanda hak ettiği şekilde anılmalıdır. Uluslararası toplantılarda Cumhurbaşkanı, Başbakan konuşma yaparken,
önünde (Turkey) yazıyor. Ne bizi yönetenler hindi, ne bu ülke hindi cumhuriyeti. Turkey, bizi temsil etmiyor.''

Ülkemin adı Türkiye, Turkey değil !
İsim değişikliği değil, sadece ülkemizin adının olması gerektiği gibi anılmasını istiyoruz.
Uluslararası bir toplantıda ülkemizin adı bizim söylediğimiz şekilde Türkiye olarak geçmelidir.
Diyorlar ki Türkiye kelimesinde bulunan "ü" harfi Avrupa dillerinde yokmuş, bu nedenle sorun oluyormuş.
Avrupa Birliği toplantısında Türkiye delegesinin önünde Turkey=Hindi yazarken Yunanistan delegesinin önünde
bırakın Latin harflerini Yunan alfabesi ile ELLAS yazıyor.
Yunanlıların hiç bir harfi batı alfabesinde yok.
Yine deniyor ki karışıklığa yol açarmış, açsın efendim, biraz karışır ortalık, sonra düzelir, bu bahane olamaz .
Mutlaka bu düzeltmenin yapılması gerekiyor.
EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.

not:bu yarım bir metin :) Daha tamamlayacağız:) Hepbirlikte . Şeniz
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.ankara.diplo.de/Vertretung/ankara/tr/Kontakt.html
http://www.mfa.gov.tr/bilgi-edinme.tr.mfa

http://www.akim.akparti.org.tr/akp.akim/faces/internetBasvuruGiris.jsp
http://www.atv.com.tr/yorum,kahvalti_haberleri.html
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ev -Hanımı ----- Aysecik ------fatto -------bhk ----- candy38

Adıvar ----- Ali's Mother -----eldeniz ----eylul_13 ----devit

blackrose23 ----Barçman----G&NUR24 ---- efsunefe ----deniz_35

sevgi8 ---- smhsmh ----mumudihaba -----deniz_güneş ----ahleyar_22

*mavili* ---- abba---- dhilek ---- ÇİTLENBİK ---- ahhhu

EBRULUM ---- ikizler11 ---- Hoppidi ----NeslihaN* ---- butterfly 's'

Quelle ---- piyano ----icimdeki_sen ----- Forever --- nınım

yeşilim ---- roseaysegul ---- dids ----SouL ----papatya0606 ----

Mrs.Sönmez ---- D e r i n s u---- <¢itlémßik> ----Caramela*
Özgürce ----

Eylülde başlıyoruz tekrar,ama yine tabiki boş durmak yok jeyyar Duyurabildiğimiz heryere duyuracağız ,
öğretmenler, öğrenciler, diğer siteler vs.vs. haberdar edilecek :)

Yeni adresler buldukça ekliyorum :)
ŞenizŞenizŞeniz

Son düzenleme:
Mutlaka bu düzeltmenin yapılması gerekiyor.Halk böyle istiyor. özgürcecim metnin harika burası bir gercek,sadece Halk Böyle İstiyor cümlesini biraz daha ılımlastırabilirsek daha güzel olcagını dusunuyorum.çünkü burada sanki emir verir gibi olmus,açıkcası bunun ters tepmesinden endişeniyorum ben,belki yanlıs dusunuyorumdur ama bu benım fıkrım sadece .rica cumleside katmalıyız die dusunuyorum ben birde alternatif dusuneyim bakam bu cumlenın yerıne yoksa bi anlamı kalmaz..
halkımızın istegi sizin de isteginizse (veya olmalıysa),mutlaka bu düzeltilmenin yapilmasındaki geregini arz ederim /ederiz..
eger uygun dusmediyse özgürcecim verdigin metni aynen gonderirim _sevgiler_

Son düzenleme:
abba birak versin bence cunku konu turkiyee
Buradada hollandada tukije yaziliyor,,Bende sinir oluyorum neden ulkemin adi degisiyorKötü Kazen TURKIYE TURKIYE TURKIYEsu isimdeki asalate bir bakin hele adi bile superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Canim ulkem canim atammmmmmmmm kurban olurum ben sizeeeeeee

biliorum konu turkiye ama herseyi adabına gore yapmak lazım. bazı protokolleri esgecmekte olmaz Ceylanmelek.
meclis dedim çunku meclis halkın sayesınde olusmustur.emir vererek , yada emri vaki işler yaparak gunumuz hayatta bile istemeyerek yapıyoruz yada sırf emrivaki oldu die yapmak istemıyoruz buda bir gercek.neyse herkesin kendi fikri dusuncesi saygı duyarım..

Son düzenleme:
protesto bölümüne girdiğimde en üstten üzgün üzgün bakıyor hindi cumhuriyeti..ne kadar kalabalıktık..ne güzel gidiyorduk..topiği görünce içim burkuluyor..özgürce bari sen bırakma bizi..

Eylülde eskisinden de kalabalık oluruz inşallah :) Ben malesef bu aralar sıkıntılarla uğraşıyorum, zaten konu sizin, ben olmasamda sizler götüreceksiniz çünkü temmuzda internetim kesilecek ve bir daha ne zaman bağlanır bilemiyorm .
Kısa bir ayrılık olmasını ümidediyorum :)

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar arada bos birakmamak icin mail gonderiyoruz ben bunu yapiyorum, bize katilanlar olmasi dilegiyle.
Eylul ayina kadar biraz daha gayretle grubumuzu buyutmeye bakalim sevgilerimle

:çok üzgünüm:arkadaşlar leptobum daha fazla bana dayanamadı ve çöktü.Tekrar yükleme yaptım dün ama yinede olmadı,bugünde bilgisayarcıma verdim 2 gün sürer işi dedi.Bende müsait oldukça eşimin pc den bağlanacağım nete..Bu 2 gün boyunca mail atamıyacağım ama buraya gelip en azından güncelleme yaparak..HİNDİ DEĞİLİZ yazacağım...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

özgürce canımıniçi kısa sürede olsa seni burada görememek bizi üzecek emin ol ve kısa zamanda geri dön olurmu?
seviyoruz seni a.s.

merhaba özgürcüm fırsatını yeni buldum.inşallah aramızdan kısada olsa ayrılmazsın sen buranın kalbisin bunu unutma sakın.tabii ki sen yokluğunda sen gelene kadar ipi göğüsleriz.kalbim sizlerle hepinizi öpüyorum.

Canlarım eşyalarımı satıyorum, evden taşınıyorum aranızdan uzun süre ayrılacağım malesef.Büyük ihtimal Ankaraya gidiyoruz. Belli değil ama aslında hiçbir şey belli değil neyse sizi de sıkmayayım.

sen olmayınca zaten canımız sıkılacak
acılarda sıkıntılarda mutluluklar gibi paylaşılmalı
allahım senin için en hayırlısını versin canım

cevaplar geliyor ama okunmadan
yazılan yazılar bunlar bıkmadan devam arkadaşlar
inşALLAH göreceğiz birgün

Republıc of TÜRKİYE

inşaALLAH

Sıkıntılı günler seni bekliyor sanırım hakkında hayırlısı olsun
en yakın zamanda aramızda olman dileğimle :1hug:

>>>>> >>>>> >>>>> Republic of Türkiye >>>>> >>>>>

Turkey kelimesi Osmanlı imparatorluğunun son zamanlarında ilk defa İngiliz kaynaklarında, biraz da alay ifade ederek kullanılmıştır.

Bazı ülkeler kendilerini GREAT=BÜYÜK, ÖNEMLİ - olarak nitelerken Ülkemizin bir kümes hayvanının ismi ile anılması kabul edilemez.

Kelimenin iticiliği ve ülkemizi ne şekilde ifade edeceği düşünülmeden adete ülkemizin isminin İngilizce ifadesi imiş gibi Türkler tarafından da kullanılmış ve kullanılmaktadır. Özel isimler bir başka dilde de aynı şekildedir.

Bir zamanlar Habeşiştan olarak bilinen ülke tüm Dünyaya adının Etopya olduğunu ve bundan böyle Habeşiştan olarak gönderilen hiç bir postanın alınmayacağını açıklamış ve tüm dünya Etopya adını kullanmaya başlamıştır.

Ya Türkiye !, Bir kümes hayvanının adı ile anılıyor. Uluslararası toplantılarda ülkemizi temsil eden başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm görevlilerin önünde "HİNDİ" anlamında "TURKEY" yazıyor. Bundan rahatsız olmamak mümkün mü ? Bir yabancı Cumhurbaşkanına bakınca hindi yazısını görüyor.

Türkiyenin uluslararası toplantılarda adı Ingilizlerin söylediği Turkey olarak geçiyor. Varsın ingilizler Turkey demeye devam etsin. Ancak bize Turcia, Turkia gibi değişik şekillerde söyleyenler de var. Onlar da devam etsinler. Ancak uluslararası bir toplantıda ülkemizin adı bizim söylediğimiz şekilde Türkiye olarak geçmelidir. Diyorlar ki Türkiye kelimesinde bulunan ü harfi Avrupa dilllerinde yokmuş. Bu nedenle so run oluyormuş.

Avrupa Birliği toplantısında Türkiye delegesinin önünde Turkey=Hindi Yazarken Yunanisten delegesinin önünde bırakın latin harflerini Yunan alfabesi ile ELLAS yazıyor. Yunanlıların hiç bir harfi batı alfabesinde yok. Ülkesini ve dilini seven Yunan delegesini kutluyorum. Türk delegesine söyleyecek söz bulamıyorum.

ASLINDA YAPILACAK TEK ŞEY HÜKÜMETİN BİR AÇIKLAMA YAPARAK 1 YILLIK GEÇİŞ SÜRESİ SONUNDA TURKEY YAZILI HİÇ BİR POSTA'NIN KABUL EDİLMEYECEĞİNİ DÜNYAYA AÇIKLAMASIDIR. HABEŞİŞTAN BÖYLE YAPTI. ETOPYA OLDU. BİZ BÜTÜN LOGOLARIMIZI TÜRKİYE DİYE YAZSAK DA TURKEY DİYENE ENGEL OLMAYACAKTIR. BU NEDENLE RESMEN BELİRTTİĞİMİZ YOL İZLENMELİ.

Medya ve Hükümeti göreve davet edelim. "Republic of Turkey = Hindi Cumhuriyeti" Bu ismi istemiyoruz. "Republic of Turkiye" olmalı. Bu kampanya sonuç alınıncaya kadar sürecektir. Elbet birgün bu ülkenin adının Türkiye olduğu ve Turkey olarak gönderilen postaların alınmayacağı dünyaya ilan edilecektir. Uluslararası toplantılarda Cumhurbaşkanımızın önünde Turkey değil Türkiye yazdığı günler gelecektir. Sadece eski fotoğraflara bakarken Turkey yazısını görüp "Ne kadar duyarsız" olduğumuza şaşıracağımız günler gelecektir.

AMA BUNU ÖNCE BİZ İSTEMELİYİZ::::::::::::::......................... .................
LÜTFEN OLABİLDİĞİNCE GENİŞ KESİME yollayıp KAMUOYU OLUŞTURALIM EĞER İSTERSEK BAŞARABİLİRİZ..............

Alıntıdır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…