• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hindi Cumhuriyeti Değiliz!

Hindi Cumhuriyeti Değiliz! Bu konuda Birşeyler Yapılmalı .

• Ankete Katılan
    261
bana hersey uyar sadece üc hafta aranizda olamiyacam...
12 temmuza kadar mail gönderebilirim zaten 5 augustosda tatilim bitmis olucak o zamanda yeni görevlere hazirim....

Kızlar ben gönderdiğim adreslerden henüz bir cevap alamadım ama olsun..

Bundan sonra da elimden geldiğince yardım ederim fakat tatil planlarım var şu an.............

banada yar ben zaten üzülüyordum göremezsem diye 22 sinde tatile gidiyorum orda net yok cafeye gidecem ama o arada kaçırırsam diye korkuyorum. okul açılınca gelecem yazın arada girdiğimde tabiki bakıp görevim neyse seve seve yaparım özgürcem aradaki sayfaları okuyamazsam ne olur sana zahmet özelime atarsan daha çabuk görürüm canım

başlamış bir işi yarım bırakmak bize yakışmaz..durmak yok..giden gider, kalan sağlar bizimdir..:1hug:

Bir baştan savma mesajı geldi bana şakkıdı
Bilindiği üzere, ülkemizin "Türkiye Cumhuriyeti" olan resmi adının İngilizce karşılığı olarak "The Republic of Turkey" ifadesi kullanılmaktadır. Söz konusu ifade Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk döneminden beri kullanılagelen yerleşik bir ifade olup, bir ulusu ya da bir ülkeyi hakir görmek amacıyla kullanıldığını ileri sürmenin gerçekçi bir yaklaşım olmayacağı değerlendirilmektedir. Öte yandan ülkemiz, Fransızca ve başka dillerde farklı biçimlerde (Turquie, Turchia gibi) anılmaktadır.

Nitekim Meriam-Webster Dictionary ve Camridge Dictionary gibi saygınlıkları dünyaca kabul görmüş sözlüklerde "turkey" olarak arama yapıldığında "hindi" anlamına gelen "turkey" ifadesinin küçük harflerle, ülkemiz için kullanılan "Turkey" ifadesinin ise baş harfinin büyük yazıldığı görülecektir.

Üstelik "Turkey" kelimesinin etimolojik anlamına bakıldığında, Meriam-Webster Online Dictionary'de şu tanımla karşılaşılmaktadır.

"Etymology: Turkey country in western Asia and southeastern Europe; from confusion with the guinea fowl, supposed to be imported from Turkish territory.

Etimoloji: Türkiye, Batı Asya ve Güneydoğu Avrupa'da ülke; Gine kümes hayvanı için de kullanılan ve karışıklık yaratan bu kelimenin Türk ülkesinden ihraç edildiği tahmin edilmektedir."

Görüleceği üzere, ülkemizin adı, İngilizce'de hindi anlamına gelen sözlükten kaynaklanmamakta, tam aksine, ülkemiz topraklarından geldiğine inanıldığı için söz konusu hayvan bu isimle anılmaktadır.

Bunlara ek olarak, bir ülkenin tarih boyunca uluslararası alanda kabul gören ismini değiştirmesi genellikle siyasi rejim değişikliği sonucu yapıldığından, bu tür bir değişikliğin kavramsal bir kargaşa yaratacağı da göz önünde bulundurulmalıdır.

Türkiye'nin, İngilizce ismi konusunda hiçbir kompleksi yoktur. Ülkemizin dış dünyadaki imajını, sahip olduğu jeostratejik değerleri nasıl yansıttığıyla ve uluslararası ortamda doldurduğu yerle ölçmek gerekmektedir. 21. yüzyıla kendisine güvenen ve yalnızca bölgesel değil uluslararası sorunların çözümüne de olumlu katkı yapma kapasitesine sahip bir ülke olarak giren Türkiye, Afrika'dan Afganistan'a uzanan pek çok bölgede yoğun faaliyetler sürdürmekte ve bu çalışmalarıyla tüm dünya tarafından takdir edilmektedir.

Esasen bir ülkenin uluslararası alandaki saygınlığı, isminin yabancı bir dilde nasıl söylendiğinden ziyade, başka hususlara ek olarak, ekonomik gücü, siyasi etkinliği, kültürel altyapısı, bilgiye ve yeni teknolojilere ulaşım imkânları gibi unsurlarla ölçülmektedir.

Bu bilgilerin konuya ilişkin değerlendirmenize olumlu katkıda bulunmasını dileriz.

Saygılarımızla,

T.C. Dışişleri Bakanlığı

canlarım,
siteye çok az giriyorum ama yeni kampanyada ay sonuna kadar yanınızdayım.lütfen sizi bıraktığımı düşünmeyin.giremediğim ve size destek olamadığım için kendimi çok huzursuz hissediyorum.
şuana kadar emeği geçen ve sonrasında da geçecek olan herkese çok teşekkür ediyorumŞeniz

sayın dışişleri başkanlığı iyi hoş yazmışta, başka ülkede yaşayan elin yabancısı bu kadar derinlemesine bilgiye sahip olacakmı. t 'nin büyük yada küçük yazıldığının bile farkında olmayacaktır. adama turkey deyince aklına direkt hindi gelecek bu kadar basit...yurt dışında kaç kişi Turkey kelimesinin etmolojik anlamını biliyordur ki. kaç kişi o sözlüğü açıpta anlamına bakmıştır. kaldı ki siyasal rejim değişikliği yapan ülkelerde bile isimleri değişmiyorken , bizim uluslararası platformda bu şekilde anılmak istememiz mi karışıklığa yol açacak. ?

özgürcem hakikaten savmışlar...aslında çok daha büyük kitlesel hareket gerekiyor bu iş için. hani birileride elimizden tutsa... ne bileyim medya çok büyük bir güç. bir tanesi ciddi anlamda bunun üzerine gitse...

durmak yok bence. devam edelim.

20 haziran gurubu: Ebrulum, Alsebe , NEŞELİ:)), fato43 , hera^^ , tulipbs, selmaylmz, d£ru$, kamilece, ekin naz, nedecen, *Kus-Yuvasi*,
Hepinize kolay gelsin

özgürcüm bencede başılarından sağmışlar.öyle birşey yapmalıyız ki ama ne şu sana gönderilen mesajı okudum.okudukça sinir bastı.neyse bu tip şeyler bizi yıldırmamalı
bugün mail atacak arkadaşlar hepinize kolay gelsin

cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr;basin@icisleri.gov.tr;basin@kulturturizm.gov.tr;sgb@kulturturizm.gov.tr;tanitma@kulturturizm.gov.tr;almatikulturtanitma@yahoo.com;

fgedikli@azeronline.com;ynozturk@hurriyet.com.tr;turkki@turkki.fi;infokiev@binet.com.ua;gunaykiraci@yahoo.com;tourisme.turc@busmail.net;cul_tour@emirates.net.ae;dusanbekultur@yahoo.com.tr;
tarihvakfi@tarihvakfi.org.tr;tutav@tutav.org.tr;genclikkollari@chp.org.tr;kadinkollari@chp.org.tr;
mevlut.aslanoglu@tbmm.gov.tr;ssoylu@dp.org.tr;bilgi@dpgenclik.org.tr;
oznur.calik@tbmm.gov.tr;omer.faruk.oz@tbmm.gov.tr;mehmetsahin44@tbmm.gov.tr;
kadinkollari@mhp.org.tr;hypgenelmerkez@hyp.org.tr;ankara@hyp.org.tr;istanbul@hyp.org.tr;
izmir@hyp.org.tr;canan.ozturk@hyp.org.tr;
behzat.ozel@hyp.org.tr;info@saadet.org.tr;adana@saadet.org.tr;ankara@saadet.org.tr;erzurum@saadet.org.tr;
istanbul@saadet.org.tr;izmir@saadet.org.tr;kilic@saadet.org.tr;arena@arenahaber.com;arena@kanald.com.tr;
sami.bulut@erzurum.gov.tr;iletisim@gaziantep-bld.gov.tr;
iletisim2@gaziantep-bld.gov.tr;ahmetonal2007@gmail.com;nuri-okutan@hotmail.com;zonguldak@zonguldak.gov.tr;
kursat.atilgan@tbmm.gov.tr;yilmaz.tankut@tbmm.gov.tr;muharrem.varli@tbmm.gov.tr;mustafa.vural@tbmm.gov.tr;
abdulkadir.akcan@tbmm.gov.tr ;
osman.ertugrul@tbmm.gov.tr;ytugrulturkes@tbmm.gov.tr;kamer.genc@tbmm.gov.tr;ahmettan03@gmail.com;psuda@hurriyet.com.tr
emincolasan@sozcugazetesi.net;mturker@sozcugazetesi.net;sinanaygun@atonet.org.tr;okur@sozcugazetesi.net;avrasya@avrasya.tv
bilgi@yeniden1919.com

Ülkemin adı Türkiye, Turkey değil !
İsim değişikliği değil, sadece ülkemizin adının olması gerektiği gibi anılmasını istiyoruz.
uluslararası bir toplantıda ülkemizin adı bizim söylediğimiz şekilde Türkiye olarak geçmelidir.
Diyorlar ki Türkiye kelimesinde bulunan "ü" harfi Avrupa dillerinde yokmuş, bu nedenle sorun oluyormuş.
Avrupa Birliği toplantısında Türkiye delegesinin önünde Turkey=Hindi yazarken Yunanistan delegesinin önünde bırakın Latin harflerini Yunan alfabesi ile ELLAS yazıyor.
Yunanlıların hiç bir harfi batı alfabesinde yok.
Yine deniyor ki karışıklığa yol açarmış, açsın efendim, biraz karışır ortalık, sonra düzelir, bu bahane olamaz .
Mutlaka bu düzeltmenin yapılması gerekiyor.Halk böyle istiyor.
EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.

not:bu yarım bir metin :) Daha tamamlayacağız:) Hepbirlikte . Şeniz
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.mfa.gov.tr/bilgi-edinme.tr.mfa

http://www.akim.akparti.org.tr/akp.akim/faces/internetBasvuruGiris.jsp
http://www.atv.com.tr/yorum,kahvalti_haberleri.html
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ev -Hanımı ------------- Aysecik -------------- fatto ------------ bhk ----------- candy38--------- Adıvar ------------- Ali's Mother

eldeniz ------------- eylul_13 --------------- devit ---------------- blackrose23 --------------- Barçman----------------- G&NUR24 ------------ efsunefe

deniz_35------------ sevgi8 ---------------- smhsmh ------------ mumudihaba -------------- deniz_güneş -------------- ahleyar_22 -------- *mavili*

abba----------------- dhilek ------------- ÇİTLENBİK ----------- ahhhu -------------- EBRULUM ---------------- ikizler11 ------------- Hoppidi

NeslihaN* -------------- butterfly 's' ---------- Quelle ------------ piyano -------------- icimdeki_sen -------------- Forever -------------- nınım

yeşilim ------------------ roseaysegul --------- Özgürce ----------

Son düzenleme:
Kim Tutar Bizi Bütün Mailler TÜRKİYEM İçin Bu Günkü Goller TÜRKİYEM için Çoştum ben bugün

trkiyemox6.png

Günaydın kızlarrrrrrrr herkeslere yolladım merak etmeyin hep dolu diye mailler alıyorum haberiniz ola şekerlerim bugün göndercek diğer kızlar nerede unuttular mı acaba hatırlatma mı yapsak kızlar misafirim gelecek sözüm var diye oturdum yolladım acil kalkmam lazım kolay gelsin herkesee

Canim Özgürcem, simdi bitirdim, mesajlari gönderdim.

Vatanimiza ve milletimize hayirli ugurlu olsun ...

Hayirli neyse o olsun ...a.s

Merhaba kizlar..Dun alisverise cikmistik bugun avusturyada turkiye maci var
Ve Badyler Thsortler bayraklar atkilar satiliyor...hemde su gibi :)
Dun bende almaya gittim ve cogunda TURKEY yaziyor..
Ablam ilk once TURKEY yazan bady alacakti ne yapiyorsun dedim..
Bu yaziyi alma dedim anlattim dogruya falan dedi..
TURKIYE yazili olanlari aldirdim..gelen 20 kisiyede vazgecirdim ordan
konusarak adamlarda bana bakiyo ne yapiyor bu diye :)))
vazla vaktim kalmadigi icin ayrildim ordan ama aklim kaldi..

bu 15 kisi her bir kisiye soylese o her bir kisi birer kisilere soylese
bence biz bu isin altindan kalkacagiz ama zaman arkadaslar..:)

çok şaşırdım bu yazıya benzer editör ede gelmişti sanırım
olsun bizleri yıldıramazlar ama bu kadar tepkisiz kalmalarıda
oldukça şaşırtıcı benimsemişler yani
bügün mail atacak arkadaşalarada kolaylıklar diliyorum
hadi hanımlar yolumuza devam :enbüyükkk:

Back