• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hikayem uzun oldu ama okuyun yine de olur mu :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi narr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

narr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2010
152
0
46
İzmir
slm kızlar. hemen hikayemi paylaşayım. bu siteye bunu yazmak istemezdim. daa güzel şeylerle paylaşım yapmak isterdim ama kader. cuma gunu aniden karar verdigim -aslında tam olarak aniden de degil- agrı yapmaya başlayan amalgam dolgumu cıkartmak icin diş hastanesine gittim. ben cıkartıp yerine başka bişey yaptırmak istemiyodum. normalde bu mumkun degilmiş zaten ama öle oldugunu önceden bilseydim çektirirdim direk. neyse gittim kadın doktor pek ilgisi olmaksızın yapmaya çalıstı dedi curuklerde var. bende evet dedim ama nerden bileyim onlarıda doldurcagını. curukler bu arada agrı sızı yapmıyodu başlangıctı henuz ve ben memnundum rahattım nede olsa kendi dişimdi yaa. neyse eve geldim ogun bişe yemedim korkumdan. akşama dogru deneme yaptım. yine agrı oldu o dolgu cıkan yerde :43: üstelik hiçde düzgün yapmamış öteki dolguyu. cok uzuldum tabi. sabah oldu yine bişey yiyemedim. inanın psikolojim pek ii degil. daa bi iki gun güzel güzel yerken ve kütür kütür elma yiyebiliyoken şimdi bunlardan uzak kalmak cok koyuyo bana:43: keşke gitmeseydim diyorum. zaman geri gelse ruya olsa diyorum:43::43:. abarttın diyebilirisnz ama abartmıyorum şuan o moddayım. yani direk çektirseydim keşke. doktorda ot gıbı ya hiç bilgilendirmiyo. demiyo bişey. ben ona cürüklerimi onar demedim.kendi başına iş görüyo. iki dolgum varken şimdi altı dolgum oldu :43: ve yaptıgı agrılı dolgumunda pek başarılı olmadı. şimdi kaçgündür düşünüyom napsam diye. porselen kompozit zart zurta baktım pahalılar. üstelik onlarda kendi dişim gibi olmıcak. sora sorun yaratır biliyorum. artık hiç güvenim kalmadı dişçilere. sanırım cektirip rahatlıcam. 6sını cektirsem agzımda azı diş kalmıcak nerdeyse bu yaşımda. 2sini cektirmeyi düşünüyorum şimdilik. insanın kendi dişi gibisi var mı yaa. canlarımdı onlar benim. gecde olsa bakmaya başlamıştım. doktor afedersiniz sıctı sıvadı resmen :( şikayet edesim bile var yani o derece. zaten tak cıkar tak cıkar kompozit yada porselen yaptırsam bile ii olmaz. deneme tahtası haline gelirç en iisi cektirmek diye düşünüyorum. sizce mantıklı mıyım bu konuda. gece gece içimi dökmek istedim. ne kadar acizmişiz onu anladım. en ufak bişeyde etkileniyoruz hayatımız degişiyo. valla yaşlıların hali geldi aklıma. zormuş yaa :50: allah yardımcımız olsun. yorunlarınız bana destek olur bekliyorum. şimdi ben gidip yatagıma biraz aglıyım. :43::43::43: böle olmasaydı. olanda hayır vardır diyorum ama kabullenmesi kolay olmuyo. Allah başka dert vermesin. hamdolsun halime. ancak dedigim gibi acizligimden bunları yazıyorum. başınızı şişirdim kusura bakmayın :26: kalın saglıcakla:5:

Anlayamadığım şey dolgu yapılmış dişlerinizi neden çektirmek istiyorsunuz? Burayı bir anlayayım ona göre yorum yapacağım..

Sakın ama sakın çektireyim deme dişlerini.Bir şey yapmamış ki çürük olan dişlerine dolgu yapmış.Kanal tedavisi bile olmamışsın.Benim dişlerim sende olsaydı herhalde intihar ederdin.Birsürü kanal tedavili dolgulu dişim var.İnsanın kendi dişi gibisi yok tabii o yüzden sakın çektireyim deme.Diş konusunda ben oldukça şanssızım sürekli çürüyor çok güzel fırçalamama rağmen.Çok mutsuzum ben de inan bıktım artık.Bütün dişler sorunlu mu olur ya..En son kararın çekim olmalı.Çektirdikten ya da porselen yaptırdıktan sonra keşke yapmasaydım diyeceksin emin ol..

Anlayamadığım şey dolgu yapılmış dişlerinizi neden çektirmek istiyorsunuz? Burayı bir anlayayım ona göre yorum yapacağım..

4-5 yıllık 2 tane amalgam dolgum vardı. zaten cıkartmak istiyodum hem uzun süre agzımda kaldıkları ıcın hemde amalgam oldukları ıcın. amalgam hakkında okuduklarımdan böle bi karar aldım. ama yerine en kötü ihtimal kompozit yaptırabilirdim. ve bide o amalgamlardan biri agrımayada başlamıştı meger 20lik diş varmış altta.
yeni yaptıgı dolgularıda amalgam oldugu için aldırıp hiç ugraşmaıyım bi daa dişciyle diye istiyorum.
kabullenemedigim şey saglam dişlerim varken onların ustune dolgu yapıştırması,ustelik hiç istemedigim amalgam yapması. kadın pek bi yalaşap yaptı işte sanki ben ona yap demiş gibi. hayır yapmaya meraklısın bi tane kırık dişim vardı arkada onu yapsaydın. ona ellememiş saglamları doldurmuş.
kaç gündür tadım tuzum yok. diş konusunda özeli tercih ederim. hiç güvenim yok devlet hastanesine. ama işte ben cektirmek amaçlı gitmiştim dedim şimdi cekim icinde özele gitmiyim. ama nerden bileyim bunları yaşayacagımı :43:

Sakın ama sakın çektireyim deme dişlerini.Bir şey yapmamış ki çürük olan dişlerine dolgu yapmış.Kanal tedavisi bile olmamışsın.Benim dişlerim sende olsaydı herhalde intihar ederdin.Birsürü kanal tedavili dolgulu dişim var.İnsanın kendi dişi gibisi yok tabii o yüzden sakın çektireyim deme.Diş konusunda ben oldukça şanssızım sürekli çürüyor çok güzel fırçalamama rağmen.Çok mutsuzum ben de inan bıktım artık.Bütün dişler sorunlu mu olur ya..En son kararın çekim olmalı.Çektirdikten ya da porselen yaptırdıktan sonra keşke yapmasaydım diyeceksin emin ol..

daa bi kaç güne öncesine mutlu ve dişlerimden memnunken şimdi istediklerimi yiyemiyorum. ekmek bile yiyemiyorum. mideme yarı buyuk yarı kucuk lokmalar gidiyo.midemde bi rahatsızlık oluyo gibi degişiklikten farkındayım. belki uzuldugumden de olabilir :2: agrıyan dişimi yaptı gözünü cıkardı yine agrıyo. onu cektircem. digerlerini kompozit dolgu yaptırayım ozaman.bende cekilsin istemiyorum arkada diş kalmıcagı için ama güvenim kalmadı ki doktorlara:50: dedigin gibi su iki uc gundur bende bıktım. dişde en zoru yaaa :25: kadın deseydi dolgu yapcam curuklere elleme derdim sana niye yaptırayım özele gitcem derdim. ben bide buna kızıyorum. neden haber vermiyolar bilgilendirmiyolar. rızam alınmıyo. sanki kara cahiliz bişe bilmeyiz gibi davraanıyolar kendi başlarına. zaten bi yandan nete giriyo bi yandan telefonla konuşuyo bi yandan da benle ilgileniyodu :47::47:
ben önce bi özele gideyim durum nası düzelir diye bilgi alayım fatura hesap edelim sora o kadına gidip sorcam ama ben bunu. saglık bakanlıgınada şikayet etcem. mesai saatlerinde nelerle ugraştıklarını sölicem tek tek.:47:

arkadaşım geçmiş olsun. öncelikle senin geri dönülemez kötü bir sorunun yok. benim üst ön 6 dişim zirkon oldu allahın belası 1 doktor yüzünden. ben aylarca araştırdım artık bir diş prof uyla tartışacak kadar çok şey araştırdım.

senin durumun bence sadece dolguya alışma süreci. zaten dolgu senin var olan dişine yapılan düzeltmeler. onun için bu kadar canını sıkacak bir durum yok. 1 tek dolgu bile insana önce sıkıntı veriyor alışamıyosun ama 2 hafta sonra onun orda olduğunu kesinlikle unutacaksın. azı dişler daha çok ezme çiğneme içindir ve hissiyatı öndeki dişler kadar yüksek değildir. senin yemeni konuşmanı etkilemez. sakın ama sakın hiçbir dişini çektirme kestirme. doktor önce dişi törpüler dol gu yapar sonra dolguyu büyütür kanal tedavisi yapar. sonra kaplama porselen yapacaz der. en son dişini çeker ve " şimdi burası boş kaldı diğer dişler buraya devrilir buraya implant ya da protez yapmamız lazım " der yani bi diş doktoruna 1 2 sene sürekli abone olursan 2 sene sonra ağzında sana ait diş kalmaz. kısaca kendi diş dokundan 1 mikron daha aldırma. o dolgulara çok rahat alışacaksın. senin sadece canın sıkılmış psikolojin etkilenmiş. Allah'ın yarattığı diş. bu adilerin yaptığı takma şeylerle değişilmez. hep yalan dolan öyle bir reklam yapıyorlar ki . aslında yaptıkları 2 gr harcı maddeyi kalıba döküp fırında ısıtıp soğutup presleyim insanın ağzına yapıştırmak. yok zirkonyum uranyum plütonyum. şerefsizler

tabi bütün dişçileri kötülemek doğru olmaz ama özellikle büyük şehirlerde o kadar çok art niyetli diş hekimi var ki. zaten iyi niyetli olanlar da işlerini yapıp para kazanamıyor bunların yüzünden

bu konuyu actıgım gunun gecesi yatagımda ii bi agladım ve rahtaladım azcık. bana göre amalgam ii degil civadan dolayı. maalesef kucukken yapılmış ve bunları cıkartıcaktım ama dolguyu cıkartıp boş kalması mumkun degilmiş. bunu bilseydim direk kompozite gecerdim. kızdıgım nokta 2 amalgamımı kompozit yaptırmak varken şimdi 6 amalgamımın olması ve 6 kompozit yaptırıcam. ustelik paramın yok zamanı. ucuzda degil yani. ortalama 75 tl olsa bi kompozit 6dişten 450 tl. yıhh yani. 150 vercekken 450 vericem ona yanıyorum. o yaptıgı dogular ole cok gerekli degildi durup duruken yaptı kadın. hala aklıma geldikce sinirleniiyorum. özele görüşmeye gidicem ama heman yaptıramıcam maalesef. buda canımı sıkıyo. allah şifa versin ne diyim ki artık :26:

bende de amalgam dolgu var, olaya hiç böyle bakmadım. en sağlam dolgu amalgam diye biliyorum. gerçi şimdi ışınlı dolgu falan çıkmış neyse. çürük olduğu için dolgu yapmış, sağlam dişine yapmamış ki. diş çektirmek iyi mi sanıyosun? millet bir tanecik dişi için nasıl mücadele veriyor. o dolguların ağrıycak bir süre, panik yapma. ben de 20lik dişimi aldırdım bir hafta önce, hala zor yemek yiyorum ve yanağım şiş:(

bende de amalgam dolgu var, olaya hiç böyle bakmadım. en sağlam dolgu amalgam diye biliyorum. gerçi şimdi ışınlı dolgu falan çıkmış neyse. çürük olduğu için dolgu yapmış, sağlam dişine yapmamış ki. diş çektirmek iyi mi sanıyosun? millet bir tanecik dişi için nasıl mücadele veriyor. o dolguların ağrıycak bir süre, panik yapma. ben de 20lik dişimi aldırdım bir hafta önce, hala zor yemek yiyorum ve yanağım şiş:(

evet amalgam en saglam ama zararlı. cok bilmiş doktorlar hiç bi zararı yok derler ama var maalesef. en azından ben öle inanıyorum ve rahatsızım. çürüklerime dolgu yapması degil mesele. hem agrımıyoduki curukler zararı yoktu şimdilik ben memnundum. nys onuda gec yaptı dolgu ama amalgam yaptı ya. kabus gibi. bide anacım nası yaptıysa agır ya. iki cignemede yoruluyom. beton mu döşedi demir celik mi koydu anlamadım ki. iştahım var yicem yemek ama yoruldugumdan yiyemiyorum. bide havada sanki yani sag tarafım yukarda sol tarafım aşagıda. cok mu doldurdu nedir.dedim ya lokmalar tam cignenmeden gidiyo mideye farkediyorum :25: offf dolgu yaptırmak istesem ona mı giderdim sanki. kendi kafasına göre ilk gidişimde altı dolgu yaptı. nası sakin olayım :52: çektirmek ii sanmıyorum ama bu tip dişci bozuntularıyla ugraşmak istemiyom. ama kıyamıyomda köklere :50: ben kuruyemiş yemeyi cok severim mesela azı dişsiz onları yiyemicem zevk hiç alamıcam oda var :26:
offf kafam hala karışık şuan elimin altında hazır parada olmayınca elimden bişe gelmiyo. özele gitsem düzeltecek mi acaba ki?ne biliim tak cıkar tak cıkar dolgular saglam olur mu? ahhh doktor ahhh yaktın beni ki sorma. inş. en kısa zamanda bu durumdan kurtulurumda burda yazabilirim. en en en dogrusunu bulabilmek dilegiyle...:44:

bir anda 6 dolgu yapıldığını hayatımda duymadım:53: nasıl birine gittin öyle? bak bir de dişlerini sıktığında bir fazlalık hissi oluyorsa yükselti var demek ki. dolgudan sonra doktor bişey ısırtıyor, ona göre fazlalığın olduğunu anlıyor orayı düzleştiriyor.

bir anda 6 dolgu yapıldığını hayatımda duymadım:53: nasıl birine gittin öyle? bak bir de dişlerini sıktığında bir fazlalık hissi oluyorsa yükselti var demek ki. dolgudan sonra doktor bişey ısırtıyor, ona göre fazlalığın olduğunu anlıyor orayı düzleştiriyor.

ahh işte benimde sinirim o yuzden tepemde ya. bende şaşırdım eve gelince gercegi :52:gördum ona yanıyorum. bende bu kadar beklemiyodum ki. önceden bi tane diş yapıp eve gönderir ugramazlardı şimdi ne olduysa hamaratlıkları tuttu ve bu bana denk geldi. :14: bana dedigin gibi bişe yapmadı sanırım. dişim uyuşurken ben uyuştum hiç bişe anlamdım ki :26: zaten o koltuga oturunca bi an önce bitsin diye kalkıyosun. bende de o oldu.

diş hastanesine gittiğini yazmışsın. özel mi devlet mi burası? randevu kağıdında hangi dişin dolgu olacaksa onu yazıyorlar, doktor kafasına göre dolgu yapamaz ki. aynı hastanenin hasta haklarına şikayette bulunabilirsin eğer çok zaman geçmediyse. senin isteğin dışında yapılmış bir işlem ve mağdur oldun.

zaten mumkun olsa dava acarım ama dişlerimi geri getircek mi ki? bide para harcayamıcam mahkemelerde. ama saglık bakanlıgına şikayet edicem bide özelden hasar tespit raporu alıp :) yani nası düzeltilir ve ne kadara maloluru öğrendikten sora doktora gidip cemkiricem. bi daa kendine denmeyen bişeyi yapmamayı öğrenir başkaları kurtulur. diş hastenesi devletindi canım. zaten guvenmiyodum ama ben sadece cekimi icin gitmiştim onun sıvaması icin gitmemiştim. :30:

Back