• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hidrosefali ve nedenleri

takmaad

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2023
28
16
8
30
iyi günler. 1 ay önce kızımı, meleğimi bu hastalık yüzünden kaybettim. Ve hastalığı araştırmak istedim . Bu süreci yaşayıp nedenini bulabilenler ile görüşmek istiyorum.Bebeğime 19 haftalık iken teşhis konuldu.Çok hızlı bir şekilde kafası büyüdü su toplamaya devam etti.Sonra kalpte arsa denilen durumu yaşadık.Doktorumuz bebeğin beyin gelişimi olmadığını söyledi hemen aldıdın dedi.Biz kıyamadık yavrumuza gidebildiği yere kadar götürmeye karar verdik. Amniyon sıvısı verdik temiz çıktı.Yutamadığı ortaya çıktı.Daha sonra tek arterden beslendiği de söylendi.34 haftalık iken doğuma alınmak zorunda kaldım çünkü sıvı çok fazlaydı.Allah doktorumuzdan razı olsun çok ilgileniyordu bizimle. Doğduktan sonra kızım küvezde kaldı şant takıldı. bağırsak düğümü vardı ameliyat oldu. 18 gün kaldı bizimle dayanamadı minicik kalbi. doğurduğuma asla pişman değilim.şimdi araştırmalar yapıyorum.genetik testi bekliyoruz.

Başınız saolsun. Bir cennet meleğiniz olmuş.
Ben kendim hidrosefaliyim. İlk öğrendiğimde Facebook grubuna üye olmuştum. Orda aşırı detaylı bildiler mevcut. Bu hastalığın %85 i bebeklikte %10 u yaşlılıkta %5 de yetişkinlikte ortaya çıkıyor. Ben 26 yaşımda öğrendim. Doktor doğumsal ya da geçirdiğim havale sonucu olmuş olabileceğini söyledi. Genetik demedi. Normalde 1 bardak sıvı varsa beyinde ben de 3 bardak kadarmış. Beyin uyum sağladığı için dokunmuyoruz. İnş da sabit kalmaya devam eder. Dilerim senin de sağlıkla kucağın dolar.

Ben kendim hidrosefaliyim. İlk öğrendiğimde Facebook grubuna üye olmuştum. Orda aşırı detaylı bildiler mevcut. Bu hastalığın %85 i bebeklikte %10 u yaşlılıkta %5 de yetişkinlikte ortaya çıkıyor. Ben 26 yaşımda öğrendim. Doktor doğumsal ya da geçirdiğim havale sonucu olmuş olabileceğini söyledi. Genetik demedi. Normalde 1 bardak sıvı varsa beyinde ben de 3 bardak kadarmış. Beyin uyum sağladığı için dokunmuyoruz. İnş da sabit kalmaya devam eder. Dilerim senin de sağlıkla kucağın dolar.

Allah razı olsun. Sizede geçmiş olsun.inşallah artmaz sabit kalır sizinki. sizin sonradan mı oluştu hamilelikte belli olmamış mı. İnşallah yanlış birşey sormadım. benim kızım 60 cm kafa çapı ile doğdu onunda çoktu. genetikten birşey çıkmasını bizde beklemiyoruz. enfeksiyon etkiliyormuş yani gebelikte geçirilenden. facebook a bakacağım teşekkür ederim. dualarım sizinle

Başınız sağolsun.
Annemin ilk çocuğu sanırım bu hastalığa sahipmiş bundan 30 sene öncesi yani pek bilmiyorlarmış nedir diye. Doğduktan 20 gün sonra vefat etmiş.
Nedeni neydi anlamamışlar hep der akraba da değiliz ki falan diye eskiler işte pek bilmiyorlar.

Başınız sağolsun.
Annemin ilk çocuğu sanırım bu hastalığa sahipmiş bundan 30 sene öncesi yani pek bilmiyorlarmış nedir diye. Doğduktan 20 gün sonra vefat etmiş.
Nedeni neydi anlamamışlar hep der akraba da değiliz ki falan diye eskiler işte pek bilmiyorla
Allah razı olsun .bizde akraba değiliz aile öykümüzde yok . Doktor da sizinkinin nedeni olmayabilir dedi. peki daha sonraki çocuklarda bu durum yaşandı mı ? yanlış birşey sorduysam kusura bakmayın. doktor ikinciyi düşünmeyin dedi.düşünmüyoruz şimdi. biz zaten psikolojik olarak çöktük ilk önceleri. şu an araştırılıyor.

Kardeşim hidrosefali ve adını unuttum belinde açıklık olan hastalik varmış sonlandirmislar sonra bir daha kardeşim oldu o sağlıklı Allah cennette kavuştursun basınız sağolsun

Allah razı olsun. Sizede geçmiş olsun.inşallah artmaz sabit kalır sizinki. sizin sonradan mı oluştu hamilelikte belli olmamış mı. İnşallah yanlış birşey sormadım. benim kızım 60 cm kafa çapı ile doğdu onunda çoktu. genetikten birşey çıkmasını bizde beklemiyoruz. enfeksiyon etkiliyormuş yani gebelikte geçirilenden. facebook a bakacağım teşekkür ederim. dualarım sizinle
teşekkürler. Ben 33 yaşındayım. Annem hamileyken gitmemiş doktora. Vakumla çekmişler doğumda o da etkili olabilir mesela. Yani nedeni sonradan öğrenilemeyen birşey. Kafam büyükmüş bebekken. 10 ay kafamı tutamamışım. İşte eskiler şunu ye bunu ye kafasını tutar diye diye geçirmişler durumu. Geç yürümüşüm falan. Doktora götürmemişler yapısı yavaştır ağırdır diye düşünmüşler. Çocuklarım sağlıklı çok şükür kardeşlerim de sağlıklı şükür. O nedenle genetik değildir benim.
Bir de bu hastalıkta ankarada Burçak bilginer ankarada Nejat Akalın çok ünlü. Fiyatları da makul. Kesinlikle gidip görüşlerini alın. Burçak hocaya gitmiştik biz oplum için başka bir neden için çok pozitif harika bir doktor

Kardeşim hidrosefali ve adını unuttum belinde açıklık olan hastalik varmış sonlandirmislar sonra bir daha kardeşim oldu o sağlıklı Allah cennette kavuştursun basınız sağolsun
Allah razı olsun.inşallah. spina bifidaydı galiba .Allah sağlık sıhhat versin inşallah

teşekkürler. Ben 33 yaşındayım. Annem hamileyken gitmemiş doktora. Vakumla çekmişler doğumda o da etkili olabilir mesela. Yani nedeni sonradan öğrenilemeyen birşey. Kafam büyükmüş bebekken. 10 ay kafamı tutamamışım. İşte eskiler şunu ye bunu ye kafasını tutar diye diye geçirmişler durumu. Geç yürümüşüm falan. Doktora götürmemişler yapısı yavaştır ağırdır diye düşünmüşler. Çocuklarım sağlıklı çok şükür kardeşlerim de sağlıklı şükür. O nedenle genetik değildir benim.
Bir de bu hastalıkta ankarada Burçak bilginer ankarada Nejat Akalın çok ünlü. Fiyatları da makul. Kesinlikle gidip görüşlerini alın. Burçak hocaya gitmiştik biz oplum için başka bir neden için çok pozitif harika bir doktor
Nejat hoca İstanbul da yanlış yazmışım

ayy maşallah size . Allah uzun ömürler versin size ve çocuklarınıza.Dediğiniz doktoru araştıracağım . branşı nedir acaba.

Başınız sağ olsun 😔 bi tanıdığımın ilk çocuğuna hamilelikte gelişen bir mutasyon olduğunu söylemişler ikinci çocuğu da hidrosefaliydi doğum da bebek yere düştü demişler. İkisi de vefat etti üçüncü çocuğu düşünürken doktorları anne ve babanın genlerinin bileşimi sonucunu doğacak tüm çocukların hidrosefali olacağını bu iki genin yan yana gelmemesi gerektiğini tedavisinin olmadığını söylemiş. Genetik testlerle sizin ki genetik mi ortaya çıkabilir

Başınız sağ olsun inşallah.
Rabbim büyük sabırlar versin inşallah.

Başınız sağ olsun. Rabbim size sabır versin, sağlıklı evlat nasip etsin.

Hekimin hamilelik sonlandırmaya dair önerisini "kıyamadık" gibi çok saçma bir gerekçe ile çocuğu doğurup daha da acı çekmesine sebep olmuşsunuz. Muhakkak hekimin duruma karşı öngörüsü de varsır ama burada soruyorsunuz. Tam olarak bizden ne bekliyorsunuz?

Allah razı olsun .bizde akraba değiliz aile öykümüzde yok . Doktor da sizinkinin nedeni olmayabilir dedi. peki daha sonraki çocuklarda bu durum yaşandı mı ? yanlış birşey sorduysam kusura bakmayın. doktor ikinciyi düşünmeyin dedi.düşünmüyoruz şimdi. biz zaten psikolojik olarak çöktük ilk önceleri. şu an araştırılıyor.
4 kız kardeşiz. Çok şükür hepimiz sağlıklıyız. Annem korkmuş tabi çocuk vefat edince diğer çocuğumda da olur hamile kalırsam diye ama olmadı bir şey şükür.
Nedeni nedir bu hastalığın ben de merak etmiştim duyunca ama annemler de o zamanlar üzerinde durmamışlar.

Hekimin hamilelik sonlandırmaya dair önerisini "kıyamadık" gibi çok saçma bir gerekçe ile çocuğu doğurup daha da acı çekmesine sebep olmuşsunuz. Muhakkak hekimin duruma karşı öngörüsü de varsır ama burada soruyorsunuz. Tam olarak bizden ne bekliyorsunuz?
Ne saçma bi yorum siz hiç hamilelik geçirmediniz herhalde neler neler diyorlar da bebekler sağlam doğuyor
. Benim meleğime de denmişti ayrıntılı da kafası büyük diye yarım kilo olmadan aldırabilirsin demişti çok vicdanlı doktor bey.
İki ay falan sonra 6-7 aylık gebeyken anlaşıldı ki evet sadece kafası büyükmüş.
Bana toksaplazma baktır demişlerdi diye hatırlıyorum bi test yapabilirsiniz bağışıklık çıkarsa gebelikte kazanmış olma ihtimaliniz var, başınız sağ olsun

Ne saçma bi yorum siz hiç hamilelik geçirmediniz herhalde neler neler diyorlar da bebekler sağlam doğuyor
. Benim meleğime de denmişti ayrıntılı da kafası büyük diye yarım kilo olmadan aldırabilirsin demişti çok vicdanlı doktor bey.
İki ay falan sonra 6-7 aylık gebeyken anlaşıldı ki evet sadece kafası büyükmüş.
Bana toksaplazma baktır demişlerdi diye hatırlıyorum bi test yapabilirsiniz bağışıklık çıkarsa gebelikte kazanmış olma ihtimaliniz var, başınız sağ olsun
Benin gebelik geçirip geçirmemem ile konunun ne alakası var? Ben bilime inanıyorum ve ölçümler ile ortaya konan değerler ortada. Kafasının büyük olmasından çok daha ciddi sorunlar var ortada.

Back