Hidrosalpenks fallop tüplerinin enfekte sıvı ile dolması anlamına geliyor. Fallop tüpü yumurta ile spermin buluştuğu yer. Ancak bu tıkanıklık sebebiyle yumurta ve sperm buluşamıyor bu sebeple de hamilelik gerçekleşmiyor.
Bununla birlikte tüplere müdahale edilmeden, dışarda (yapay olarak) döllenen embriyo da rahime koyulamıyor çünkü tüplerdeki enfekte sıvı, rahime doğru geri akarak embriyonun tutunmasını engelliyor.
Bu durumda yapılacak olan şey fallop tüplerinin bağlanması veya çıkarılması oluyor. Buna doktorunuzla birlikte karar verirsiniz. Fallop tüpünün çıkarılması demek, bir daha çocuğunuz olamaz demek değil. Doğal yollarla gebe kalma şansınız olmayacak bu sebeple de
tüp bebek yapacaksınız.
Bizler doktor olmadığımız için bu rahim filmini tam anlamıyla yorumlayamayız. Bunu en iyi doktorunuz yorumlar ve size güzel bir ameliyat planı çizer.
Ben size kendi deneyimimi anlatayım. İki tüpümde de sizinki gib tıkanıklık vardı. Önce yumurta büyütüp bu yumurtaları topladık. Spermle buluşturup labaratuvar ortamında dölledik ve embriyolarımız oluştu. Sonrasında da donduruldular ve bizi beklemeye başladılar.
Ardından ameliyatım planlandı. Laparoskopik biliteral salpenjektomi ameliyatı oldum. Her iki fallop tüpüm de çıkarıldı. Rahmim ve yumurtalıklarım olduğu gibi duruyor. Hala yumurtam var ve hala regl oluyorum. Tekrar ediyorum yalnızca fallop tüplerim alındı. Sizin de muhtemelen böyle olacak. Veya tüpleriniz bağlanacak.
Sonrasında iyileştim ve embriyom transfer edildi.
Bu kadar. Panik olacak bir şey yok. Çok kadının başına geliyor.