• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hidrosalpinks tanısı lütfen yardımcı olun nasıl yol izlemeliyim

Bazı doktorlar önce ameliyat ediyor. Bazısı ameliyattan önce yumurta toplama yapıyor. Görüştüğünüz doktor size en uygun şekilde süreci planlar.

Ya önce yumurtalar toplanır. Sonra ameliyat olursunuz. Sonra da embriyonuz transfer edilir.

Ya da önce ameliyat olursunuz. Sonra yumurtanız toplanır sonra da embriyonuz transfer edilir.

Sürecin uzunluğu kişiden kişiye göre değişir.

Süreç nasıl ilerledi yeni mi oldunuz acaba
Benim de çocuk denemelerim sonuçsuz çıkınca doktor rahim filmi istedi ve rahim filminde tıkalı olduğu ve bu tıkanıklıktan kaynaklı sıvının rahim içine aktığını ve bebeğin tutunmasına engel olacağını öğrendim ve tüp bebek tedavisine başladım . Önce embriyolar oluşturuldu donduruldu . 1.5 ay önde laparoskopi ameliyatı oldum ve tüpüm alındı kolay ve hızlı bir iyileşme süreci gerçidim diyebilirim . Ameliyat sonrası 2 ayda tamamen içerisi iyileşiyormuş sonrasında transfer sürecine geçiyor olacağım . İnsan ilk duyunca üzülüyor evet ama sonrası onun bir engel olduğunu duyunca zaten işe yaramayan birşeyin gideceğini düşünün böyle baktığınızda daha kolay oluyor ve sadece sizin değil bir çok kadının yaşadığı bir durum o nedenle pozitif yönünden bakınca hızla olsun bitsin diye bekliyorsunuz 🥰

Benim de çocuk denemelerim sonuçsuz çıkınca doktor rahim filmi istedi ve rahim filminde tıkalı olduğu ve bu tıkanıklıktan kaynaklı sıvının rahim içine aktığını ve bebeğin tutunmasına engel olacağını öğrendim ve tüp bebek tedavisine başladım . Önce embriyolar oluşturuldu donduruldu . 1.5 ay önde laparoskopi ameliyatı oldum ve tüpüm alındı kolay ve hızlı bir iyileşme süreci gerçidim diyebilirim . Ameliyat sonrası 2 ayda tamamen içerisi iyileşiyormuş sonrasında transfer sürecine geçiyor olacağım . İnsan ilk duyunca üzülüyor evet ama sonrası onun bir engel olduğunu duyunca zaten işe yaramayan birşeyin gideceğini düşünün böyle baktığınızda daha kolay oluyor ve sadece sizin değil bir çok kadının yaşadığı bir durum o nedenle pozitif yönünden bakınca hızla olsun bitsin diye bekliyorsunuz 🥰
Çok teşekkür ederim gönlüm hep normal yolla hamile kalmaktı rabbim insallah zorda olsa tattırır hepimize

Hayırlısı doktor. Bulup sürece başlamam gerekiyor galiba

Hayırlısı doktor. Bulup sürece başlamam gerekiyor galiba
Hiç kalbinizi sıkmayın kendinizide üzüp yıpratmayın evet kolay değil biliyorum ben de yaşadım ama belki böylesi daha hayırlı olacak bilinemiyoruz ki hem gerçekten artık tıp çok ileri bir noktada ve şanslıyız . Güzelce doktor görüşmelerinizi yapın ilk görüşmeler ücretsiz oluyor genelde içinize kalbinize sinen yerde de tedavinize başlayın . İnşallah süreciniz kolaylıkla geler 🥰

Nerede tüp bebek süreciniz oldu acaba
Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın ben medical park göztepede olmuştum hidroselpinks ameliyatından hemen sonra tuttu benden size tavsiye doktorunuzu dinleyin ve biran önce ameliyatınızı olun bana göre zor bir ameliyat değildi kapalı oldu zaten laporoskopik ben 3.gün pazara çıkmıştım iki kesiyle girmişlerdi ayrıca ultrasonda görünmeyen yapışıklıklar varmış onlarıda açmışlardı zor bir işlem değil rahat olum

2 yıldır aşkın süredir çocuğum olmuyor gitmediğim doktor kalmadı eşimde bende üstelik hiçbir sıkıntı yok demelerine rağmen amh baktırdım defalarca hormon testleri hersey yolunda olduğu söylendi en son rahim filmi çekildi hiçbir sıkıntı yok dendi taki 6 ay sonra başka doktora gidene kadar saf ve şok tüpümde hidrosalpenks oldugunu ve tüplere müdahale edilmesi gerektiği ne yapacağımı bilmez durumdayım aldırdıktan sonra bir daha hiçbir zaman gebe kalamazsam ne olur bilgi sahibi olanlar yardımcı olsun nasıl yol izlemeliyim
Merhaba.. aldirmadiginiz taktirde de gebe kalmanız çok zor zaten. Tüpten akan sıvı rahmin içine zarar veriyor toksik bir sıvı olarak düşünün.. ben sıvı varken tupumde tüp bebek bile yaptım olmadı siz düşünün. Sonra en başa döndüm ameliyat oldum tüpü aldırdım ve akabinde ilk transferim tuttu hamile kaldım. Tüpü mutlaka aldırın başka şeylere sebebiyet vermeden. Kolay bir ameliyat zaten, sonrasında tüp bebek gibi bir seçenekte var korkmayın. İki tüpte mi sıvı gördü doktorunuz
Ben kadın doğum uzmanına gittim normal muayene için oda şüphelendi tüp bebek merkezinde ki bir doktora danıştı ikisinde de görünüyor dedi fakat bundan önceki hiçbir şey olmadığını söylemişti siz nerede oldunuz tüp bebek tedavisini acaba ameliyatınızı
Istanbul Medical Park Bahçelievler
Latif küpelioğlu

Merhaba bende histeroskopi+ laparoskopi oldum. İki tüpüm de bağlandı. Üzüldüm ama yapacak bişey yok. 2- 3 ay sonra tüp bebeğe başlayalım dendi.

Nerede oldunuz acaba kapalı ameliyat olduğu için riski düşük diyorlar ama yine de insan tedirgin oluyor
Öncelikle geçmiş olsun ama sakin olun atlatıp yavrunuza kavuşacağınız günü düşünün 🤲🏻🌸
Benimde iki tüpüm sıvı dolu ve rahmim t şeklindeydi doktor 3 yıl boyunca sorun yok diyip ilaçlarla oyaladı başka doktora gittim tüpler alınmadan asla olmaz dedi üniversitede başka doktora gittim tüpler alınacak diye ameliyata girdim sıvıyı boşaltıp temizlemisler gerek kalmadı alınmasına 1 yıl yine doğal yolla denedik olmadı şehir degistirdik başka doktora gittim rahim t şeklindeydi böyle tutarsa da düşer dedi yeniden ameliyat oldum 6 ay sonra aşılama yaptım tuttu düşük oldu ikinci iki ay sonra yapıldı tutmadı tüp bebek için gittim kanamalı kist çıktı tüp bebek 2 ay ertelendi son aşılamanın üstünden 4 ay geçmiş oldu başka hastanede tüp bebeği beklerken aşılama yapalım dedik çok şükür şuan 15 haftalık hamileyim 🥰 yani diyecegim o ki tüpleri aldirmayi düşünürken ve acele etmeden 5 yılda bu süreci atlatırken en sonunda sinirden doktor değiştirip hamile kalabildim
Bu arada narkozu ameliyatı çok güzel atlattım hep iyi düşündüm sana tavsiyem ameliyattan çıkınca kendini iyi hissettiğin gibi kalkıp yürü çünkü karını gazla sisirdikleri için o gaz omuz ağrısı yapıyor yürüyüşle o gazı atmaya bak eminim ameliyatin çok güzel geçecek ve tez zamanda yavruna kavusacaksin size de dua edecem rabbim tez vakitte kolaylıkla nasip etsin inşallah 🤲🏻 🤲🏻 🌸

Ben Doğubeyazıtta hsg yaptırdım orda işinin ehli doktor yada tüp bebek merkezi olmadığı için Iğdır'da klinikte ameliyat gerektiği söylendi laparoskopiyi Erzurum'da metroplastiyi de Diyarbakır'da oldum aşılamamda üniversitede düşükle sonuçlandı devlette tuttu 🤗

Öncelikle geçmiş olsun ama sakin olun atlatıp yavrunuza kavuşacağınız günü düşünün 🤲🏻🌸
Benimde iki tüpüm sıvı dolu ve rahmim t şeklindeydi doktor 3 yıl boyunca sorun yok diyip ilaçlarla oyaladı başka doktora gittim tüpler alınmadan asla olmaz dedi üniversitede başka doktora gittim tüpler alınacak diye ameliyata girdim sıvıyı boşaltıp temizlemisler gerek kalmadı alınmasına 1 yıl yine doğal yolla denedik olmadı şehir degistirdik başka doktora gittim rahim t şeklindeydi böyle tutarsa da düşer dedi yeniden ameliyat oldum 6 ay sonra aşılama yaptım tuttu düşük oldu ikinci iki ay sonra yapıldı tutmadı tüp bebek için gittim kanamalı kist çıktı tüp bebek 2 ay ertelendi son aşılamanın üstünden 4 ay geçmiş oldu başka hastanede tüp bebeği beklerken aşılama yapalım dedik çok şükür şuan 15 haftalık hamileyim 🥰 yani diyecegim o ki tüpleri aldirmayi düşünürken ve acele etmeden 5 yılda bu süreci atlatırken en sonunda sinirden doktor değiştirip hamile kalabildim
Bu arada narkozu ameliyatı çok güzel atlattım hep iyi düşündüm sana tavsiyem ameliyattan çıkınca kendini iyi hissettiğin gibi kalkıp yürü çünkü karını gazla sisirdikleri için o gaz omuz ağrısı yapıyor yürüyüşle o gazı atmaya bak eminim ameliyatin çok güzel geçecek ve tez zamanda yavruna kavusacaksin size de dua edecem rabbim tez vakitte kolaylıkla nasip etsin inşallah 🤲🏻 🤲🏻 🌸
Allah razı olsun güzel dilekleriniz için ben de tek tüpte sıkıntı var deniliyor açmaya calısasacagız açamazlarsa tek tüpünü alacağız denildi tek tüple aşılama ile hamile kalabilir miyim bilmiyorum

Allah razı olsun güzel dilekleriniz için ben de tek tüpte sıkıntı var deniliyor açmaya calısasacagız açamazlarsa tek tüpünü alacağız denildi tek tüple aşılama ile hamile kalabilir miyim bilmiyorum
İnşallah açılır ama açılmazsa bile tek tüplede hamile kalırsınız içiniz rahat olsun zaten hamilelik için tek sperm tek yumurta gerekiyor o da açık olan tarafta illaki oluşur yeter ki rabbim nasip etsin her ay zaten bı sürü yumurta oluşuyor biri çatlıyor doktor iğneleri ilaçları ona göre kullandirir olur 🤲🏻🤲🏻

İnşallah açılır ama açılmazsa bile tek tüplede hamile kalırsınız içiniz rahat olsun zaten hamilelik için tek sperm tek yumurta gerekiyor o da açık olan tarafta illaki oluşur yeter ki rabbim nasip etsin her ay zaten bı sürü yumurta oluşuyor biri çatlıyor doktor iğneleri ilaçları ona göre kullandirir olur 🤲🏻🤲🏻
İçimi ferahlattınız çok teşekkür ederim Allah razı olsun

Merhaba bende histeroskopi+ laparoskopi oldum. İki tüpüm de bağlandı. Üzüldüm ama yapacak bişey yok. 2- 3 ay sonra tüp bebeğe başlayalım dendi.
Çok geçmiş olsun bende laparoskopi için gün alacağım pazartesi günü. Bende çok üzülüyorum gerçekten 😔 ameliyat sonrası nasıl geçti sizde ? Sonda taktılar mi ?

Back