- 11 Ekim 2020
- 225
- 111
- 31
Ben de öyle düşünüyorum teşekkür ederimYorumlara bakarsanız eğer başarı sağlayan var. Bir kere şans verirsiniz olmazsa tüpleri bağlatabilirsiniz. Bana devlet hastanesi önermedi ameliyat
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben de öyle düşünüyorum teşekkür ederimYorumlara bakarsanız eğer başarı sağlayan var. Bir kere şans verirsiniz olmazsa tüpleri bağlatabilirsiniz. Bana devlet hastanesi önermedi ameliyat
Tüp bebek yaptırmak ya da yaptırmamak değil konu. Benim de başımda aynı durum var iki tüpümde de hidrosalpinks saptandı. Doktorum bana 2 seçenek sundu ya tüplerin bağlatılıp tüp bebek ya da tüplere hiç dokunmadan direkt tüp bebek. Bunu söylerken de dedi ki eğer ki rahime bir sıvı akışı var ise embriyo tutunamaz. Fakat olur da embriyo tutunur ve gelişimi normal seyrederse belli bir haftadan sonra sıvı akışı bile olsa etkilemez bebeği dedi.Bu kadar doktor ve yaşamış insan aynı şeyi söylüyoruz ama siz ısrarla farkli bir yöntem arayışındasiniz, denemekten yanaysaniz buyrun bence deneyin.
Burada en garip buldugum nokta bu istenilen cevap alınamadığı için israrla aynı sorunun sorulup durulmasi.
Burayı geçtim Türk doktorlari bu tespiti yapiyor biz degil.
İyi kide tüp bebek yapmisim hic pişman değilim.
Hakkinizda hayirlisi...
Kimseyi yargiladigim yok konunun özünü o dönem eger bu hanimefendinin arayışını bilseydiniz daha iyi anlardiniz. Benim bu surecte en iyi öğrendiğim konu zaten herkesin vucudunun ve yaşadığı durumun kesinlikle aynı olmadığı yönünde olmuştu. Ama doktorda size söylediği gibi değilde tam tersi o tüpün alinmasinin daha sağlıklı olacağını söylüyorsa tıbbın soyledigini reddedip çareyi baska yollarda aramakta mantiksizlik.lutfen sizde aylar önce yazilmis bir konu icin yorum yaparken yargilamadan yazin. Umarim sizde bebeginize kavusurrsunuz saglikla guzel dileklerim o hanimefendi icinde gecerliydi sizi. İcinde iyo gunlerTüp bebek yaptırmak ya da yaptırmamak değil konu. Benim de başımda aynı durum var iki tüpümde de hidrosalpinks saptandı. Doktorum bana 2 seçenek sundu ya tüplerin bağlatılıp tüp bebek ya da tüplere hiç dokunmadan direkt tüp bebek. Bunu söylerken de dedi ki eğer ki rahime bir sıvı akışı var ise embriyo tutunamaz. Fakat olur da embriyo tutunur ve gelişimi normal seyrederse belli bir haftadan sonra sıvı akışı bile olsa etkilemez bebeği dedi.
Anlayamadığım şey şu. İnsanlar buraya zaten farklı tecrübeleri dinlemek öğrenmek için yazıyor. Bir konuyu defalarca da sorabilir. Ve şu da gayet açık ki her bir durumun tek doğru cevabı yok. Neden insanları bir şeyler öğrenmeye çalışırken yargılıuorsunuz. Herkes hür istediğini istediği kadar sorabilir. Ona bakarsanız 0.01 amh ile doktorların hiç biri demez ki doğal yolla gebe kalabilirsin. Ama kalan bir sürü insan var. Tecrübe paylaşmak amaç. Kimseyi yargılamamanızı tavsiye ederim. Herkese sağlıklı günler.
Ben size yargılamayın derken kendim neyi, nasıl yargılayabilirim ki. Burada yazdığınız en ufak olumsuz şey insanların psikolojisini çok etkiliyor. Sizinle şaf dalaşına girecek değilim. Konu ister aylar önce ister yıllar önce yazılmış olsun. Kimsenin kimseyi burada yazdığı sorduğu bir konu üzerine neden dercesine sorgulaması bana saçma geliyor. Ha soru size saçma geldiyse okumaz yorum yapmazsınız olur biter. Benim amacım insanların moralini bozmadan ve rencide etmeden tavsiye etmek ve tavsiye almak. Size de iyi günler.Kimseyi yargiladigim yok konunun özünü o dönem eger bu hanimefendinin arayışını bilseydiniz daha iyi anlardiniz. Benim bu surecte en iyi öğrendiğim konu zaten herkesin vucudunun ve yaşadığı durumun kesinlikle aynı olmadığı yönünde olmuştu. Ama doktorda size söylediği gibi değilde tam tersi o tüpün alinmasinin daha sağlıklı olacağını söylüyorsa tıbbın soyledigini reddedip çareyi baska yollarda aramakta mantiksizlik.lutfen sizde aylar önce yazilmis bir konu icin yorum yaparken yargilamadan yazin. Umarim sizde bebeginize kavusurrsunuz saglikla guzel dileklerim o hanimefendi icinde gecerliydi sizi. İcinde iyo gunler
Sizin suan yaptığınız olumsuz yaziyla benim psikolojimi etkilediginiz gibi değil mi ? Tesekkur ederim dikkat ederimBen size yargılamayın derken kendim neyi, nasıl yargılayabilirim ki. Burada yazdığınız en ufak olumsuz şey insanların psikolojisini çok etkiliyor. Sizinle şaf dalaşına girecek değilim. Konu ister aylar önce ister yıllar önce yazılmış olsun. Kimsenin kimseyi burada yazdığı sorduğu bir konu üzerine neden dercesine sorgulaması bana saçma geliyor. Ha soru size saçma geldiyse okumaz yorum yapmazsınız olur biter. Benim amacım insanların moralini bozmadan ve rencide etmeden tavsiye etmek ve tavsiye almak. Size de iyi günler.
Merhaba çok geçmiş olsun. genelde ultrasonda değil de MR da görünüyor. zaten hsg de net belli oluyor.Merhabalar, bu konu kafama çok takıldı ve az çok yaşanılanlar aynı.. kasım ayında tüp bebek tedavisine başladım ve bu ayın 16sında transfer oldu. Bana da bu teşhis kondu sağda daha fazla olmak üzere her iki tüpte de sıvı olduğu ve ameliyat olmam gerektiği söylenildi fakat ben araştırıp bir kaç doktora daha danıştım çünkü 26 yaşındayım ve tuhaf geldi açıkçası.. üstelik ultrasonda görünen bir şeyde yoktu hsg de gözüktü, diğer doktorlar bu ameliyatın gerekmediği i söylediler ve şansımı böyle denemem gerektiğini söylediler bende bu yolda ilerledim, doktorum dış gebelik olabilir dedi embriyo sıvıdan ölür dedi ama ben bu şekilde transfer oldum. Allah’a dua ediyorum hayırlısı olsun diyelim bu arada ilk denemem. İlerleyen süreç ne gösterir bilemem ama yaşanılan psikolojiyi çok iyi biliyorum. Allah hepinizin yardımcısı olsun kimse yalnız değil içinizi ferah tutun..
Sağolun teşekkür ederim. İlerlemişse ultrasonda da gözüküyormuş bi doktorla görüşmüştüm o söyledi. Şansımı denedim bu şekilde bakalım hayırlısıMerhaba çok geçmiş olsun. genelde ultrasonda değil de MR da görünüyor. zaten hsg de net belli oluyor.
Sizin adınıza çok sevindim. Benim de tüplerimde hidrosalpinks saptandı. Laporoskopi ile bağlamayı önerdi doktorMerhaba ben sol hidrosalpinks ve 6 cm çikolata kisti hastasaydim. Ameliyata iki gün kala gebe olduğumu öğrendim. Şuan 6+2 haftalık keseyide gördük beta da gayet güzel durumda 10000e yaklaştı.
Cok dogru hidrosalpinks varsa önce ameliyatla duzeltilip sonra tup bebek yapilmaliMerhaba iyi bayramlar herkese hidrosalpinks i olup ameliyat olmadan tüp bebek yaptıran ve hamile olan varmı acabaa ? hidrosalpinks için ameliyat olduktan sonra tüp bebek önerilmiş genelde sitedeki yorumlarda ama bu şekilde olan varmı merak ettim.
Merhaba. Ilk denemede tuttu mu acaba ben de ameliyat oldum iki tupumu de baglattim. Pazartesi opu olacak ama yumurtalarimin gelismesi cok zaman aldi.Hidrosalpinks varsa ve ameliyat olmadan tüp bebek denenirse embriyonun tutunma olasılığı çok düşük. O yüzden riske atmamak için ameliyat olmak gerekir. Ben de ameliyat olduktan sonra embriyo transferi oldum.
Merhaba, son durum nedir acaba?Sağolun teşekkür ederim. İlerlemişse ultrasonda da gözüküyormuş bi doktorla görüşmüştüm o söyledi. Şansımı denedim bu şekilde bakalım hayırlısı
Merhaba 11+4 olduk ilk denememde gebeyim çok şükürMerhaba, son durum nedir acaba?
Merhaba evet ilk denemede oldu. Bebeğim nerdeyse 10 aylık oldu. Darısı başınıza inşallah. Tüp bebekte sorun sadece tüplerdeyse başarı oranı çok yüksek oluyor.Merhaba. Ilk denemede tuttu mu acaba ben de ameliyat oldum iki tupumu de baglattim. Pazartesi opu olacak ama yumurtalarimin gelismesi cok zaman aldi.
Ayy ins. Persembe transfer oldum rabbim gonlumuzdekini nasip etsin. Allah sizlere bagislasin evladiniziMerhaba evet ilk denemede oldu. Bebeğim nerdeyse 10 aylık oldu. Darısı başınıza inşallah. Tüp bebekte sorun sadece tüplerdeyse başarı oranı çok yüksek oluyor.
AminAyy ins. Persembe transfer oldum rabbim gonlumuzdekini nasip etsin. Allah sizlere bagislasin evladinizi
Merhaba Ahmet hoca hsg bakıyor mu bilginiz var mı ben de ona ameliyat oldum ama malesef 10 ay bekledim bazı pürüzler çıktı gidemedim iki kere yum takibi yaptırdım olmadı şimdi tüp bebek için gidicem tekrar tüplerime bakmak isterse novaartta ya da Gazi de bakıyor muHsg yapan doktor sağ tüpümün sıvı bırıktırıp sıstıgını gormeyerek 6 ay boyunca benı bır suru ılaca ıgneye bekle demelere ıttı. En son dayanamayarak novaart tüp bebek merkezine gidip prof dr ahmet erdemle tanısana kadar hıcbır sorunum yok bebek olmuyor tup bebek yapalım dedım daha ılk dkkada hsg sonucuma bakıp tupunde sısme var . 2 secenegin var ya laparaskopi olup bakıcaz gerekırse tupu alıcaz yada sıvı akısı yoksa tup bebegı koycaz sıvı ıtmezse tutar dedı. Tabıkı tutmamasını goze alamadım. Laparaskopi oldum sağ tüpüm alındı 1 ay sonra tek embrıyo transferı oldum . Ve suan 6 + 3 üz kızlar kalp atısınıda duydum bebısımın allah novaart ekıbindende ahmet erdem doktorumuzdanda razı olsun
Merhaba Cevat bey bana hidrosalpinks dedi siz kuru nasıl uygulayınız ve ilaç olarak ne kullandınız?Yok bende hiçbir kist şekil bozukluğu vs yoktu sadece tüplerim kapalıydı. Aslında ilk hsg çektirdiğim zaman ikisi kapalı dendi ama ameliyat olunca da sağ tüpüm şişip sıvı birikimi olmuş dedi doktor. Bende tüplerimi aldırmayı reddettim. Araştırdm kürler denedim ilaç kullandım sonra da Cevat bayrak hoca ikisi de zaten açıkmış dedi
Merhaba ben brokoli kaynatıp suyunu içtim her gün bide brokoli yedim haşlanmış çiğ. Bide Dr mfk nin bir ilacı var onu kullandımMerhaba Cevat bey bana hidrosalpinks dedi siz kuru nasıl uygulayınız ve ilaç olarak ne kullandınız?
Teşekkür ederimMerhaba ben brokoli kaynatıp suyunu içtim her gün bide brokoli yedim haşlanmış çiğ. Bide Dr mfk nin bir ilacı var onu kullandım