Hidrosalpenks sonucu Laparaskopi

Gorg1905

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2025
10
1
1
31
Merhabalar ,
11 şubatta tüp bebek tedavisine başladık yumurtalarım toplandı ve 2 adet kaliteli embriyolarım donduruldu ilk tüp bebek tedavimi 8 sene önce yaptırdığımda çok ağır ohss geçirmiştim çok şükür ki ilk denemede pozitifi görüp oğlumu kucağıma almıştım yeniden denemeye karar verdiğimizde benim herhangi bir sorunum olduğunu bilmiyorduk yumurta toplama öncesi doktorum muayeneler esnasında hidrosalpenks şüphesi olduğunu tıkanıklıkta ki sıvının rahme aktığını embriyonun tutunmasını engellediğini söyledi zaten geçmişte de ohss geçirdiğim için dondurma yapıp adetimi bekledik bugün muayenemde çarşamba günü laparoskopi olmama kararı verdik tıkanıklık açılmaya çalışılacak olmazsa tüplerim alınacak sonra ki adetim de transfer aşamasına geçeceğiz inşallah.

Bu süreçte neler yapmam lazım ? Daha önce başından geçen, sonrasında pozitifi gören yardımcı olabilir akıl verebilirse çok mutlu olurum.
Ayrıca 2 donmuş embriyom var transferde her ikisini de mi alayım yoksa her ihtimale karşı biriyle mi başlayayım ?

Merhaba öncelikle. Aynı sebepten tüplerim alındı ve sonrasında transfer oldum. Sizin zaten daha öncesinde pozitif bir sonucunuz var, belli ki rahimde vs sorun yok. Tabi onu doktor daha net söyler. Yapacağınız ekstra hiçbir şey yok. Hidrosalpenks pek açılabilecek bir şey değil ne yazık ki, yüksek ihtimal ileri hidrosalpenks varsa tüpler çıkarılır. Bu sizi korkutmasın, sonrasında tutunma şansı çok çok yüksek.

Transferde kaç embriyo koydurursunuz bilmiyorum bu tamamen sizin ve doktorun kararı.

Ameliyattan sonra iyileşme süreci hızlı oluyor zaten laparoskopide. İyileşir ve adetle birlikte transfer sürecine başlarsınız. O yüzden ameliyatla birlikte yavaş yavaş folik asit desteğine ve dengeli, güzel beslenmeye de başlarsınız. Bu kadar, şimdiden geçmiş olsun 🥰

Back