amh test sonucunuz neydi bıddık!
Benimki 1,2 fena değilmiş. Benim yaşım da 37,5...
0,5'in altında yumurtalık rezervi bir miktar riskte oluyormuş.
ayrıca spermografi de önemli bu kararda. 35 yaş üzeri 6 ay normal yolla deneme diyor doktorlar ama
sizin bir dış gebeliğiniz var. Direkt tüp bebek neden düşünmüyorsunuz.
Biliyorsunuz tüpbebek de ha dedinmi ilk defada olmayabiliyor.
Böylece normal yolla gebelik de sizin yanınızda nasılsa:)
kızlar bede 2. defa laparaskopi olucam hidrosalpensk nedeniyle((( 5. defa tüp deedik olmadı Rabbim yardrım etsin hepimize
çok geçmiş olsun canım.acil şifalar dilerim neden 2. defa oluyorsun?
saol canım 1. olduğumda bağlantı kesilecekti fakat tüplerin durumu çok kötü olmadığı temizledi çok kötü olmadı söylendi ama gelişme olmadığı için en son geçen hafta 5. deneme yaptık negatif oldu
amh testi falan hiç yaptırmadım bilmiyorum. yumurtlamam çok iyi o konuda bir sıkıntımız yok ilk denememde hamile kalmıştım zaten ama dış gebelikle sonuçlandı biliyorsunuz.
eşimin de sorunu yok.
ben tüp bebek istiyorum ama doktorum istemiyor normal yolla deneyeceğiz tüpe gerek yok sağlıklısın diyor. bende korkuyorum aslında çok. ve yaş geçip gidiyor napacağımı şaşırdım inanmak ta istiyorum doktoruma
Merhaba,kızlar bede 2. defa laparaskopi olucam hidrosalpensk nedeniyle((( 5. defa tüp deedik olmadı Rabbim yardrım etsin hepimize
Keşke baştan bağlantıyı kesselermiş ama vardır bunda da bir hayır Allah en kısa zamanda pozitifi görmeyi nasip etsin. 5 defa negatifi görmek çok zordur eminim hem maddi hem manevi. imtihandayız biz ve bunu da atlatıcaz eminim ki
canım güzel dileklerin için çok saol Allah razı olsun, evet çok yorucu bir süreç Rabbim kimseye vermesin.Merhaba,
Çok zor gerçekten, Allah şifa versin.
Allah yardımcınız olsun.
Ben çekiniyordum laparoskopiden fakat bir iki hikaye okudum.
Dediğiniz gibi uzun yollardan geçip sonunda tüplerin bağlanması ya da alınması ile sonuçlanıyor.
Bu arada tüpbebek denemeleri, maalesef çok yorucu bir süreç.
Ama biyolojide, tıpta tek bir doğru yok ve doktor da bekleyip görmek istiyor herhalde.
Sanırım yaşınız genç, umarım herşey yolunda gider!
Sizi bu yolda devam edip bırakmadığınız için takdir ediyorum:)
Allah yolunuzu açık etsin...
canım güzel dileklerin için çok saol Allah razı olsun, evet çok yorucu bir süreç Rabbim kimseye vermesin.
Nasıl vazgeçerim bu yoldan canım evlat özlemi öyle bişeykigeçen hafta 5. defa negatif aldım bikaçgün çok kötü olduk ağlama krizleri yaşadım ama biryerden ayağa kalkmam gerekti ve 2. defa lapasrkopi olucam Allahın izniyle bütün bağlantıyı kesilmesini söyliycem..
benim yaşım 31 sen kaç yaşındasın
sen amaliyat oldunmu? yoksa yenimi başladın
merhaba blowhole,
yaşım 37.5 benim...ben bir yıl denedim normal yolla olmadı gebelik.
geçen kasım ayında hidrosalpenks göründü tüplerde ve hsg çektirdim.
10gün önce de hidrosalpenks nedeniyle iki tüpüm alındı. Laparoskopi ameliyatı oldum.
Hidrosalpenks İleri safhaydı bağlanmasındansa alınmasını uygun gördüler.
1,2 ay sonra tüpbebek deneyeceğiz, ilk denemem olacak.
ameliyattan önce çok stres yaptım, şimdi daha rahatım.
ilaç tedavisinin yan etkilerinden biraz çekiniyorum, bir de ohss olma riski oluyo galiba tedavide...
hayırlısı olsun hepimize!
yani sizin tamamen tüplerini alındı, tüplerin bağlanmasından ise tamamen alınması gerek dimi? 2 hafta sonra gidicem dr. ile görüşücem sorucam bakalım nasıl uygulanacak..
Hakkinda hayirlisi olsun canım :))
Bende gittim bugun . Sonuçlar laparoskopi olmadan gebelik zor diyor. Sag Tüpte hidrosalpenks var bayagi tahrip olmusa benziyormus. Sol Tüpte tikali maalesef. Laparoskopi ile temizleyip gebelik bekleyecegiz ins.
benim durumumda ve hsg sonucunda bu şekilde karar verildi.
tüplerin bağlanmasını öneren de oldu ama alınması mümkünse (yani tüplerin yapışıklık durumuna göre,
bazı durumda doktor almak istese de tüplerin diğer organlara yapışıklığı ya da durumundan alınamayabiliyormuş)
alınması daha doğru dendi bana.
işlevini kaybeden tüplerin bırakılması artık çok da gerekli olmuyor.
benim hidrosalpenks ileri olduğu için bağlanır ise ileride apse ya da enfeksiyon sorunu olabilir demişlerdi.
öyle işte, senin için de hayırlısı olsun inşallah...
hangi şehirdeydin...
çok saol canım Allah razı olsun evet zor bir imtihandayız. Allahım bize yardım etsin.Aslında hikayem çok uzun sürekli yazınca daha çok geriliyorumyılardır bu tüplerle uğraşıyorum. 2 hafta sonra gidicem ameliyat hakkında konuşucaz
Merhabalar,
Geçtiğimiz hafta laparoskopi oldum ve yaşadığım deneyimden bahsetmek istedim yakın zamanda olacak olanlar ve Mimiom için:)
Hsg filminde her iki tüpte de hidrosalpenks göründüğü için doktorlar tüpbebek tedavisinden önce alınması gerektiğini söylediler.
Buna istinaden ameliyata girdim. Ameliyatın 1 ya da 2 gün öncesinde yarım bardak su ile karıştırılarak hazırlanan bir soda içiyorsunuz
öğleden sonra saat 3 gibi. Ben doktorun önerisine göre 2gün öncesinden 2 gün üstüste yaptım.
Bu sodalı suyu içtikten sonra sadece sıvı yiyecek, içecekler alınıyor. Böylece bağırsaklar temizleniyor.
2 saat öncesinden hastaneye varılıyor. Benim operasyonum saat 11.30'da gerçekleşti. Öğlen 1.00'de odadaydım. 1,5 saat sürdü.
Ameliyathaneye alınmadan 5 dk. önce sakinleştirici veriliyor. Ameliyathanede ise 5sn. içinde genel anesteziye giriyorsun.
Ameliyat öncesi odadayken anestezi yapacak kişi beni muayene etti. Bazı kan testleri yapıldı.
Ameliyat sonrası Odaya geldiğimde kendimdeydim. 5.00'e kadar sadece aynı pozisyonda yattım, dinlendim.
Ameliyattan 4 saat sonra yiyecek(çorba, hoşaf) veriliyor. Ve ayağa kalktım, hafif bir sızı vardı.
Ciddi bir karın ağrım olmadı, adet ağrısı gibi az birşey hissettim.
Yalnız ameliyat esnasında verilen gazı vücuttan atmak için yürümek gerekiyor sık sık.
Diyafram ve omuz ağrısı olabiliyor. Bu anlamda da ciddi bir ağrım olmadı.
Sadece operasyon gecesi sabaha doğru bir sancım oldu, 10dk. kadar sürdü, hemşire ağrı kesici yaptı.
Ama yeterli yürürseniz olmayabilir ilk gece saatbaşı yürüyün, bütün gece yatarsanız sıkışabilirsiniz, ağrı olabilir.
2 gün içinde bu omuz ağrısı da geçiyor.
Ben bir gece hastanede yattım, çünkü akşamüzeri 5 gibi kalkmıştım ayağa ve ev mesafesi 3saat kadardı.
Yolu çekmek istemedim. Bir gece dinlendim.
Dikiş bandajlarını da 8.gün çıkardım, şimdi bekliyorum kendilerinden düşecekmiş dikişler...
1 tane Göbekten 1cm kadar, 2 tane de 0.5cm 3küçük kesi vardı karın bölgemde...
Böyle işte, genel olarak kapalı ameliyat olduğu için rahat oluyor iyileşme süreci.
Allah herkese kolaylık versin, şifa versin...
Mimiom sana da iyi şanslar ve güzellikler dilerim!
Mimiom Merhaba,
Nasılsın, ne zaman oluyorsun laparoskopi inşallah...
Merhaba Mesafem,
Teşekkür ederim iyiyim sende nasılsın ?
işten güçten epeydir yazamıyorum , şimdide mesaim bitti çıkacağım : )
Operasyonu anlattığın için çok teşekkür ederim. Sen yazmasaydın ben soracaktım zaten :) bende haftaya perşembe olacağım inş.
sağ tüpüm hsg sonucunda pek içaçıcı görünmedi belki onu çıkartabilirim dedi eşime sorduktan sonra. Sol taraf için çalışacağız kendiliğinden gebelik için dedi. İnş. hayırlısıyla kolayca geçip hemende hamile kalırım (z).
banada 1 gece yatırabiliriz dediler ama henüz ameliyat öncesi ile ilgili görüşmedik muhtemelen ararlar.
Hepimiz için dualarımızın kabul olmasını diliyorum.
şimdilik hoşçakalın fırsat buldukça yazacagım. :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?