Hidrosalpenks sebebiyle laparoskopik ameliyat olanlar?

amh testi falan hiç yaptırmadım bilmiyorum. yumurtlamam çok iyi o konuda bir sıkıntımız yok ilk denememde hamile kalmıştım zaten ama dış gebelikle sonuçlandı biliyorsunuz.
eşimin de sorunu yok.
ben tüp bebek istiyorum ama doktorum istemiyor normal yolla deneyeceğiz tüpe gerek yok sağlıklısın diyor. bende korkuyorum aslında çok. ve yaş geçip gidiyor napacağımı şaşırdım inanmak ta istiyorum doktoruma

kızlar bede 2. defa laparaskopi olucam hidrosalpensk nedeniyle ((( 5. defa tüp deedik olmadı Rabbim yardrım etsin hepimize

çok geçmiş olsun canım.acil şifalar dilerim neden 2. defa oluyorsun?

saol canım 1. olduğumda bağlantı kesilecekti fakat tüplerin durumu çok kötü olmadığı temizledi çok kötü olmadı söylendi ama gelişme olmadığı için en son geçen hafta 5. deneme yaptık negatif oldu

Keşke baştan bağlantıyı kesselermiş ama vardır bunda da bir hayır Allah en kısa zamanda pozitifi görmeyi nasip etsin. 5 defa negatifi görmek çok zordur eminim hem maddi hem manevi. imtihandayız biz ve bunu da atlatıcaz eminim ki

Anladım, yine de bir laboratuara yaptırabilirsin amh testi, çünkü yaş ilerledikçe rezervler azalıyor.
Bu bir hormon testi. Benim İstanbul'da ilk görüşmede doktora götürdüğüm bir test sonucuydu.
Önemli yani...

Aklında olsun!!!

kızlar bede 2. defa laparaskopi olucam hidrosalpensk nedeniyle ((( 5. defa tüp deedik olmadı Rabbim yardrım etsin hepimize
Merhaba,

Çok zor gerçekten, Allah şifa versin.
Allah yardımcınız olsun.

Ben çekiniyordum laparoskopiden fakat bir iki hikaye okudum.
Dediğiniz gibi uzun yollardan geçip sonunda tüplerin bağlanması ya da alınması ile sonuçlanıyor.
Bu arada tüpbebek denemeleri, maalesef çok yorucu bir süreç.

Ama biyolojide, tıpta tek bir doğru yok ve doktor da bekleyip görmek istiyor herhalde.
Sanırım yaşınız genç, umarım herşey yolunda gider!

Sizi bu yolda devam edip bırakmadığınız için takdir ediyorum:)
Allah yolunuzu açık etsin...

çok saol canım Allah razı olsun evet zor bir imtihandayız. Allahım bize yardım etsin.Aslında hikayem çok uzun sürekli yazınca daha çok geriliyorum yılardır bu tüplerle uğraşıyorum. 2 hafta sonra gidicem ameliyat hakkında konuşucaz

canım güzel dileklerin için çok saol Allah razı olsun, evet çok yorucu bir süreç Rabbim kimseye vermesin.
Nasıl vazgeçerim bu yoldan canım evlat özlemi öyle bişeyki geçen hafta 5. defa negatif aldım bikaçgün çok kötü olduk ağlama krizleri yaşadım ama biryerden ayağa kalkmam gerekti ve 2. defa lapasrkopi olucam Allahın izniyle bütün bağlantıyı kesilmesini söyliycem..
benim yaşım 31 sen kaç yaşındasın
sen amaliyat oldunmu? yoksa yenimi başladın

merhaba blowhole,

yaşım 37.5 benim...ben bir yıl denedim normal yolla olmadı gebelik.
geçen kasım ayında hidrosalpenks göründü tüplerde ve hsg çektirdim.
10gün önce de hidrosalpenks nedeniyle iki tüpüm alındı. Laparoskopi ameliyatı oldum.
Hidrosalpenks İleri safhaydı bağlanmasındansa alınmasını uygun gördüler.
1,2 ay sonra tüpbebek deneyeceğiz, ilk denemem olacak.

ameliyattan önce çok stres yaptım, şimdi daha rahatım.
ilaç tedavisinin yan etkilerinden biraz çekiniyorum, bir de ohss olma riski oluyo galiba tedavide...

hayırlısı olsun hepimize!

yani sizin tamamen tüplerini alındı, tüplerin bağlanmasından ise tamamen alınması gerek dimi? 2 hafta sonra gidicem dr. ile görüşücem sorucam bakalım nasıl uygulanacak..

yani sizin tamamen tüplerini alındı, tüplerin bağlanmasından ise tamamen alınması gerek dimi? 2 hafta sonra gidicem dr. ile görüşücem sorucam bakalım nasıl uygulanacak..

benim durumumda ve hsg sonucunda bu şekilde karar verildi.
tüplerin bağlanmasını öneren de oldu ama alınması mümkünse (yani tüplerin yapışıklık durumuna göre,
bazı durumda doktor almak istese de tüplerin diğer organlara yapışıklığı ya da durumundan alınamayabiliyormuş)
alınması daha doğru dendi bana.
işlevini kaybeden tüplerin bırakılması artık çok da gerekli olmuyor.
benim hidrosalpenks ileri olduğu için bağlanır ise ileride apse ya da enfeksiyon sorunu olabilir demişlerdi.

öyle işte, senin için de hayırlısı olsun inşallah...
hangi şehirdeydin...

Mimiom Merhaba,

Nasılsın, ne zaman oluyorsun laparoskopi inşallah...

anladımm, bursadayım cnm hayırlısı artık hakkımızda

inşallah hakkında en hayırlısı olsun tüpler işlevini yitirdiyse durmasının da faydası olmayacağı için çekinme. mesafem yeni aldırdı daha. inşallah hamile kalacak Allahın izniyle. eğer benim hsgde durum kötü çıksaydı bende operasyon olacaktım ama doktor ısrarla mayısta normal yolu deneyeceğiz diyor. siz benden önce hamile kalacaksınız inşallah inanıyorum

Mimiom Merhaba,

Nasılsın, ne zaman oluyorsun laparoskopi inşallah...

Merhaba Mesafem,
Teşekkür ederim iyiyim sende nasılsın ?

işten güçten epeydir yazamıyorum , şimdide mesaim bitti çıkacağım : )

Operasyonu anlattığın için çok teşekkür ederim. Sen yazmasaydın ben soracaktım zaten :) bende haftaya perşembe olacağım inş.
sağ tüpüm hsg sonucunda pek içaçıcı görünmedi belki onu çıkartabilirim dedi eşime sorduktan sonra. Sol taraf için çalışacağız kendiliğinden gebelik için dedi. İnş. hayırlısıyla kolayca geçip hemende hamile kalırım (z).

banada 1 gece yatırabiliriz dediler ama henüz ameliyat öncesi ile ilgili görüşmedik muhtemelen ararlar.

Hepimiz için dualarımızın kabul olmasını diliyorum.
şimdilik hoşçakalın fırsat buldukça yazacagım. :))

Bende 5 gun once pko dan dolayı oldum iyiki olmusum iki tane daha kist cikmis morgani kisti ile cikolata kisti onlari da temizledi doktor histeroskopi de yapti ayni anda suan gayet iyiyim az bi kanamam var

şimdiden geçmiş olsun!
ben de iyiyim teşekkürler, 1 ay sonra başlayacağız inşallah tüpbebek'e,
bu ay da doğum kontrol hapı alacağım endometriozisi baskılamak için...

hayırlısı olsun:)

Kizlar selam ben de hidrosalpenks ameliyati olmam gerekiyor. Bana bu konuya ilgi yardmci olurmusunuz?

Oncelikle iyi bir yerde yaptirmak istiyorum. Yaptiran arkadaslar nerde ne kadara yaptirdilar?Kac gunde ayaga kalktiniz? Ben yurtdisindan gelecegim. Kac gunluk bir surectir bu?

Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler...

Günaydın kizlarr nasılsınız?
persembe gunu laparoskopi oldum. 4.evre olup icimde heryeri sarmis yapisikliklar apandisimi bile. Tupler ve apandist alınmış. 2 ay sonra tup bebek dedi dr. Hala cok rahat hareket edemiyorum yani kalkarken fln nefesim kesiliyor usuttum herhalde ameliyathanede.ztn ayilirken cok feci titriyordum. Mesafemin dedigi gibiydi herseyyemegine kdr.ama tuzsuz corba cok fenaydi:)) simdi de canim hicbisi yemek iistemiyor kus kadar yiyip kaliyorum. Dun ameliyat videomu da izledim ayyy cok fena.icim sökülmüş resmen. Allah doktorumdan razi olsun koca operasyondan hasarsiz cikartti beni. Ins ilk denememizde de tutar bebisimiz cok zor hastane isleri.
Allah hepimizin yardımcısı olsun. Dualarinizda bizleride unutmayın =))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…