Kızlar sizi özledim ve merak ta ettim :) Kaç gündür bakıyordum kimseler yazmayınca ara verdim maaşallah bir sürü haberler birikmiş.
Allah en kısa zamanda en kolay şekilde evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin hepimize.
Mimiom'cum mayısta korunmayı bırakıcaktık ya, ben martta kontrole gittim korunmayı bırakmaya karar verdik.
Şuan yumurtlama dönemini bitirdim, çalıştık biraz eşimlebekliyorum bakalım.
Bir yanım korku içinde, diğer yanım olumsuz düşünme bu sefer dış gebelik yaşamayacaksın diyor. Bu dış gebelik ölüm korkusu yarattı bende.
Allahım neler gösterecek bakalım kalbim hızla atıyor.
Sen tüp bebeğe mi başladın? Herşey güzel olacak Allahın izniyle pozitif düşün öyle olsun her zaman :)
diğer arkadaşlara da geçmiş olsun banada h.salpenks dendi ama hsg çok temiz çıkınca doktorum normal yolu denemek zorundayız, olmazsa diğer yolu düşünücez demişti. biz de onu dinliyoruz inş doğru yoldayızdır hepimiz
Merhaba Mimiom,
cuma ya da ctesi gideceğim doktora,
iyiyim genel olarak, biraz heyecanlıyım, aynı gün tedaviye başlayacağım anladığım kadarıyla,
umarım herşey yolunda gider,
seninle durumumuz aynı:) ben de biraz önden gittiğim için tedavimi aktarırım sana...
19 şubattı benim ameliyatım 1,5 ay olmuş olacak bu ay başlarsam.
2 ay kadar doğum kontrol ilacı kullandım ben, doktor sana herhangi bir ilaç tedavisi verdi mi operasyon sonrası,
endometriozisi baskılamak için veriyorlarmış...
Bıddık mayısa kadar bekleyecekti öyle hatırlıyorum, o da eminim sabırsızlanıyordur:)
hepimiz için hayırlısı,
sevgiler...
Kızlar sizi özledim ve merak ta ettim :) Kaç gündür bakıyordum kimseler yazmayınca ara verdim maaşallah bir sürü haberler birikmiş.
Allah en kısa zamanda en kolay şekilde evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin hepimize.
Mimiom'cum mayısta korunmayı bırakıcaktık ya, ben martta kontrole gittim korunmayı bırakmaya karar verdik.
Şuan yumurtlama dönemini bitirdim, çalıştık biraz eşimlebekliyorum bakalım.
Bir yanım korku içinde, diğer yanım olumsuz düşünme bu sefer dış gebelik yaşamayacaksın diyor. Bu dış gebelik ölüm korkusu yarattı bende.
Allahım neler gösterecek bakalım kalbim hızla atıyor.
Sen tüp bebeğe mi başladın? Herşey güzel olacak Allahın izniyle pozitif düşün öyle olsun her zaman :)
diğer arkadaşlara da geçmiş olsun banada h.salpenks dendi ama hsg çok temiz çıkınca doktorum normal yolu denemek zorundayız, olmazsa diğer yolu düşünücez demişti. biz de onu dinliyoruz inş doğru yoldayızdır hepimiz
mesafem merhaba,bıddık merhaba,
beklemediğinize sevindim, zaman önemli!
inşallah çalışmalarınız olumlu neticelenir.
aklında olsun sen de bilirsin normal yolla deneme her ay için %23 oranla pozitif sonuç diyorlar,
yaşa göre değişiyor tabii. tüp bebek ise %40 oranda gebelik şansı diye biliyorum.
sen yine de tüpbebeği düşün derim, benim dış gebelik geçiren arkadaşım
şimdi tüpbebekte gebe bebek bekliyo. yaşı da 25lerde...doktoru normal yolla deneyebilirsiniz ama karar sizin demiş!
yani ortak karar verilmesi gerekir bu gibi durumlarda bence...
amh testine de baktır mutlaka yumurta rezervi ile ilgili...
hepimiz için hayırlısı,
sevgiler,
mesafem...
Oncelikle dualarina kocaman bir amin bidik=) hoşgeldin evet epey ara verdin merak ettik senide:)
korunmayi birakmaniza sevindim ins cok ugrasmadan guzel haberlerini aliriz.
ben henuz tupe başlamadım 1 ay sonra veya haziran gibi giderim herhalde. Ameliyat oldum tuplerim alındı maalesef. Hayirlisi buymus . Bundan sonraki asamalarida guzel atlatir bebise kavusursak degmeyin keyfimize:))
mesafem merhaba,
evet zaman kaybı benim için çok önemli biliyosun
inşallah tutar daha önceki hamileliğim gibi hemen.
tüp bebek ben istemiştim dr çok sağlıklı görünüyosun normal yolu deneyelim mutlaka dedi.biz son aşama tüp bebeğe yönlendiririz her zaman dedi.
ikna edince besmele çekip başladık çalışmaya.
o yumurta rezervi ultrasonda bakıldığında da bir bilgi veriyor mu yoksa hiç görünmez mi rezervler utrason cihazında?
Selam mesafem
bana herhangi bir ilac vermedi dk. Gibi.2 ay sonra gel dedi. Tabi antibiyotik ve agri kesici kullandim. Tup tedavisi nasil basliyor igneden bahsetmissin ne ignesi bubende mi olacagim? Hem çalışıyorum hergun nerde vurulacagim :/
Mimiom Merhaba,
Ben bugün 6. günümdeyim. Ben de aynen senin gibiydim 1 ay önce. İğneleri kendin vuracaksın dediklerinde,
yok ben yapamam eczaneye giderim demiştim.
Ama öyle olmuyo, bi güzel yapıyorsun:) Merak etme. Nasıl yapacağını gösteriyor hemşireler.
İlk gün kontrol oldm, reçete verildi, gonal f, cetrotide, ovitrelle iğneleri.
gonal f yumurtaları uyarıyor, büyümesi için. Cetrocide yumurtaları baskılıyor, önden gidenleri. Ovitrelle de yumurta keselerini çatlatıyor.
İlk 2 gün gonal f oldum, hazır bir iğne, sadece dozunu istenilen düzeye getiriyorsun. İğne kalem gibi bir düzenek,
bunun başlığından dozajını ayarlıyorsun. 16.00 ile 19.00 saatleri arası uygulanıyor. Göbek bölgesinden uyguluyorsun.
Ben rahat yaptım, acımıyor.
3.gün cetrocide iğnesi oldum, yine gonal f den 1 saat sonra, yani o akşam 2 iğne oldum.
Cetrocide iğnesini sen hazırlıyorsun, anlatıcı bir broşürü var, ilkini rahat bir ortamda sakince yapmanı tavsiye ederim.
Çatlatma iğnesine daha sıra gelmedi!
Gonal f'in buzdolabı ortamında serin bir yerde durması gerekli, çantanda veya dış ortamda olmamalı!
İşyerinde buzdolabı varsa sorun olmaz. Ya da 18.00'de evde olabilirsen de sorun yok. Çünkü 1 saat sonra cetrocide olacağın için.
18.00de evde olmalısın.
Şimdilik benden bu kadar,
Bu arada yumurtam 2 taneymiş, biraz nadide yani!
İğneler kaç gün sürecek toplamda onu da yazarım, bu aşama bitince:)
hayırlısı,
selam Kızlarr,
Mesafem öncelikler çok teşekkür ederim güzel anlatımın için , ama içimi karartmadın desem yalan olur : )
iğneyi kendim yapacağım üstelik göbekten. Aman Allahım
ben işten 6.da çıkıyorum ztn 7ye doğru evde oluyorum nasıl yaparım bilmiyorum. Kaç gün vuruluyorsun yada vurulacagız dıyeyım : )
artık herseye katlanıp devam edeceğiz. bu arada ben henüz regl olmadım sen öyle bir durum yaşadın mı ?
Ya canım yaaa büyütme gözünde rahat ol, nasıl geçiyo anlamıcaksın,
gonal'i saat 7'ye kadar vurabiliyosun, ikinci iğneye son 2,3 gün geçiyosun...
benim tedavim kısa sürdü, 7.günde çatlatma iğnesi oldum, ama 10 günü buluyor galiba genelde iğne tedavisi,
duruma göre değişken...
bu arada aklında olsun, 2 günde bir kontrole gidiyosun, ben son 4 gün hergün gittim.
o yüzden çalışma saatleri ve randevuları ayarlamak gerekiyor, doktorunla önceden konuşursan belki yardımcı olabilir.
yarın yumurta toplama işlemim var, bol şans dileyin!
ha bu arada benim de ameliyattan sonra reglim baya gecikmişti, sıkıcı bir dönem...
sevgiler,
mesafem
Yarin demek buyuk gunlerden ilki gerceklesecek senin icin.Allah yardimcin olsun canım. Ins kolay ve sonucu guzel olur.
Demek 2 gunde bir doktora gideceğim :/ izne mi ciksam acaba.
Bu arada Iyiki varsin , hersey icin çok teşekkür ederim..
Ne demek Mimiom'cum,
faydam oluyorsa ne güzel!
Bugünlerde embriyo transferi için bekliyorum,
embriyo transferinden sonra bazı kişiler 1 hafta yatıyor,
bazıları da 1,2gün dinlenip gündelik yaşantısına dönüyor.
İzin konusunda bu kısım da aklında olsun.
Benim bir arkadaşım yumurta toplamaya kadar geçen sürede
doktor randevularını 8.30'a almış, ordan işe geçmiş.
Yapabilirsen doktorunla randevu saatlerini belirleyebilirsin.
Ben yapamadım,merkez çok yoğundu, ben onlara uydum.
Ama geç de olsa işe gittim, erken çıktım vs. biraz böyle gitti.
Transferden sonra da inşallah evde dinlenicem bir süre...
haberleşiriz yine...
Ne demek Mimiom'cum,
faydam oluyorsa ne güzel!
Bugünlerde embriyo transferi için bekliyorum,
embriyo transferinden sonra bazı kişiler 1 hafta yatıyor,
bazıları da 1,2gün dinlenip gündelik yaşantısına dönüyor.
İzin konusunda bu kısım da aklında olsun.
Benim bir arkadaşım yumurta toplamaya kadar geçen sürede
doktor randevularını 8.30'a almış, ordan işe geçmiş.
Yapabilirsen doktorunla randevu saatlerini belirleyebilirsin.
Ben yapamadım,merkez çok yoğundu, ben onlara uydum.
Ama geç de olsa işe gittim, erken çıktım vs. biraz böyle gitti.
Transferden sonra da inşallah evde dinlenicem bir süre...
haberleşiriz yine...
Mesafeemmm nerelerdesin ne yaptin. Habersiz birakma =)
kızlar merhaba,
laparaskopi kesinleşti mayıs gibi olucam nasipse.Tekrardan hidrosalpensk oluşmuş sağ tarafta tüpler bağlancak
offf tekrardan laparskopi olmak valla içim sıkılıyor.inşlh hayırlsıyla güzel geçer...benim içinde dua edin:18:
Bir de canm sana bu teşhis nasil kondu gecmiste okumusumdur ama tekrar sorayim mesela diyorsun ya sag tupte de oluşmuş diye bunu rahim filmiyle mi tesbit ettiler yoksa oncesinde ultrasonda suphelendiler mii
canım ben 6 yıldrı bununla uğraşıyorum, açıkçası bu tüplerdeki olay dr.lar farklı farklı yorumluyorlar. ben ilk hsg çekildiğimde sadece tüpler tıkalı denildi ama yılrac farklı dr. ve hastaneye gide gele en sonunda tüplerde hidrosalpensk olduğu anlaşıldı zaten. hsg rahim fliminde bazen dr.lar karıştırabiliyorlar ben Laparaskopi oldum ve orda tamemn anlaşıldı.sağ tarafta hidro. var ama sol tarafta kötü durumda değil denildi ve tüpler açıldı ama tüp bebekte yine tutmayınca aradan sende geçti ve en son yapılan muyanede ve histerskopi yapıldı ve rahimde sorun yok çok şükür ama sağ tafarfta hidro aynı oluşmuş.oyüzden tekrardan ameliyat olucam...
sendeki durum nedir canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?