- 16 Mart 2009
- 4.803
- 33
Hocam slmlar.Hikayemi şöyle özetleyebilirim.26 yaşında 4 yıllık evli bir bayanım.Evliliğimizin 6. ayından sonra çocuk istemeye başladık.Ben doktora gitiim hormon testlerimin,yumurtlamamın normal olduğu söylendi.Eşimde çift taraflı varikosel olduğu belirtildi.Ameliyat oldu,bir düzelme olmadı,ileri hareketlimiz hiç yok.Sonra devlet hastanesinden rapor aşamalarından geçtik bu sene haziran-temmuz da 2 ay üst üste aşılama için tedaviye başladık.Bu arada çekilen hsg dahil herşey normal görünmekteydi benim açımdan.Fakat aşılamalarımın ikiside iptal olarak sonuçlandı.İlkinde foliküller gelişmedi..İkincide geç gelişip erken çatladılar.Sonra ultrason muayeneleri sonucunda sol tüpümde sıvı birikimi olabileceği laprskpi olmam gerektiği belirtildi,tüp bebeğe geçmeden önce.Bende Ağustos ayında adetimin bitiminde laporoskopi oldum sol tüpüm alındı,ameliyat esnasında sağ tüpümün de sıvı geçişi izlenmediği belirtildi yani oda tıkanmıştı,ama onu almamışlar hidrosalpenks olmadığı için.Ameliyattan sonra 2 gün hafif kanamam vardı normal olduğunu belirttiler,fakat 4.gün adet kanaması gibi kanamam olmaya başladı.Drlar adet görüyorsundur dediler yolladılar.Eylül ayında adet görmeyince gittim olabilir bekleyelim dediler.Bir 10 gün daha bekledikten sonra ultrason muayenesindede rahim halen ince bir hormonlarına bakalım dediler.Bu arada belirtmek isterim adetleri düzenli,normal olan bir bayandımm..
Adet göremediğim için yapılan hormon testlerim de FSH:79 E2:8 çıktı.Şok oldum...Doktor cyclo..ilaçtan verdi erken menopoz bunun geri dönüşü olmaz dedi.Hemen bu ay adet gördüğünde tüp bebek yaptırmalısın dedi. Muhtemel adet tarihim 24-25 Ekim olucak,Umut tüp bebekte denemek istiyorum.Arayıp bilgi aldım.Bayrama denk geliceği için endişeliydim ama 2 doktordan biri oluyor dediler.
Başınızı şişirdim,size sorum hemen bu ay mı tüp bebek yapılmalı yoksa bir kaç ay ilaç vb. kullanıp mı yapılması daha iyi olur.Şaşırmış durumdayım,ne yapacığımı bilmiyorum..Bu fsh adetliyken bakılmadığı halde bize kesin sonuç verirmi.Böyle bir şey nasıl olabilir??Bu ay fsh düşük çıkarsa, ilaçlarla yumurtlama sağlanabilirmi?
Şimdiden teşekkürler..
Adet göremediğim için yapılan hormon testlerim de FSH:79 E2:8 çıktı.Şok oldum...Doktor cyclo..ilaçtan verdi erken menopoz bunun geri dönüşü olmaz dedi.Hemen bu ay adet gördüğünde tüp bebek yaptırmalısın dedi. Muhtemel adet tarihim 24-25 Ekim olucak,Umut tüp bebekte denemek istiyorum.Arayıp bilgi aldım.Bayrama denk geliceği için endişeliydim ama 2 doktordan biri oluyor dediler.
Başınızı şişirdim,size sorum hemen bu ay mı tüp bebek yapılmalı yoksa bir kaç ay ilaç vb. kullanıp mı yapılması daha iyi olur.Şaşırmış durumdayım,ne yapacığımı bilmiyorum..Bu fsh adetliyken bakılmadığı halde bize kesin sonuç verirmi.Böyle bir şey nasıl olabilir??Bu ay fsh düşük çıkarsa, ilaçlarla yumurtlama sağlanabilirmi?
Şimdiden teşekkürler..