Hidrosalpenks/ hidrosalpinks olup ameliyat olmadan doğal yolla hamile kalanlar

Çok geçmiş olsun, umarım bu kötü zamanlarınız geçmiştir ve bebeğinize kavuşmuşsunuzdur. Hidrosalpenks ameliyatı nasıl yapılıyor, yani laparoskopik demişsiniz, toplamda kaç kesik oluyor? Daha sonra ağrınız çok oldu mu? Bir de tüpler alınıp bağlanınca yine de yumurta gelişiyor mu? Tüp bebeğe bir zararı olmuyor mu bu ameliyatın?
Merhabalar kusura bakmayın giremiyorum pek topige artık çok şükür kızım 13 aylik❤️ çok uzun uğraşlar sonunda rabbim yüzümu güldürdü...Allah herkese nasip etsin... laparoskopik ameliyattta göbeğimde 3tane çok minik kesi delik vardı..hiç ağrım olmadı sabah operasyon olup öğleden sonra yürüyerek evime gittim..tiplerini biri tamamen alındı birininde baglantisi kesildi...tüpler,rahim ve yumurtalıklar hepsinin işlevi çok farklı...eğer operasyonu olmasaydım tüp bebek tutunmayabilirdi çünkü tuplerdeki iltihaplı sıvı embriyoyu öldürüyordu...yumurtalıklar ima hiçbir zararı olmadı rahimimede çok rahat ve güzel hamilelik geçirdim... laparoskopiden sonra 3ncu gün işime gidip ayakta çalıştım delikelrin izleride birkaç ayda yok oldu...tüp bebeğe faydası var eğer hidrosalpenks tanısı varsa mutlaka rahimle bağlantısı kesilmeli veya alınmalı..yumurtalıklara zararı yok ama istenirse öncesinde yumurta toplama işlemi yapılıp dondurulabilir sonrasinda laparoskopi ve sonrasında transfer olur

X