- 29 Ağustos 2017
- 1.174
- 2.155
- 36
Merhaba hikayemi sizinle de paylaşmak istedim. Ve burda benzer durumu yaşayanlarla konuşmanın iyi geleceğini düşündüm. 2013 yılında sağ yumurtalığımda kist vardı ve yumurtalığımı çürüttüğü için sağ yumurtalığımı almak zorunda kaldılar. Ancak sağ yumurtalığımın oluşturduğu yapışıklık ve ameliyatın kapalı olması bağırsağımı kesmelerine neden olmuş farkında olmadan. Bunu 2 . Gün öğrendiler ve acil ameliyatımı yaptılar. Tabi bu ameliyatla kolostomi yapıldı ve 4 aylık kolostomi ile yaşadım daha sonrasında tekrar kapatma ameliyatı oldum ve sağlığıma kavuştum. Şimdi 3 aylık evliyim ve yaşadığım bu olumsuz durumlardan dolayı kontrollerimi yaptırmak istedim. Önce muayene ettiler ve sağ yumurtalığımın temiz olduğunu gördüler sonrasında hsg çekildim ve büyük ihtimal hidrosalpenks olduğunu açık ameliyat olup tüpümün alınması gerektiğini yapışıklıklar olduğu için biraz zorlu geçebileceğini ve sonra da tüp bebeğe başvurmak gerektiğini söyledi. Ben şuan tüp bebeği de kabullendim ancak ameliyat olayı daha önce yaşadığım hikayemden dolayı beni çok korkutuyor. Daha önce hidrosalpenks olup yapışıklığı da olan arkadaşlar yazabilir mi? Nasıl geçti ameliyatlarınız daha sonra iki tüpünüz de olmadan çocuk sahibi oldunuz mu