Hiçbirşeye tahammül edemiyorum :(

bebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
432
16
68
Bursa
Merhaba arkadaşlar. Eşimin babası hasta olduğu için ailesiyle birlikte yaşıyoruz. Daha birkaç aylık evliyiz. Eşimle bir sorunum yok çok şükür ama ailesi yüzünden belki 10. kavgamızı etmişizdir. O arada kalıyor ben susuyorum susuyorum, bir yerde patlıyorum. Görümcem çok anlayışsız. Sürekli ortalığı karıştırıyor. Kayınvalidemle de kayınpederimle de zaman zaman eşimle de aramı açtı. Gençlik dönmemimi de iyi geçirdiğimi söyleyemem. Onun kalıntıları mı bilmiyorum, hiçbirşeye tahammülüm yok. En ufak birşeyde çekip gitmek istiyorum. Nereye gideceğimi, karnımdaki 4.5 aylık bebekle nasıl yaşayacağımı bilmiyorum ama kavgalar büyüyünce boşanalım da bitsin bu ızdırap diyorum. Kaçarak evlendiğim için aileme anlatamaya da yüzüm yok yaşadıklarımı. Zaten ailem benim kaçmamla bir kez sarsıldı, ikinci sarsıntıyı onlarında kaldıramayacağının farkındayım ama hamilelikten mi yoksa psikolojim mi bozuk bilmiyorum tutamıyorum kendimi kavgalar büyüyünce. Ağlıyorum bağırıp çağırıyorum, evden çıkıp gitmek bi daha dönmemek istiyorum. Bütün bunları atlatmanın bir yolu var mı?
Devlet hastanesinin psikoloğuna gittim, hamileyim diye ilaç veremedi, bir çözüm yolu da göstermeden gönderdi beni. Özel psikoloğa da gücüm yok. Ne yapmalıyım bu durumlar karşısında. Bana akıl verirmisiniz?

öncelikle allah yardım etsin zor durum...
görümcemle 1 yıl yaşamış insanım o yüzden çok çok iyi anlıyorum seni...
sende bide kayınvalide kayınpederde var dahada zor durumun diye tahmin ediyorum...
hamilelikten kaynaklanan bi ruh halin olduğu kesin...
peki biraz anlatırmısın hamile kalmadan öncede böylemi hissediyordun...

Hamile kalmadan önce onlarla değildim. Biz henüz çıkarken bişeyler yaşadık eşimle. Hamile kalınca kaçmak zorunda kaldık. Geldiğimde herşey yolundaydı. 15-20 gün sonra görümcemin gerçek yüzünü görmeye başladım. Şuan 3.5 aydır onlarlayım, ilk kavgamızdan beri daha ailemle barışmadan bile çok üstüme geldiklerinde eşyalarımı alıp gitmeyi düşündüm. Gidecek hiçbir yerim yokken...

kayınpeder hastaymış da evde kaynana, görümce filan da var
tek değil sonuçta
gayet ayrı da kalabilirsiniz
bahane olmuş bence o.
kaçtın diye sakın kendini ezdirme
eminim ailen arkanda olur her türlü

bir de psikoloğa değil de psikiyatriste gitmişsindir, psikologlar doktor değildir, ilaç da yazamazlar

O konuda açıldı tabikide. Ama ailesi hasta babanı bırakıp karını alıp bu evden çıkarsan bi daha dönemezsin diye tehdit etti. Eşim de göze alıp çıkamadı. Amaçları beni boşatmak.

Bebek için acele etmeseydiniz keşke diyecektim ki o olduğu için kaçmak zorunda kalmışınız... Görümceniz varken neden aynı evde yaşamak zorundasınız anlayamadım ben... Onlara yakın bir yerde oturabilirdiniz...

Dedim ya ailesi kabul etmedi. Oğullarını tehdit ettiler önceki kavgamızda. Gidecek biri varsa karın gitsin. Seni yolllamıyoruz. Karının peşine takılıp bizi bırakırsan bi daha yüzümüz göremezsin gibi bi ton laf söylediler. Eşim de göze alamadı...

madem ailesine karşı çıkamayacaktı neden çocuk yapıp seni kaçmak zorunda bıraktı.
madem o olgunluğa erişmedi baştan düşünmesi gerekirdi.

eşimle bi sorunumuz yok demişsin ama asıl eşinde sorun var

eşin ayrı eve çıkmak istese ailesini ikna ederdi

koskoca adam ailesinin sözüne mi bakacak

çünkü bu şekilde işine geliyor

masraf az ailesi yanında karısı yanında

karısı üzülse strese girse ne olur ki

Bu insanlar,belli ki seni istemiyorlar.
Aynı evde olduğunuz sürece sana rahat huzur vermeyecekler.
Maddi imkanınız varsa ayrı eve çıkın.
Evet zor olacaktır.Ama eşin,senin ve evladınız için,bunu yapmak zorunda.
Babası yalnız değil.Annesi ve kızkardeşi var.Yine de yakın bir yerde oturabilirsiniz.
Konuşmayacaklarını sanmıyorum,göze alamazlar.Ama eşin bu riski göze almalı.
Sen aileni ezip geldin.O da ailesine en azından bu konuda başkaldırmalı.

masraf filan değil dert. İki kişiyi doyurmakla 5 kişiyi doyurmak birdeğil. Eminim kirada olsak daha iyi geçiniriz. Böyle ay başına kadar para nasıl yetişecek diye gece gündüz o da bende stres içindeyiz. Yapamıyo işte. Ben sizi ne zorluklarla büyüttüm oğlumi babanın hastalığında bizi bırakıp gidecek kadar nankör değilsin diye yıkıyo oğlunun beynini.

Kayınvalidem biz evlenir evlenmez işi bıraktı. Ben yıllardır çalıştım artık yoruldum evde oturcam dedi. Görümcem çalışıp kendine harcıyo. Eve beş kuruş faydası yok. Eşime muhtaçlar şu an. O yüzden bıraksın gitsin istemiyorlar. Nerden geldim nasıl böyle bir hata yaptım bilmiyorum....

Hata yapmışsın evet ama buna takılı kalma.
Hata yaptım cezamı çekeceğim diye düşünme.
Onlar kaçtığın için ve hamile olduğun için,ses çıkaramayacağını,herşeye razı olacağını düşünüyorlar.
Tam istedikleri noktadasın.
Eşinle konuş,böyle devam edecekse ben yokum de.
Gider annemin babamın ayaklarını öperim yine bu duruma gözyummam de...

Defalarca konuştum. Tama diyor sana bir haksızlık daha yapsınlar çıkıcam bu evden. Ama hep aynı hikaye...

sen bu şekilde düşünüyor olabilirsin ama eşinin işine geliyordur bu durum

hamilesin ne zaman kadar çalışacaksın ki işine hemen dönecek misin işyeri kabul edecek mi bu şekilde

bunları düşünoyordur

haa dersen ki maddi yönden gerçekten sıkıntı yok

o zaman kabul ettireceksin

yaşlarınız küçük resti çekmekte zorlanır ailesine karşı ama yapmak zorunda

böyle olmaz çocuk olunca daha kötüye gidecek herşey

yakın çevrede oturmayı teklif edin yine de mi kabul etmiyor eşin

ailenle konuş bence canım..
bu durmunda sana onlardan başka kimse yardım edemez...
görüşüyormusun ailenle...

Ailemle konuşuyorum çok şükür. Babam biraz sert bi adam. Beni nasıl affettiğine hala inanamıyorum. Anneme bi kavgamızda olanları anlattım. Geri dönmemden o kadar korkuyor ki, baban bu defa yaşatmaz diyor. Orada da elim kolum bağlı.

Yaşatmaz ne demek ? Gayet de yaşatır.
Yaşatmasaydı evlilik dışı hamile kaldığında yaşatmazdı.Veya kaçtığında seni bulup öldürürdü.
Adamcağız daha ne yapsın ? Affetmiş işte.
Şimdi kızı mutsuz olup geri döndü diye mi öldürecek ?
Çocuğun babası belli,nüfusu da çıkacak.Şimdi boşanmanla 10 yıl sonra boşanman,baban açısından farklı değil.
Ama senin açından çoook farklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…