hiçbir işim rast gitmiyor..

fisfis

yalansın dünya..
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2014
610
599
103
arkadaşlar yaşadığım şeylerle ayrıntı vermek istemiyorum ama hiçbir işim rast gitmiyor. her sene olabilen birşey benim işime yarayacağı zamanda olmuyor (mesela tayin) sonrasında benim işim geçtikten sonra olmaya devam ediyor..şaka gibi.. sanki sadece bana garezi varmış gibi.. defalarca yaşadım, bir değil iki değil..

isyan diyin bıkkınlık diyin memnuniyetsizlik diyin.. ama inanın çok defa yaşadığım için artık gına geldi..

isyan modunda dolaştığım için mi çekiyorum acaba dertleri..
dua, esma, zikir, taş, pozitif enerji vs..
ne iyi gelebilecekse tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar

Bunları kafana takmadığın gün gerçekleşecek.Doğa kanunu gibi bir şey bu.Çok iste olur dedikleri var ya,istemekten yorulduğunda gerçekleşiyor.Demek ki istemenin karşılığını almada bile bir sınav var.
Rabbim büyük biz küçüğüz.O bilir doğrusunu hayırlısını.

Kesinlikle pozitif enerjiyle ilgili bir durum. Arabayi almadan evden ciktigim gunler dolmus beklerken lanet ederdim, elimdekileri nasil tasiyacagim, eve nasil yuruyecegim... Bir de ustune yagmur yagardi, kufrederdim, dolmusta binecek yer olmazdi, daha cok isyan ederdim.
Sonra bir seferinde arabam 1-2 hafta sanayide kaldi. Arabasiz da yasarim deyip mutlu mesut islerimi dolmusla hallettim. Isyan etmedim. Ben pozitif oldukca dolmus bos geldi, hava guzeldi vs vs.
Bu cok sacma ve komik gelebilir arkadaslarim surekli dalga gecmislerdi. Bugun 1 saat dolmus bekledim dedigimde "hani noldu senin pozitif enerji" deyip guluyorlardi. Ama beklemis olsam bile pozitif bakmaya alistigim icin zor gelmiyordu. Ve sansim da yaver gidiyordu gercekten. Bir de bunu dene bakalim

Negatif düşünüp olumsuzlukları üzerimize çekmememiz gerekiyor. Şanssızım dedikçe şans uğramıyor.

İsyanlardayım dedi hayır imtihanlardaydi farketseydi kurtulacakti mevlananin sözü bak kardeşim et duani kıl namazını yap Allah için bir hayır al herkesdende bi dua bak nasıl hayatın yoluna giriyor kalbin sürekli Allahla meşgul olsun bu dünya imtihan dünyası asıl dünya o tarafta ne kadar hayıryyaptın dua aldın o kadar iyi güzel kardeşim

Konu sahibi ben kenfi durumumu sana anlatsam o kadar gulersin

Durumunu a cok tahmin efebiliyorum Allah yardimcin olsun ben oyle bi duruma geldim ki bi isin olacagi varsa bile artik oluncayaxkadar inanamıyorum

Bu arada konuyu takipteyim inşallah cozum yolari vardirda bende caresini bulurum

Bir şeyi isterim isterim o kimsenin istemediği kötü bir şey olsun ya sanki ben istediğim için
inadına olmaz.

İstemeyi bırakırım, artık anlamı yoktur olur. Bu kez de olması memnun etmez hatta zararını bile görürüm.

Çok iyi anlıyorum hislerini benim bir konum bile var böyle gökten para yağsa benim başıma hıyar düşer diye :)

Sonunda ben şunu farkettim istemeyi bilmiyorum..
Yanlış dua ediyorum.
Ve isterken gönülden inanmıyorum.
Sorgulayarak ettiğin duanın da anlamı yok.

Yapmamız gereken isterken Allah'a sonsuz samimi bir güven duymak.
Sana emanet Allah'ım deyip ayy olacak mı oldu mu olmadı mı derdine bile düşmemekmiş..

Anladım ama inşallah uygulayabilirim artık, çabalıyorum.

öncelikle size tavsiyem her gece yatmadan önce ve evden çıkarken mutlaka AYETEL KÜRSİ okuyunuz.böylece Allahın koruyucu melekleri sizinle olacak inşallah.
sonrasında hiç bir işe illaki olacak demeyin mutlaka sonuna İNŞALLAH ekleyin. hatta bu konuda ayet bile var.
Ancak Allah dilerse (yapacağım de). Ve unuttuğun vakit Allah'ı an ve «Umarım Rabbim beni, doğruya daha yakın olana eriştirir.» de. kehf suresi 24
her işinize besmele ile başlayın.
hergün Allahın isimlerinden birini ebcet değerine göre zikredin.
önemli bir isteğiniz varsa hacet namazı kılın.
Allahın izniyle işiniz rast gider inşallah

Nasip diyoruz biz buna...
Olmaması daha hayırlıdır bazen..

Allah işinizi gücünüzü rast getirsin, yoluna koysun inşallah, gönlünüze göre versin

Al benden de o kadar..
hatta ne zaman dua etsem ya da biri bana dua etse anında işlerim ters gidiyor sanki beddua etmişler gibi..

bugun bile mesela biri '' Allah senden razı olsun yolun açık olsun '' dedi , yolda kaldım arabayla .. ''
şaka gibiydi..

Evrene benim de ciddi bir selamım var..

Neyi cok istersen, o senin hayat sinavin haline gelirmis. Biraz da oluruna birakmayi dene.

esma önerebilirim o halde:)
Ya Zül Celali Vel İkram
aklınıza geldikçe okuyun:)

Ve şükretmeyi unutmayın her zaman elinizdekilere şükredin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…