E madem kalabalık arkadaş çevresi istiyorsunuz insanları basitçe hayatınızdan çıkarmayın. Biraz toleranslı olmak size bir şey kaybettirmez. Eğer karşıdaki kişinin kötü niyeti yoksa hayatınızdan çıkarmayın,bir süre uzaklaşmayı deneyin.
Benim ortaokuldan kalma bir dostum var, geçen beni uyuz etti. Grubu sessize aldım, bir hafta kadar hiçbir yazılana bakmadım bile. Zamanla sinirim geçti, şimdi bir şey olmamış gibi yazmaya devam ediyorum:)
Hemen gemileri yakmaya gerek yok. Ama
tabii kötü niyet seziyorsaniz da yol vermek gerekir. mesela eski ev arkadaşım ben hastayken kaşıkla beslerdi beni, kardeşim gibiydi. Sonra hakkımda söylediği nahoş bir şeyi duydum. Duyduğum gibi engelledim ve sildim her yerden, açıklama bile yapmadim. 7 sene oldu ,pişman değilim:)
Ama kötü niyet yoksa, affedilmeyecek bir şey değilse bir süre tepki vermeden sinirinin geçmesini beklemek bence daha saglikli
Gerçekten çok yakın olduğum, evini kendi evimmis ,ailesi akrabammis gibi hissettigim ;
3 kişilik bir arkadaş grubum var, ilkokulda tanıştık,14 yaşındayken de kanka olduk.
eski ev arkadaşım var ,20 yaşındayken tanıştık.
kuzenim var, aramızda biraz yaş farkı var, birbirimizin kulvarında değildik. Sonra o benim şehrime gelince arkadaş olduk. 27 yaşındaydım arkadaşlığımiz başladığında. Onun dışında dost gibi değil de sevdiğim ve yakın hissedip her fırsatta görüştüğüm arkadaşlarim da var, yaş değişiyor.
23-24 yaşlarında çalıştığım yerden tanıştığımız, hala birkaç ayda bir sinemaya tiyatroya gidip geçen aylarda olanları paylaştığımız 4 kişilik bir arkadaş grubum var.
25 yaşında tanıştığım, düşünce yapısına hayran kaldığım bir çocuk var. Onla da her ay bir kere görüşürüz,ya evde kahvaltı yaparız ya müze gezeriz ya hobimizi iştirak ederiz
26-27-29 yaslarinda seyehatlerde tanıştığım 3 ayrı kişi var,uzak mesafe. Ama hepsiyle birkaç kere kere daha yolumuz kesişti,hatta kısa süreliğine şehrime taşındılar. Onlarla sık sık mektuplasiriz.
28 yaşında eski is yerimden hala sık sık görüştüğüm 3 kişi var.
Ve 30 yaşındayım,
Bu sene KK'dan tanıştığım bir kız birkaç kere şehrime geldi, havalanina gideceği gece evimde kalacak kadar yakın olduk:) şimdilerde buraya taşınma hazırlığı yapıyor:)
Yine bu senelerde KKdan tanıştığım,henüz görüşmediğim ama her fırsatta yazisip Cook yakın hissettiğim iki kişi var. Hatta biri bana doğum haritası bile hediye etti

henüz reelde görüşmedik ama bir şey paylaşmaya ihtiyacım olduğunda tereddütsüz yazacak kadar yakınlar,sanki bana tanışmışiz gibi geliyor:)
Ve yine bu sene şehiriçi gezide tanıştığım birkaç kişi var. Ortak hobimiz var diye grup kurduk. O günden beri 6 ay falan geçti, birbirimizin etkinlik buddysi olduk , kim ne görse grupta paylaşır, musait olan herkes için bilet alır, gittiğimiz yerde buluşuruz.
Yani yaş ve arkadaşlık arasında çok bir bağ yok bence. Ki son bahsettiğim grupta en yakın olduğum,ikili olarak da konuştuğum kişi 39 yaşında.
İnsan her yaşta yeni birileriyle tanışıp yakınlasabilir.
Sık sık yeni ortamlara girmeye çalışın, hoşunuza giden insanlara sıcakkanlı olun, Instagramdan ekleyin. Şöyle bir geriye dönük hafızanızı yoklayin, kimle arkadaş olsanız iyi olurdu. O kişiyi de arayıp tiyatroya falan davet edin. Eğer direkt davet edecek samimiyetiniz yoksa elinizde fazla bielt olduğunu,ekildiginizi falan söyleyin:) böyle böyle ilerler arkadaşlığıniz ... Küçük çaplı seyehatler falan yapın. Ama mümkünse günübirlik olsun:)
Bir şey anlattilarsa önemseyin,birkaç gün sonra sorun 'o şey ne oldu' diye... Arkadaşlık kurmak kolay ama devam ettirmek biraz emek istiyor