• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Hic Ummadıgım Bir Anda Babama Hayatımda Biri Oldugu Söylendi..

canım benim yaa..o kadar kötü oldum ki yazdıklarınla :2: ne kadar fedakar bir insansın sen :50: ama bu kadar yapma canım olurmu öle şey..sen evlensende onların ablasısın..önce sen yuvanı kur ardından 2 kardeşininde yuvasını kurarsın..kendinide düşün :50:hele hele sevdigin adamıda düşün :50: baban madem aynı evi kabul etmiyor karşılıklı dairelerde yada altlı üstlü dairelerde oturarak çözersin..böylece yine hep babanla birlikte olursun :50:

.........................................................................

Son düzenleme:
canım benim yaaa kıyamam sana boğazım düğümlendi resmen
hiç öyle kötü düşünme bende annemi evde tek bıraktım inan her gün arıyorum ilk zamanlar içim hiç rahat etmiyordu ya ona evde birşey olursa ya bana haber edemezse diye düşünüyordum sürekli ama eşim sağolsun her hafta götürüyor olmadı annem bize geliyor
hiç böyle düşünceler sarmasın seni rahat ol

İnsan ister istemez stres oluyor hele ki benim durumum malum..
Hayallerim böyle degildi. Annem vardı hepsine, simdi onun yoklugunun acısı, buruklugu üstüne birde babamın yalnız kalacagı korkusu sarınca insan kafasını toparlayamıyor..
İnsallah hersey iyi olur, yorumunuz icin tesekkürler..

canım benim yaa..o kadar kötü oldum ki yazdıklarınla :2: ne kadar fedakar bir insansın sen :50: ama bu kadar yapma canım olurmu öle şey..sen evlensende onların ablasısın..önce sen yuvanı kur ardından 2 kardeşininde yuvasını kurarsın..kendinide düşün :50:hele hele sevdigin adamıda düşün :50: baban madem aynı evi kabul etmiyor karşılıklı dairelerde yada altlı üstlü dairelerde oturarak çözersin..böylece yine hep babanla birlikte olursun :50:

Bende öyle düsünüyorum canım benim, kendimi ancak böyle düsünerek rahatlatabiliyorum.. Bugün iki günlük stresin patlamasını yasadım resmen, elim ayagım buz kesiyor, titreme geliyor bunlar hepsi icimde yasadıgım stres, sıkıntı.. Zamanla hersey rayına oturacak, babam bide erkek arkadasımı severse hersey daha da güzel olacak insallah..
6 yıllık bir gecmisimiz olmasa, yeni bir iliski olsa bu kafayla coktan bitirmistim, hazır birbirimize alısmamıs, birseyleri paylasmamısken bitsin diye düsünürdüm. Ama dolu dolu 6 yıl sevgi, baglılık, ki bunlara ragmen kafamda kac kere iliskimizin muhakemesini yaptım. Umut vermeyim, benden hayır yok dedim hatta kendisine de söyledim o rahatlattı bir sekilde beni, sevgimizin dısında insan olarakta cok iyi, merhametli biri..
Annemin hastane sürecinde hep yanımdaydı, destegini hic esirgemedi. Benimle birlikte agladı, aynı seyleri yasadı. Yasadıklarıma yakından tanık oldu.
Beni cok iyi anlıyor, anladıgını söylüyor, bu düsüncelerimi, endiselerimi anlayısla karsılıyor.
Babanın hep yanında olacagız, hic yalnız bırakmayacagız diyor. Hatta o birlikte yasayalım babanla diyor da, simdi iki kardesim daha var suan icin olmaz, kendileri de kabul etmezler ancak onlar da evlenir, babam da ben evlenmeyecegim derse olur. Ben babamın evlenmesine suan pek sıcak bakamıyorum, düsünsenize eskiden sıcacık bir aileniz vardı, kocaman.. Normal bir hayatınız vardı bir anda hersey tersine döndü. Annem, babam, biizz.. Hic kolay degil, ama tabi ki kendisi isterse öyle mutlu olacaksa ben mutluluklar dilerim babama, kesinlikle karsı durmam ve zaten düsüncemiz birbirimize yakın olmak, sonucta erkek kardesim daha 17 yasında, onu yalnız bırakamam, kopmamalıyız, ona annemin yoklugunu hic bir zaman hissettirmemeliyiz, baska türlü zaten ben kahrolurum, icim rahat olmaz..
Cok sag olun, bana yorumlarınız cok iyi geldi.

güzelim hiçbirşeyi takma kafana herşey çok güzel olacak
benimde babam yoktu 18 ay önce kaybetmiştik çünkü onu düşünsene bende sen gibiydim 26 sene hayalini kurdum sonrası ise boş ama varya düğünde yokluğunu hiç hissetmedim sanki resmen yanımdaydı tüm gece boyunca
ben en başta konuştum annemi yanlız bırakmayalım sık sık gidelim diye şimdi sık sık gidiyoruz iş çıkışları gidiyorum haftasonları uğruyoruz ya kalıyoruz ye yemek yiyip dönüyoruz
üzme sakın kendini
baban gurur duyuyordur kızım telli duvaklı gelin olarak çıkacak diye

güzelim hiçbirşeyi takma kafana herşey çok güzel olacak
benimde babam yoktu 18 ay önce kaybetmiştik çünkü onu düşünsene bende sen gibiydim 26 sene hayalini kurdum sonrası ise boş ama varya düğünde yokluğunu hiç hissetmedim sanki resmen yanımdaydı tüm gece boyunca
ben en başta konuştum annemi yanlız bırakmayalım sık sık gidelim diye şimdi sık sık gidiyoruz iş çıkışları gidiyorum haftasonları uğruyoruz ya kalıyoruz ye yemek yiyip dönüyoruz
üzme sakın kendini
baban gurur duyuyordur kızım telli duvaklı gelin olarak çıkacak diye

Ögrendim ki babam cok ince ve olumsuz düsünüyormus canım benim, benim erkek arkadasım orta hallice bir insan, öyle baba' dan zengin degil yani. Önceden maddi durumları cok cok iyimis, daha sonra batmıslar vs. O bollugun ardından cok eziyet cekmisler. Erkek arkadasım okudu, iyi bir yerde calısıyor, sürekli kendini gelistiriyor. Simdi baska sınavlara daha girecek insallah onları da basarıyla sonuclandırır. Yani demem o ki, babam evi yok, ailesinin maddi durumları pek iyi degil diye iyi bakmıyormus.

Benim kızım bolluk icinde yasadı, bir dedigi iki olmadı. Dolabı acsan kac tane kıyafeti bilmem nesi vardır. O kisi kızıma böyle bir hayatı sunabilir mi? diyormus hersey nasip kısmet, bizde sallantıdayız kimsenin ne olacagı belli olmaz. Ben anlasmaya baktım, hayat hakkındaki düsüncelerimizde hemfikiriz, bunun dısında zaten calıskan, tuttugunu koparan, cabalayan.. Birseyleri görmüs gecirmis, bu cok önemli aslında, cimri degil ama parayı idare etmeyi cok iyi bilir planlı biri...

Babası zengin olsa ev, araba bilmem ne bıraksa ne olacak sanki, kendisi adam olmadıktan sonra..
Zaten hemen evlenmek gibi bir düsüncem yok, onunda öyle herseyi kendimiz yavas yavas yapıcaz. Alın terimiz olsun hepsi..

Umarım bu düsüncelerimle babamı ikna edebilirim..

Son düzenleme:
her baba her anne çocuğunun rahat etmesini ister...
ben yeni evliyim biraz borcumuz vardı eşimle alışkanlık işte annem bayramlık alacak mısınız dedi yok anne durumumuz bu ay iyi değil dedim hemen gözleri doldu ana baba yüreği dayanmıyor olsun anne huzurumuz mutluluğumuz var dedim ama eşim süpriz yapıp aldı fazlasıyla.
inan para pul boş şeyler huzurun sağlığın olsun yetiyor.
sen şimdi babanın gözbebeği annenin ona emanetisin o yüzden biraz sakınıyor saklıyor seni bide bilmez misin babalar kıskanır kızlarının erkek arkadaşını :)
siz ciddi bir karar alın elbet babanda birebir tanışmak isteyecektir konuşmak isteyecektir
siz yeter ki sabırlı olun ama bunları erkek arkadaşına yansıtma
babanla herşeyi sen konuş başka kimseyi araya sokma herşeyi senden duysun bilsin

her baba her anne çocuğunun rahat etmesini ister...
ben yeni evliyim biraz borcumuz vardı eşimle alışkanlık işte annem bayramlık alacak mısınız dedi yok anne durumumuz bu ay iyi değil dedim hemen gözleri doldu ana baba yüreği dayanmıyor olsun anne huzurumuz mutluluğumuz var dedim ama eşim süpriz yapıp aldı fazlasıyla.
inan para pul boş şeyler huzurun sağlığın olsun yetiyor.
sen şimdi babanın gözbebeği annenin ona emanetisin o yüzden biraz sakınıyor saklıyor seni bide bilmez misin babalar kıskanır kızlarının erkek arkadaşını :)
siz ciddi bir karar alın elbet babanda birebir tanışmak isteyecektir konuşmak isteyecektir
siz yeter ki sabırlı olun ama bunları erkek arkadaşına yansıtma
babanla herşeyi sen konuş başka kimseyi araya sokma herşeyi senden duysun bilsin

Babamla aramız cocuklugumdan beri cok iyidir, herseyi konusabiliriz ama bu konu haric..
Sevgilimin babasının adını ögrenmek icin kendisi degil teyzeme arattı mesela beni, kıskanır ona da lafım yok, bide ben anneme cok benziyorum, daha fazla onunlayım, ilgileniyorum garipsedi haliyle.
Teyzelerim; Eniste, baba gibi degil al karsına konus smuwiLa' yı demisler. Yapıcak sanırım, o zaman herseyi oturup konusacagız adam akıllı, bide tanımadan olmaz ki, ön yargı ile yürümez bu isler.
Önce bir tanısın, ondan sonra gercekten benim göremedigim haklı sebepler sunarsa bana istedigini yaparım..

Babamla aramız cocuklugumdan beri cok iyidir, herseyi konusabiliriz ama bu konu haric..
Sevgilimin babasının adını ögrenmek icin kendisi degil teyzeme arattı mesela beni, kıskanır ona da lafım yok, bide ben anneme cok benziyorum, daha fazla onunlayım, ilgileniyorum garipsedi haliyle.
Teyzelerim; Eniste, baba gibi degil al karsına konus smuwiLa' yı demisler. Yapıcak sanırım, o zaman herseyi oturup konusacagız adam akıllı, bide tanımadan olmaz ki, ön yargı ile yürümez bu isler.
Önce bir tanısın, ondan sonra gercekten benim göremedigim haklı sebepler sunarsa bana istedigini yaparım..

bence herşey çok güzel olacak ama baba şimdiden fena kıskanmış :1: ne kadar sana belli etmese de teyzelerinin eniştelerinin sana destek olması arkanda durması ne kadar güzel işte. tabii ki ön yargıyla olmaz önce senle konuşur sonra ailesini araştırır çocukla da tanışır içi rahat eder...
ne kadar büyürsek büyüyelim hala babalarımızın gözünde küçük prensesleriyiz

bence herşey çok güzel olacak ama baba şimdiden fena kıskanmış :1: ne kadar sana belli etmese de teyzelerinin eniştelerinin sana destek olması arkanda durması ne kadar güzel işte. tabii ki ön yargıyla olmaz önce senle konuşur sonra ailesini araştırır çocukla da tanışır içi rahat eder...
ne kadar büyürsek büyüyelim hala babalarımızın gözünde küçük prensesleriyiz

Böyle bir konudan belkide gecici olan duygu karmasası beni de etkiliyor. Hani baba, tabii üzülür, biricik kızıyım diye degil de babamı üzüyorum, babam yıkıldı, kim bilir neler düsünüyordur benim hakkımda, birini sevmeyi bana yakıstıramadı mı? Bilseniz ne sacma seyler geciyor kafamdan, ve sunu da anladım; İnsanı psikoloji o kadar etkiliyor ki, ben kac gündür erkek arkadasıma olan hislerimi bile gözden gecirmeye basladım diyebilirim, babamı öyle görünce ben yanlıs yapıyorum diye düsündüm. Bir yandan annem artık yok, bir tek babam icin cocukları var, kopamam ondan diye düsündüm. Suan bu satırları yazmak bile icimi yakıyor..

Babam bize hep der ki; Ben sizin icin yasıyorum! Benim sizden baska kimse yok.. :14:
Bizim varmıs gibi..?:5:
Annem olsa bu kadar olmazdım, bu kadar büyütemezdim olayı cünkü korkularım olmaz ki su yalnız kalır mı? bu yalnız kalır mı? diye düsünmezdim. Herkes gibi tadını cıkarırdım bu anın, suan yapamıyorum ama hem hala inanamıyorum hemde sevinmek bile icimden gelmiyor annem olmadıgı icin..
Arkadasımın sözünü hatırlıyorum nasıl neseli, eglenceli bir sözdü. Onun babası benim ki gibi degildi zaten flörtlerini biliyordu. Öyle istekli, destek veren anne, babaları gördükce :53: kalıyorum ben.

ama bu kadar duygusal olma canım
herkes birgün baba evinden ayrılmak zorundadır telli duvaklı gelin olarak çıkacağın için baban daha da gururlanır canım haklısın hislerinde sana hak veriyorum ama bende annemi 26 yıldır doğup büyüdüğüm evimi bıraktım eşimin evine geldim yeni bir hayat kurdum en son gelinliğimle düğünden 2 saat önce babamın kabrine gidip helallik istedim mezar taşını öptüm affet seni üzdüysem çok seviyorum seni dedim evet bunlar çok acı ama ne yazık ki hayatın gerçekleri bunlarla yaşamak zorundayız
eğer sende baban gibi duygusal davranırsan sizi kim toparlar? senin güçlü olman lazım babanın karşısına kararlı çıkmalısın ne diyorum sana ilişkine yansıtma sakın bunu

ama bu kadar duygusal olma canım
herkes birgün baba evinden ayrılmak zorundadır telli duvaklı gelin olarak çıkacağın için baban daha da gururlanır canım haklısın hislerinde sana hak veriyorum ama bende annemi 26 yıldır doğup büyüdüğüm evimi bıraktım eşimin evine geldim yeni bir hayat kurdum en son gelinliğimle düğünden 2 saat önce babamın kabrine gidip helallik istedim mezar taşını öptüm affet seni üzdüysem çok seviyorum seni dedim evet bunlar çok acı ama ne yazık ki hayatın gerçekleri bunlarla yaşamak zorundayız
eğer sende baban gibi duygusal davranırsan sizi kim toparlar? senin güçlü olman lazım babanın karşısına kararlı çıkmalısın ne diyorum sana ilişkine yansıtma sakın bunu

Dogru diyorsun canım benim, ama insanın aklına gelmeyen basına gelince, isteksizlesiyor haliyle.
Söz, nisan, dügün bunların hepsi insanı bulutlarda gezdirecek, yüzünde sebepsiz bir gülümseme olusturacak seylerdir.
Ama ben öyle degilim, haklı da bir sebebim var. Annesizgilim ve babamın gelecegiyle ilgili endiselerim, heyecandan, mutluluktan baskın geliyor bu dediklerim, erkek arkadasım babama söylenmesini, teyzemlerin söylemesini cok istiyordu bense kararsızdım. Tamamen teyzelerime bırakmıstım. Bugün söyleriz, yarın söyleriz diye diye 4 ay gecmisti.
Erkek arkadasım da istiyordu söylenmesini, bazen benim teyzemleri sıkıstırmamı istiyordu.
Hep Allaha hakkımda hayırlısı ver dedim, hayırlısı neyse o zaman olsun, hayırlı degilse de benden uzak dursun diye dualar ettim, simdi düsününce demek ki böylesi hayırlıydı böyle oldu. Bugüne kısmetti diyorum..

Dogru diyorsun canım benim, ama insanın aklına gelmeyen basına gelince, isteksizlesiyor haliyle.
Söz, nisan, dügün bunların hepsi insanı bulutlarda gezdirecek, yüzünde sebepsiz bir gülümseme olusturacak seylerdir.
Ama ben öyle degilim, haklı da bir sebebim var. Annesizgilim ve babamın gelecegiyle ilgili endiselerim, heyecandan, mutluluktan baskın geliyor bu dediklerim, erkek arkadasım babama söylenmesini, teyzemlerin söylemesini cok istiyordu bense kararsızdım. Tamamen teyzelerime bırakmıstım. Bugün söyleriz, yarın söyleriz diye diye 4 ay gecmisti.
Erkek arkadasım da istiyordu söylenmesini, bazen benim teyzemleri sıkıstırmamı istiyordu.
Hep Allaha hakkımda hayırlısı ver dedim, hayırlısı neyse o zaman olsun, hayırlı degilse de benden uzak dursun diye dualar ettim, simdi düsününce demek ki böylesi hayırlıydı böyle oldu. Bugüne kısmetti diyorum..

hakkında herşeyin hayırlısı olsun diyorum ama babanın kızı gibi ol yanii güçlü ol sakın çok duygusal düşünme yoksa bırakamazsın babanı
hem sevdiğini hem kendini üzersin ben seni çok iyi anlıyorum ama biraz daha mantıklı düşün

hakkında herşeyin hayırlısı olsun diyorum ama babanın kızı gibi ol yanii güçlü ol sakın çok duygusal düşünme yoksa bırakamazsın babanı
hem sevdiğini hem kendini üzersin ben seni çok iyi anlıyorum ama biraz daha mantıklı düşün

Sende onu fark ettin dimi? :25:
Suan zaten sürekli olarak kendi kendime telkinlerde bulunuyorum..
Arkadaslarım ve sizlerin destegiyle asıcam insallah..
Mesela babam ilk ögrendigi gece ben sabah kadar uyuyamadım, agladım..
Bir ertesi günüm de aglamaklı, düsünceli gecti hep..
Dün ve bugün daha iyiyim, babam bana karsı aynı, arada bakıslarını yogunlastırdıgını yakalıyorum dalıyor sanki..
Neler geciyor acaba kafasından?
Yalnızlıktan cok korkan bir adam, yası da 58 oldu, haklı anne yok, baba yok, karısı yok.. Cocuklarda evlenince yalnız kalacagım diye düsünüyor belki de..

ahh benim duygusalım ya :)
öyle düşünmüyorlar işte
acaba hayattayken kızımı sağ salim evine güzelce yerleştirebilecek miyim
ben gözümden sakınıp büyüttüm onu acaba eşi de öyle sevip bakabilecek mi
ama yok yok kızım beni yanıltmaz tercihlerinde benim kanım benim kızım o babasının kızı annesinin yadigarı
elim ayağım hala tutarken acaba torunlarımı da görür müyüm dede derler mi bana
damadımla karşılıklı bir tavla atar mıyız acaba
emin ol bunları düşünür

ahh benim duygusalım ya :)
öyle düşünmüyorlar işte
acaba hayattayken kızımı sağ salim evine güzelce yerleştirebilecek miyim
ben gözümden sakınıp büyüttüm onu acaba eşi de öyle sevip bakabilecek mi
ama yok yok kızım beni yanıltmaz tercihlerinde benim kanım benim kızım o babasının kızı annesinin yadigarı
elim ayağım hala tutarken acaba torunlarımı da görür müyüm dede derler mi bana
damadımla karşılıklı bir tavla atar mıyız acaba
emin ol bunları düşünür

Ay insallah dedigin gibi düsünüyordur ya, ben nasıl bakıyorum olaya sen nasıl bakıyorsun.. :1:

çünkü senin geçtiğin evrelerden geçtim şuan 1.5 aylık evliyim :)
eşim anneme çok düşkün şakalaşır gideriz kalırız hatta hadi annenle yat sen der teyzemin eşini babam gibi sever
sen gönlünü ferah tut yeter güzelim

çünkü senin geçtiğin evrelerden geçtim şuan 1.5 aylık evliyim :)
eşim anneme çok düşkün şakalaşır gideriz kalırız hatta hadi annenle yat sen der teyzemin eşini babam gibi sever
sen gönlünü ferah tut yeter güzelim

Bizde böyle oluruz insallah, zaten yakın olacagız belki ilerde aynı ev:)
Babamla erkek arkadasım da insallah böyle güzel anlasırlar.. :16:

teyzeniz biraz dengesiz davranmış

Söyleme tarzları değil mi?
Ama inanın onlarda babamdan çekiniyorlardı.
Herhalde bir anlık cesaretle böyle bir şey yapmış bulundu.
Ben neye uğradığımı şaşırdım, hazırlaya hazırla söyleyeceğim deseydi ki ben en azından öyle yapar diye düşünüyordum o ortamda durmazdım. Bir süre yerinden kalkmasını bekledim çekerim kenara bir şeyler yaparım dedim ama çakıldı yerine kalkmadı.
Babam acayip şaşırdı zaten, bakakaldı. Ben kıpkırmızı, babama bakamadım uzun bir müddet.
2 hafta geçiyor üzerinden neredeyse ancak normale dönebildim.
Babamsa şimdi sert bir tavır takınıyor.
Astığım astık, kestiğim kestik. Haklı da. Kız vermek zaten kolay değil üstüne bir de annem yok.
Her şeyi tek başına düşünmek zorunda, annem olsaydı birbirine destek olurlardı, fikir verirlerdi.
Ama şimdi yalnız, adamın aklından neler geçiyor kim bilir..
Aslında benim hiç sevgilim olmaması lazımdı, 3-5 aylık ya ne bileyim 1-2 yıllık bir şey olsa çıkarırdım hayatımdan, umut vermeyim boş yere derdim ama 6 yıllık bir ilişki, yaşanmışlıklar ve ortada bir emek olunca olmuyor.. :ssz:
Bu yüzden de kendimi suçlu hissediyorum işte, annesizlik çok zor inanılmaz zor, babam ve kardeşlerim var. En çok babam ve erkek kardeşimi düşünüyorum zaten ne diyeyim ki Allahtan hayırlısı..

Back