Çocuk Hastalıkları hiç sütüm yokk:(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
genelde neşeli bir yapıya sahibim ama herkez gibi zaman zaman bende strese giriyorum...
sütüm damla damla geliyor desem inanır mısın.az önce sağdım 25 cc bile çıkmadı gel de strese girme işte:43: humana da işe yaramadı başka yollar aramaya devam edeceğim pes etmek yok asla..

Harikasın, pes etmek yok. :))) Yalnız o saatlerde sağdığımda benim de sütüm 20 ml filan çıkardı. Hala da o saatte bomboş olur göğsüm. Geçen işyerinde bir kez sağabildim,ertesi güne takviye olsun diye gece yatmadan bir kez daha sağayım da ilave edeiym dedim. İnanır mısın 5 ml çıktı. :)) Ki ogün gündüz 130 ml sağmıştım tek seferde. Günün yorgunluğu, bütün gün emen dananın memeyi adeta sömürmesi, uykunun bastırması derken artık hal kalmıyor o saatte memede. Yani akşam en yorgun saatlerde sağdığın süt kriter olmasın. Muhtemelen sandığından daha fazladır sütün.

Sütüm yok diye düşünmeyin sütüm bol bol var diye düşünün hep,bana süt yapan şeyleri söyliyim;
Rezene,bol su (özellikle emzirirken için çok işe yarıyor),yeşillik(özellikle dere otu,kıvırcık),sütlü irmik tatlıları,balık,kırmızı et,tavuk,kısır(gaz sorunu varsa yemeklerinize bol kimyon koyun)sıcak süt,hersabah haşlanmış yumurta yiyin aklıma gelenler bunlar inşallah işinize yarar bol bol sütünüz olur.

çok mutluyum,,,dünden bu yana royal malt içiyorum, bir de nette bulduğum bir yöntemi denedim 6-7 tane inciri derin bir kaseye koyup üzerine su koydum, biraz bekletip o suyu içtim.
artık malt'tanmı,yoksa incirden mi henüz çözemedim ama,bebeğim emerken huysuzlanmıyor.en azından bunun farkındayım.konuyla ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum :16:

Merhaba bende sut artmasi icin rezeneli bitkisel macun kullanmistim ve sutum baya artmisti
Sende istersen kullanabilirsin Allah yardimcin olsun..

rezene çayı prinç pilavı bide koskanın fıstıklı helvasını çok yemiştim çok sütüm oluyodu özelikle günde 3 fincan rezene çayı bol bol sıvı tüket 2 litre su içmelisin günde ..

Son düzenleme:
ne güzel artmış olması, daha da artsın inşallah, bende bol su, moral ve balık balık balık tavsiye ediyorum...

:58::emir_bebek:benim kızım şuan 55 günlük allahın izniyle.doğduğunda hemen sütüm gelmemişti.birde erken doğduğu için çok güçsüzdü sarılık değeri de yükseliyordu bende mecburen pompayla sağmaya başladım.şimdi güçlendi ama emmek işine gelmiyor çığlık atıyor biberon istiyor.bende sütümün kesilmesinden korkuyorum ah bi emzirebilsem dünyalar benim olacak ama kaç günler geçti olmuyo azcık emiyo süt biberon gibi gelmediği için evi inletiyo..napacağımı bilmiyorum bana ne önerirsiniz?:14:

:58::emir_bebek:benim kızım şuan 55 günlük allahın izniyle.doğduğunda hemen sütüm gelmemişti.birde erken doğduğu için çok güçsüzdü sarılık değeri de yükseliyordu bende mecburen pompayla sağmaya başladım.şimdi güçlendi ama emmek işine gelmiyor çığlık atıyor biberon istiyor.bende sütümün kesilmesinden korkuyorum ah bi emzirebilsem dünyalar benim olacak ama kaç günler geçti olmuyo azcık emiyo süt biberon gibi gelmediği için evi inletiyo..napacağımı bilmiyorum bana ne önerirsiniz?:14:
merhaba;
Allah bağışlasın yavrunu. :nazar: benim kızımda tek göğsümü emiyor diğerinin ucu olmadığı için alınca midesi bulanıyor. sütüm de olmadığı için mama takviyesi yapıyorum mecburen.bir kaç gündür sütüm geldi işine gelirse emiyor, işine gelmezse emmiyor göğsümü görünce çığlık atıyor biberon istiyor.bir teknik geliştirdik bizde kendimizce:)) kayınvalidem biberonu veriyor bebeğime,azcık emiyor yavaşça çekiyor ve ben göğsümü veriyorum emiyor bu şekilde 2-3 kez uğraştıktan sonra alışıyor....:27: bebekler.3. ile 5. aylarında anne sütünü bırakmak istermiş.bu aylarda bırakmazlarsa, bir daha kolay kolay bırakmazmış Allah'ın izniyle.bir yerde okudum bir dene istersen belki kanar bebeğin canım kolay gelsin...

Son düzenleme:
daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama kaynar müthiş faydalı süt konusunda.
benim de sütüm azdı ve kaynar sayesinde arttı, hatta içmediğim zaman hemen farkediyorum sütümün azaldığını.
tarifini de yazayım:
13 bardak su ve 5 bardak toz şekeri tencerede karıştırın. sonra bir tülbentin içine 6-7 çubuk tarçın, 2çay kaşığı yeni bahar, 5-6 kök zencefil, 5-6 kök havlıcan, 1 tatlı kağığı çay, 2 tatlı kaşığı karanfili koyup tülbenti birkaç kat yapıp bağlayın ve su ve şekerin olduğu tencereye koyup yaklaşık 1 saat kadar kaynatın.
Ben içerken fincanımın üzerine dövülmüş ceviz de ekliyorum çoook güzel oluyor.

Üzerinden yıllar gecmiş ama benimde sütüm yeterince yok duayı banada atma sansınız var mı

Back